Menu

Další

OKsystem Zlatý kanár 2023

Slavnostní vyhlášení výsledků 31. ročníku ankety

konec

20.12.2023, 21:05 • Přerov • Štěpán Navrátil (@stepan_navratil)

Všichni vítězové byli vyhlášeni, závěr patří na podiu kapele No Name. Ode mě to bude z Přerova vše, přeji hezký večer a zase někdy na počtenou. (22:48:55)

Vítězka Zlatého kanára 2023 Markéta Vondroušová

Zlatého kanára za rok 2023 získává dnes už vyznamenaná Markéta Vondroušová. Slavila na Wimbledonu a řádila také v Billie Jean King Cupu. Nadvláda ženského tenisu ve vyhlašování této ankety tím pokračuje i nadále.
Velkého Zlatého kanára budou předávat předseda OKsystemu, hejtman Olomouckého kraje a prezident ČTK.
Před samotným závěrem galavečeru se znovu na podiu představí kapela No Name.

Daviscupový tým České republiky

Jako poslední zbývá vyhlásit nejlepší družstvo. Kategorii vítězí Daviscupový tým České republiky. Češi se postupně probojovali mezi nejlepších osm týmů do Málagy a dosáhli tak po dominantních časech Berdycha se Štěpánkem nejlepšího výsledku.

Markéta Vondroušová

Následuje vyhlášení ankety tenistky roku, která je v tomto ročníku obzvlášť nadupaná. Vítězkou se stává Markéta Vondroušová, která byla ještě v březnu 105. hráčkou světa. Ve Wimbledonu ale sbírala vítězství za vítězstvím a jako první nenasazená hráčka vyhrála nejslavnější grandslam.
Nyní přijde na řadu vyhlášení ankety tenistky roku, které znovu obhajuje Jiří Lehečka. Sezonu ukončil na 31. místě, probojoval se do finále Davis Cupu v Málaze a řádil také na několika turnajích, včetně grandslamů. V rozhovoru přiznal také důležité aspekty každého důležitého tenisty a své rozpoložení do dalších turnajů.
O další hudební pauzu se zaslouží zlínská hudební skupina Street69.
Titul deblistky kroku vyhrává Kateřina Siniaková. S přestávkami strávila na vrcholu žebříčku deblařek 115 týdnů. V příští sezoně bude nastupovat po boku současné světové jedničky Storm Hunterové.
Následuje vyhlášení ankety nejlepší deblistky roku, po Američankách byly Češky ve čtyřhře vůbec nejúspěšnější národ.
V rozhovoru připomněl také svou zálibu na bicí, nakonec ho dokonce i moderátor Petr Vichnar přemluvil, aby předvedl své umění na podiu.
Zmínil i zajímavé cíle, které si dává na svou ledničku. Prý si před sezonou napsal za cíl top dvoustovku, kterou však následně upravil na 150. Pro další ročník ale ambiciózně cílí na top osmdesátku.

Jakub Menšík

Skokanem roku v kategorii mužů je Jakub Menšík, jenž triumfoval v Trnavě i Praze. Řádil také v Davis Cupu, v roce 2023 celkově poskočil o 252 míst.
Tatínek Josef Mucha rovněž zmínil situaci kolem zranění zápěstí. Doufá, že Karolína nastoupí na Australian Open.
Titul skokanky roku získává Karolína Muchová. Sezonu zahajovala na 151. místě, ale končila v top desítce. Vinou zranění jako světová osmička vzdala účast na Turnaji mistryň a jejím posledním turnajem tak bylo US Open. Cenu převezme její otec.

Slavnostní vyhlášení výsledků 31. ročníku ankety

konec