Menu

Hokej

NHL

San Jose Sharks – Detroit Red Wings

3:5

konec (1:1, 1:1, 1:3)

03.01.2024, 04:30 • SAP Center, San Jose • Adam Čuba

Tipsport: 3.63 4.37 1.84 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je ode mne dnes vše. Děkuji Vám za pozornost, ještě jednou přeji šťastný Nový rok a budu se opět brzy těšit u dalších zápasů kanadskoamerické NHL.

Na shledanou. (07:38:02)
Statistiky
Střely na bránu: 27 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 2/4 | Trestné minuty: 10 – 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Kaapo Kähkönen (SJS) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 59:13
Alex Lyon (DET) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 21:28
Filip Zadina (SJS) – 0+0, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 08:59
Jan Rutta (SJS) – 0+0, – 1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 18:26


Tři hvězdy utkání
1. David Perron (DET) 2+0
2. Mario Ferraro (SJS) 0+2
3. Justin Bailey (SJS) 1+0
Srdcervoucí prohra San Jose:

Neřekl bych, že by Sharks byli o moc horší v dnešním zápase, drželi se jak co se skóre týče, tak třeba i stran střeleckých pokusů. Žraloci rozhodně nepůsobili jako tým v krizi, naopak sehráli vyrovnanou partii, o to víc samozřejmě prohra musí bolet... Jako klíčové se ukázaly přesilovky, Detroit dvě proměnil, domácí se neprosadili z dvou pokusů ani jednou. Rozhodlo tak to, že Red Wings v zásadních okamžicích udeřili, kdežto šance Sharks v takových momentech využity nebyly, což platí třeba i pro slušnou šanci v oslabení, nepovedený risk bez gólmana, už zmíněné přesilovky.

Výsledek je tedy jasný, minutu a půl před koncem udeřil po velké smůle obránce David Perron a to zajišťuje Detroitu body - 3:5.

Konec zápasu.

San Jose podruhé v sezoně prohrává po deváté v řadě!

59:55

59:55 Michael RASMUSSEN - 3:5

59:55 6/6

Detroit právě vstřelil branku!
Hotovo. Mikael Granlund dnes několikrát nahazoval od modré, nepovedlo se mu to ani jednou. MICHAEL RASMUSSEN pokus zablokoval a sám vyrazil kupředu, měl lepší rychlost a doklepl kotouč do sítě.
Rasmussen M., Lyon A., Fischer C., Seider M., Perron D., Walman J.
Duclair A., Zetterlund F., Hertl T., Hoffman M., Granlund M., Eklund W.

59:13

Anthony Duclair na puk nedosáhl, Sharks tak vyhazují na zakázané uvolnění. Kaapo Kähkönen musí zpět do svého pracoviště.

58:57

Kaapo Kähkönen na střídačce, Sharks sázejí všechno na jednu kartu a hrají v šesti.

58:30

58:30 Ještě jeden pohled na celou situaci

58:30

Trenérský tým domácích si challenge brát nebude. Ukazuje se, že Dylan Larkin se puku vůbec nedotkl, kotouč srazil do sítě obránce Kyle Burroughs!

58:30

David Quinn by si tady teoreticky mohl vzít výzvu, gól byl totiž dosažen bruslí... Otázka zní: V rámci pravidel?

58:30

58:30 David PERRON - 3:4

58:30 6/6

Detroit právě vstřelil branku!
Hodně, hodně krutá rána pro San Jose, Detroit jde v úplném závěru do vedení! Raymod přihrál skrz pásmo, DAVID PERRON vracel stejným způsobem parťákovi zpět, možná ještě vybízel Larkina před bránou. Kotouč nikdy nedorazil do původního cíle, z brankoviště se odráží do sítě – 3:4. Asistence: Lucas Raymond.
Larkin D., Perron D., Raymond L., Lyon A., Seider M., Walman J.
Burroughs K., Kähkönen K., Ferraro M., Hertl T., Hoffman M., Eklund W.

57:30

Tři na dva ve vlastním oslabení! Justin Bailey šikovně nechal za sebe pro Ferrara, ten se napřáhl a vypálil! Výborně zasáhl Alex Lyon.

56:49

Sprongova rána nejspíš zvládla něco na masce brankáře povolit, Kaapo Kähkönen to nyní jde řešit na střídačku. Nemělo by každopádně jít o nic zásadního.

56:34

Daniel Sprong z pravé strany pálí, Kaapo Kähkönen velmi dobře zasáhl, nejspíše maskou.

55:41

Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
William Eklund – 2 min., vysoká hůl.

Trest je potvrzen, San Jose není čeká naprosto klíčové oslabení.

55:41

Je to trošku sporné, Eklund sice trefil soupeře holí, ovšem při střele, což by trest být neměl. Na druhou stranu onen pohyb proběhl až po vyslání puku z hole...

55:41

Rozhočí jdou k videu, budou zkoumat celou situaci.

55:41

Sudí teď chtějí vylučovat za zásah vysokou holí, potrestán asi bude William Eklund, jenž se tedy hodině diví...Vše se dozvíme po komerční přestávce.

54:56

Mikael Granlund teď zamíchal s pukem a obešel Perrona, ten se ale nedal a rybičkou vypíchl soupeři puk. Výborná defenzivní práce.

53:34

Domácí borci teď po výjezdu z pásma podcenili J. T. Comphera, jenž se najednou prodral do šance a tváří v tvář vyzval Kaapo Kähkönena. Kotouč letí těsně nad.

53:00

Calen Addison zavážel do pásma, tentokrát se ale Sharks v pásmu dlouho neudrželi. Přichází vyhození.

52:15

Granlud chtěl nahazovat od modré, kotouč ale zablokoval hned první bránící hráč – Andrew Copp, jenž také vyváží kotouč z obranného pásma.

51:41

A další pokus Mikea Hoffmana z pravého kruhu, opět nemířil přesně.

51:25

Mike Hoffman okamžitě pálí z první, míjí bránu.

51:18

Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
Dylan Larkin – 2 min., sekání.

51:18

Střely na branku ve 3. třetině: 8 – 5.

50:55

50:55 David PERRON - 3:3

50:55 6/5

Detroit právě vstřelil branku!
BUM, vyrovnáno! Obrovský kus práce nyní odvedl Daniel Sprong, jenž přesným a prudkým pasem skrz pásmo našel DAVIDA PERRONA, ten se z první opřel do puku a trefuje! Asistence: Daniel Sprong a Lucas Raymond.
Perron D., Sprong D., Raymond L., Lyon A., Compher J., Gostisbehere S.
Burroughs K., Thrun H., Zetterlund F., Kähkönen K., Hertl T.

50:36

Sharks se zatím brání dobře, nyní vyhazovali třeba Zetterlund s Hertlem a hosté musejí zpět.

49:54

Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
Jan Rutta – 2 min., držení.

49:24

49:24 Alexandr BARABANOV - 3:2

49:24 6/6

San Jose právě vstřelilo branku!
ALEXANDR BARABANOV posílá domácí tým poprvé do vedení! Ruský útočník zavezl puk do pásma, na brankové čáře udělal brzdu, vybruslil si zpět do střelecké pozice a přesně trefil. Velkou zásluhu na gólu má i Jack Studnicka, jenž výborně clonil před bránou – 3:2. Asistence: Calen Addison a Ty Emberson.
Emberson T., Kunin L., Studnicka J., Kähkönen K., Ferraro M., Barabanov A.
Holl J., Copp A., Rasmussen M., Lyon A., Gostisbehere S., Veleno J.

48:06

Filip Zadina a jeho další možnost, tentokrát obrovská! Justin Bailey šikovně dočkal na ideální možnost od modré centrovat, Zadina si sjel a backhandem nahrnul kotouč na bránu. Výborně Alex Lyon.

47:24

Calen Addison si sjel až před bránu, šikovně si vyměnil puk s Eklundem a na holi měl gól! Netrefil jak potřeboval, v poslední chvíli jej vyrušil Jake Walman.

45:41

Kane dostal od Rutty trošku prostoru a tak od mantinelu zkusil zaskočit Kaapo Kähkönena. Ten si poradil a v brankovišti přikrývá puk.

45:17

Tohle byla hodně slušná kombinace na jeden dotyk, zakončuje ji domácí obránce Henry ThruN. Zazářil i brankář Alex Lyon, jenž máchl lapačkou a zasahuje.

45:02

Střely na branku ve 3. třetině: 1 – 0.

43:29

Filip Zadina se dostal k zakončení z mezikruží, zkusil to z první po krátkém nápřahu. Kotouč je bohužel pro domácí i českého forwarda zablokován.

43:21

Anthony Duclair dobře zapracoval před bránou a dostal se i k dorážkám, Alex Lyon pustil hůl a zasáhl. Dobré rozhodnutí.

42:42

Až nyní se domácí tým pořádně usadil v pásmu, kombinace jde po směru Herl – Granlund – Duclair. Zatím jedinou ránu (zblokovanou) vyslal Mikael Granlund.

41:56

Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
Justin Holl – 2 min., podrážení.

41:41

Calen Addison nahazoval, Olli Määttä tentokrát zapracoval do defenzivy a dopravil puk mimo brankoviště. Každopádně dobré střídání domácích, které vedl Tomáš Hertl.

41:09

Pár střel už přišlo, tu poslední vyslal obránce Olli Määttä. Vše je zatím úspěšně blokováno.

40:24

Detroit se snažil začít pořádným náporem, na branku ale nakonec nevystřelil. Pokud ale hosté udrží toto tempo, Sharks čeká těžká šichta...

40:01

Začala třetí třetina.

Střely na branku ve 2. třetině: 8 – 14

Střely (celkem): 19 – 22
Řekl bych, že druhá třetina je zklamáním hlavně pro Detroit. Ten byl lepší, chtěl a měl odskočit na 3:1, především při přesilovce chvíli po vstřeleném gólu k tomu byla ideální příležitost. San Jose tentokrát nebylo tolik aktivní, každopádně stačilo to na stav 2:2, který svým druhým gólem v sezoně zajistil Justin Bailey.

Do třetí třetině jdeme za vyrovnaného stavu. Pomůže San Jose pověstné momentum, nebo se Red Wings vrátí k aktivní hře a potvrdí roli předzápasového favorita? A nebo to bude úplně jinak? Vše se brzy dozvíme, pokračujeme za nějakých 13 minut.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:54

38:54 Justin BAILEY - 2:2

38:54 6/6

San Jose právě vstřelilo branku!
Vyrovnáno! Obránce Mario Ferraro nahodil kotouč na bránu, JUSTIN BAILEY se dokázal uvolnil a kus černé gumy velmi šikovně tečoval. Jednoduché ale účinné, Sharks nebyli ve druhé třetině lepší, do kabin ale půjdou za vyrovnaného stavu. A to není málo. Asistence: Mario Ferraro.
Bailey J., Ferraro M., Emberson T., Zadina F., Carpenter R., Kähkönen K.
Chiarot B., Copp A., Rasmussen M., Lyon A., Gostisbehere S., Veleno J.

38:35

Kombinace Čechů, Rutta posunul na Zadinu ten z dálky pálí. Nebyl to špatný pokus, tohle ale Alex Lyon zvládá chytat, tentokrát konkrétně lapačkou. Tohle ale může být tak čtvrtá Zadinova rána v zápase, mladý Čech se opravdu snaží!

37:51

Rutta podstoupil souboj s DeBrincatem, kotouč nechal za sebou, což však možná byl záměr. Nyní jej totiž v klidu přikryje Kaapo Kähkönen.

36:26

Mikaelu Granlundovi se tohle střední povedlo! Nejprve zkušený Fin zpoza brány hledal Hoffmana, jenž to zkoušel na bližší tyč, o chvíli později si najel na Zetterlundovu pobídku a šikovně tečoval puk. Vše řeší Alex Lyon.

36:07

Ty Emberson si pohlídal situaci ve vlastním pásmu a nechal puk doklouzat na zakázané uvolnění. Domácí se vrací do pásma.

35:00

Sharks si přihrávali na paty, to ve středním pásmu vysnilo Stronga, jenž se prohnal do pásma a prověřil brankáře soupeře. Ten máchl lapačkou a efektně zasáhl.

34:14

Střely na branku ve 2. třetině: 4 – 11.

33:48

Pokus z pravého křídla, jeden z domácích do něj ale dobře vložil hůl, kotouč vypadává ze hřiště. Vhazovat se bude v obranném pásmu Sharks.

33:19

Filip Zadina aktivně napadá, tlačí Määttu mimo pristor kombinaci. V pásmu je sám, slouho to nezvládne, nicméně dobré střídání českého dravce.

32:34

Velmi podobná situace, Daniel Sprong dostal pobídku před bránu, na rozdíl od Larkina sice zpracoval, pak se mu ale nepovedla klička a kotouč nechal na betonu brankáře Kähkönena.

31:34

Tohle byla zajímavá příležitost. Lucas Raymond se zjevil volný na levé straně, vzniklo z toho dokonce přečíslení. Švédský mladík naznačil střelu a ještě vyslal pobídku Larkinovi před bránu, ten kotouč ztěžoval těsně nad.

31:09

Jake Walman nic nevymyslel, počkal až k němu kotouč doklouže a z první nahazoval zpět brána. Kaapo Kähkönen nechal vyniknout svou lapačku, tohle byl lehčí zákrok.

30:38

Sharks chtěli rychle otočit hru, po výhozu o mantinel ale kotouč letí jen na icing. Vracíme se před domácího gólmana.

29:34

Olli Määttä posílal puk za bránu, pak to ale nezabalil a z pozice obránce si sjel až k levé tyči. Daniel Sprong svému bekovi kotouč vrátil, Kaapo Kähkönen musel být pozorný.

29:04

Detroit vjel do pásma ještě několikrát, nic moc ale nedokázal vymyslet. Dobrou práci v oslabení odváděl třeba Fabian Zetterlund.

27:57

Na střelu v přesilovce zatím čekáme, Detroit naháněl kotouč po mantinelech. Jednou měl přijít pas Larkina na kruh, odtud měla přijít DeBrincatova rána z první. Nepodařilo se a Hertl vyváží.

27:11

Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
Ty Emberson – 2 min., hrubost.

27:11

Možná trošku překvapivě vystřelili hosté v této části zápasu na bránu už osmkrát. Red Wings každopádně lepší jsou, to se nedá zpochybnit. Nyní je navíc brzy po gólu čeká přesilovka. Ideální možnost odskočit.

27:11

Střely na branku ve 2. třetině: 4 – 8.

26:07

26:07 J. T. Compher - 1:2

26:07 5/5

Detroit právě vstřelil branku!
Ajaj, tento gól si domácí brankář Kaapo Kähkönen za rámeček úplně nedá... J. T. COMPHER vypálil přes obránce z dálky, rán to nebyla ani tak tvrdá, ani gólmanovi nic moc nezaclánělo ve výhledu, i tak ale kotouč propadl někam mezi ruku a tělo. Slabší gól – 1:2. Asistence: Justin Holl a Olli Määttä.
Compher J., Määttä O., Holl J., Lyon A., Veleno J.
Thrun H., Kähkönen K., Eklund W., Rutta J., Bailey J.

25:28

Tomáš Hertl kroužil pásmem a nakonec se protáhl až na pravý kruh odkud pálí, málem dosáhl i na dorážku! Alex Lyon se štěstím zasahuje.

24:12

Hrajeme 4 na 4.

24:12

Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
Calen Addison – 2 min., krosček.

Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
Lucas Raymond – 2 min., nesportovní chování.

24:12

Addison sekl po přerušení hry Raymonda, ten asi řekl něco hodně peprného. Máme z toho konflikt, spoluhráče šel bránit Moritz Seider. Vylučovat se bude určitě, zatím to ale vypadá na vzájemný trest.

23:46

Zajímavá kombinace domácích, San Jose se ale potřebovalo trošku rozmotat, aby hráči byli schopni efektivně zakončovat. K tomu se nakonec dostal až Jan Rutta, jeho pokus zablokoval Robby Fabbri.

22:38

Alex DeBrincat to zkoušel chytře, střílel na vzdálenější beton tak, aby se kotouč odrazil přímo na hůl Larkinvi. Těsně to nevyšlo, nicméně tohle byla výborná myšlenka!

21:37

I Sharks zahrozili, William Eklund to zusil podobně jako soupeř ze střední vzdálenosti. Alex Lyon připraven.

20:18

Střela z dálky, Kaapo Kähkönen dobře viděl a zasahuje vyrážečkou. I tak Detroit pokračuje v útočné aktivitě, před bránu se snažil protáhnout třeba Raymond.

20:01

Začala druhá třetina.

Střely na branku: 11 – 8.
Ta k první třetina je za námi. V úvodu se hrálo spíše ze zajištěných obran, nedá se ale říci, že bychom se nudili, viděli jsme pár šancí, dva góly k tomu. Spokojenější mohou být domácí Sharks, ti jsou z mého pohledu o trošku lepší, z týmu je dnes cítit možná překvapivě docela dobrá energie. Hodně vidět jsou i Češi, Tomáše Hertla dnes doplňuje velmi aktivní Filip Zadina.

Stav je každopádně vyrovnán, to Detroitu nestačí, je to pro něj málo. Ve zbývajících 40 minutách se to pokusí za každou cenu změnit...

20:00

První třetina skončila.

19:57

Do konce třetiny jsme viděli ještě dvě zajímavé střely, jednu na každé straně. Za Red Wings to byl Sprong z mezikruží, za Sharks od. modré vyslal pořádnou ránu Mario Ferraro.

19:03

Poskakující puk ve středním pásmu si bere Fabian Zetterlund, jenž se zjevil v krátkém úniku! Zkusil, (možná trošku z nouze) Forsbergovu kličku, Alex Lyon zasahuje špičkou betonu!

18:47

Detroit není se současným stavem spokojen a je aktivnější celkem, snaží se skóre ještě v první třetině strhnout na svou stranu. Uvidíme, zda se to podaří...

18:03

J. T. Compher si poodstoupil a z velké vzdálenosti pálí golfákem! Kaapo Kähkönen dobře viděl a zasáhl betonem.

16:50

16:50 Fabian ZETTERLUND - 1:1

16:50 6/6

San Jose právě vstřelilo branku!
Vše je oficiálně potvrzeno, domácí tým zaslouženě vyrovnává! FABIAN ZETTERLUND se dostal k dorážce a kotouč dostal za brankáře, ten si jej chtěl chytit do lapačky, ovšem sám si jej posunul do sítě – 1:1. Důležitá trefa pro dobře hrající Žraloky! Asistence: Mikael Granlund a Mike Hoffman.
Zetterlund F., Granlund M., Hoffman M., Emberson T., Kähkönen K., Granlund M.
Chiarot B., Copp A., Rasmussen M., Lyon A., Gostisbehere S., Veleno J.

16:50

Branka platí!

Zatím nepotvrzený gól Fabiena Zetterlunda

Tady to bude ještě zajímavé. Fabian Zetterlund z dorážky doklepl kotouč do brankoviště, odtud si jej srazil Alex Lyon do brány. Sudí ovšem jdou k videu, zatím nevím proč...

15:55

Zadinův další pokus, tohle nahození hostující brankář pohlídá. Filip Zadina o ale nedává, dnes je zatím možná nejaktivnějším Žralokem. Opět si najel do pásma, dostal se až na kruh a pálí! Na střed brány, Alex Lyon chytá puk do náruče.

14:26

Tomáš Hertl do toho šel na sílu a sám mezi čtyřmi soupeři se tlačil před bránu. Obranu soupeře hodně slušně zaměstnal, k ledu jej nakonec musel poslat Moritz Seider.

14:05

Opticky aktivnější jsou – nebo alespoň většinu času byli – Red Wings, ti také vedou 1:0. Ovšem když se zaměříme na velké šance, neřekl bych, že San Jose jakkoli zaostává, naopak bych řekl, že takových možností snad měli domácí i více...

14:05

Střely na branku: 6 – 6.

14:05

Poprvé jsme si na ledě všimli i Patricka Kanea, ten se ale daleko nedostal, kotouč byl sražen do ochranné sítě a nás nyní čeká komerční přestávka.

11:34

Závar pokračoval, Hertl se ujal kotouče za brankou a parádním pasem vybídl na zakončení z první najetého obránce Henryho Thruna! Alex Lyon zasahuje ramenem.

11:16

Tomáš Hertl se protáhl do zakončení, backhandem to zkoušel mezi nohy, byly tam i dorážky! Alex Lyon i s notnou dávkou štěstí podržel svůj tým.

11:00

Kotouč nyní vyletěl vysoko nad ledovou plochu, hosté se dožadovali přerušení, nicméně hra nakonec pokračuje. Domácí mají rychlost a spěchají do pásma.

10:11

Herl s narazil puk s jedním ze spoluhráčů a vyrazíl na steč. Byla z toho slušná střela po přechodu modré čáry, Alex Lyon znovu nachystán, přichází zákrok.

09:34

Velká šance Filipa Zadiny! Bývalý útočník Detroitu se chce proti týmu, který jej draftoval vytáhnout, proskočil za obranu, díky odrazu obešel Seidera a zkusil to na bližší tyč. Brankář Alex Lyon připraven.

09:16

Střely na branku: 3 – 6.

07:59

Totéž platí pro jednu z hostujících formací, Kaapo Kähkönen se musel mít na pozoru. Nakonec vše z domácího pohledu dobře dopadlo.

07:19

Za pukem spěchá na zadní mantinel Zadina. Dostal hit, pásmo ale udržel, pokračoval může Justin Bailey. Sharks si nebezpečně zakombinovali.

06:11

06:11 Daniel SPRONG - 0:1

06:11 6/5

Detroit právě vstřelil branku!
Tentokrát to DANIEL SPRONG z podobného místa trefil přesněji! Detroit po buly rozehrál kombinaci, šestadvacetiletý Nizozemec dostal nabito do mezikruží, mířil nahoru.a prosadil se – 0:1 Asistence: Lucas Raymond a Shayne Gostisbehere.
Sprong D., Raymond L., Gostisbehere S., Lyon A., Compher J., Perron D.
Kunin L., Kähkönen K., Ferraro M., Granlund M., Rutta J.

06:02

Daniel Sprong si počkal v mezikruží, se zakončením si dal na čas, dlouho s pukem míchal. Pak ale vyslal slušnou jevovou, mířil někam mezi ruku a tělo. Domácí gólman to neměl jednoduché, kotouč ale udržel.

05:32

J. T. Compher centroval skrz brankoviště, Kaapo Kähkönen byl ale pozorný a po puku skočil. Hra je přerušena.

04:42

Sharks se jednou osvobodili, hosté následně vletěli zpět do pásma a obránce Seider to zkoušel po objetí brány! Nyní Detroit rozestavuje kombinaci.

04:16

Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
Calen Addison – 2 min., podrážení.

04:16

Dylan Larkin šel po pravém mantinelu, kde jej ostře zastavil Addison. Přehnal to, soupeř padá a Calen Addison dostane dvouminutový trest...

03:40

Do slušného tlaku domácích se mimo Filipa Zadiny zapojil i Jan Rutta, úspěšně, Sharks totiž Detroit pořádně zmáčkli a tomu nezbývá nic jiného než vyhodit na icing.

02:59

První slušná pozice, mezikruží vyslal štiplavou ránu ex-detroitský Filip Zadina!

02:37

Alexandr Barabanov se k napadání v podstatě nedostal, Olli Määttä si pohlídal situaci ve vlastním pásmu.

01:46

Anthony Duclair srazil kotouč mimo útočné pásmo, dopředu se mohli vydat Eklund s Kuninem.

01:03

Buly po pravici Kähkönena zvládl domácí celek, ten na nic nečeká a obrací hru. Ne na dlouho, Red Wings jsou na puku.

00:07

První buly pro Detroit, za pukem spěchá Lucas Raymond. Netrvalo dlouho a dočkali jsme se i první střely, z pravé strany to zkusil David Perron. Kaapo Kähkönen připraven.

00:01

Utkání právě začalo.
Předpokládané zahajovací sestavy:

San Jose Sharks: Kähkönen (Blackwood) – Ferraro, Emberson, Thrun, Rutta, Addison, Burroughs – Eklund, Hertl, Duclair – Hoffman, Granlund, Zetterlund – Kunin, Studnicka, Barabanov – Bailey, Carpenter, Zadina.

Detroit Red Wings: Lyon (Reimer) – Walman, Seider, Chiarot, Petry, Määttä, Gostisbehere – Perron, Larkin, Raymond – DeBrincat, Compher, P. Kane – Fabbri, Copp, Rasmussen – Fischer, Veleno, Sprong.
Poslední vzájemné zápasy:

x

Detroit vs San Jose 5:6 po prodloužení
Detroit vs San Jose 3:2 po prodloužení
San Jose vs Detroit 4:7
Československá stopa v utkání:

Tomáš Hertl (SJS): 36 zápasů, 13+15
Filip Zadina (SJS): 32 zápasů, 4+6
Jan Rutta (SJS): 31 utkání, 0+6
Tomáš Hertl tahá San Jose z bryndy:

Po hororovém stratu sezony to vypadalo, že Sharks mají našlápnuto na to, výt nejhorším týmem v historii NHL. Situace se následně mírně zlepšila, San Jose dokonce opustilo poslední příčku. Velký díl na tom měl Tomáš Hertl, lídr týmu, který posbíral už 28 bodů. Stačí mu ještě útočník Granlund (4+20), následuje ale výrazná bodová propast na třetího v pořadí. A co víc, český útočník je díky svým vůdcovským schopnostem jednoznačně nejlepším hráčem týmu.

Ani to ale nestačí, Žraloci prohráli osmkrát v řadě a vrátili se na poslední příčku západní konference.
Red Wings chtějí výš, angažovali i Patricka Kanea:

Detroit by se chtěl postupnými krůčky přiblížit vyšším příčkám v tabulce, dravé mládí dorostlo do věku, kdy může hrát důležité role v NHL, k tomu několik zkušenných borců. Boom pak způsobil angažování velezkušené hvězdy Patrika Kanea, jenž dlouho vyčkával s podpisem. Rozhodl se pro Detroit, další originál six tým ve kterém se americký forward objeví. A zatím si vede skvěle, ve 13 zápasech bral 13 bodů (6+7).

Mohou být Rudá křídla spokojena i s postavením v tabulce? Těžko říci, ve východní konferenci to s 12. místem na play off zatím nestačí, nicméně střed tabulky je natolik našupaný, že stačí jeden, dva povedené zápasy a Detroit se pohybuje pohodlně v horní polovině. Pomůže si k takovému skoku vzoru dnes na ledě outsidera?
Zdravím všechny fanoušky a příznivce toho nejlepšího světového hokeje!

V mém případě vůbec poprvé v roce 2024 Vás vítám u zápasu NHL, na ledě trpícího se San Jose se představí Red Wings z Detroitu.

Přeji Vám příjemnou zábavu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

San Jose Sharks – Detroit Red Wings

3:5

konec (1:1, 1:1, 1:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Zetterlund (Granlund, Hoffman), 39. Bailey (Ferraro), 50. Barabanov (Addison, Emberson) – 7. Sprong (Raymond, Gostisbehere), 27. Compher (Määttä, Holl), 51. Perron (Sprong, Raymond), 59. Perron (Raymond), 60. Rasmussen

San Jose Sharks: Kähkönen (Blackwood) – Ferraro, Emberson, Thrun, Rutta, Addison, Burroughs – Eklund, Hertl, Duclair – Hoffman, Granlund, Zetterlund – Kunin, Studnicka, Barabanov – Bailey, Carpenter, Zadina.

Detroit Red Wings: Lyon (Reimer) – Walman, Seider, Chiarot, Petry, Määttä, Gostisbehere, Holl – Perron, Larkin, Raymond – DeBrincat, Compher, P. Kane – Fabbri, Copp, Rasmussen – Fischer, Veleno, Sprong.

Průběh zápasu
1. třetina
04:16 SJS 2 Addison, podrážení
06:11 DET 0:1 Sprong (Raymond, Gostisbehere)
16:50 SJS 1:1 Zetterlund (Granlund, Hoffman)
Po 1. třetině
2. třetina
24:12 SJS 2 Addison, krosček
DET 2 Raymond, nesportovní chování
26:07 DET 1:2 Compher (Määttä, Holl)
27:11 SJS 2 Emberson, hrubost
38:54 SJS 2:2 Bailey (Ferraro)
Po 2. třetině
3. třetina
41:56 DET 2 Holl, podrážení
49:24 SJS 3:2 Barabanov (Addison, Emberson)
49:54 SJS 2 Rutta, držení
50:55 DET 3:3 Perron (Sprong, Raymond)
51:18 DET 2 Larkin, sekání
55:41 SJS 2 Eklund, vysoká hůl
58:30 DET 3:4 Perron (Raymond)
59:55 DET 3:5 Rasmussen
Konec