Menu

Volejbal

World Tour Finals (muži)

Perušič, Schweiner – Ähman, Hellvig

0:0

skreč Perušič, Schweiner

08.12.2023, 19:00 • Čtvrtfinále • Milan Huppert

Sezóna Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera je u konce! Česká dvojice na sociálních sítích oznámila, že jejich těla řekly dost a do utkání nenastoupí, David Ähman s Jonatanem Hellvigem tak postupují do semifinále bez boje. (19:01:18)
Průběh turnaje

Větší problémy s postupem do vyřazovací fáze měli Češi, kteří po dvou dnech měli statistiku jedné výhry a dvou porážek. V dnešním přímém souboji o postup proti Polákům Losiakovi s Brylem potřebovali zvítězit ve dvou setech, což se jim povedlo tak z poloviny, když ovládli první set a ve druhém jim za stavu 5:2 soupeři pro zranění vzdali. Mladí Švédové ve skupině zaznamenali ve skupinové fázi tři výhry a jedinou porážku, do čtvrtfinále postoupili z druhého místa za úřadujícími olympijskými vítězi Molem se Sörumem.
David Ähman s Jonatanem Helvigem patří mezi obrovské talenty plážového volejbalu. Nechybělo moc, aby v mladém věku dosáhli na titul světových šampionů, ovšem nezdolali poslední překážku v podobě dnešních protihráčů Perušiče se Schweinerem. Na nezdar dali muži ze severu Evropy zapomenout hned na dalším turnaji v Brazílii, kterým proletěli bez jediné porážky, v samotném finále zdolali snadno ve dvou setech italskou dvojici Cottafavu s Nicolaiem.
Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem v letošní sezóně dosáhli životního úspěchu, když ovládli světový šampionát. Přitom ze základní skupiny postoupili po dvou prohrách šťastně až ze třetího místa, ovšem ve vyřazovací části Češi dominovali, cestou si poradili i s obhájci titulu a úřadujícími olympijskými vítězi Molem se Sörumem, aby ve finále v dramatické třísetové bitvě zdolali právě talentované Švédy Ahmana s Hellvigem. Český pár se do písku vrátil po měsíci v Brazílii, kde došel do čtvrtfinále, v němž prohrál s Italy Nicolaiem a Cottafavou.
Všem fanynkám a fanouškům plážového volejbalu přeju krásný páteční podvečer. Vítám vás při sledování World Tour Finals, u čtvrtfinále mezi páry Perušič, Schweiner a Ähman, Hellvig.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Perušič, Schweiner – Ähman, Hellvig

0:0

skreč Perušič, Schweiner

Zpět na online

Perušič, Schweiner: Ondřej Perušič Stát: Česká republika Datum narození: 26. 9. 1994 Věk: 29 let Místo narození: Praha Výška: 191 cm Ruka: pravá Pozice: polař David Schweiner Stát: Česká republika Datum narození: 1. 6. 1994 Věk: 29 let Místo narození: Praha Výška: 200 cm Ruka: pravá Pozice: blokař

Ähman, Hellvig: David Ähman Stát: Švédsko Datum narození: 20. 12. 2001 Věk: 21 let Místo narození: Umea Výška: 189 cm Ruka: pravá Pozice: polař Jonatan Hellvig Stát: Švédsko Datum narození: 5. 10. 2001 Věk: 22 let Místo narození: Stockholm Výška: 193 cm Ruka: pravá Pozice: blokař