Menu

Hokej

NHL

Chicago Blackhawks – Washington Capitals

2:4

konec (0:0, 1:3, 1:1)

11.12.2023, 01:00 • United Center, Chicago • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.28 4.13 2.01 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:07:56)
Statistika
Střely na bránu: 34 – 27 | Přesilová hra: 0/6 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 32

Kdo se postavil do brankoviště?
Arvid Söderblom (CHI) – 23 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,2 %, odchytal 58:32
Darcy Kuemper (WSH) – 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 17:08

Tři hvězdy utkání
1. Nic Dowd (WSH) 2+0
2. Dylan Strome (WSH) 1+0
3. Anthony Mantha (WSH) 1+0
Washington tato výhra posunula před Tampu a New York Islanders na sedmé místo Východní konference. Chicago je na Západě druhé od konce s tím, že ho za pár hodin může přeskočit San Jose.
V United Center se dnes lámal chleba ve druhé třetině. Inkasovaný gól z hokejky Kurasheva vyburcoval hosty ke zlepšenému výkonu a Caps třemi góly v rozmezí sedmi minut připravili Chicago o šanci na třetí výhru v řadě. Washingtonu výtečně zahrál čtvrtý útok ve složení Malenstyn, Dowd a Aube-Kubel. Právě Nic Dowd svým druhým gólem vedení Capitals navýšil a Connor Murphy díky exkluzivní nahrávce Bedarda už jenom mírnil porážku gólem na konečných 2:4.

Konec zápasu.

59:59

K poslednímu útoku zavelel Beauvillier. Kuemperovi střela z osy vypadla z hrudníku, ale Raddysh se díky duchapřítomnému Fehérvárymu k dorážce nedostal.

59:26

Bedard nedal kontaktní gól svou charakteristickou střelou zápěstím ani nahozením ze záporného úhlu. Kuemper si dal dobrý pozor, aby si puk nesrazil do vlastní branky.

59:05

Carlson se přes téměř celé hřiště do opuštěné klece netrefil. Vzhledem k oslabení Capitals si takový pokus mohl dovolit, icing se nepíská.

58:46

Domácí v plném počtu.

58:45

Raddyshův tvrdý příklep Kuemper u levé tyčky krotil trochu složitěji, ale ve finále se popasoval i s důrazem dorážejícího Tylera Johnsona.

58:36

Tyler Johnson se dobře zorientoval v mele po vhazování. Zblízka vypálený puk však skončil v lapačce Darcyho Kuempera.

58:32

Kuemper raději přerušil hru, když k němu doletělo Beauvillierovo nahození ze středního pásma. Před vhazováním odešel Söderblom na střídačku a Chicago bude hrát čtrnáct sekund v pěti proti čtyřem.

58:18

58:18 Connor MURPHY - 2:4

58:18 5/5

Chicago právě vstřelilo branku!
Connor Bedard se na úkor Protase protáhl do levého křídla a prvotřídní bekhendovou přihrávkou posadli puk na čepel CONNORA MURPHYHO. Domácí obránce z jedničky zavěsil do protipohybu Kuempera a prvním gólem v sezoně snížil na rozdíl dvou branek. Asistence: Connor Bedard, Philipp Kurashev.
Murphy C., Kurashev P., Söderblom A., Crevier L., Bedard C.
Jensen N., Protas A., Kuemper D., Sandin R., Kuzněcov J.

57:50

McMichael byl ve slotu úplně osamocen. Sandinovu přihrávku zleva si ale trestuhodně nezpracoval a sám se připravil o vyloženou příležitost.

57:05

Z potyčky vedle Kuemperovy branky vyšel nejhůře Tom Wilson. Za své chování si vysloužil dva menší tresty a ještě jeden osobní trest, který nakonec dostal i Oshie. Bude se hrát čtyři proti čtyřem.

57:05

Carlson ztečoval Dickinsonův nástřel do volného prostoru před brankovištěm. Vysunutý Murphy si tam přehodil puk na forhend, ale za levou nohu Kuempera puk nezasunul.

56:46

Wilsonovu dělovku Söderblom vykopl do levého kruhu. Ovečkin byl v cestě za dorážkou podražen Joeym Andersonem a Caps se mohou těšit na hru v početní výhodě.

56:34

Mezi střele by se po dlouhé době rád zapsal i Ovečkin. Okamžitou ránu po buly mu však Foligno přizvedl do ochranné sítě.

55:58

55:58 Nic DOWD - 1:4

55:58 6/6

Washington právě vstřelil branku!
Caps přidávají gólovou pojistku na 4:1! Domácí doplatili na to, že nejezdí bránit na zadní mantinel. Aube-Kubel z tohoto prostoru našel NICA DOWDA a ten z mezikruží korunoval svůj vynikající výkon druhým gólem. Asistence: Nicolas Aube-Kubel, Beck Malenstyn.
Dowd N., Kuemper D., Fehérváry M., Malenstyn B., Carlson J., Aube-Kubel N.
Jones S., Söderblom A., Guttman C., Vlasic A., Johnson T., Beauvillier A.

55:34

Z buly mezi Guttmanem a Dowdem vzešla nepřesná rána Beauvilliera. V pokračující akci u Kuempera marně čekal na puk Tyler Johnson.

55:22

Kurashev se ještě jednou zmocnil puku v útočné třetině. Bedard po jeho přihrávce vylekal Kuempera velmi prudkou střelou zápěstím.

54:45

Bedard na vlastní pěst přivezl puk do útočného pásma. Z přihrávky k modré čáře pak nic nevytěžil Isaak Phillips.

53:26

Söderblom včas zaklekl a betonem odrazil van Riemsdykovu střelu od modré. Obránce Caps asi doufal, že ji vletu ještě někdo protečuje.

52:46

Nevýrazný Kuzněcov si nepřebral přihrávku od Milana. Uprostřed útočného pásma u něj okamžitě byli dva hráči Blackhawks.

52:07

Edmundson u zadního mantinelu vyfoukl puk o hlavu menšímu Bedardovi. Hawks museli zařadi zpátečku, Seth Jones je až za Söderblomem.

51:36

Vlasicova střela se zastavila v mezikruží. Protas si pohodlně nabral puk na čepel a poslal ho do klidnějších vod.

51:24

Raddysh dal Murphymu puk na modrou čáru. Vysoká střela zkušeného obránce pak přiletěla do nachystané Kuemperovy lapačky.

51:13

Malenstyn se dnes těší velkému ice-timu. Teď si předhazoval puk sám pro sebe, ale Söderblom mu ho z brankoviště upálil do rohu k Zajcevovi.

50:18

Capitals postupně stahují manko v počtu střel na branku. Deset minut před koncem se zdá, že mají utkání pod kontrolou.

49:58

Domácí v plném počtu.

49:30

Strome se v pravém kruhu rozlížel kolem sebe. Místo avizované přihrávky nakonec vystřelil, ale brankáře Chicaga touto volbou nepřekvapil.

49:09

Sandin z jedničky posunul puk k Ovečkinovi. Ten se dnes poprvé dostal k oblíbené střele příklepem, ovšem Söderblom mu ji precizně odklonil do ochranné sítě.

48:45

Kvůli ofsajdu se Washingtonu protahuje pobyt ve středu hřiště. Další pokus o přechod překazil Phillips.

48:08

Stromeovu pomalou přihrávku na Oshieho v mezikruží ukradl Dickinson a odvezl puk ven z obranného pásma.

47:58

Nick Foligno si řekl o dvě minuty za vražení na hrazení. Na mantinel jmenovitě naremploval Becka Malenstyna.

47:56

Nic Dowd se v ponechané výhodě krásně protáhl kolem dvoumetrového Creviera. U brankoviště si navedl puk na forhend a poslal ho do Söderblomova levého betonu.

47:16

Strome se nedostal k dorážce potom, co před něj vypadla Sandinova nepříjemná střela z levého křídla.

46:35

Wilson protečoval střílenou přihrávku van Riemsdyka vedle levé tyče. Po přihrávce zleva zase nesedlo zakončení volnému Ovečkinovi.

46:02

McMichael zastavil Raddyshe už ve středním pásmu a pomohl získat puk pro Capitals, kteří během střídání kombinují za vlastní brankou.

45:06

Klečící Kuemper jednoduše lapil střelu Connora Murphyho. Americký gólman nechává úspěšně zapomenout na svůj nepovedený start na ledě Arizony.

44:27

Dowd neprodloužil mezi tyče nahození van Riemsdyka. Aube-Kubel ještě zastavil puk pro Malenstyna, ale ani jeho pokus Söderbloma nezaměstnal.

43:52

Isaak Phillips se nehnul od Toma Wilsona a nenechal ho na zadní tyči zakončit z příchozího centru Oshieho.

43:02

Hned po vhazování Anthony Beauvillier bolestivě pohltil dělovku Carlsona a pomalým tempem odjel na střídačku.

42:55

Nikita Zajcev před blížícím se hitem Aubeho-Kubela odhodil puk až na zakázané uvolnění.

42:02

McMichael převezl puk přes útočnou modrou a zastavil ho pro Protase, jehož střele stál v cestě Connor Murphy.

41:09

Nahozením od modré Martin Fehérváry Söderblomovi moc problémů nenadělal. Slovenský bek potom musel rychle couvat kvůli hrozícímu brejku Raddyshe.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 22 – 16 (10:9, 12:7).
Je tu konec druhé třetiny. Dlouho se v ní hrálo podle not Chicaga, které se zásluhou Kurasheva zaslouženě dostalo do vedení. Inkasovaný gól Washington nakopl k podstatně lepšímu výkonu. Z parádní přihrávky McMichaela vyrovnal Manthha. Ve 34. minutě z hezké souhry profitoval Strome a za další minutu a půl Söderblom inkasoval potřetí od dorážejícího Malenstyna.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:49

Oproti první třetině jistěji vypadající Darcy Kuemper našel v lapačce střelu Entwistlea a pár sekund před druhou sirénou pro jistotu přerušil hru.

38:55

Sethu Jonesovi se zavřel prostor na pravém křídle. Proto zvolil zadovku na Raddyshe, jehož střela z voleje Kuemperův zákrok nevyžadovala.

37:45

Raddysh zabrzdil na levém křídle a pokusil se adresovat centr na Tylera Johnsona, před kterým srazil puk do ochranné sítě Edmundson.

36:32

Kuemper předpisově ucpal prostor u své pravé tyčky. Bekhend Setha Jonese neměl kudy projít skrz.

35:20

35:20 Nic DOWD - 1:3

35:20 6/6

Washington právě vstřelil branku!
NIC DOWD si v levém kruhu přehodil puk na forhend a vystřelil. Jensenem vyrušený Söderblom nedostal situaci pod kontrolu a Dowd poté na brankové čáře pomohl dorážce Malenstyna v cestě do sítě. Asistence: Beck Malenstyn, Nick Jensen.
Jensen N., Edmundson J., Dowd N., Kuemper D., Malenstyn B., Aube-Kubel N.
Murphy C., Zajcev N., Reichel L., Söderblom A., Johnson Re., Entwistle M.

34:55

Po ose pronikající Reichel nechal puk za sebou. Zakončení místo něj obstaral Entwistle, ovšem Wilsonova blokující hokejka poslala puk až nad tvrzená skla.

33:50

33:50 Dylan STROME - 1:2

33:50 6/6

Washington právě vstřelil branku!
Connor Murphy zablokoval střelu Edmundsona za branku. Vlasic tam byl čistě převálcován hitem Oshieho a hosté rozjeli bleskovou souhru na jeden dotek, na jejímž konci byla hokejka DYLANA STROMEA. Asistence: Asistence: Joel Edmundson, Alexandr Ovečkin.
Edmundson J., Ovečkin A., Strome D., Kuemper D., van Riemsdyk T., Oshie T.
Murphy C., Reichel L., Söderblom A., Guttman C., Vlasic A., Beauvillier A.

33:10

One-timer Setha Jonese postrádal přesnost. Totéž platilo o Bedardovi, kterému po dvouminutovém střídání nezbývalo moc sil.

32:59

Hosté v plném počtu.

32:35

Kuemper si věděl rady s příklepem Bedarda. Caps nevyhodili a v závěru oslabení začínají vařit z vody.

32:08

Kurashev se zjevil volný před brankovištěm. S pukem na bekhendu dost možná ještě jednou přihrával, jenže puk projel mimo dosah Tylera Johnsona.

31:53

V hledišti to pořádně zahučelo! Connor Bedard měl čas na střelu z vrcholku levého kruhu, kterou břevno přizvedlo do ochranné sítě.

31:20

Domácí se nedostali do kloudné kombinace. Kvůli vyhození Carlsona je Seth Jones u vlasntí branky.

30:59

Fehérváryho nedovolené bránění rozjetého Reichela už rozhodčí jako faul viděli. Po reklamní pauze půjdou Hawks do čtvrté přesilovky.

30:08

Ve středním pásmu to zavánělo faulem Toma Wilsona. Podražený Dickinson se hvizdu hlavních rozhodčích nedočkal.

29:15

Tak to byla hodně zajímavá situace. Hráči Chicaga nechtěli jet za vlastní branku. Kuzněcov tam míchal s pukem dobrých patnáct sekund, než ho konečně půjčil Oshiemu. Okamžitou ránu z pravého kruhu Söderblom vyrazil.

28:10

28:10 Anthony MANTHA - 1:1

28:10 6/6

Washington právě vstřelil branku!
Caps z ojedinělé šance vyrovnávají na 1:1! Connor McMichael dal ze středního pásma parádní oblouček do jízdy ANTHONYHO MANTHY. Bývalý útočník Detroitu si položil Söderbloma a bekhendem komfortně uklidil puk do brány. Asistence: Connor McMichael.
Jensen N., Edmundson J., Protas A., McMichael C., Kuemper D., Mantha A.
Zajcev N., Kurashev P., Söderblom A., Vlasic A., Beauvillier A., Bedard C.

27:59

Bedard zůstal na ledě i po reklamní přestávce. Neortodoxně provedým volejem však trefil gólmana Capitals.

27:25

Nick Jensen z rohu obranného pásma nešikovně namazal Bedardovi. Chybu zkušeného beka odčinil Kuemper, který Bedardovu šanci horní polovinou těla přizvedl do ochranné sítě.

26:48

26:48 Philipp KURASHEV - 1:0

26:48 6/6

Chicago právě vstřelilo branku!
Connor Bedard distribuoval puk od modré čáry k pravému mantinelu. Lehce vysunutý Seth Jones poslal před do ohně střílenou přihrávku a PHILIPP KURASHEV ji přichystanou hokejkou posunul do branky tak rychle, že se Kuemper neměl šanci přemístit. Asistence: Seth Jones a Connor Bedard.
Jones S., Kurashev P., Söderblom A., Phillips I., Beauvillier A., Bedard C.
Ovečkin A., Strome D., Protas A., Kuemper D., Sandin R., van Riemsdyk T.

26:05

Na druhé straně se připomněl Ovečkin. Söderblom zakročil rukou a teď už zase sleuje ofenzivu Chicaga. Kuemper měl práci s Phillipsem a Andersonem.

25:53

Carlson si zavařil u vlastní branky. Kuemper to za něj vyžehlil zákrokem proti bekhendu Jasona Dickinsona!

25:05

Rychlá střela Zajceva proletěla vedle vzdálenější tyčky. Rus nemířil přesně ani v druhém případě.

24:59

Hosté v plném počtu.

24:25

Nic Dowd v samostatném útoku nic velkolepého nevymyslel. Do zakončení ho nepustil talentovaný zadák Vlasic.

24:10

Seth Jones prudkou střelu zápěstím neumístil mezi tyče. Puk naopak skončil v ochranné síti za brankou Capitals.

23:56

Kurashev s Bedardem nespěchají s přechodovou fází a k neposkojenosti některých diváků zůstávají v okolí Söderbloma.

23:08

Kuemper neměl puk pod kontrolou, když to hned po buly zkoušel Seth Jones. Klid nastal až s dorážkou Kurasheva do jeho betonu.

22:59

Beck Malenstyn podruhé usedl na trestnou lavici za podražení v prostoru před svou brankou. Následuje třetí přesilovka Hawks.

22:49

Sandin chyboval na útočné modré. Entwistle vystartoval do protiofenzivy, jenže Reese Johnson po jeho přihrávce do levé části hřiště proti Kuemperovi neuspěl.

22:22

Guttmanova střela zpoza levého kruhu zůstala pod Kuemperovou lapačkou.

21:46

Kuzněcov si pilně chystal střelu zápěstím. Söderblom profitoval z příkladného postavení a moc se při zákroku nenadřel.

21:22

Kurashev v domácím přečíslení nedal dobrou přihrávku Bedardovi. Jedničce letošního draftu projela mezi nohama.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 10 – 9.
Chicago bylo v bezgólové první třetině o trohu nebezpečnější. Kurashev v jednom případě dostal puk za Kuempera, ale rozhodčí mu kvůli úmyslnému kopnutí branku neuznali. Později ve velké šanci neuspěl ani Lukas Reichel, kdežto Capitals si v souvislosti s jistým výkonem Söderbloma nic podobného nevytvořil.

20:00

První třetina skončila.

19:56

Tlak Raddyshe, Guttmana a Tylera Johnsona podpořil bombou od modré Seth Jones. Kuemper byl i v tomto případě připraven.

19:05

Raddysh si to namířil do toho nejzahuštěnějšího prostoru a nepřekvapivě nevyslal žádný puk na branku Darcyho Kuempera.

18:45

Po nepřesné střele zápěstím Toma Wilsona vracel puk do ohně van Riemsdyk. Ovečkinovi se teč nepovedla a do rohu si pro puk přijel Crevier.

18:15

Aube-Kubel nedostal přesnou přihrávku od Ovečkina. Ruský kapitán Capitals je do této chvíle naprosto neviditelný.

17:11

Entwistle zbyl sám na čtyři hráče Washingtonu a ve finále může považovat za úspěch, že propagačním nahozením ukořistil buly u Kuempera.

16:35

Milano se rval v rohu útočného pásma. Nakonec pomohl puk vyšťourat a předat k modré čáře, kde neměl přesnou mušku Edmundson.

15:40

McMichael se zhotovil k zakončení z vrcholku pravého kruhu. Před Söderblomem stálo několik hráčů a jeden z nich puk pohltil.

15:02

Ani jednomu týmu nedělá problém rychle přecházet střed hřiště. Po zablokované střele Wilsona se zase hraje poblíž Kuempera.

14:20

Strome ze zadovky Carlsona přestřelil. Foligno rychle přejel na druhou stranu, ale Kuemper odpovídal snadným zákrokem vyrážečkou.

14:06

Nicolas Aube-Kubel neuspěl ani podruhé. Vstříc Murphymu si navedl puk na střed a pak jej adresoval někam na břicho domácího brankáře.

13:47

Nicolas Aube-Kubel vystřelil a málem se dostal i k dorážce, když Söderblom hrudníkem vyrazil puk před sebe.

13:30

Kurashev zakončil do nohy van Riemsdyka. Protiakci Washingtonu přerušilo postavení mimo hru.

13:10

Před Söderblomem tečoval Carlsonovu střelu Alexej Protas. Puk sice změnil směr, ale švédskému brankáři stejně přistál na chráničích.

12:33

MacKenzie Entwistle vyjel zpoza branky a přihrávkou mezi kruhy vypracoval gólovou šanci pro Reichela. Německý útočník trefil Kuempera, kdežto dorážka Entwistlea letěla mimo.

12:05

Folignův příklep Kuemper kontrolovaně vykopl. Hraje se velmi dlouho bez přerušení. K tomu nedojde ani po vyražené ráně Setha Jonese.

11:35

Dowd neustál souboj za útočnou modrou. Dickinson potom zbytečně dlouho přidržel puk a u mantinelu byl čistě zastaven.

10:52

Kuzněcov zleva trefil nohu protihráče a Beauvillierovi nic nebránilo v odvezení puku do středního pásma.

09:38

McMichael nezkrotil křížnou přihrávku do pravého kruhu. Kurashev vystartoval do rychlého protiútoku, ovšem zkušený Carlson ho do finální fáze nepustil.

08:45

Kuemper zatím všechny puky jenom vyráží. Po střele Vlasice udělal to samé s dalekonosným pozdravem Creviera.

08:12

Jensen nahazoval vedle vzdálenější tyče. Foligno indiividuálně otočil hru a pomohl Chicagu usadit se před Kuemperem.

07:45

Oshie solidně vystřelil vpádu. Na bekhend z pravého kruhu udpověděl Söderblom zákrokem pravým betonem.

07:15

Hosté v plném počtu.

06:59

Bedardova razantní přihrávka do předbrankového prostoru neprošla přes hokejku jednoho z hostů. Capitals se osvobozují.

06:09

Střelu od modré z hokejky Setha Jonese Kuemper betonem vyrazil před sebe. Philipp Kurashev dorazil puk do sítě kopnutím a poblíž stojící hlavní rozhodčí neprodleně signalizoval, že gól neuzná.

05:36

Van Riemsdyk ulovil puk po vhazování a Carlson po jeho přihrávce za branku dokázal vyhodit přes všechny čáry.

05:15

Taylor Raddysh byl podruhé podražen na úplné stejném místě v pravé části útočného pásma. Na trestnou lavici odjel Malenstyn.

05:11

Hosté v plném počtu.

05:01

Jonesova střela od modré přes houštinu těl ke Kuemperovi nedoletěla. Brankář Washington je stále bez zákroku.

04:26

Domácí v plném počtu.

04:01

McMichaelův pokus švédský gólman Chicaga vykopl. Následnou střelu Kuzněcova z nulového úhlu si rovněž pohlídal.

03:11

Carlson podrazil Raddyshe a první početní výhoda Capitals předčasně končí. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.

03:06

Tom Wilson schytal střelu spoluhráče Stromea a Dickinsonovi se otevřela cesta ven z obranného pásma.

02:35

Strome si po vyhraném buly vyměnil přihrávky s Carlsone ma zprava vypálil do náruče Söderbloma. V další rozehře Oshie napálil do ruky Setha Jonese.

02:26

Nick Foligno u krátkého mantinelu zezadu pomohl na led van Riemsdykovi a vysloužil si docela přísný menší trest za podrážení.

02:01

Dickinson prohrál buly se Stromem, ale vzápětí to odčinil blokem proti střele van Riemsdyka. Domácí pak vyhodili na icing.

01:53

Anthony Mantha se zasloužil o první střelu na branku. Söderblom ji trochu nejistě vykopl a do bezpečí musel odpalovat puk Beauvillier.

01:30

Raddysh nic nezkoušel a nahozením za obranku vysloveně nechal puk Edmundsonovi, z jehož rozehrávky pramenil icing.

00:40

Dylan Strome nezpracoval Wilsonovu prudkou přihrávku a bez náznaku napadání nabral směr střídačka.

00:10

Na úvodním buly uspěl Washington, který hraje v bílých dresech. Chicago nastupuje v červeném.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Chicago Blackhawks: Söderblom (Mrázek) – S. Jones (A), I. Phillips, Zajcev, Murphy (A), A. Vlasic, Crevier – Kurashev, Bedard, Beauvillier – T. Raddysh, Guttman, T. Johnson – Joe. Anderson, Dickinson, N. Foligno (A) – Re. Johnson, Entwistle, Reichel.
Trenér: Luke Richardson

Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Edmundson, T. van Riemsdyk, Sandin – Wilson (A), D. Strome, Ovečkin (C) – Mantha, McMichael, Protas – Oshie, Kuzněcov, Milano – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.
Trenér: Spencer Carbery

Rozhodčí: MacDougall, Kozari – Tobias, Kelly.
Vzájemné zápasy 2022/23

14.22.2022 Chicago – Washington 3:7
24.03.2023 Washington – Chicago 6:1.
Washington Capitals

Ačkoliv dlouholeté stálice Washingtonu mnohdy působí utrápeným dojmem, tak se týmu s druhou nejslabší ofenzivou v NHL daří držet ve hře o play-off. S bilancí třinácti výher a jedenácti porážek jsou Capitals ve Východní konferenci devátí. Včera si připsali cennou výhru 4:0 nad Rangers. Čisté konto si připsal brankář Charlie Lindgren. Na listině zraněných se dlouhodobě nachází veteráni Pacioretty a Bäckström.

Nejproduktivnější hráči:
• T. Wilson – 15 bodů (9+6)
• A. Ovečkin – 15 bodů (5+10)
• J. Carlson – 15 bodů (1+14).
Chicago Blackhawks

Domácí fanoušky baví výkony draftové jedničky Connora Bedarda, ale celkově z výsledků Hawks moc radost nemají. Chicago se přetahuje se San Jose o poslední dvě místa Západní konference. Teď je na tom o bod lépe, protože v posledních dvou zápasech s masivním přispěním Petra Mrázka porazilo 1:0 Anaheim a 3:1 St. Louis. Na marodce je obránce Tinordi a útočníci Athanasiou, Blackwell, Hall a Donato.

Nejproduktivnější hráči:
• C. Bedard – 21 bodů (11+10)
• J. Dickinson – 14 bodů (9+5)
• P. Kurashev – 14 bodů (5+9).
Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny se můžeme těšit na konfrontaci mezi Chicagem Blackhawks a Washingtonem Capitals!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Chicago Blackhawks – Washington Capitals

2:4

konec (0:0, 1:3, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 27. Kurashev (S. Jones, Bedard), 59. Murphy (Bedard, Kurashev) – 29. Mantha (McMichael), 34. D. Strome (Edmundson, Ovečkin), 36. Dowd (Malenstyn, Jensen), 56. Dowd (Aube-Kubel, Malenstyn)

Chicago Blackhawks: Söderblom (Mrázek) – S. Jones (A), I. Phillips, Zajcev, Murphy (A), A. Vlasic, Crevier – Kurashev, Bedard, Beauvillier – T. Raddysh, Guttman, T. Johnson – Joe. Anderson, Dickinson, N. Foligno (A) – Re. Johnson, Entwistle, Reichel.
Trenér: Luke Richardson

Washington Capitals: Kuemper (C. Lindgren) – Carlson (A), Fehérváry, Jensen, Edmundson, T. van Riemsdyk, Sandin – Wilson, D. Strome, Ovečkin (C) – Mantha, McMichael, Protas – Oshie (A), Kuzněcov, Milano – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.
Trenér: Spencer Carbery

Rozhodčí: MacDougall, Kozari – Tobias, Kelly

Diváci: 18 258

Průběh zápasu
1. třetina
02:26 CHI 2 N. Foligno, podrážení
03:11 WSH 2 Carlson, podrážení
05:15 WSH 2 Malenstyn, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
22:59 WSH 2 Malenstyn, podrážení
26:48 CHI 1:0 Kurashev (S. Jones, Bedard)
28:10 WSH 1:1 Mantha (McMichael)
30:59 WSH 2 Fehérváry, nedovolené bránění
33:50 WSH 1:2 D. Strome (Edmundson, Ovečkin)
35:20 WSH 1:3 Dowd (Malenstyn, Jensen)
Po 2. třetině
3. třetina
47:58 CHI 2 N. Foligno, vražení na hrazení
55:58 WSH 1:4 Dowd (Aube-Kubel, Malenstyn)
56:46 CHI 2 Joe. Anderson, podrážení
57:05 WSH 2+2+10 Wilson, hrubost+nesportovní chování
WSH 10 Oshie
58:18 CHI 2:4 Murphy (Bedard, Kurashev)
Konec