Menu

Hokej

NHL

Seattle Kraken – Minnesota Wild

0:3

konec (0:1, 0:0, 0:2)

11.12.2023, 03:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • Milan Huppert

Tipsport: 2.85 4.1 2.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Statistiky
Střely na bránu: 24 – 26 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Joey Daccord (SEA) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,0 %, odchytal 57:25
Filip Gustavsson (MNS) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Bez české a slovenské účasti

Tři hvězdy utkání
1. Filip Gustavsson (MNS) – 24 zákroků
2. Matthew Boldy (MNS) – 1+0
3. Joey Daccord (SEA) – 23 zákroků (05:50:28)

Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
Minnesota prohloubila krizi Seattlu, na stadiónu Krakena vyhrála 3:0 a uštědřila mu osmou porážku v řadě.

Skóre střetnutí otevřel v 8. minutě Matthew Boldy a hubený výsledek 0:1 vydržel až do třetí třetiny. V 53. minutě navýšil náskok hostujícího celku rakouský útočník Marco Rossi a konečnou podobu dal výsledku Joel Eriksson Ek, jenž v posledních vteřinách střetnutí poslal kotouč do prázdné brány Seattlu.

Svěřenci trenéra Hynese přerušili sérii dvou porážek v řadě a v tabulce Západní konference se posunuli na dvanácté místo právě před dnešního soupeře, který dnes prohrál poosmé za sebou.

Konec zápasu.

59:56

59:56 Joel Eriksson Ek - 0:3

59:56 6/6

Minnesota právě vstřelila branku!
V závěrečných vteřinách prostřední části hráči Wild ještě vylepšují konečnou podobu výhry. Hartman na obranné modré obral Eberleho a přikopl kotouč k JOELU ERIKSSONOVI EKOVI, který z poloviny hřiště bezpečně trefil prázdnou klec. Asistence: Ryan Hartman.
Middleton J., Eriksson Ek J., Foligno M., Gustavsson F., Hartman R., Spurgeon J.
Eberle J., Beniers M., McCann J., Bjorkstrand O., Dunn V., Gourde Y.

59:23

Od modré čáry vypálil forhendovou dělovku Eeli Tolvanen, k levé tyči se přesunující Filip Gustavsson ke svému štěstí dostal pukem do výstroje.

58:42

Marcus Foligno mohl střílet přes posledního protihráče, ale nevěřil si a volil přihrávku po pravé ruce, překvapený Joel Eriksson Ek zpomalil a na touš nedosáhl.

58:20

Střelu zápěstím hostující defenziva dokázala zblokovat do ochranné sítě, po přerušení hry si kouč Seattlu bere oddechový čas.

57:20

Není nač čekat! Po přerušení hry se bude vhazovat v útočném pásmu Seattlu, domácí trenér Hakstol dává Daccordovi pokyn k opuštění brány.

57:08

Z protiútoku mohl definitivně rozhodnout Ryan Hartman, avšak Joey Daccord přečetl jeho úmysl bekhendového blafáku a nataženou vyrážečkou mu puk vypíchl.

56:55

V levém kruhu si připravil palebnou pozici Oliver Bjorkstrand a vyslal svižnou střelu ze zápěstí, tu Gustavsson schoval do lapačky.

56:14

Neuspěl ani Matthew Beniers, který pálil okamžitě po přejetí útočné modré, kotouč se od zadního mantinelu odrazil k protihráči Bogosianovi.

55:55

Kraken není schopný najít cestičku do útočného pásma tak, aby si vytvořil souvislý tlak. Kličkujícího Benierse pohlídal Faber.

55:27

Kanadský útočník Kailer Yamamoto nahodil puk za bránu, kde tušil o Alexanderu Wennbergovi, soka v tomto prostoru obral Jon Merrill.

54:51

Jacob Middleton vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. S rozehrávkou následně dlouho váhal Dumoulin, z hlediště se dokonce začal ozývat poměrně silný pískot.

54:25

Tvrdou střelu Dunna od modré čáry musel řešit Filip Gustavsson, ovšem mířila přímo doprostřed, takže s ní zase tolik práce neměl.

53:45

Situaci dvou proti dvěma Matthew Boldy nevyřešil dobře, dlouho dopředu avizoval nahrávku a tu vystihl připravený Jamie Oleksiak.

53:22

S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Yanni Gourde, jenž se odpoutal od osobního strážce, načež pod tlakem Spurgeona vystřelil zápěstím příliš vysoko.

52:34

52:34 Marco ROSSI - 0:2

52:34 6/6

Minnesota právě vstřelila branku!
Hynesova družina dělá důležitý krok směrem k vítězství, k němuž mu výrazně pomohl soupeř! Nejprve při rozehrávce u vlastní brány selhal Bjorkstrand, jehož obral Zucarello, ale přes Larssona se nedostal ke střele. Nicméně švédský zadák pouze přisunul touš k jinému protihráči MARCOVI ROSSIMU a rakouský útočník bez problémů napálil puk forhendem do odkryté levé poloviny brány. Asistence: Mats Zuccarello.
Rossi M., Spurgeon J., Bogosian Z., Gustavsson F., Zuccarello M., Johansson M.
Larsson A., Tolvanen E., Bjorkstrand O., Dunn V., Daccord J., Gourde Y.

51:55

Po pravém mantinelu se do útočného pásma vydal Kirill Kaprizov, avšak příliš dlouho v něm nepobyl, kličku do středu přečetl Adam Larsson.

51:12

Frédérick Gaudreau si poradil s forčekujícím Kailerem Yamamotem, po celou dobu udržel hlavu nahoře a přes teč spoluhráče Johanssona společně dostal touš pryč z obranného pásma.

50:33

Rychle na druhou polovinu kluziště, kde na sebe strhl pozornost Marco Rossi, forhendová střela po ledě trefila Daccorda do betonu.

50:11

Matthew Beniers si našel volný puk v pravém kruhu a posunul ho na modrou čáru k Dunnovi, jehož dělová rána proletěla těsně vedle pravé tyčky.

49:53

Seattlu se zatím nedaří vypracovat si potřebný tlak. Matthew Beniers postupoval sám proti dvěma, dle očekávání se před Gustavssona neprocpal.

49:15

Minnesota otočila hru do útočného pásma a Boldy od pravého mantinelu našel mezi kruhy Kirilla Kaprizova, jenž z první mířil nepřesně.

48:42

Pod tlakem se Matthew Boldy rozhodl odjet za vlastní bránu, kde dostal více prostoru na rozehrávku a vybral si u levého mantinelu volného Zuccarella.

48:10

Seattle v plném počtu. Vince Dunn strávil na trestné lavici nakonec kompletní dvě minuty, ovšem nejednou musel s napětím přihlížet nevyužitým velkým šancím soupeře.

47:55

Joey Daccord přežil další slibnou příležitost soupeře, když se strhla velká bitva o puk v jeho brankovišti a po střele Hartmana udržel kus černé gumy mezi betony.

47:28

Velmi dobře si počínal Alexander Wennberg, ten přečetl přihrávku středem na Fabera a povedlo se mu vyhodit až za Gustavssonovu svatyni.

46:58

Na druhý vstřelený gól v zápase měl políčeno Matthew Boldy, z pravého kruhu však vypálil z první těsně vedle bližší tyčky.

46:29

Od modré vyslal tvrdou střelu kapitán mužstva Jared Spugeon, ale mířil nepřesně a následně se povedlo vyhodit Gourdeovi.

45:58

Komplikace pro domácí celek. Při bitvě o puk před bránou Seattlu, do níž se zapojil velký počet hráčů, si nedovoleně počínal Vince Dunn, jenž zvedl hokejku do obličeje Zuccarella.

45:16

Přiblížit hráče Wild k vítězství mohl i Kirill Kaprizov, jenž projel mezi rozestoupenými obránci až před bránu, také s jeho pokusem si ale brankář věděl rady.

44:44

Minnesota na druhou stranu vyrazila do přečíslení, které Marcus Johansson řešil individuálně, připravený Dacord zasáhl vyrážečkou.

44:15

Do defenzivy se zapojil Marcus Johansson a poradil si na jedničku, tělem přetlačil Brandona Taneva a povedlo se mu vyhodit do středního pásma.

43:53

Yanni Gourde úřadoval za bránou soupeře, odkud vyzkoušel žabičku před bránu a adresát Oliver Bjorkstrand promáchl naprázdno.

43:13

Icing hostujícího týmu. Brock Faber poslal příliš svižnou přihrávku za obranu mířícímu Brandonu Duhaimemu, k puku navíc nakonec měl nejblíže Borgen.

42:54

Utkání pokračuje pět na pět. Od útočné modré nahazoval Goligoski a Marcius Foligno tečoval puk vysokou holí, rozhodčí hru vykázal do středního pásma.

42:07

Snad šestkrát si Eeli Tolvanen u modré čáry vyměnil kotouč s Rykerem Evansem, aby následně vyslal střílenou nahrávku před bránu, tu Jacob Middleton nasměroval mimo hrací plochu.

41:40

Inkasovanému gólu s velkou pravděpodobností zabránil Jared Spurgeon, který měl obrovské štětí, že ho střílená přihrávka k levé tyči trefila do brusle při souboji s Eberlem, protože za ním číhal úplně volný Yamamoto.

41:12

Oliver Bjorkstrand přihrál doprava Alexanderu Wennbergovi, jenž si povyjel před bránu, ale z bezprostřední blízkosti na gólmana nevyzrál.

40:33

Pár vteřin po buly na modré napřáhl Vince Dunn, který ale Filipa Gustavssona nepřekvapil, brankář na střelu dobře viděl a vyrážečkou touš odehrál do ochranné sítě.

40:26

Třetí část Minnesota nezačala tak, jak si představovala. Ve středním pásmu fauloval Joel Eriksson Ek, za katr zamířil za držení a Seattle má slibnou příležitost k prolomení střelecké nemohoucnosti.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 4:58.
Střely na bránu po 2. třetině: 16 – 14.
Druhá třetina se stavem střetnutí nepohnula, hostující Minnesota zůstává o gól napřed. Prostřední dvacetiminutovka nebyla příliš záživná a příležitosti byly k vidění až v jejím závěru, kdy dvakrát během jedné minuty neproměnil slibnou příležitost Tolvanen, v obou případech si ovšem vylámal zuby na nadále stoprocentním Gustavssonovi.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:53

Poslední akci domácího celku v prostředním dějství zhatil Ryker Evans, jemuž nevyšlo nahození, trefil brusle blízko stojícího Bogosiana.

39:21

Vince Dunn u levého mantinelu ještě udržel útočné pásmo a nahazoval do předbrankového prostoru, kde kraloval Brock Faber.

38:35

O pár vteřin později nahazoval do brankáře Oliver Bjorkstrand, volný puk si našel Eeli Tolvanen, ovšem ani v tomto případě neuspěl, dorážku poslal do pravého betonu Gustavssona.

38:24

Ofenzivní složku mužstva podpořil Vince Dunn a zpoza brány vymyslel perfektní nahrávku mezi kruhy na Eeli Tolvanena, forhendovou střelu mířící do pravého horního rohu Gustavsson pokryl vyrážečkou!

37:44

Kraken se směrem dopředu nadále trápí. Mezi kruhy si vybudoval palebnou pozici Brandon Tanev, avšak zacílil forhendem příliš vysoko.

37:20

Icing domácího celku. Jordan Eberle sice vyvinul velkou rychlost, ale Zach Bogosian zapracoval tělem a soupeře udržel na zádech.

36:49

Netradičně zpoza vlastní brány rozehrával Matthew Beniers a vybral si Jareda McCanna, který protečoval touš do střední třetiny.

36:18

Brandon Duhaime se po levém mantinelu prosmýkl kolem Rykera Evanse, za nějž výborně zaskočil Adam Larsson, tělem soka přišpendlil na mantinel.

35:32

Minnesota pokračovala v útočném pásmu a k vidění byla další velká příležitost, když zblokované nahození Patrick Maroon ze vzduchu sklepl do brankové konstrukce!

35:17

Pravým křídlem postupoval sám na bránu Marco Rossi. Rakouský forvard s nadějnou příležitostí nenaložil dobře, vystřelil do středu, kde byl Gustavsson.

34:45

Sám do dvou vystartoval Brandon Tanev a neuspěl, tělem protihráče přetlačil a Kaprizovovi přihrál Jon Merrill.

34:17

Alex Goligoski zpacifikoval Tye Kartyeho, avšak pokus o založení rychlého protiútoku nevyšel, pas vystihl pozorný Connor Dewar.

33:49

Nahození Borgena sklepával Brandon Tanev do středu, kudy jel Eeli Tolvanen, za záda Jacoba Middletona se ale prodrat nezvládl.

33:21

Dopředu vystartoval středem kluziště Jamie Oleksiak. Jeho ofenzivní snažení nemělo dlouhého trvání, kličku k pravému mantinelu vypíchl Matthew Boldy.

32:43

Bez podpory spoluhráčů se dopředu vydal Matthew Beniers a prodral se až do levého kruhu, odtud zápěstím vyslal střelu do Daccordovi lapačky.

32:16

Pod tlakem Alex Goligoski nahodil puk po mantinelu a puk doputoval až doprava k Marcusi Folignovi, jenž si nenašel palebnou pozici přes Borgena.

31:49

Nahození Olivera Bjorkstranda tečoval Jon Merrill mimo hrací plochu ještě před obrannou modrou, takže vhazování proběhne ve středním pásmu.

31:14

Tvrdým projektilem se prezentoval Adam Larsson. Z minisouboje vyšel jako vítěz krajan v dresu soupeře Filip Gustavsson zásluhou zákroku lapačkou.

30:57

Z ostrého úhlu pálil z pravého kruhu Matthew Beniers, Filip Gustavsson se nenechal zaskočit a předvedl úspěšný zákrok.

30:25

Jacob Middleton vymyslel povedenou přihrávku o mantinel na Marca Rossiho, rakouský forvard následně neuspěl jeden na jednoho proti Brianu Dumoulinovi.

29:54

Dokonce ztrojený byl za soupeřovou svatyní, bekhendovou zadovku před bránu kontroloval dobře postavený Ryker Evans.

29:27

Volnějšího prostoru Brock Faber využil k přiblížení se bráně, ale pak příliš dlouho otálel se zakončením a trefil jenom brusle Bellemarea.

28:36

Po Johanssonem vyhraném buly se k puku i s notnou dávkou štěstí dostal Mats Zuccarello, jehož svižnou střelu k pravé tyči brankář vykopl betonem.

28:15

Nahození od modré čáry Filipu Gustavssonovi příliš vrásek na čele nenadělalo, protože mířilo přímo doprostřed brány, brankář schoval puk ve výstroji.

27:59

Se zpracováním vysokého vyhození si Jon Merrill poradil bez výraznějších problémů, načež kolem Pierrea-Édouarda Bellemarea ho poslal do středního pásma na hokejku Duhaimeho.

27:25

Jordan Eberle se vydal napadat rozehrávajícího Jacoba Middletona, který si poradil zkušeně, puk poslal po pravém mantinelu do středního pásma.

26:39

Už při hře pět na pět si po Kaprizovově zblokované střele našel touš Joel Eriksson Ek a zády k bráně dokázal zakončit bekhendem, přičemž brankář s problémy zasahoval levým betonem.

26:13

Joel Eriksson Ek zprava sklepával z první do středu na obsazeného Kirilla Kaprizova, přes všechny čáry odpálil kotouč Adam Larsson.

25:40

Další atak se zatím nekoná. Domácím se povedlo vyhodit třikrát v krátkém časovém sledu, v mezičase Seattle dokázal i prostřídat řady.

25:03

V pravém kruhu si zpracoval kotouč Frédérick Gaudreau a těsně nad ledem vypálil na přední tyč, Joey Daccord zaznamenal úspěšný zákrok betonem.

24:34

Po pravém mantinelu vystartoval do protiútoku Joel Eriksson Ek, jehož Jamie Oleksiak zastavil podrážením. Minnesota si zahraje první přesilovku v zápase.

24:13

Ránu Brocka Fabera od modré čáry Joey Daccord pouze vyrazil před sebe, ve spolupráci s obranou následně přikryl puk lapačkou.

23:42

V plné rychlosti vypálil z vrcholku levého kruhu Oliver Bjorkstrand, dobře postavený Jacob Middleton zblokoval touš do ochranné sítě.

23:00

Ryan Hartman nahrával zpoza brány naslepo před ni, kotouč se po sérii odrazů dostal k Brandonovi Duhaimemu, který napálil Gustavssona do výstroje.

22:38

Z levého kruhu již mezi tři tyče mířil Devin Shore, ovšem přímo doprostřed brány, takže Filip Gustavsson neměl moc práce se zákrokem.

22:03

Od modré vyzkoušel ostrý projektil z první Brian Dumoulin, kus černé gumy prosvištěl výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.

21:45

Sám proti dvěma bojoval Brandon Duhaime u levého mantinelu sympaticky, leč neúspěšně, kličku do středu vypíchl Adam Larsson.

21:11

Yanni Gourde nahodil do útočného pásma pozdě, rozhodčí signalizoval ofsajd a Jacob Middleton proto dostal hodně času na rozehrávku.

20:36

Zakázané uvolnění Wild. Brock Faber vyslal střílený pas, za nímž se Marco Rossi natahoval bez úspěchu a před Rakušana se dostal bránící Brian Dumoulin.

20:10

Prostřední dějství otevřela svým útokem Minnesota. Matthew Boldy se zkusil procpat středem až před bránu, v čemž mu zamezil Will Borgen.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 4:03.
Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 6.
Úvodní dějství zápasu mezi Seattlem a Minnesotou přinesl jediný gól, o nějž se postaralo hostující mužstvo. Skóre střetnutí zatím udává útok z 8. minuty, kdy Kaprizov přihrál po levé ruce Matthewovi Boldymu, jenž najel před bránu a na Daccorda vyzrál forhendovou kličkou. Kraken je střelecky aktivnější, ale zatím disponuje nulovou efektivitou, stále však má dost času tuto skutečnost změnit.

20:00

První třetina skončila.

19:56

Rakouský útočník Marco Rossi už nezkoušel útočnou akci, protože Seattle má dobře rozestavenou řadu, ve vlastním pásmu čeká na sirénu.

19:27

Zpracování v levém kruhu nevyšlo úplně ideálně Matsi Zuccarellovi, jehož následně u mantinelu bez problémů zpacifikoval Adam Larsson.

18:42

Po návratu z trestné lavice se Brandon Duhaime hned zapojil do útočné akce, sám dojel s kotoučem za bránu, odkud přihrával bekhendem jenom k protihráči Tolvanenovi.

18:12

Zpoza pravého kruhu Jordan Eberle vyslal střílenou přihrávku k protější tyčce, Jared McCann přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.

17:34

Střelou z úhlu Jordan Eberle brankáře nezaskočil, Filip Gustavsson vyrazil kotouč k Joelu Erikssonovi Ekovi a tomu se povedlo vyhodit.

17:15

Matthew Beniers hledal zprava v protějším kruhu Kailera Yamamota, před nímž Jared Spurgeon nataženou hokejkou zvedl puk do ochranné sítě.

16:31

O pár vteřin později se nicméně Brandon Duhaime nezachoval vůbec rozumně, když za soupeřovou bránou atakoval Wennberga nedovoleným způsobem, muži v pruhovaném opět vylučují za držení.

16:15

Při jízdě středem na sebe Brandon Duhaime navázal dva protihráče, načež už uvnitř útočného pásma přihrál do levého kruhu Patricku Maroonovi a ten z první přestřelil.

15:51

Matthew Beniers sice střelou z pravého kruhu dostal puk za brankovou čáru, ale v momentě, kdy už rozhodčí přerušil hru, gól tedy nemůže platit.

15:23

Z velkého úhlu a z otočky vystřelil ze zápěstí Joel Eriksson Ek, ještě před brankářem zaznamenal úspěšný blok bruslí Adam Larsson.

14:52

Zakázané uvolnění hostujícího mužstva. Patrick Maroon ještě zabojoval, leč ztráta na Briana Dumoulina byla již příliš velká.

14:23

Do poslední chvíle si zkušený zadák Zach Bogosian počkal, co Jordan Eberle vymyslí a kliču z pravého kruhu do mezikruží úspěšně vypíchl.

13:57

Ryker Evans se rozhodl zrychlit útočnou akci ostrým pasem na Kailera Yamamota, ovšem kanadskému útočníkovi vůbec nevyšlo zpracování.

13:20

Sám proti třem neměl Matthew Beniers příliš šancí na úspěch, ani nepokoušel štěstí, nahodil za bránu a odjel střídat.

12:59

Joel Eriksson Ek naznačil střelu, aby následně napříč kruhy nabil do levého Alexi Goligoskimu, jenž vypálil z první bez přípravy nepřesně.

12:29

Matthew Boldy nastřelil touš do útočné třetiny po pravém mantinelu. Dobře zapracoval Joey Daccord, když vyrazil za brány a puk zastavil pro Jona Merrilla.

11:52

Po pravém mantinelu nabruslil s pukem do útočného pásma Matthew Beniers a dostal se až za bránu, odkud bekhendem nahrával jen na hokejku Marcuse Foligna.

11:11

Se slabým pokusem Matthewa Benierse po ledě neměl hostující brankář moc starostí, kus černé gumy sebevědomě sebral do lapačky.

10:30

Navzdory Goligoskiho návratu z trestné lavice ještě pokračoval tlak Seattlu, ale Gustavsson žádné nebezpečí řešit nemusel, protože Vince Dunn nakonec nezvládl zpracování prudké McCannovy přihrávky.

10:03

Jako další se o slovo přihlásil Jared McCann, který napřáhl ke střele z první z pravého kruhu a těsně minul volný prostor u bližší tyčky.

09:41

Oliver Bjorkstrand mohl potrestat faul na svou osobu, když se od modré posunul do pravého kruhu, ránu zápěstím Joey Daccord úspěšně vyrazil.

09:01

Zleva se před bránu natlačil Jordan Eberle, leč o vyrovnání se nezasloužil, z bezprostřední blízkosti vystřelil přímo do Gustavssona.

08:25

První přesilovou hru si zahraje Seattle. Na lavici hanby usedl zadák Alex Goligoski, jenž zastavil rozjetého Olivera Bjorkstranda jen za cenu držení.

08:18

Matthew Boldy je při chuti. V tomto případě vypálil z první ostrý projektil od levého mantinelu, který Joey Daccord zdárně skryl ve výstroji.

07:14

07:14 Matthew BOLDY - 0:1

07:14 6/6

Minnesota právě vstřelila branku!
Vedení na svou stranu strhávají hosté! Kaprizov zavezl puk do útočného pásma a ze středu jej posunul do levého kruhu na MATTHEWA BOLDYHO, jenž potvrdil výbornou střeleckou formu, najel před bránu a po povedené forhendové kličce nasměroval hrací předmět do odkryté brány, čímž zaznamenal svou šestou trefu v posledních sedmi střetnutích. Asistence: Kirill Kaprizov.
Merrill J., Boldy M., Eriksson Ek J., Gustavsson F., Kaprizov K., Bogosian Z.
Larsson A., McCann J., Wennberg A., Bjorkstrand O., Dunn V., Daccord J.

06:44

Rychlý protiútok Seattlu úspěchem neskončil. Eeli Tolvanen zkusil nahrát Brandonu Tanevovi mezi bruslemi Fabera, hostující zadák dobře zasáhl.

06:32

Dobou práci odvedl Mats Zuccarello, když na sebe navázal dva soupeře, aby následně přenesl puk na Kaprizova, jenže toho zradilo zpracování.

05:47

Jacob Middleton vyzkoušel vysoký oblouček za obranu. Marcus Foligno svedl zajímavý souboj s Matthewem Beniersem, z nějž nakonec vyšel jako poažený.

05:30

Útok Wild zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Frédérick Gaudreau byl příliš netrpělivý a do ofsajdu vystavil s pukem jedoucího Joela Erikssona Eka.

04:59

Na vrcholku pravého kruhu si našel palebnou pozici Kirill Kaprizov, avšak mířil přímo doprostřed brány, kde byl Joey Daccord.

04:25

Individuálně si věřil Jordan Eberle, který po pravém mantinelu ujel osobnímu strážci, leč na Jacoba Middletona již nevyzrál.

03:58

Od úvodního hvizdu se ještě nepřerušovalo. Za domácí zahrozil Jared McCann, z levého kruhu mířil křižně nepřesně.

03:28

Vysokou nahrávku dostal do útočné třetiny Marco Rossi, poradil si se zpracováním, načež vypálil příliš vysoko.

02:55

Na teč nahazoval od modré čáry Brock Faber, ale ke změně stavu nedošlo, Patrick Maroon tečoval touš vedle pravé tyče.

02:22

Jako další se o pozornost přihlásil Marcus Foligno se střelou forhendem z první z levého kruhu, cílové zařízení těsně minul.

01:47

Bez přípravy vypálil zpoza levého kruhu Marco Rossi. Joey Daccord mohl být v klidu, protože kotouč zamířil výrazně vedle pravé tyče.

01:21

Marcus Johansson zpracovával puk až za útočnou modrou čárou, načež se kolem forčekujícího Jareda McCanna, rozhodl zklidnit hru křižným pasem na Bogosiana.

00:52

Směrem dozadu musel zabrat Brandon Duhaime a poradil si velmi dobře, udržel tělo před Brandonem Tanevem a zvládl i rozehrát na Spurgeona.

00:10

Zápas mezi Seattlem a Minnesotou odstartoval! Domácí se hned dostali do přečíslení a Jordan Eberle střílel z pravého kruhu na zadní tyč, Filip Gustavsson vytěsnil touš s velkými problémy!

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Seattle Kraken: Daccord (Driedger) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, R. Evans, Dumoulin – Eberle (A), Beniers, Kartye – B. Tanev, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, Shore.
Trenér: Dave Hakstol

Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Goligoski, Faber, Middleton, Merrill, Bogosian – Boldy, Eriksson Ek, Kaprizov (A) – Zuccarello, Rossi, M. Johansson – Maroon, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Hartman, Dewar, Duhaime.
Trenér: John Hynes

Rozhodčí: Syvret, Nicholson – T. Gawryletz, O'Quinn.
Minnesota Wild

Hokejisté Minnesoty na tom jsou oproti dnešnímu soupeři ještě hůře, v tabulce Západu figurují na třinácté příčce s odstupem jednoho bodu na Krakena. Nicméně formu mají výrazně lepší, když v předešlých šesti utkáních zaznamenali čtyři výhry a dvě porážky, přičemž momentálně drží právě šňůru dvou porážek, s Vancouverem padli 0:2 a na Edmonton nestačili po velké bitvě 3:4. Týmové produktivitě mužstva vévodí zkušený norský útočník Mats Zuccarello se ziskem sedmadvaceti kanadských bodů.
Seattle Kraken

Seattle se v posledních dnech velmi trápí. Prohrál už sedm zápasů v řadě a v tabulce Západní konference postupně klesl až na dvanácté místo, přičemž manko na postupové pásmo čítá pět bodů, takže rozhodně není nic ztraceno. V doposud posledním střetnutí doma Kraken změřil síly s Tampou Bay, s níž svedl napínavou bitvu, kterou nakonec nezvládl výsledkem 3:4 po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je dvaadvacetibodový kanadský obránce Vince Dunn.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Seattlem a Minnesotou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

Seattle Kraken – Minnesota Wild

0:3

konec (0:1, 0:0, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. Boldy (Kaprizov), 53. Rossi (Zuccarello), 60. Eriksson Ek (Hartman)

Seattle Kraken: Daccord (Driedger) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, R. Evans, Dumoulin – Eberle (A), Beniers, Kartye – B. Tanev, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, Shore.
Trenér: Dave Hakstol

Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Goligoski, Faber, Middleton, Merrill, Bogosian – Boldy, Eriksson Ek, Kaprizov (A) – Zuccarello, Rossi, M. Johansson – Maroon, F. Gaudreau, M. Foligno (A) – Hartman, Dewar, Duhaime.
Trenér: John Hynes

Rozhodčí: Syvret, Nicholson – T. Gawryletz, O'Quinn

Diváci: 17 151

Průběh zápasu
1. třetina
07:14 MNS 0:1 Boldy (Kaprizov)
08:25 MNS 2 Goligoski, držení
16:31 MNS 2 Duhaime, držení
Po 1. třetině
2. třetina
24:34 SEA 2 Oleksiak, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
40:26 MNS 2 Eriksson Ek, držení
45:58 SEA 2 Dunn, vysoká hůl
52:34 MNS 0:2 Rossi (Zuccarello)
59:56 MNS 0:3 Eriksson Ek (Hartman)
Konec