Menu

Fotbal

Liga mistrů

FC Porto – FK Šachtar Doněck

5:3

konec (2:1)

13.12.2023, 21:00 • Estádio Do Dragão, Porto • 6 • Skupina H • Karel Jedlička

Tipsport: 1.6 4.11 6.22 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

88

88. Eguinaldo LEMOS - 5:3

88

Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
Hrubky v rozehrávce se dopustili pro změnu domácí a čerstvý EGUINALDO LEMOS procpal po Sikanově přihrávce křížnou střelu po zemi jesličkami a kolem stojné nohy brankáře Costy do sítě.

82

82. Francisco CONCEIÇÃO - 5:2

82

Porto právě vstřelilo branku!
Svému otci se za povolenou vycházku FRANCISCO CONCEIÇÃO odvděčil gólem po necelé minutě na hřišti. Vypíchl míč chybujícímu Bondarovi a rychlý výpad zakončil pod tělem vybíhajícího brankáře.

76

76. Pepe FERREIRA - 4:2

76

Porto právě vstřelilo branku!
Smolař Eustáquio se ujal exekuce rohu, který lehce prodloužil Galeno, jenž je dnes u všeho, a čtyřicetiletý kapitán PEPE FERREIRA sklepl míč podrážkou za brankovou čáru.

73

73. Stephen EUSTÁQUIO vlastní - 3:2

73

Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
Vysoký nákop zpracoval nešťastně Sánchez přímo pro Danyla Sikana, který vnikl do volné dráhy po levém křídle, jeho ránu z úhlu sice Costa vyrazil, ale smůla Porta pokračovala, když si dobíhající STEPHEN EUSTÁQUIO srazil míč do vlastní sítě.

62

62. Mahdí TAREMÍ - 3:1

62

Porto právě vstřelilo branku!
Wenderson Galeno si ke dvěma gólům připisuje asistenci. Na jeho skvěle načasovanou kolmici z brejku naběhl MAHDÍ TAREMÍ a levačkou z otočky vymetl bližší šibenici. O osmifinalistovi Ligy mistrů je zřejmě rozhodnuto, Šachtar by k postupu potřeboval skórovat třikrát.

43

43. Wenderson GALENO - 2:1

43

Porto právě vstřelilo branku!
Trestný kop rozehrál portugalský vicemistr nakrátko, kombinace lehce zaskřípala, ale nakonec Brazilec WENDERSON GALENO po zpětné přihrávce krajana Eduarda Cossy propálil z velkého vápna všechny překážky a stává se hrdinou večera.

29

29. Danylo SIKAN - 1:1

29

Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
Rumunští rozhodčí zpackali svou práci a mohutnému pískotu z tribun se není co divit. Při předchozím náběhu Olexandra Zubkova na pravém křídle pomezní Marinescu zvedl praporek a někteří domácí přestali hrát. Zubkov však pokračoval v akci, poslal přízemní centr před bránu, Costa při pokusu ho jednou rukou vytáhnout promáchl a DANYLO SIKAN doklepl do prázdné brány. Po revizi celé situace VAR doporučil gól uznat a je vyrovnáno, přestože část modrobílých po odmávaném ofsajdu vypustila bránění.

9

9. Wenderson GALENO - 1:0

9

Porto právě vstřelilo branku!
Ferreirův dlouhý nákop zachytil Evanilson Barbosa a poslal ve skluzu před prázdnou bránu přihrávku, kterou WENDERSON GALENO zblízka prostě nemohl pohrdnout.

FC Porto – FK Šachtar Doněck

5:3

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 9. Galeno (Evanilson), 43. Galeno (Cossa), 62. Taremí (Galeno), 76. Pepe (Galeno), 82. Conceição – 29. Sikan (Zubkov), 73. Eustáquio (vla.), 88. Eguinaldo (Sikan)

Karty:   33. S. Conceição (trenér) (PRT), 33. Sanusi (PRT) – 54. Sudakov (SAC), 90. Nazaryna (SAC), 90+1. Bondar (SAC)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:17.

FC Porto: Costa – Sánchez (77. Neto), Pepe /C/, Cardoso, Sanusi – Cossa (81. Franco), Varela, Eustáquio (81. Grujić), Galeno (89. Jaime) – Taremí, Evanilson (81. F. Conceição).
Náhradníci: Ramos – Carmo, Wendell, Folha, Navarro, Namaso, Borges.

Trenér: S. Conceição

FK Šachtar Doněck: Riznyk – Gočoleišvili, Bondar, Rakyckyj (72. Kelsy), Matvijenko – Zubkov (85. Eguinaldo), Bondarenko (85. Nazaryna), Stěpaněnko /C/, Sudakov, Kryskiv (59. Newerton) – Sikan.
Náhradníci: Ruďko – Lemkin, Castillo, Šved, Azarovi, Pereira, Miroshi, Kozik.

Trenér: Pušić

Rozhodčí: Kovács – Marinescu, Artene (ROU)