Menu

Hokej

NHL

Ottawa Senators – Buffalo Sabres

5:1

konec (2:1, 2:0, 1:0)

01.01.2024, 00:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.08 4.17 3.07 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:25:37)
Statistika
Střely na bránu: 31 – 46 | Přesilová hra: 1/1 – 0/3 | Trestné minuty: 20 – 16

Kdo se postavil do brankoviště?
Anton Forsberg (OTT) – 45 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,8 %, odchytal 60:00
Devon Levi (BUF) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 58:04

Česká a slovenská stopa
Dominik Kubalík (OTT) – 1+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 10:42

Tři hvězdy utkání
1. Anton Forsberg (OTT) 45 zákroků
2. Thomas Chabot (OTT) 0+2
3. Erik Brännström (OTT) 0+1
Buffalo šlo v první třetině do dvougólové ztráty. Tu gólem do šatny zmenšil Thompson a v příštích čtyřiceti minutách dál pravidelně přispíval k obřímu tlaku Sabres, kteří naráželi na fenomenálně chytajícího Forsberga. To Devon Levi moc povedený silvestrovský večer neměl. Od Kubalíka a Kastelice obdržel ve druhé části dva góly z pěti střel a pokračující zoufalou hostující snahu o zdramatizování definitivně utnul Zubův gól do prázdné brány.

Konec zápasu.

59:45

Bathersonův lob z obranného pásma dojel Erik Brännström. Kvůli Ryanu Johnsonovi musel provést zakončení z otočky a Levi v nepřehledné situaci v brankovišti šťastně udržel puk před brankovou čarou. Sens se z šestého gólu radovali předčasně.

59:31

Zemgus Girgensons z vrcholku levého kruhu branku netrefil. Totéž platilo v případě Ryana Johnsona, jemuž stál v cestě Batherson.

58:05

Norris se pěkně uvolnil u zadní modré čáry. Vzniklý brejk však nevyřešil dobře a po prudké brzdě byl před levým kruhem čistě odzbrojen.

57:27

Šavle profitovaly z forčekinku v útočném pásmu jen napůl, jelikož Peterkovo zakončení z pravého křídla za Forsberga neprošlo.

56:11

Cliftonovu hozenou rukavici zvedl Tim Stützle a rovněž se pustil do parádního sóla. Souboj s Johnsonem ho trochu rozhodil a zakončení jednoruč Levi pohlídal.

56:05

Connor Clifton se prezentoval takřka dokonalým sólem! S pukem na holi přejel skoro celé hřiště, snadno se prohnal kolem Chabota a teprve Forsbergův pravý beton zhatil jeho bekhendový blafák.

55:40

Potom, co Forsberg pokryl puk za pravou tyčkou, se podrážděný Brady Tkachuk úplně zbytečně pustil do Krebse. Ačkoliv útočník Sabres prakticky nic neudělal, tak rozhodčí udělili desetiminutové osobní tresty oběma zúčastněným.

55:16

55:16 Arťom ZUB - 5:1

55:16 5/5

Ottawa právě vstřelila branku!
Powerovu váhavou rozehrávku přečetl ARŤOM ZUB a bekhendem ze středního pásma dal razítko na dnešní vítězství Senators! Bez asistence.
Zub A., Kelly P., Giroux C., Forsberg A., Sanderson J.
Quinn J., Cozens D., Power O., Mittelstadt C., Peterka J.

55:03

Mittelstadtovy plány zhatila noha Zuba. Navzdory nepřesné přihrávce na Girouxe se Ottawa dostala ven z obranného pásma.

54:24

Forsberg vyrazil Dahlinův volej ke svým spoluhráčům a Girouxovi ani podruhé nevyšel pokus o zásah prázdné kasy. Kvůli icingu Sabres se Levi vrací do brankoviště.

53:58

Giroux ještě z vlastní poloviny střílel na prázdnou branku. Dahlin zůstal na pozici libera a puk do sítě nepustil.

53:28

Docela odvážné rozhodnutí hostujících trenérů. Levi zůstal na střídačce a Sabres jsou v pěti proti čtyřem.

53:19

Krebsova střela z otočky Forsberga z klidu nevyvedla. V přerušené hře se do sebe zase pustilo několik hráčů a v důsledku toho byli na trestnou lavici posláni Okposo a Kastelic.

52:38

Krebsův propagační pokus nemohl Forsberga zaskočit. Po dalším buly to zleva zkoušel Girgensons, ale neměl k dispozici žádnou mezeru u bližší tyče.

52:21

Brady Tkachuk se ukázal jako zlý muž i na úkor vlastních spoluhráčů. Při odjezdu na střídačku zasáhl hokejkou do obličeje Sandersona a ten strávil komerční přestávku ve společnosti doktora.

52:21

Stützle musel jít v rychlém brejku do zakončení, protože se k němu zboku blížil Clifton. Levi očekávanou střelu z levého kruhu komfortně lapil.

51:39

Domácí v plném počtu.

51:30

Cozensova střela z voleje na chvilku zůstala před Forsbergem. Benson a Quinn se ho marně snažili dostrkat za brankovou čáru.

51:12

Frustrovaní hráči Buffala musí pro puk zpátky k Levimu. Několikáté vyhození v řadě měl na svědomí Arťom Zub.

50:35

Sens drží hru u středního pásma. Dnes rozhodně nejde poznat, že mají nejhorší oslabení v celé soutěži.

49:50

Mittelstadt z levé části hřiště vystřelil do břicha Forsberga. Švédský gólman si nahlas říká o vyhlášení jednou ze tří hvězd zápasu.

49:39

Greigovo opakované sekání do hokejky Girgensonse se stalo rozbuškou pro další hromadný konflikt. Ani v tomto případě nemohl chybět Tkachuk, který se vrací na trestnou lavici s "dvojkou" za hrubost.

49:32

Oba týmy v plném počtu.

49:32

Forsberg je pro hosty skutečně nepřekonatelnou překážkou. Nyní v jeho lapačce skončila individuální akce Dylana Cozense.

48:45

Chabot dostal čas na střelu příklepem. Levi ji rukou alespoň vyrazil a pak sledoval úspěšný boj svých spoluhráčů u zadního mantinelu.

48:09

Jokiharju se díky přihrávce Thompsona podíval na útočný výlet a střelou přes obránce nechal vyniknout Forsbergův zákrok lapačkou.

47:50

Norris ve středním pásmu přihrál Girouxovi a pokračoval v jízdě k brankovišti, kde po výborné přihrávce svého zkušeného spoluhráče neprotlačil puk za roztaženého Leviho.

47:32

Důraz Buffala ve Forsbergově pracovišti se domácím hráčům nelíbil. Strhla se velká šarvátka a z té si menší trest odnesl rozzuřený Tkachuk spolu s Dahlinem.

47:32

Dahlin basketbalově chytil puk na modré čáře a nechal ho Peterkovi. Němcův pokus se odrazil od betonu Forsberga k Okposovi a tomu se zase nepovedlo snížit z několika dorážek.

46:32

Kellyho nadšení z třetí trefy v sezoně rychle přešlo. Sabres si vzali trenérskou výzvu a správně poukázali na ofsajd, který gólu na 5:1 předcházel.

46:32

Ottawa právě vstřelila branku!
Hamonicův bekhend z červené čáry pak hráči Buffala nešikovně zastavili pro PARKERA KELLYHO a ten na ose vypustil parádní střelu zápěstím, která se před cestou do sítě ještě odrazila od tyčky. Bez asistence.

45:08

Je s podivem, že Senators stále mají na kontě inkasovaných gólu jedničku. Jejich obrana je od neustálým tlakem, nicméně teď přežila i Greenwayovo zakončení z bezprostřední blízkosti. Puk vyplaval vedle Forsbergovy pravé tyčky.

44:29

Skinnerovu střelu zmařila teč Norrise. Šavle získaly puk zpátky, ovšem průnik Tacha vyvrcholil střelou do Forsbergovy náruče.

44:02

A zase honem na druhou stranu. Puk tam převezl Kastelic, na jehož finální přihrávku do mezikruží Brännström jen o kousek nedosáhl.

43:48

Levi vyrazil Chychrunovu vysokou střelu. Na druhé straně Cozens pálil přes beka do Forsberga, kdežto Ryan Johnson poslal dorážku do Chychrunovy hokejky.

43:22

Krebs příkladně přepl do obrany. Udržel rychlost s Brännströmem a přizvedl jeho zakončení do ochranné sítě.

42:37

Laxní střelu Mittelstadta odklonil Hamonic na zadní mantinel, kde domácí hokejisté zvládli následné souboje.

41:44

Tísněný Benson se netrefil do Mittelstadtovy přihrávky. Zpoza branky nic dalšího nevymyslel Greenway, do výšky zvednutý zmizel ve Forsbergově ruce.

40:58

Zub se přidal k ofenzivní akci a najel si až do pravého kruhu. Po senzačním pasu od Norrise měl hodně místa u bližší tyče, jenže ve finále poslal puk jen do Leviho chráničků.

40:20

Samostatnou akci Cozense zastavil až třicátý zákrok Antona Forsberga. Quinnovi pak byl kotouč vypíchnut.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 23 – 31 (18:12, 5:19).
Druhé dějství mělo pro pro Sabres krutý průběh. Hosté v takřka nekončícím tlaku nedali gól z žádné z devatenácti střel, zatímco jejich gólman Devon Levin z pouhých pěti pokusů inkasoval od Kubalíka a Kastelice. Senators tak odskočili na 4:1 a mají dobře nakročeno k třetí výhře z posledních čtyř zápasů.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:44

39:44 Mark KASTELIC - 4:1

39:44 6/6

Ottawa právě vstřelila branku!
Bekhendový oblouček Chychruna Cozens rukou zpracoval pouze pro Brannströma. Na křídle hrající obránce okamžitě nahodil puk před branku a MARK KASTELIC jej pohotovou tečí poslal nad Devona Leviho. Asistence: Erik Brännström.
Chychrun J., Kastelic M., MacEwen Z., Brännström E., Forsberg A., Chabot T.
Quinn J., Samuelsson M., Cozens D., Dahlin R., Levi D., Peterka J.

39:34

Projektil z hokejky Hamonica byl Girgensonsem sražen do ochranné sítě. V další akci mířil Chychrun nad břevno.

38:55

Buffala se drží střelecká nemohoucnost. Jokiharju zprava neobjevil mezeru na přední tyči. Okposo ještě vracel puk do ohně a Krebs pro změnu napálil brankovou konstrukci.

38:41

Domácí v plném počtu.

38:37

Thompson hned po buly nastřelil Kellyho. O moc úspěšnější nebyl ani Dahlin. Střela od modré skončila pod Forsbergovou lapačkou.

38:27

Mittelstadt vyhrál buly na Thompsona. Ten si vybral Dahlina a prudká rána švédské jedničky draftu odletěla až do ochranné sítě.

38:19

Peterka dostal nabito od Powera. Příklep z pravého kruhu letěl mimo, ale Forsberg ho stejně pohltil krásným semaforem.

38:05

Po vyražení Dahlinovy střely měl Forsberg trochu času na zorientování se a u pravé tyčky si hravě poradil s dorážkou Bensona.

37:44

Josh Norris vystihl přihrávku Mittelstadta a vkleče dovezl puk až do brankoviště, kde si ho od něj přebral Forsberg.

37:25

Claude Giroux obětavě skočil do pomalé přihrávky na Dahlina a vytečoval ji pryč z obranného pásma.

37:06

Stejně jako v prvním oslabení se domácí rychle osvobodili, jelikož Giroux uspěl na vhazování proti Skinnerovi.

36:41

Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
Drake Batherson – 2 min., držení.

36:21

Batherson si při napadání za Levim počínal nedovoleně. Levi prchá na střídačku a pouští do hry šestého hráče Buffala.

35:58

Kubalík s Kreigem vyvinuli tlak na rozehrávku Sabres. Ti o kotouč přišli, ale díky Kellyho ofsajdu se žádné hrozby obávat nemuseli.

34:55

Krebs posadil prudkou přihrávku na čepel Samuelssona. Forsberg směr jeho střely zápěstím dobře anticipoval a puk pohodlně vyrazil.

34:25

Pobyt čtvrté formace Ottawy se obešel bez Leviho intervence. Diváci se přesto baví, slušně zaplněným stadionem obíhá mexická vlna.

33:13

Už dvanáctý zákrok ve druhé třetině udělal Anton Forsberg se svou vyrážečkou. Autorem dalekonosné střely byl Ryan Johnson.

33:02

Okposo čistě vyhrál buly za sebe. Profitovat z toho mohl zakončující Krebs, ale to by nesměl přijít další jistý zásah Forsberga.

33:01

Quinn přenechal kotouč Dahlinovi. Švédský bek neotálel se zakončením a jeho krajan v brance Senators se pořádně zapotil kvůli Bensonově důrazu na brankovišti.

32:52

Domácí v plném počtu.

32:37

Ani Quinn neměl dostatečně přesnou mušku. Cozensova nepřesná přihrávka k modré čáře posléze vyhnala Powera do středního pásma.

32:03

Tuchův slalom skončil střelou hodně vedle. Buffalo u puku ještě setrvalo, jenže Forsberg si s golfákem Dahlina poradil.

31:35

Senators jsou při hře v oslabení nejhorším týmem v NHL. Přesto se teď dostali k protiútoku a Levi musel být v pohotovosti kvůli Girouxovi a jeho střele z otočky.

30:52

Za držení Peterky usedl na trestnou lavici Thomas Chabot. Hosty čeká první početní výhoda.

30:42

Šavle ponechanou výhodu nevyužily. Cozensova střela zápěstím se stala snadnou kořistí pro Antona Forsberga.

29:02

Sabres propadli kvůli probíhajícímu střídání. Tkachuk to v přečíslení dvou na jednoho vzal na sebe a trefil Leviho do hokejky.

28:38

Power nedostřelil až k Forsbergovi. Po bloku Hamonica si Greig a Kubalík připravili další rychlý protiútok. Čech tentokrát přihrával a Kelly vysoko přestřelil.

28:13

Ryan Johnson se nenechal rozhodit soubojem s Tarasenkem a předal puk z druhé vlny přijíždějícímu Thompsonovi, jehož střelu z pravého kruhu Forsberg nadvakrát pokryl.

27:42

Jeff Skinner je dnes v zakončování hodně aktivní. Nyní si zleva nepřesně dorážel svou vlastní střelu.

27:18

27:18 Dominik KUBALÍK - 3:1

27:18 6/6

Ottawa právě vstřelila branku!
První střelou v této třetině si Sens berou zpátky dvougólový náskok! Greig bravurně obešel Dahlina a ačkoliv se mu přihrávka na DOMINIKA KUBALÍKA stoprocentně nepovedla, tak český útočník narychlo připraveným bekhendem dostal puk za Leviho. Asistence: Ridly Greig, Thomas Chabot.
Bernard-Docker J., Kelly P., Forsberg A., Greig R., Chabot T., Kubalík D.
Quinn J., Samuelsson M., Cozens D., Dahlin R., Levi D., Peterka J.

27:04

Šavle už skoro dorovnaly ztrátu ve statistice střel na branku. Z rychlé souhry však Mittelstadt zakončil přímo do Forsbergovy lapačky.

26:12

Ránu Skinnera pohltil Norris. Sabres úspěšně zaforčekovali, jenže Tkachukova hůl ztečovala Samuelssonovu střelu zápěstím mimo hřiště.

25:49

Znovu to zpoza pravého kruhu vyzkoušel Clifton. Forsberg toho přes dva hráče nemohl moc vidět, ale přesto se mu povedl velmi spolehlivý zákrok.

25:42

Bernard-Docker nevyhodil puk z obranného pásma. U modré ho zachytil Clifton a prostřednictvím teče Okposa přidělal další práci švédskému brankáři Ottawy.

24:59

Forsberg pokryl prostor u své levé tyčky. Quinnův naivní pokus od bočního mantinelu tak neměl šanci na úspěch.

24:36

Až na Peterkův únik sledujeme hodně vlažný vstup do druhé třetiny. Ani jeden tým není schopen vytvořit konstruktivní útočnou akci.

23:56

Chychrunovu střelu od modré Power protečoval kousek vedle Leviho klece.

22:39

Brännström dnes zaskakuje jako křídelník čtvrté formace. Proti ohromné přesile obránců se bez podpory spoluhráčů ale neprosadil.

20:56

Stützleho chybou se Peterka ocitl v samostatném nájezdu. Bekhendem ztroskotal na betonu Forsberga a pak ještě stihl připravit dorážku Skinnerovi, jenž trefil u brankové čáry klečícího Stützleho! Němec skvěle odčinil vlastní kiks na útočné modré.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 18 – 12.
Ottawa odehrála jednu z nejlepších prvních třetin v sezoně. Na své poměry zaevidovala mimořádných 18 střel a dvě z mnoha šancí také přetavila v góly Chychruna a MacEwena. Za stavu 0:2 Buffalo několikrát podržel Levi a svými zákroky významně přispěl k tomu, že Sabres těsně před sirénou snížili střelou Thompsona.

20:00

První třetina skončila.

19:46

19:46 Tage THOMPSON - 2:1

19:46 6/6

Buffalo právě vstřelilo branku!
Jacob Bernard-Docker školácky ztratil puk v banální rozehrávce. Nechal se nachytat napadajícím TAGEM THOMPSONEM a ten po přiťuknutí od Skinnera z mezikruží snížil ztrátu Sabres na rozdíl jediného gólu. Asistence: Jeff Skinner.
Jokiharju H., Power O., Levi D., Skinner J., Thompson T., Tuch A.
Stützle T., Bernard-Docker J., Kelly P., Forsberg A., Chabot T., Kubalík D.

19:32

Devon Levi prokázal rychlou reakci na teč Bathersona, které předcházela střela uzdraveného Chabota.

18:02

V důsledku Girgensonovy krátké zadovky poslal Peyton Krebs tvrdou ránu hodně vedle pravé tyče.

17:31

Obrana Buffala je v těchto chvílích v naprostém rozkladu! Kelly rozvinul další přečíslení. Na jeho konci byl Chabot a Levi si jeho střelu zleva válem srazil do vlastní branky.

16:35

Tarasenkova tečovaná přihrávka neplánovaně prošla k Stützlemu. Němec svou šanci ze slotu neproměnil, zatímco Tarasenko v pokračující hrozbě vyprášil Leviho beton.

16:15

Tuchovo propadnutí znamenalo brejk tří domácích hráčů. Stützle dovezl puk do útočné třetiny, Tarasenko ho od něj dostal do těžké pozice a z rychle se zhoršujícího úhlu vůbec netrefil bránu.

16:04

Clifton během protahování do pravého kruhu ztratil kontrolu nad pukem. Ten nakonec skončil u Skinnera, který z ostrého úhlu zasáhl Forsbergovu tyč.

15:39

Levi vykopl Chychrunovu střelu z levého mantinelu. Dělovku Hamonica poté tečoval Kastelic vedle branky.

15:15

Hned po buly vznikla další těžká situace pro Leviho. Ze závaru u jeho brankoviště nedostrkal puk do branky Kastelic ani Brännström.

15:02

Giroux elegantně hodil puk kolem Dahlina do kapsy za obranu. Tam se zjevil rozjetý Norris, jenž se neúspěšně snažil Leviho přehodit.

14:40

Neadresnou přihrávku Bernarda-Dockera odsunula Leviho hokejka do rohu. Protiakci hostujícího mužstva překazil ofsajd.

13:50

Skinner se staral o zábavu v útočném pásmu Sabres. Forsberg dvě ze tří jeho střel vyrazil, tu poslední zablokoval Sanderson.

13:17

Girouxovo nahození z poloviny hřiště se ukázalo být pro Leviho docela těžkým soustem, protože se puk před mladým gólmanem nepředvídatelně odrazil od ledu.

13:06

Greenway nenašel skulinku u bližší tyče. Cliftona poté Forsberg vychytal, ačkoliv před sebou měl několik clonících mužů.

12:38

12:38 Zack MACEWEN - 2:0

12:38 6/6

Ottawa právě vstřelila branku!
Krebs bekhendem odevzdal puk Chychrunovi. Bernard-Docker v pokračující rozehrávce našel ZACKA MACEWENA a ten nekompromisním golfákem z vrcholku pravého kruhu zaregistroval svůj první gól v dresu Ottawy! Asistence: Jacob Bernard-Docker, Thomas Chabot.
Kastelic M., MacEwen Z., Bernard-Docker J., Brännström E., Forsberg A., Chabot T.
Greenway J., Cozens D., Levi D., Johnson Ry., Clifton C., Peterka J.

12:10

Samuelsson Forsbergovi moc problémů nenadělal. Buffalo ztratilo ofenzivní postavení a teď naopak čelí domácímu napadání.

11:46

Buffalu se nepovedlo odejít z obranného pásma. Situaci uklidňoval Krebs, který ukradl puk chystajícímu se Greigovi.

11:10

Dahlin si na modré překážel se spoluhráčem a vysokým obloučkem poslal puk jen do rukavice Jakoba Chychruna.

10:26

Vladimir Tarasenko nepřekvapil Leviho střelou, jejíž dráha kopírovala brankovou čáru. Následuje reklamní pauza.

09:42

Norris vyhrál buly a hned zaparkoval před brankou, kde ztečoval nahození Chabota do obránce Dahlina.

09:37

Brady Tkachuk měl dost prostoru na levé straně, jenomže Levi jeho očekávané zakončení schoval do lapačky.

08:59

Kubalík si nachystal střelu zápěstím a trefil z ní couvajícího Cliftona. Díky tvrdému hitu Kastelice na Cozense se český útočník k puku vrátil a předal ho právě Kastelicovi, který měl šanci z levého křídla.

08:25

Kelly dobře vystoupil proti střele Powera, takže Forsbergova horší rozehrávka potrestána nebyla.

07:57

Jokiharju přispěl i do ofenzivy, byť po přihrávce Thompsona od modré čáry na gólmana Ottawy nevyzrál.

07:43

Tim Stützle z pěkné souhry s Tarasenkem nevystřelil. Při pokusu o kličku mu puk odjel na hokejku Jokiharja.

07:09

Bathersonova přihrávka byla sražena směrem k modré čáře, odkud Zub poslal nesmělé nahození do Tucha.

06:51

06:51 Jakob CHYCHRUN - 1:0

06:51 6/5

Ottawa právě vstřelila branku!
Levi přichází o čisté konto! Claude Giroux vlevo trpělivě vyhodnocoval situaci kolem sebe a skvělou přihrávkou přes šířku kluziště otevřel branku pro JAKOBA CHYCHRUNA. Bývalý obránce Arizony z jedničky zavěsil pod břevno a připsal si jubilejní 200. kanadský bod v NHL. Asistence: Claude Giroux, Jake Sanderson.
Chychrun J., Giroux C., Forsberg A., Kubalík D., Sanderson J., Tarasenko V.
Jokiharju H., Krebs P., Dahlin R., Levi D., Girgensons Z.

06:31

Přihrávka na Norrise byla ztečována mezi diváky.

06:08

Chabot udělal chybu v rozehrávce a Forsberg kvůli němu čelil Cliftonově střele z nulového úhlu, na kterou si počkal u levé tyčky.

05:53

Kyle Okposo ve středním pásmu podrazil Norrise a Ottawa si na konci šesté minuty zahraje první přesilovou hru.

05:28

Mittelstadt si předpisově pokryl puk u levého mantinelu a přihrávkou nachystal Greenwayovi střelu bez přípravy, jež letěla k Forsběrgově břichu.

04:23

Stützle udělal pěknou kličku ve středním pásmu a jako bonus přesně přihrál na Zuba, který si vylámal zuby na Levim.

03:10

Cozens elegantně předal puk do jízdy Peterkovi. Němcovu střelu z pravého kruhu Forsberg vyrazil a v nelehké situaci si věděl rady i s dorážkou Cozense.

03:02

Ačkoliv byl Kastelic na pravém křídle zdvojen, tak svou střelou donutil Leviho zasahovat pravým betonem.

02:35

Dahlin si rozmyslel střelu a rozhodl se pokračovat v kombinaci. Krebs s jeho přihrávkou ale nepočítal a akce Sabres byla přerušena.

02:05

Dahlin měl možnost nahazovat z levého konce modré čáry bezprostředně po vhazování. Nepříliš rychlý puk Forsberg viděl a odklonil ho do rohu.

02:03

Ridly Greig o pár centimetrů nedosáhl na přihrávku z vlastní poloviny a nezabránil tak zakázanému uvolnění Senators.

01:06

Přihrávajícímu Stützlemu sjel puk z hokejky a nechtěně zahnal Sandarsona zpátky do středního pásma.

00:14

Jen čtrnáct sekund čekal Levi na první zahřívací zákrok proti střele domácího kapitána bradyho Tkachuka.

00:10

Na zahajovacím vhazování uspěli domácí, kteří nastupují v černých dresech. Buffalo je v bílomodrém.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Ottawa Senators: A. Forsberg (Korpisalo) – Sanderson, Zub, Chabot (A), Bernard-Docker, Chychrun, Hamonic, Brännström – B. Tkachuk (C), Norris, Giroux (A) – Tarasenko, Stützle, Batherson – Kubalík, Greig, Kelly – Kastelic, MacEwen.
Trenér: Jacques Martin

Buffalo Sabres: Levi (Luukkonen) – Dahlin (A), Samuelsson, Power, Jokiharju, Ry. Johnson, Clifton – J. Skinner, T. Thompson, Tuch – Peterka, Cozens, Quinn – Greenway, Mittelstadt, Benson – Girgensons (A), Krebs, Okposo (C).
Trenér: Don Granato

Rozhodčí: Hebert, Kea – Toomey, Brisebois.
Buffalo má se svým dnešním soupeřem dost společného. Po nadějné předchozí sezóně toužili bojovat o nejlepší osmičku, jenže místo toho se zase zařadili k nejslabším týmům Východní konference. Sabres v ní jsou třetí od konce. Na osmé Capitals sice ztrácí hratelných šest bodů, ale zároveň už mají o tři odehrané zápasy více. V tom včerejším Buffalo zdolalo Columbus 3:2 v prodloužení, přičemž mělo k dispozici kompletně zdravý kádr.

Nejproduktivnější hráči:
• C. Mittelstadt – 31 bodů (10+21)
• R. Dahlin – 29 bodů (10+19)
• J. Skinner – 26 bodů (15+11).
Ottawa prožívá mizernou sezonu. Místo očekávaného boje o play-off se krčí na dně Východní konference a se sedmi zápasy k dobru má na předposlední Columbus šestibodové manko. V minulém zápase Senators zkoušeli napodobit překvapivý triumf 4:2 nad Torontem, jenže před dvacetitisícovou návštěvou podlehli New Jersey 2:6. Kromě disciplinárně potrestaného Pinta jsou mimo hru zranění útočníci Joseph a Chartier.

Nejproduktivnější hráči:
• T. Stützle – 33 bodů (7+26)
• D. Batherson – 29 bodů (14+15)
• C. Giroux – 28 bodů (9+19).
Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Pár minut po silvestrovské půlnoci se můžeme těšit na konfrontaci mezi Ottawou Senators a Buffalem Sabres!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

Ottawa Senators – Buffalo Sabres

5:1

konec (2:1, 2:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 7. Chychrun (Giroux, Sanderson), 13. MacEwen (Bernard-Docker, Chabot), 28. Kubalík (Greig, Chabot), 40. Kastelic (Brännström), 56. Zub – 20. T. Thompson (J. Skinner)

Ottawa Senators: A. Forsberg (Korpisalo) – Sanderson, Zub, Chabot (A), Bernard-Docker, Chychrun, Hamonic, Brännström – B. Tkachuk (C), Norris, Giroux (A) – Tarasenko, Stützle, Batherson – Kubalík, Greig, Kelly – Kastelic, MacEwen.
Trenér: Jacques Martin

Buffalo Sabres: Levi (Luukkonen) – Dahlin (A), Samuelsson, Power, Jokiharju, Ry. Johnson, Clifton – J. Skinner, T. Thompson, Tuch – Peterka, Cozens, Quinn – Greenway, Mittelstadt, Benson – Girgensons (A), Krebs, Okposo (C).
Trenér: Don Granato

Rozhodčí: Hebert, Kea – Toomey, Brisebois

Diváci: 19 421

Průběh zápasu
1. třetina
05:53 BUF 2 Okposo, podrážení
06:51 OTT 1:0 Chychrun (Giroux, Sanderson)
12:38 OTT 2:0 MacEwen (Bernard-Docker, Chabot)
19:46 BUF 2:1 T. Thompson (J. Skinner)
Po 1. třetině
2. třetina
27:18 OTT 3:1 Kubalík (Greig, Chabot)
30:52 OTT 2 Chabot, držení
36:41 OTT 2 Batherson, držení
39:44 OTT 4:1 Kastelic (Brännström)
Po 2. třetině
3. třetina
46:32 OTT neuznaná branka
47:32 OTT 2 B. Tkachuk, hrubost
BUF 2 Peterka, hrubost
49:39 OTT 2 B. Tkachuk, hrubost
53:19 BUF 2 Okposo, hrubost
OTT 2 Kastelic, hrubost
55:16 OTT 5:1 Zub
55:40 OTT 10 B. Tkachuk
BUF 10 Krebs
Konec