Menu

Hokej

Mistrovství světa žen do 18 let

Švýcarsko – Slovensko

1:2

po prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

10.01.2024, 16:00 • Arena Zug • Skupina B • Milan Sochor (@minusochor)

Střely po konci zápasu: 31:27. (18:40:24)
Oba týmy jsou oceněny za výkon potleskem svých fanoušků. Švýcarky si dokonce užily krátkou děkovačku u sektoru na stání, ve kterém celý zápas neúnavně fandily mladé naděje místního hokejového týmu.
V Zugu tak poprvé zaznívá slovenská hymna. To znamená, že se Slovenky ve čtvrtfinále střetnou s Finskem, na Švýcarky čeká souboj s Kanadou.
Prodloužení přineslo hned v prvních sekundách dvě obrovské šance na obou stranách, které zůstaly nevyužity. Šťastnější jsou nakonec Slovenky, které se po minutě a jedné sekundě prosadily zásluhou Hany Krákorové po přihrávce Nely Lopušanové.

Nejlepšími hráčkami zápasu byly vyhlášeny Sonja Inkampová (SUI) a Tatiana Blichová (SVK).

Konec zápasu.

61:01

61:01 KRÁKOROVÁ - 1:2

61:01

Slovensko právě vstřelilo branku!
Obrovská radost na jedné straně, slzy a zklamání na té druhé. Nela Lopušanová přihrála k pravé tyči švácarské brány, kde se zblízka za přesouvající se brankářku trefila HANA KRÁKOROVÁ! Asistence: Nela Lopušanová.

60:30

Na druhou stranu v přečíslení dvou na jednu zase pelášila Ivana Weyová, také ona ztroskotala na betonech brankářky.

60:08

Tatiana Blichová se hned prohnala kolem obránkyň, její kličku do forhendu vykopla brankářka betonem.

60:01

Začalo prodloužení.
Ve třetí třetině i přes některé velmi slibné šance gól nepadl. Základní hrací doba vítěze nepřinesla, po tříminutové přestávce tak bude následovat pětiminutové prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:18

Rána od modré od Rebeccy Langeneggerové už na bránu mířila, Lívia Debnárová zakročila betony.

58:45

Norina Müllerová získala puk u mantinelu v pásmu Slovenska, její střela ale na bránu neprošla.

58:08

V závěrečných minutách jsou opět aktivnější Švýcarky.

57:05

Ivana Weyová nabrala za slovenskou bránou puk na čepel a zakončila takzvaným Michiganem! Lívia Debnárová se ale rychle natlačila na tyč, švýcarské útočnici tak lacrossové zakončení nevyšlo.

56:19

Po odmlce zaútočily také Slovenky. Alexandra Mateičková vystřelila od modré čáry, Talina Bendererová vyrazila puk do ochranné sítě.

55:31

Také Ivana Weyová hýří aktivitou. Její střelu z osy hřiště vykopla Lívia Debnárová levým betonem.

55:08

Kapitánka Švýcarska je při chuti. Teď měla prsty v další útočné akci. Z pravého křídla udělala oblouček zpátky k modré a pak mezi kruhy, odkud vystřelila zápěstím. Mířila ale do prostředka, takže Lívia Debnárová bez problému zasáhla.

53:55

Teď se ale dívala na záda Naemi Herzigové, které nabrala rychlost a prosmýkla se mezi dvěma obránkyněmi a mířila sama nabránu. Její zakončení vytěsnila Lívia Debnárová vyrážečkou do ochranné sítě.

53:22

Nela Lopušanová bolest ze srážky vstřebala a už je zase na ledě.

52:59

Hra je teď z bou stran ubojovaná. Oba týmy poctivě brání soupeřovy útoky, delší dobu jsme neviděli nějakou pohlednější akci.

52:20

Švýcarky se provinily zakázaným uvolněním. Před chvílí se ale po srážce těžce zvedala z ledu Nela Lopušanová, které se teď na střídačce věnuje lékařka.

51:15

Leoni Balzerová si najela na osu hřiště. Nevypálila tak prudce, přesto tentokrát slovenské brankářce puk vypadl. K dorážce měly Švýcarky ale daleko.

50:30

Tatiana Blichová se uvolnila stahovačkou na levém kruhu, její prudkou střelu zápěstím vykopla Talina Bendererová betony.

49:51

Ivana Weyová šikovně prošla ze středního pásma přes. modrou čáru, její střela z levého kruhu pak ale neměla gólové parametry. Lívia Debnárová si připsala jeden z jednodušších. zákroků.

48:54

Nela Lopušanová se dostala za bránící soupeřku, už byla ale poměrně v úhlu, její střelu po ledě tak Talina Bendererová vyrazila betony.

48:23

Slovenkám se podařilo točit hru a domácí hokejistky se teď ubránily jen za cenu zakázaného uvolnění.

47:09

Ivana Weyová dvakrát obkroužila pásmo, aby pak přihrála přes osu hřiště na pravý kruh, odkud vystřelila z první Ilana Leibundgutová, Lívia Debnárová se ovšem stačila přesunout a kotouč vyrazila.

46:22

Alena Rosselová vystřelila od modré čáry, trefila ale jen před sebou stojící Slovenku.

44:52

Švýcarky přežily dvě obrovské šance Slovenska a jsou kompletní.

43:17

Lilien Beňáková střelou z levého kruhu pořádně vystrašila soupeřovu brankářku. Puk přeskočil přes výstroj Taliny Bendererové, spadnul do brankoviště a už poskakoval za čáru, domácí gólmanka se ale rychle zorientovala, otočila se a puk přikryla lapačkou.

43:03

Tatiana Blichová přiťukla puk mezi kruhy na Sandru Haluškovou, která střílela do protipohybu brankářky, ta se ale natáhla a zastavila puk lapačkou.

42:52

Vyloučení v týmu Švýcarsko:
Herzigová – 2 min., krosček.

41:15

Slovenky jsou kompletní, přestávkou rozdělená přesilovka Švýcarska skončila.

40:39

Jael Manetschová se prokousávala dopředu, přes dvě protihráčky neprošla.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na bránu po dvou třetinách: 20:17.
Ve druhé třetině byly střelecky aktivnější, byť těsně, Slovenky. Z gólu se ale paradoxně radovaly domácí hokejistky. Švýcarky využily přesilovou hru, Sonja Inkampová trefila pravý horní roh slovenské brány od modré čáry. Před třetí periodou, která začne přibližně v 17:41, je tak skóre vyrovnané.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:43

Jael Manetschová vystřelila z vrcholku pravého kruhu po ledě, Lívia Debnárová vykopla puk špičkou brusle.

39:15

Vyloučení v týmu Slovensko:
Tischlerová – 2 min., hákování.

39:00

Naemi Herzigová po zisku pásma střílela z pravé strany, také tato rána byla zablokována slovenskými obránkyněmi.

38:11

Tanja Kunzová se vydala dopředu do souboje jedné na jednu, vystřelila přes bránící Slovenku, kotouč byl ale sražený mimo bránu.

37:25

Jael Manetschová vedla útok po pravém křídle, Slovenky ji ale vytlačily mimo střeleckou pozici.

35:48

Ivana Weyová může zpátky na led, domácí hokejistky se ubránily.

35:39

Nela Lopušanová si navedla puk na osu hřiště a vystřelila od modré čáry, švýcarská brankářka k zákroku znovu použila levý beton.

34:50

Michaela Paulínyová vystřelila bez přípravy z okraje levého kruhu, Talina Bendererová vyrazila puk levým betonem.

33:48

Vyloučení v týmu Švýcarsko:
Weyová – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.

33:37

Švýcarky důrazně napadaly a vybojovaly kotouč před slovenskou bránou. Ivana Weyová zblízka přestřelila bránu.

31:54

Lilen Beňáková dostala přihrávku. mezi kruhy. Vystřelila z první, zblízka ale trefila jen dobře postavenou Talinu Bendererovou.

31:28

Švýcarky s hlasitou podporou tribun znovu útočí. Slovenky je ale vyhnaly ven ze svého pásma, další založení útoku domácích hokejistek skončilo na modré čáře ofsajdem.

30:05

30:05 INKAMPOVÁ - 1:1

30:05

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno, Švýcarky využily přesilovou hru! SONJA INKAMPOVÁ využila zakrytého výhledu slovenské brankářky. Vystřelila od modré čáry zápěstím a trefila se do pravého horního rohu slovenské brány! Arena Zug bouřlivě jásá. Asistence: Ilana Leibundgutová, Leoni Balzerová.

29:37

Vyloučení v týmu Slovensko:
Tomaštíková – 2 min., podrážení.

29:25

Ivana Weyová předvedla krásné sólo přes celé hřiště, chyběla tomu jenom střela, puk jí sklouzl. Vystřelila ale z druhé vlny najíždějící Elissa Dalessiová, Lívia Debnárová zakročila levým betonem.

27:55

Hana Krákorová neváhala po vyhrané buly vystřelit od modré čáry, její rána ale nebyla tak tvrdá a Talina Bendererová v pohodě zakročila lapačkou.

27:51

Tatiana Blichová pálila z nápřahu z pravého kruhu, tvrdá střela mířila mimo. Pak z levé strany střílela Michaela Paulínyová, její pokus skončil ve výstroji Taliny Bendererové.

27:00

Naemi Herzigová připravila pozici pro Ivanu Weyovou, ta z okraje pravého kruhu minula bránu.

25:28

Domácí hokejistky se ubránily, pokračuje se ve hře pět na pět.

25:06

Nela Lopušanová ztratila. kotouč na modré čáře a dopředu se řítila Naemi Herzigová, ta ale zblízka narazila na další povedený zákrok Lívie Debnárové.

24:14

Slovenky zakončily kombinaci střelou od modré čáry. Tenhle pokus Lilien Beňákové ale švýcarskou gólmanku nemohl zaskočit.

23:28

Vyloučení v týmu Švýcarsko:
Leibundgutová – 2 min., hákování.

22:35

Švýcarky měly obrovskou šanci na vyrovnání! Lívia Debnárová střelu z levého kruhu jenom vyrazila a domácí útočnice se u protější tyče natahovala po dorážce. Tím, že se musela natahovat, ale nedokázala trefit odkrytou bránu.

22:02

Talina Bendererová poprvé zasahuje v této části hry. Poradila si se střelou z pravého kruhu.

21:34

Nela Lopušanová využila toho, že jedna ze soupeřek uklouzla, její bekhendovou přihrávku před bránu ale Švýcarky stejně zastavily.

20:47

Jael Manetschová hned po buly střílela z okraje levého kruhu, bránu ale přestřelila.

20:37

Po přestávce se jako první vrhly do útoku Slovenky. Střelu od modré čáry ale bránící hráčky zablokovaly.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na bránu po první tetině: 13:7.
Úvodní dějství je za námi. Po opatrném začátku se do tlaku dostaly Slovenky, které se díky tomu ujaly vedení. Tváří v tvář brankářce se prosadila Nela Lopušanová. Postupně ale otěže zápasu začaly přebírat Švýcarky. Vytvořily si řadu nebezpečných příležitostí, vylámaly si ale zuby na Lívii Debnárové. Slovenská gólmanka chytá skvěle, perfektní výkony předváděla i v předchozích zápasech proti silnějším soupeřkám. Druhá perioda začne přibližně v 16:53.

20:00

První třetina skončila.

19:30

Tohle byl další skvělý zákrok z repertoáru Lívie Debnárové! Elisa Dalessiová dorážela puk v brankovišti, slovenská brankářka se ale pohotově roztáhla a střelu zastavila levým betonem!

19:07

Leoni Balzerová vystřelila z blízkosti levé tyče slovenské brány, Lívia Debnárová má další úspěšný zákrok.

18:54

Nela Lopušanová se snažila prohodit puk pod bruslemi bránící soupeřky, Švýcarka puk za sebe ale nepustila.

18:00

Domácí hokejistky jsou teď mnohem aktivnější. Poslední rozehrávka ale skončila zakázaným uvolněním.

16:46

Xenia Balzarolová z pravé strany ujela sama na bránu. Rozhodla se pro střelu, kterou kryje Lívia Debnárová vyrážečkou!

15:51

Kristina Taricsová je na hřiště, Slovenky se ubránily.

15:24

Švýcarky si vytvořily dobrý tlak a vypálily ještě několik dalších ran, slovenská obrana ale odolává.

14:52

Ivana Weyová objela bránu a přihrála před brankoviště Naemi Herzigové, která pohotově vypálila, Lívia Debnárové ovšem reflexivně vykopla puk pravým betonem.

14:11

Lilen Beňáková se prokousávala ve vlastním oslabení dopředu, najela do levého kruhu, odkud ale zápěstím minula bránu.

13:51

Vyloučení v týmu Slovensko:
Taricsová – 2 min., podrážení.

13:23

Kapitánka Švýcarek se vrátila z trestné lavice, domácí tým je kompletní.

13:02

Nela Lopušanová si ukázala, kam chce dostat přihrávku. Opřela se do ní z první, její tvrdou ránu ale schytala obránkyně Švýcarska.

12:09

Po rychlé kombinaci zakončovala z okraje levého kruhu Michaela Paulínyová, přihrávku ale nedostala ideálně, jak by bylo potřeba, švýcarská brankářka si tak s jejím nedůrazným zakončením poradila.

11:37

Alexandra Mateičková vystřelila od modré čáry, puk se ale zastavil v klubku těl před bránou.

11:23

Vyloučení v týmu Švýcarsko:
Herzigová – 2 min., hákování.

10:45

Nela Lopušanová se ani pod tlakem nenechala za bránou Švýcarska obrat o kotouč, pak se ho ale sama zbavila nepřesnou přihrávkou.

09:43

Ivana Weyová mířila z prostoru mezi kruhy do horní části slovenské brány, Lívia Debnárová vyrazila puk ramenem.

08:59

Teď byly aktivnější domácí hokejistky, jejich kombinace ale nakonec skončila v pravém kruhu, kde se ke kotouči dostala obránkyně Slovenska.

08:08

Leoni Balzerová dostala přihrávku mezi kruhy, střelou bez přípravy po ledě vyprášila betony slovenské brankářky.

07:50

Slovenky vytlačily své soupeřky pryč z vlastního pásma. Pak se snažily rozehrát samy útočnou akci, puk jim ale utekl na zakázané uvolnění.

07:13

Na modré čáře napřáhla Alena Rosselová, její tvrdou ránu srazila brankářka Lívia Debnárová holí do pravého rohu vlastního pásma.

06:51

Ivana Weyová si stáhla puk mezi kruhy, jenže z dobré pozice netrefila bránu.

05:15

05:15 LOPUŠANOVÁ - 0:1

05:15

Slovensko právě vstřelilo branku!
Slovenky se dostávají do vedení, a kdo by se o to mohl postarat jiný, než NELA LOPUŠANOVÁ! Ta dostala dobrou přihrávku z pravé strany mezi kruhy, kde udržela bránící hráčky na zádech a po krátké kličce do forhendu rozvlnila síť! Asistence: Alica Juríková.

04:41

Slovenky teď ale zamkly své soupeřky v jejich pásmu a dostaly se do tlaku. Střela z vrcholku levého kruhu byla tečována jen těsně vedle.

03:55

Talina Bendererová zkontrolovala vyrážečkou nahození Slovenska od modré čáry, které by se ale mezi tři tyče stejně nevešlo.

02:35

Teď se na pravém křídle otevřel prostor před švýcarskou kapitánkou, dobře se ale vrátila Bianka Masláková, která hokejkou srazila puk do rohu pásma.

01:47

Na ledě se ale zatím nic extra zajímavého neděje. Brankářky ještě zasahovat nemusely.

00:44

Zápas doprovází dobrá kulisa. Slovenští fanoušci byli hlasití ve všech zápasech, Švýcarky zase podporuje mládež místního hokejového klubu, která fandí neúnavně už od rozbruslení.

00:11

Slovenky po vyhrané buly vyrazily dopředu. Jejich útočná akce ale brzy skončila v rohu hřiště.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Švýcarsko: Bendererová (Bergerová) – Rosselová (A), Langeneggerová, Inkampová, Leibundgutová, Meriguetová, Bottoniová, Wrannová – Herzigová (C), Weyová (A), Dalessiová – Müllerová, Balzerová, Manetschová – Balzarolová, Näfová, Kunzová – Romeriová, Ochsnerová, Strnadová – Vuilleminová
Trenér: Melanie Häfligerová

Slovensko: Debnárová (Sumegová) – Mateičková, Halušková, Krákorová (A), Tischlerová, Tomaštíková, Masláková, Nogová, Kostková – Blichová (C), Beňáková, Paulínyová (A) – Juríková, Tóthová, Lopušanová – Lacková, Komloš, Lačná – Taricsová, Karkošková
Trenér: Gabriela Sabolová

Rozhodčí: Kainbergerová (AUT), Manthaová (CAN) – Dinantová (BEL), Monardová (SUI).
Duel Švýcarska se Slovenskem rozhodne o tom, který z těchto týmů skončí na třetím místě, a který na čtvrtém. Ten tým, který skončí čtvrtý, s pravděpodobností hraničící s jistotou bude bojovat o záchranu v elitní divizi, protože ve čtvrtfinále narazí na suverénní Kanadu.

Třetí tým skupiny B potká ve čtvrtfinále Finsko. Seveřanky budou ve čtvrtfinále papírovými favoritkami, na mistrovství ale zatím nepodávají takové výkony, aby si mohly říct, že mají postup v kapse.

V duelu Švýcarska se Slovenskem tak půjde o hodně.
Švýcarsko

Také Švýcarky jsou zatím bez bodu. A o motivaci mají postaráno i bez toho. Na domácím mistrovství by se konečně rády vyhnuly záchranářským bojům. K tomu vede jediná cesta – potřebují vyhrát nad Slovenskem. Pomoct jim k tomu může atmosféra v Zugu, na zápasy domácích juniorek totiž chodí logicky nejvíce fanoušků.
Slovensko

Slovenské juniorky si nevytyčily konkrétní cíle, které by se týkaly umístění. Chtějí potrápit a porazit soupeře, u kterých k tomu mají reálnou šanci. A to bude právě případ tohoto zápasu. Slovenky jsou po utkáních s USA a se Švédskem stále bez bodu, proti Švýcarkám ale budou chtít určitě zvítězit.
Vítáme vás u on-line přenosu z Mistrovství světa žen do 18 let, ve kterém se utkají Švýcarsko a Slovensko. Utkání začíná v 16:00.

Švýcarsko – Slovensko

1:2

po prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 31. Inkampová (Leibundgutová, Balzerová) – 6. Lopušanová (Juríková), 62. Krákorová (Lopušanová)

Švýcarsko: Bendererová (Bergerová) – Rosselová (A), Langeneggerová, Inkampová, Leibundgutová, Meriguetová, Bottoniová, Wrannová – Herzigová (C), Weyová (A), Dalessiová – Müllerová, Balzerová, Manetschová – Balzarolová, Näfová, Kunzová – Romeriová, Ochsnerová, Strnadová – Vuilleminová
Trenér: Melanie Häfligerová

Slovensko: Debnárová (Sumegová) – Mateičková, Halušková, Krákorová (A), Tischlerová, Tomaštíková, Masláková, Nogová, Kostková – Blichová (C), Beňáková, Paulínyová (A) – Juríková, Tóthová, Lopušanová – Lacková, Komloš, Lačná – Taricsová, Karkošková
Trenér: Gabriela Sabolová

Rozhodčí: Kainbergerová (AUT), Manthaová (CAN) – Dinantová (BEL), Monardová (SUI)

Diváci: 1011

Průběh zápasu
1. třetina
05:15 SVK 0:1 Lopušanová (Juríková)
11:23 SUI 2 Herzigová, hákování
13:51 SVK 2 Taricsová, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
23:28 SUI 2 Leibundgutová, hákování
29:37 SVK 2 Tomaštíková, podrážení
30:05 SUI 1:1 Inkampová (Leibundgutová, Balzerová)
33:48 SUI 2 Weyová, nedovolený zásah do hlavy nebo krku
39:15 SVK 2 Tischlerová, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
42:52 SUI 2 Herzigová, krosček
Po 3. třetině
Prodloužení
61:01 SVK 1:2 Krákorová (Lopušanová)
po prodl.