Menu

Hokej

1. liga (SR)

HC Prešov – HK Skalica

5:2

konec (1:1, 2:0, 2:1)

10.01.2024, 18:00 • Zimný štadión Prešov • 30. kolo • Ivan Harčár sk

Tipsport: 1.38 5.13 5.66 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Záhoráci zdramatizovali stretnutie. Obdržálek prekonal Ovečku v 46. minúte. Hostia mali šancu vyrovnať pri vylúčení Tomáša Klímu, ale namiesto toho dostali rozhodujúce góly pri power-play, ktoré definitívne podčiarkli prešovské víťazstvo. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:18:56)

Koniec zápasu.

59:58

Tím Prešov práve strelil gól! Skalica ešte raz odvolala brankára Bernáta. Z jej strany to bol absolútny vabank, pri ktorom už nemala čo stratiť. LADISLAV ŠČURKO vystrelil od vlastnej bránkovej čiary a puk krásne zapadol do svätyne Kráľov. Asistencia: Aleksandrs Jerofejevs.

59:39

Prešov hrá s piatimi hráčmi.

59:14

Tím Prešov práve strelil gól! Jerofejevs vyhodil puk, ktorý chytil SAMUEL HRABČÁK a po sóle cez celú plochu zakončil do prázdnej bránky Skaličanov. Asistencia: Aleksandrs Jerofejevs.

58:36

Skalica hrá power-play!

58:36

Skalica oddychový čas!

58:36

Juraj Ovečka vystavil stopku útočníkom Skalice! Vybiral aj Obdržálek nezdvihli ruky nad hlavu!

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.

57:39

Vylúčenie v tíme HC Prešov:
T. Klíma – 2 min., napadnutie.

56:46

Ovečka má puk pri sebe. Jerofejevs dohováral Šandorovi, aby si odpustil dobiedzanie do bránkoviska. Urobil to v rámci pravidiel.

56:07

Lukáš Kuba len takým propagačným streleckým pokusom prinútil zasahovať Ovečku. Nič ťažké v jeho podaní to nebolo.

55:12

Hostia zapríčinili zakázané uvoľnenie. V týchto fázach hry sa potrebujú tlačiť dopredu a bojovať o vyrovnanie. Čas však ešte majú.
Dnešný zápas sleduje 340 divákov.

54:06

Poliaček nenechal Jakuba Nemca bez práce. Strelecký pokus z jeho hokejky však nepokoril skalického brankára.

52:59

Prešov bol v útoku aktívny zásluhou Chalupu, ale jeho aktivita nemala dlhé trvanie. Na druhej strane klziska musel pracovať Semaňák, za čo mu spoluhráči ďakujú.

51:09

Ovečka vs Sakmár! Skalický obranca pálil vedľa!

50:40

Jerofejevsovi sa v tejto chvíli prepiekol nedovolený zákrok hokejkou. Na ľad spadol jeden z hráčov hostí.

49:10

Vladimír Mihalik najprv zaváhal s paľbou od modrej čiary, no nakoniec zvolil prudký náprah, ktorý stlmil na tele brankár Bernát.

48:35

Sigarev vybral Bernáta zo svätyne! Ruský útočník nezvládol manévre a nechal vyniknúť skalického muža v maske!

47:51

Skalica hrá s piatimi hráčmi.

47:38

Prihrávka rukou. Mihalik týmto spôsobom dostal puk na svojho obranného partnera Knižku.

46:56

Samuel Chalupa ohrozil Bernáta z medzikružia. Gólman v bielo-zelenom drese predviedol úspešný zákrok vyrážačkou.

45:51

Vylúčenie v tíme HK Skalica:
Fungáč – 2 min., hákovanie.

45:24

Skalica dala gól! Zlá komunikácia sa nevyplatila Prešovčanom. Obrana bola nikde, PETR OBDRŽÁLEK pekne zakončil pod hornú žŕdku. Pre istotu tam bol aj Vybiral, ktorý napokon nemusel byť súčinný. Asistencie: Lukáš Kuba a Ondrej Janík.

44:27

Ovečka sledoval hru pred sebou. Vzápätí sa pred ním objavil zatúlaný puk, ktorý upratal hokejkou do bezpečia.

44:07

Domáci vracajú hostí do útočného pásma. Puku sa nezmocnil žiadny hráč s koňom na hrudi. Zakázané uvoľnenie.

43:02

Patrik Janáč robil všetko pre to, aby padol kontaktný presný zásah skalického tímu. Brankár Ovečka zmaril jeho snahu.

42:53

Prešov hrá s piatimi hráčmi.

42:29

Ovečka išiel na istotu lapačkou po strele Slobodu! Pred ním to ale ešte niekto tečoval z klbka hokejistov a puk takmer s prispením pravej žŕdky skončil za čiarou!

41:29

Tomáš Klíma naháňal puk, smerujúci do útočného pásma. Tesne mu minul hokejku. Následne získal čas na rozohrávku Škápik, ktorý potrebuje, aby jeho tím hral vpredu.

40:53

Vylúčenie v tíme HC Prešov:
Knižka – 2 min., držanie.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:42.
Šarišanov postavili na nohy dve využité presilové hry, keď na trestnej lavici sedeli Ondrej Janík a Adrián Sloboda.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:53

Vladislav Leščenko si fantasticky nakorčuľoval pred Bernáta! Skalický brankár z posledných síl vytlačil zo vzduchu puk, pričom stratil hokejku!

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:39

Prešov chce v závere prostrednej tretiny dostať súpera pod tlak. Niečo sa už ukazovalo v týchto chvíľach. Hrabčák však zblízka nedostal svoj druhý puk v stretnutí za Bernáta.

37:43

Mihalik skontroloval situáciu vo svojej blízkosti. Nikto zo Záhoria sa nenašiel na atakovanie jeho osoby. Skúsený borec opúšťa vlastné obranné pásmo.

36:30

Jakub Fungáč nebude autor kontaktného gólu Skalice, ktorá ho bude veľmi potrebovať po dvojnásobnom údere v oslabení. Ovečka perfektne vykryl pravú žŕdku.

34:19

Prešovský tínedžer Ivo Greš sa chcel prihlásiť o slovo, keď ho tréneri poslali do hry po boku Ladislava Ščurka. Šanca bola sľubná, ale chalan ešte potrebuje dozrieť, aby sa vedel presadzovať spred bránkového priestoru.

33:15

Tím Prešov práve strelil gól! Prešov teda využil obe presilovky. SAMUEL HRABČÁK dorážal do stredu odkrytej brány Skalice. Asistencie: Andrej Sigarev a Aleksandrs Jerofejevs.

32:17

Tím Prešov práve strelil gól! Podstatnú prácu urobil Kohút, keď v pravom kruhu oklamal Šáteka. Bernát ešte zvládol jeho strelu pokryť, no ANDREJ SIGAREV reagoval veľmi rýchlo a rozvlnil sieť poloprázdnej brány. Asistencie: Dávid Kohút a Aleksandrs Jerofejevs.

31:56

Prešovskí hokejisti majú početnú výhodu o dvoch mužov, pri ktorej, ak sa to nezvládne, vraví sa, že si mužstvo nezaslúži vyhrať. Tak poďme zistiť, či na tom niečo bude.

31:29

Vylúčenie v tíme HK Skalica:
A. Sloboda – 2 min., podrazenie.

30:29

Vylúčenie v tíme HK Skalica:
O. Janík – 2 min., podrazenie.

30:05

Skalica mohla byť úspešná, ale zuby si vylámala na svojom rodákovi Ovečkovi v bránke Šarišanov! Kotvan siahal po presnom zásahu, keď ho našiel z opačnej žŕdky Janáč!

28:52

Ščurko dlho držal na chrbte súpera, ale nereagoval rýchlejšie. Nechal sa zdvojiť a nasledovala strata puku v útočnej zóne.

27:50

Sigarev tušil, žeby nemal hrať v pásme, pretože jeho postavenie nebolo dovolené. Napriek tomu sa dotkol puku. Ofsajd.

26:47

Prešovu podkúrila výborná koncovka od Sakmára. Ovečka spoľahlivo pracuje betónmi, aj keď toto mierne zaváňalo hosťujúcimi dorážkami, no tie sa nepodarilo zrealizovať. Najbližšie k nej mal Petr Obdržálek.

26:32

Vladimír Mihalik vypustil zápästnú strelu, ktorá bola privysoká. Domáci následne zahrali vysokou hokejkou. Rozhodcovia fúkli do píšťalky.

25:17

Priame nastrelenie hostí. Ovečka výstrojom skrotil puk a presťahoval ho na svojich spoluhráčov, ktorí sa však nenáhlia so založením útoku.

23:32

Priestor na strelu si vypracoval aj obranca Škápik, avšak tento pokus nemal potrebnú presnosť.

22:53

Ovečka vykonal dvojitý zákrok! Kočkovu strelu vyrazil betónmi pred Búlika, ktorému taktiež nedal šancu rozvlniť sieť!

22:23

Zakázané uvoľnenie prešovských hokejistov. Hra sa vracia pred brankára Juraja Ovečku. Bude sa vhadzovať po jeho pravici.

21:43

Janáč vyštartoval do ofenzívy, ale veľa vody v nej nenamútil, nakoľko oproti sebe mal dvojmetrového Mihalika, ktorý nedovolil ohroziť Ovečku.

20:56

Branislav Bernát podržal Skalicu. Leščenko prichádzal k nemu z ľavej strany, ale ešte počkal na podporu Kohúta, ktorý zakončoval.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 18:53.
Úvodná tretina v Prešove priniesla dva góly. Prví sa tešili hostia zásluhou Šandora, ale do prestávky vyrovnal Rus Leščenko.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:46

Prešov hrá s piatimi hráčmi.

19:24

Ľubomír Škápik reagoval na výzvu Šandora. Strelec otváracieho gólu mu pripravil presný puk, ktorý však neskončil v bránke Prešova.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:16

Obdržálek využil poskytnutý priestor na vypracovanie presnej strely. Ovečka sa jej zmocnil a jednu dorážku si dovolil Vybiral. Prerušená hra.

17:46

Vylúčenie v tíme HC Prešov:
T. Klíma – 2 min., hákovanie.

16:40

Tím Prešov práve strelil gól! Pod prešovskou Kalváriou je vyrovnané. VLADISLAV LEŠČENKO pekne oklamal Sakmára s Vybiralom a pohotovou strelou trafil medzierku medzi nohami Bernáta.

16:29

Individuálne prenikal Obdržálek. Sám si to namieril medzi viacerých Prešovčanov. Ovečka bol však na mieste.

15:10

Skalica hrá s piatimi hráčmi.

14:41

Mihalik tlačil prešovskú hru hlboko do útočnej tretiny! Chalupa zabojoval pri mantineli a vznikla šanca pre Poliačeka! Protismerná strela tesne minula pravú tyčku Bernáta!

13:10

Vylúčenie v tíme HK Skalica:
R. Pšurný – 2 min., držanie.

12:01

Skalica dala gól! Ťavoda urobil chybu na ofenzívnej modrej čiare. PETER ŠANDOR ušiel do nájazdu. Najprv sa zdalo, že Ovečka udržal puk, no napokon mu prepadol medzi betóny do siete. Bez asistencie.

11:24

Bernát katastrofálne rozohrával. Puk získali Prešovčania, ale nedokázali sa rýchlejšie dať dokopy. Zakončenie Mihalika bolo nemastné – neslané.

10:29

Šarišania išli do prečíslenia najskôr dvoch proti jednému, no Skaličania doplnili obranu, ale vzniklo aj troch proti dvom. Sigarev prakticky nevystrelil po prihrávke Kohúta.

09:55

Prerušená hra. Striedačka Prešova obohatená o puk. Vhadzovanie pred ňou.

09:19

Ščurko vyslal do mini nájazdu Klímu! Branislav Bernát sa nesplašil a vymazal prešovského útočníka!

08:27

Nemec na moment zaváhal v strednom pásme, čím umožnil ujsť Šátekovi. Ale toho odstavil jednoduchým spôsobom Ťavoda.

07:53

Vladimír Mihalik bol už presný v porovnaní s akciou, pri ktorej si nenašiel puk na hokejke. Bernát v ťažšom postavení bol úspešný, hoci mu pod nohami ležal atakovaný Poliaček.

07:28

Prešovčania boli v tejto chvíli nepríjemní v oboch rohoch ľadovej plochy. Králi zo Záhoria si s tým ale dokázali poradiť.

06:38

Zaujímavo vyzerajúca spolupráca Fungáča s Kotvanom. Zaujala však koncovka druhého menovaného, keď skúšal šťastie strelou hore, ale Ovečka zvládol likvidáciu puku.

05:37

Bernát zachytil strelecký pokus Prešova. Sľubne a presne vystrelil švihom Ján Ťavoda spoza jedného z brániacich hokejistov Záhorákov.

04:53

Na ľade skončil obranca Skalice Ondrej Janík. Bol tvárou otočený k plexisklu. Zľava inkasoval hit od Klímu. Prešovčan pykať nebude, postihnutý hráč hostí v predklone už v odchode na striedačku.

04:33

Klíma si zakryl puk v útočnom pásme na pravej strane klziska. Po vylepšení pozície hľadal na modrej čiare Vladimíra Mihalika. Robustný obranca stratil puk.

04:01

Šikovnosťou sa prezentoval hosťujúci útočník Branislav Kotvan, ktorý ale nevyzrel na Juraja Ovečku. Prešovský brankár veľmi dobre vykopol pokus na pravý betón.

03:45

Skalica hrá s piatimi hráčmi.

03:27

Poliaček bol na čele domácej akcie! Hrabčák spred brankára Bernáta zakončoval vysokou hokejkou, a tak nemôže očakávať, že to bude úspešné!

02:33

Ščurko nechal chvíľku čas spoluhráčom, aby sa rozostavili na svoje pozície. Prvý voľný bol Poliaček, no poslal mu poriadne ťažký puk, ktorý nespracoval.

01:45

Vylúčenie v tíme HK Skalica:
Fungáč – 2 min., podrazenie.

01:18

Michal Šátek poľahky získal puk, ktorý sa odrazil od zadného mantinelu. Prihrávka pred bránkovisko neznamenala ani len strelu na debutanta v prešovskej bránke Ovečku.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Prešov: Ovečka – Jerofejevs, Semaňák, Mihalik, Knižka, J. Nemec, Ťavoda, Putala, Pulščák – Leščenko, D. Kohút, Sigarev – Chalupa, Ščurko, T. Klíma – Poliaček, Frič, Milý – S. Hrabčák, I. Greš, Lamač.

Tréner: Tibor Tartaľ.

HK Skalica: Bernát – Sakmár, A. Sloboda, Škápik, O. Janík, Drápal, Věntus, Polák – Obdržálek, Kuba, Vybiral – Šandor, R. Pšurný, Šátek – Janáč, Fungáč, Kotvan – Čerhit, Búlik, Kočka.

Tréner: Michal Ružička.

Rozhodca: Rojík, D. Lesay – Riš, Tvrdoň.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 30. kola TIPOS SHL medzi Prešovom a Skalicou.

HC Prešov


Prešov si pripísal dve prehry s tímami, s ktorými mal jednoznačne zabodovať. Novoročný vstup pokašľali východniari v Rimavskej Sobote, kde už dva razy padli v tejto sezóne. Šarišania nepotešili ani svojich priaznivcov, pred ktorých zrakmi šokujúco zaváhali aj s popradskými Šťukami. Tieto nečakané straty stiahli mužstvo z druhej na štvrtú pozíciu v tabuľke.

HK Skalica

Záhoráci už opustili postupovú šestku do play-off. Aktuálne im patrí siedme miesto. Tímu nevyšli zápasy v Topoľčanoch i Poprade. Na domácom ľade odohral náročný duel proti húževnatému Trebišovu. Zemplínčanom však nedali ani jeden bod. Po urputnom boji ustrážili víťazstvo 3:2. Skalica už inkasovala presne 100 gólov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC Prešov – HK Skalica

5:2

konec (1:1, 2:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Leščenko (Sigarev, Knižka), 33. Sigarev (D. Kohút, Jerofejevs), 34. S. Hrabčák (Sigarev, Jerofejevs), 60. S. Hrabčák (Jerofejevs), 60. Ščurko (Jerofejevs) – 13. Šandor, 46. Obdržálek (Kuba, O. Janík)

HC Prešov: Ovečka – Jerofejevs, Semaňák, Mihalik, Knižka, J. Nemec, Ťavoda, Putala, Pulščák – Leščenko, D. Kohút, Sigarev – Chalupa, Ščurko, T. Klíma – Poliaček, Frič, Milý – S. Hrabčák, I. Greš, Lamač.
Trenér: Tibor Tartaľ.

HK Skalica: Bernát – Sakmár, A. Sloboda, Škápik, O. Janík, Drápal, Věntus, Polák – Obdržálek, Kuba, Vybiral – Šandor, R. Pšurný, Šátek – Janáč, Fungáč, Kotvan – Čerhit, Búlik, Kočka.
Trenér: Michal Ružička.

Rozhodčí: Rojík, D. Lesay – Riš, Tvrdoň.

Diváci: 340.

Průběh zápasu
1. třetina
01:45 SKA 2 Fungáč, podrážení
12:01 SKA 0:1 Šandor
13:10 SKA 2 R. Pšurný, držení
16:40 PEN 1:1 Leščenko (Sigarev, Knižka)
17:46 PEN 2 T. Klíma, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
30:29 SKA 2 O. Janík, podrážení
31:29 SKA 2 A. Sloboda, podrážení
32:17 PEN 2:1 Sigarev (D. Kohút, Jerofejevs)
33:15 PEN 3:1 S. Hrabčák (Sigarev, Jerofejevs)
Po 2. třetině
3. třetina
40:53 PEN 2 Knižka, držení
45:24 SKA 3:2 Obdržálek (Kuba, O. Janík)
45:51 SKA 2 Fungáč, hákování
57:39 PEN 2 T. Klíma, napadení
59:14 PEN 4:2 S. Hrabčák (Jerofejevs)
59:58 PEN 5:2 Ščurko (Jerofejevs)
Konec