Menu

Fotbal

Přípravný zápas

SK Rapid Vídeň – 1.FC Slovácko

2:1

konec (0:0)

18.01.2024, 15:00 • Belek (TUR) • Michal Břuchanský

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:51:22)
Slovácku nebyl ve 13. minutě uznán gól Vechety a až do konce první půle se bránilo tlaku, v němž Rapid neproměnil žádnou z mnoha šancí. Buď si skvělé zákroky připisoval Fryšták, anebo do hry vstoupily dvakrát zasažené tyče. Průtrž mračen změnila druhou půli ve vodní sport. Těžké podmínky zprvu svědčily Slovácku. Kvasinovu zahozenou penaltu brzo odčinil Reinberk, který z Trávníkovy standardky skóroval hlavičkou odraženou o protihráče. Poslední půlhodina už patřila Rapidu, a to hlavně díky dalším pokutovým kopům. Provinění Kadlece vyrovnávající trefou potrestal Mayulu a po ruce Srubka v 90. minutě rozhodl Kaygin. To už podmáčené hřiště bylo dávno neregulérní. Své o tom ví Daniel Holzer, jenž se v těžkých podmínkách zranil.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Dvěma hráči křižovaný Ismail Seydi vcelku jednoduše vybojoval rohový kop. O realizaci se postaral Thorsten Schick. Centrovaný míč se k němu vrátil a ve druhém případě mu uletěl k Reinberkovi.

90+1

Seung-bin Kim se snažil odčinit nepřesnou přihrávku Petržely. Ostrým skluzem zezadu však sestřelil Kaygina a nepřekvapivě obdržel žlutou kartu.

90

90. Dennis KAYGIN - 2:1

90

Rapid právě vstřelil branku!
DENNIS KAYGIN v poslední minutě strhává vedení na stranu rakouského týmu! Němec tuto penaltu prudce umístil k horní tyčce, Heča skákal úplně někam jinam.

89

Kromě Srubka si žlutou kartu vykoledoval i Petržela, který se rozhodčímu snažil vysvětlit, že jeho penaltový verdikt nebyl správný.

89

Jaromír Srubek údajně zastavoval Kayginovu střelu rukou. Rapid má těsně před koncem šanci na obrat prostřednictvím druhé penalty.

88

Nyní už se Slovácku napadání vyplatilo více. Havlík ale neměl s kým kombinovat a trochu ukvapená střela z dálky se skoro ani nedokoulela k brankáři.

87

Rapidu vyšla poněkud riskantní kombinace po zemi. Míč se na podmáčeném terénu tentokrát nezastavil, v což doufal Havlík.

85

Martin Moormann byl na konci rychlé akce Rapidu vyrušen Juroškou. Nepovedená křížná střela se zastavila ještě před brankou, kde míč vyzvedl Srubek.

84

Kvůli jedné z kaluži se nyní ocitl v problémech Michael Sollbauer. Náhle zastavený míč mu málem vyfoukl poblíž napadající Kvasina.

83

Marek Havlík poslal přímý kop zhruba z třicetimetrové vzdálenosti vedle levé tyče.

82

Na hřišti už je tolik vody, že už to s fotbalem nemá nic společného. Nebezpečný skluz Thorstena Schicka byl nyní oceněn žlutou kartou.

80

Faulovaný Juroška zařídil Slovácku standardní situaci. Rychlá rozehrávka u sudích neprošla, bude se hrát na píšťalku.

78

Se zraněním na pravé noze leží na hřišti Daniel Holzer a podle gestikulace všech okolo bude muset být okamžitě vystřídán.

76

Přesně uprostřed hřiště skončil v kaluži vody Hofmann. Od vyrovnávající penalty se hraje výhradně na branku Slovácka.

75

Proti další přihrávce vzduchem příkladně vystoupil Srubek. Pavel Juroška se k protitoku nedostal, míč je zpátky u Heči.

74

Schickův centr odklonil nejbližší bránící hráč a Rapid musel s míčem zpět do středu hřiště k Sollbauerovi.

73

Mezi hříšníky se přiřadil i Trávník. Po faulu na Mayulua se bleskurychle rozehrálo, ale Živkovićův nízký centr jeden z obránců Slovácka přizvedl vysoko do vzduchu.

72

Seung-bin Kim fauloval ve středovém kruhu, kolem kterého míč dlouho cirkuluje mezi kopačkami Rapidu.

70

Kvasina prostrkával míč za obranu, kde zrovna nebyl nikdo další v bílém. Reinberk dobíhal z druhé vlny pozdě.

69

69. Fally MAYULU - 1:1

69

Rapid právě vstřelil branku!
Autorem branky z pokutového kopu je FALLY MAYULU. Heča vyskočil na správnou stranu, ale nikoliv dostatečně daleko, aby dosáhl na míč letící k jeho pravé tyči.

68

Při standardce Rapidu viděli sudí Kadlecovo provinění proti pravidlům v souboji s Mayuluem, takže je na světě další penalta!

67

Havlík to masivně přehnal s razancí rohového kopu. Míč opustil hřiště přes protější postranní čáru.

65

Jovan Živković si v okolí šestnáctky naváděl míč na střed. Ránu pravačkou mu zablokovala první překážka v osobě skluzujícího Srubka.

64

Kadlec zakřižoval Živkovićovu přihrávku na Mayulua. Francouz kapitána Slovácka fauloval a rozehrávat může Heča.

63

Rozhodčí pustili podezřele vypadající souboj, ze kterého pramenila velká výhoda pro Slovácko. Konkrétně pro Havlíka, který se úplně sám snažil obstřelit Hedla a ten ještě dokázal odklonit míč na roh.

61

Vypadalo to na faul Holzera, za který byla nařízena standardka pro Rapid. Nepovedený centr zprava však jeden ze soupeřů rezolutně odpálil do autu.

59

59. Petr REINBERK - 0:1

59

Slovácko právě vstřelilo branku!
I v těchto nelidských podmínkách se Slovácku podařilo otevřít gólový účet! Trávník kopl standardku z levé strany na zadní tyč a hlavička PETRA REINBERKA se díky odrazu od stojícího obránce ocitla v Hedlově síti.

58

Podmínky začínají být neregulérní. Přes silné provazy deště už skoro nejde vidět z jednoho konce hřiště na druhý. Zároveň je skoro tma.

56

Marko Kvasina se chopil i opakované penalty. Kopnul ji na druhou stranu, ale Hedl mu ji i napodruhé chytil!

55

Žlutá karta pro tým SK Rapid Vídeň (Niklas Hedl).

55

Hedl se natáhl ke své pravé tyči a Kvasinovu penaltu chytil. Podle sudích ale neměl nohu na čáře a kromě toho, že se penalta bude opakovat, obdržel žlutou kartu.

54

Hofmann špatně načasovaným skluzem sestřelil Kvasinu a hlavní rozhodčí neprodleně ukázal na penaltový puntík!

53

Michal Trávník z rohu překopl celou šířku hřiště, takže se pokračuje vhazováním Rapidu. Zároveň pokračuje i slejvák, kvůli kterému nemá hra valnou kvalitu.

52

Centr směřující k vytáhlému útočníkovi Kvasinovi se obraně rakouského týmu povedlo zamést na rohový kop.

50

Petrželova ztráta na vlastní polovině se obešla bez následků. Živković zbrkle odpálil míč někam k protějšímu praporku. Těžko říct, zda to měla být střela.

48

Obraz hry se hned s prvními sekundami druhé půle změnil. Míč má převážně Slovácko, které už se dostalo k jedné střele vedle branky.

46

Sestava Slovácka pro 2. poločas: Heča – Reinberk, Srubek, Kadlec (C), Holzer – Juroška, Kim, Trávník, Havlík, Petržela – Kvasina.

46

Začal druhý poločas.
Kompletně pozměněné jedenáctky se už chystají na start druhé půle. Čeká se jen na rozhodčí.
Silný déšť v Beleku rychle podmáčel hřiště a vůbec bych se nedivil, kdyby byl start druhé půle odložen.
První půle končí bez branek. Rapid si od prvních minut tvořil šance, ale když už dokázal překonat výborného Fryštáka, tak Slovácko ve dvou případech zachránila trefená branková konstrukce. Na druhé straně se Hedl moc nenadřel, za celý poločas na něj letěla jedna propagační Ciciliova hlavička.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Kasanwirjo si rozmyslel střelu z dálky a půjčil balon Seidlovi, který ho nedostal k útočníkům skrz přelidněný prostor před vápnem.

45

Holáskovi se otevřel kus hřiště na přenesení míče na útočnou polovinu. Jeho přihrávka ale nebyla zpracována a Slovácko v opravdu nepříznivém počasí o míč zase rychle přišlo.

44

Daniel Holásek vystoupil s Burgstallerem skoro ke středovému kruhu a mimo pozici stopera si tam raději pomohl taktickým faulem na kapitána Rapidu.

43

Neraysho Kasanwirjo byl faulován Sinjavským, který mu chtěl znepříjemnit přebírání těžké přihrávky.

42

Michal Kohút od první chvíle věděl, že jeho diagonální nákop poletí mimo dosah všech spoluhráčů.

41

Když už jde Slovácko vpřed, tak to má za úkol Vlasij Sinjavskij, kterému nyní byla vystižena přihrávka na Ciciliu.

40

Grüll si to zase štrádoval nejkratší cestou vpřed. Zatímco Burgstaller na jeho finální pas do vápna ve skluzu nedosáhl, tak Lang o kousek vedle zakončil do břevna!

39

Slovácko mělo k dispozici přečíslení pět na tři. Sinjavskij poslal poslední přihrávku na Vechetu a ten z lukrativní pozice přestřelil bránu o dobré tři metry.

38

Marco Grüll si připravil míč k přímému kopu a nechybělo mu příliš, aby z něj otevřel skóre. Z levé části hrací plochy orazítkoval bližší tyč.

37

Nezměnil to ani dalekonosný nástřel Sinjavského. Grüll po něm rychle otočil hru, ale Rapid kvůli neadresnému přenesení Kerschbauma rovněž moc nevymyslel.

36

Žádná hrozba ze vzduchu pro Hedla nevznikla. Až na jeden Ciciliův náznak není český tým vůbec nebezpečný.

35

Zatímco se v Beleku silně rozpršelo, je na programu první roh Slovácka.

33

Kalabiškův nákop přizvedla hlava Leopolda Querfelda až k Hedlovi.

31

Rapid se povážlivě snadno dostává do pokutového území. Holáskem tísněnému Burgstallerovi tentokrát utekl míč ke Grüllovi. Ten si ho pečlivě navedl na pravačku, ale dosti pomalá střela byla Holáskem sražena k Fryštákovi.

30

Burgstaller se na hranici vápna zhotovil ke střele skrz Daníčka a připravil Fryštákovi další z celé řady úspěšných zákroků.

29

Kongolo odhlavičkoval letící centr kousek před vápno. Daníček se tam rozhodl pro střelu bez přípravy, kterou Hedlovu branku překopl.

28

Sattlberger byl přepaden v přechodu středu hřiště. Nařízen byl aut Slovácka, jenž Kalabiška házel směrem ke stoperům a Fryštákovi.

27

Nezajištěný Hoffman se u středového kruhu nezalekl napadání dvou oponentů a stihl vrátit míč do příjemnější pozice Holáskovi.

26

Snaha o napadání většinou končí fauly hráčů Slovácka. V tomto případě skončil u pomezní čáry na zemi Auer.

25

V důsledku rohového kopu pálil Lang asi z dvaceti metrů. Přízemní střelu nikdo netečoval a stala se snadnou kořistí pro brankáře Slovácka, který je od začátku stěžejním hráčem Svědíkova týmu.

24

Rapid se prezentoval hezkým ťukesem na útočné polovině. Resultovala z něj šance Guida Burgstallera, jehož střelu levačkou opět likvidoval Fryšták.

23

Sinjavského centr neměl šanci na úspěch zejména z toho důvodu, že nabíhající Vecheta fauloval.

22

Sinjavskij zodpovědně zacouval a nákop určený pro Grülla hlavou přeadresoval k Fryštákovi.

21

Jonas Auer se uvolnil jeden na jednoho. Současně s nepřesnou střelou zpoza šestnáctky však zazněl hvizd v neprospěch Rapidu.

20

Blahút pouštěl míč za postranní čáru s vědomím, že Slovácko bude vhazovat z křídelní destinace. Pomezní sudí to ale viděl opačně.

18

V důsledku předešlé šlamastiky u Fryštáka ještě z dálky napřáhl Nikolas Sattlberger, ale to už balon proletěl hodně vedle branky.

17

Kalabiška zavařil Daníčkovi přihrávkou „do špeku“. Seidl rozdělil snadno získaný míč doleva a po okamžité střele Langa zažehnal nebezpečí až vynikající zákrok Fryštáka.

16

V souvislosti s faulem na Blahúta nakopl Fryšták dlouhý míč dopředu, kde jej nebyl schopen přebrat Vecheta. Na řadě je pozvolná rozehrávka rakouského mužstva.

15

A další z mnoha přerušení. Rapid byl zastaven kvůli ofsajdu nedaleko za půlící čarou.

14

Blahútově náběhu za obranu a spoluhráčově kolmici scházelo k dokonalosti jen lepší zpracování. Takhle balon odjel k Hedlovi.

13

Kohút setřásl Querfelda a zleva poslal míč do předbrankového prostoru. Filip Vecheta ho vpádu prostrčil do Hedlovy branky, ovšem sudí se rozhodl gól neuznat. Asi proto, že Kohút už byl s balonem za zadní čarou.

11

Sinjavskij vrátil míč z rohu vápna směrem ke Kalabiškovi a ten z pořádné dálky hodně minul zadní roh Hedlovy brány.

10

Na drobné fauly ve středu hřiště je rozhodčí hodně přísný. Nyní pískl zákrok na Kohúta a Slovácko navazuje přípravnou fází odzadu.

9

Při další akci rakouského týmu bylo Slovácko lépe organizováno a díky útočnému faulu bude moci dopředu.

7

Rapid už poněkolikáté ukázal potenciál v rychlém přechodu. Grüll se v tomto případě ke střele nedostal, u hranice vápna ztratil kontrolu nad míčem.

6

Sattlberger nedovoleně zatáhl za ruku Kohúta. Slovácko zaútočilo po pravé straně a poprvé nesměle zahrozilo Ciciliovou nevýraznou hlavičkou.

5

Neraysho Kasanwirjo nabral rychlost na pravé straně, jenže Kohútovi utekl hlavně díky ofsajdu. Rozehrává Kalabiška.

4

Terence Kongolo neměl klid na vyvezení míče z vlastní poloviny. Situaci mu ulehčil zapískaný faul napadajícího Vechety.

3

Z velmi rychlého přechodu středu hřiště profitoval Marco Grüll. K zakončení se rozhodl ještě před vápnem a poslal míč jen na střed Fryštákovy branky.

2

Zahajovací výkop měl Rapid, který hraje v červených dresech. Slovácko je v bílém a jako kapitán ho vede Patrik Blahút, což je nejnovější posila ze slovenské Podbrezové.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SK Rapid Vídeň: Hedl – Kasanwirjo, Kongolo, Querfeld, Auer – Kerschbaum, Seidl, Sattlberger, Grüll, Lang – Bufgstaller (C).
Trenér: Robert Klauß

1.FC Slovácko: Fryšták – Kalabiška, Holásek, Hofmann, Sinjavskij – Kohút, Daníček, Blahút (C) – Mihálik, Cicilia, Vecheta.
Trenér: Martin Svědík.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

SK Rapid Vídeň – 1.FC Slovácko

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 69. Mayulu (pen.), 90. Kaygin (pen.) – 59. Reinberk

Karty:   54. Hofmann (RVI), 55. Hedl (RVI), 82. Schick (RVI) – 89. Petržela (SLO), 89. Srubek (SLO), 90+1. Kim (SLO)

Neproměněná penalta: 56. Kvasina (SLO), brankář Hedl zneškodnil

SK Rapid Vídeň: Hedl – Kasanwirjo, Kongolo, Querfeld, Auer – Kerschbaum, Seidl, Sattlberger, Grüll, Lang – Bufgstaller (C).
2. poločas. Hedl – Schick, M. Hofmann (C), Sollbauer, Moormann – Seydi, Kaygin, Bajlicz, Oswald, Živković – Mayulu.

Trenér: Robert Klauß

1.FC Slovácko: Fryšták – Kalabiška, Holásek, S. Hofmann, Sinjavskij – Kohút, Daníček, Blahút (C) – Mihálik, Cicilia, Vecheta.
2. poločas: Heča – Reinberk, Srubek, Kadlec (C), Holzer – Juroška, Kim, Trávník, Havlík, Petržela – Kvasina.

Trenér: Martin Svědík