Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference české hokejové reprezentace

konec

06.12.2023, 13:00 • Karel Jedlička

TIsková konference byla ukončena. (13:48:47)
„S Davidem Krejčím jsme počítali, bohužel jeho zdravotní stav neumožnil další pokračování hokejové kariéry, s tím se musíme vyrovnat, i když je to obrovská ztráta,“ odpovídá na další dotaz Petr Nedvěd.
„Půjdeme stejnou cestou jako při Karjale, tedy kapitánské céčko se rozdělí ve třech zápasech mezi tři různé hráče,“ doplnil Radim Rulík.
„Honza Kovář měl zranění nohy a předpokládaný návrat měl za šest až osm týdnů, vrátil se už za čtyři, takže se léčení urychlilo, ale potřebuje trošku času a nebyl důvod riskovat a brát ho na mezinárodní konfrontaci,“ pokračuje Radim Rulík.
„Chtěl bych vidět oba bratry Kašovy, Ondřej měl ale nějakou srážku na tréninku, necítil se dobře a neměl pocit, že by mužstvu byl nějak prospěšný, proto se omluvil,“ vysvětluje absenci litvínovského útočníka Radim Rulík.
„Lukáš Sedlák měl po minulé akci potíže se stehenním svalem a tréninkový výpadek, proto to nechceme pokoušet. Ale není to tak, že bychom na nějaký klub brali ohled,“ odpovídá na téma Pardubic trenér Rulík.
Radim Rulík odpovídá na novinářský dotaz ohledně premiérové nominace českobudějovického obránce Mikuláše Hovorky. „Vysoký a na kotouči šikovný hráč, jeden z mladých, které chceme vyzkoušet v mezinárodním hokeji, máme pocit, že je to hráč, který by mohl do budoucnosti růst.“
Předseda návrhové komise Síně slávy českého hokeje Bedřich Ščerban: „Je mi ctí, že mohu oznámit čtyři nová jména do Síně slávy. Každý nový člen musí být odsouhlasen dvoutřetinovou většinou žijících členů. Jsou jimi mistr světa a vítěz Stanley Cupu, druhý nejproduktivnější český obránce dějin NHL Tomáš Kaberle, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu, osmý nejproduktivnější Čech v NHL Petr Sýkora, brankář, mistr světa a vítěz Stanley Cupu Roman Turek a konečně funkcionář a spoluzakladatel českého parahokeje Roman Herink“.
„Osobně se s hráči uvidím po zápasech, možná s některými i před. Ale není to o tom, že bych je viděl jen na zápase bez nějakého osobního kontaktu, takže tohle všechno máme v plánu,“ dodal Petr Nedvěd.
Manažer reprezentace Petr Nedvěd: „Po Novém roce mám v plánu odletět na první inspekční cestu za Velkou louži, kde bych měl vidět osm zápasů. Druhou cestu plánujeme i s Radimem po březnové uzávěrce přestupů NHL“
„Chceme pokračovat v systému hokeje, který jsme hráli v listopadu. Budeme mít hráče, kteří budou mít velkou motivaci se ukázat, a na turnaji chceme jednoznačně uspět,“ doplnil Radim Rulík.
„Přihlédli jsme k tomu, jak se komu daří v klubech, abychom měli sestavu na přesilovky, oslabení, praváky i leváky. Chtěli jsme ale zachovat kostru sestavy, která se nám osvědčila na Karjale,“ pokračuje Radim Rulík.
Trenér reprezentace Radim Rulík: „Oproti předchozí nominaci jsme vzali jednoho brankáře, čtyři obránce a pět útočníků, kteří s námi nebyli na Karjale. Pro přípravný kemp v Praze nás doplní Josef Kořenář ze Sparty, který neodcestuje do Švýcarska, pokud budou všichni hráči zdravotně v pořádku.“

Nominace Česka:

Brankáři: Pavlát, Will
Obránci: Kempný, Král, Galvas, Hovorka, Kundrátek, Ticháček, Zábranský, Mašín, Jandus, Knot
Útočníci: Červenka, Špaček, Kaše, Rychlovský, Beránek, M. Kovařčík, O. Kovařčík, Voženílek, Stránský, Řepík, Kousal, Filippi, Tomášek, Flek, Lenc
Před odjezdem do Švýcarska se čeští hokejisté utkají ve čtvrtek 14.12. v pražské O2 areně s Finskem, v Curychu je poté o víkendu čekají zbylé dva zápasy turnaje, který se uskuteční na území Švýcarska podruhé.
Prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik: „Jako trenér si vážím každého úspěchu, každého zápasu, který vyhrajeme. Z výkonu, který naši hokejisti předvedli, jsem byl nadšený, a věřím, že nastolená cesta bude pokračovat. Před Vánoci nás čeká velký hokejový svátek, přeji realizačnímu týmu šťastnou ruku a ať vyhrajeme všechno, co můžeme.“
Na úvod se promítají záběry z úspěšného úvodního turnaje Euro Hockey Tour, v němž čeští hokejisté porazili Švédsko, Finsko i Švýcarsko.

Tisková konference byla zahájena.
Čekáme na zahájení tiskové konference.

Tisková konference české hokejové reprezentace

konec