Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Newcastle United – Manchester United

1:0

konec (0:0)

02.12.2023, 21:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • 14. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 2.02 3.82 3.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 18:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:13. (23:13:06)
Newcastle na domácím stadiónu potvrdil roli mírného favorita, Manchester United zdolal hubeným výsledkem 1:0.

Jediný regulérní gól zápasu padl v 56. minutě, kdy Trippier zprava vyslal parádní centr před bránu, odkud Anthony Gordon s přehledem zakončoval do odkryté části brány. Vedoucí branka byla zaslouženou odměnou za aktivní hru domácího celku, který byl jasně lepším týmem a řadu příležitostí si vytvořil již v první půli, ale soupeř se štěstím odolal. Rudí ďáblové si byli vědomi, že musí přidat směrem dopředu a v 89. minutě dokonce rozvlnili síť za zády Dúbravky, jenž střídal zraněného Popea, ovšem trefa tečujícího Maguirea neplatila pro ofsajd. Zbývající minuty domácí ubránili bez problémů, soupeře do žádné další šance nepustili.

Svěřenci trenéra Howea si vítězstvím polepšili na páté místo před Tottenham a právě Manchester United, ten je na sedmé pozici o dva body zpět.

90+10

Konec zápasu.

90+9

Dopředu se vytáhl Harry Maguire, jemuž se povedlo přehlavičkovat Bruna Guimarãese, jenže Antonyho potom hravě přetlačil Fabian Schär.

90+8

Žlutou kartu si vykoledoval Joelinton, a sice za zdržování hry, neboť odkopnutím míče nedovolil soupeři rychle rozehrát aut.

90+7

Střídání v týmu Newcastle United:
ze hřiště odchází Anthony Gordon, přichází Matt Ritchie.

90+6

Proti vysokému centru od levé lajny vystartoval Martin Dúbravka a zaváhání nepřipustil, ze vzduchu lapil balón do rukavic.

90+5

Až téměř k polovině hřiště vyběhl André Onana, aby zamezil v úniku Anthonymu Gordonovi, kolem něj potom poslal přesnou přihrávku z první na Antonyho. Útočné snahy Manchesteru United mohou pokračovat.

90+4

Jeden na jednoho postupoval Alexander Isak, jenže než cokoliv vymyslel, tak se dotáhl další protihráč a proti dvěma Švéd dle očekávání neuspěl.

90+3

S vypětím všech sil, ale přece Alejandro Garnacho ještě udržel míč ve hře, nepovedený centr levačkou nicméně hlídal Bruno Guimarães.

90+2

Také druhá žlutá karta zápasu míří do domácích řad. Pěkně zblízka si ji prohlédl Antony za podražení Livramenta ve skluzu bez zjevné snahy hrát míč.

90+1

Anthony Gordon vyzval k souboji jeden na jednoho Sofjána Amrábata, jenž protihráče velmi dobře vystál a míč uzmul pro sebe.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby devět minut.

89

Hosté rozvlnili síť, ovšem radost byla předčasná! Střelu levačkou v podání Antonyho tečoval Harry Maguire mimo Dúbravkův dosah, ovšem anglický reprezentační stoper byl přichycen v ofsajdu.

88

Z rohu se hostující fotbalisté vyrovnání nedočkali. Odražený balón si potom našel Sergio Reguilón, leč napálil jenom Bruna Guimarãese.

87

Příliš okatě šel na polovině hřiště k zemi Bruno Guimarães a obral jej Bruno Fernandes, brejk rozvinul pasem doleva na Garnacha, jehož střílený centr kontroloval Livramento.

86

Střídání v týmu Newcastle United:
ze hřiště odchází Nick Pope, přichází Martin Dúbravka.

85

Můžeme očekávat velkou porci nastavených minut, protože Martin Dúbravka se ještě musí převléknout. Slováka čekají zajímavé minuty proti týmu, kde ještě nedávno působil.

84

Fanoušci vyprovázejí brankářskou jedničku z trávníku hlasitým potleskem, Pope opouští trávník s pomocí dvou členů realizačního týmu.

Newcastle United – Manchester United

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 55. A. Gordon (Trippier)

Karty:   90+8. Joelinton (NEW) – 77. Maguire (MAN), 90+2. Antony (MAN)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 18:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:13.

Newcastle United: Pope (86. Dúbravka) – Trippier, Lascelles (C), Schär, Livramento – Miley, Guimarães, Joelinton – Almirón, Isak, A. Gordon (90+7. Ritchie).
Náhradníci: Karius – Amado. Diallo, Dummett, Hall, Krafth, A. Murphy, Parkinson.

Trenér: Eddie Howe

Manchester United: An. Onana – Wan-Bissaka (80. Reguilón), Maguire, Shaw, Dalot – McTominay, Mainoo (80. Amrábat) – Rashford (61. Antony), Fernandes (C), Garnacho – Martial (61. Højlund).
Náhradníci: Bayındır – Lindelöf, Pellistri, van de Beek, Varane.

Trenér: Erik ten Hag

Rozhodčí: Jones – Betts, Wood

Diváci: 52 214