Menu

Hokej

NHL

Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning

4:1

konec (1:0, 2:1, 1:0)

28.11.2023, 03:00 • Ball Arena, Denver • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.18 4.18 2.88 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:57:28)
Statistika
Střely na bránu: 23 – 38 | Přesilová hra: 1/5 – 0/4 | Trestné minuty: 26 – 40

Kdo se postavil do brankoviště?
Alexandar Georgijev (COL) – 37 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4 %, odchytal 59:55
Andrej Vasilevskij (TBL) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4 %, odchytal 58:32

Česká a slovenská stopa
Tomáš Tatar (COL) – 0+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:32
Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:44

Tři hvězdy utkání
1. Ryan Johansen (COL) 2+0
2. Alexandar Georgijev (COL) 37 zákroků
3. Cale Makar (COL) 1+1
I přes dvanáctou prohru v sezoně Tampě po dnešku zůstane ve Východní konferenci páté místo. Na druhé straně Colorado počtvrté za sebou vyhrálo v základní hrací době a na úkor Los Angeles se na čele Západní konference připojilo k Vegas.
Reprízu loňského finále Stanley Cupu rozhodlo Colorado krátce po začátku druhé třetiny. Ryan Johansen vstřelil z dorážky Tatarovy šance svůj druhý gól a Cale Makar za další dvě minuty překonal Vasilevského potřetí. Eyssimontovo snížení kvůli ofsajdu neplatilo, a tak se Tampa dočkala gólu až před druhou sirénou. Cirelliho zásah Blesky do třetí třetiny moc nenabudil. Colorado je dlouho nepustilo ke střele a po několika šancích na obou stranách definitivně rozhodlo Ničuškonovým gólem do prázdné branky.

Konec zápasu.

59:36

Cirelli posunul puk lépe postavenému Paulovi. Střela z osy přistála na břiště Georgijeva a ten neměl sebemenší problém s přerušením hry.

59:07

Andrew Cogliano neměl přesnou mušku na modré čáře. Z pohledu Tampy odváží puk do středu hřiště Tyler Motte.

58:30

Michael Eyssimont si najel na tvrdý hit Jacka Johnsona a Jeannot se chtěl okamžitě mstít. Sudí rodící se konflikt zažehnali, ale navzdory tomu počastovali osobními tresty hned pětici hráčů – Eyssimonta, Jeannota, Hagela, Johnsona a Wooda.

57:51

Tísněný Jeannot posunul puk před najíždějícího Koepkeho. Ten to z levého kruhu vyzkoušel, ale Georgijev byl v domácí brance v pohotovosti.

57:29

Za rozhodnutého stavu se prezentovala čtvrtá řada Tampy. Neúspěšné byly střelecké pokusy Glendeninga i obránce de Haana.

56:46

56:46 Valerij NIČUŠKIN - 4:1

56:46 6/6

Colorado právě vstřelilo branku!
Je hotovo. MacKinnon našel puk ve středním pásmu a posadil ho na hůl VALERIJE NIČUŠKINA, který těsně před modrou čarou neomylně vystřelil na nehlídanou branku Tampy. Asistence: Nathan MacKinnon.
Toews D., Makar C., Ničuškin V., MacKinnon N., Georgijev A., Rantanen M.
Paul N., Point B., Hagel B., Hedman V., Kučerov N., Stamkos S.

56:30

Kučerov místo střely přihrál do mnohem horší pozice Stamkosovi. Golfák z těžkého úhlu odvezly mantinely ven z útočného pásma.

55:59

Olofsson ze středního pásma prázdnou branku minul. Na protější straně Georgijev zneškodnil Pointův bekhend z nulového úhlu.

55:36

Colorado pomáhá hostům zakázaným uvolněním. Vasilevskij dostal pokyn odjet na střídačku. Hraje se šest na pět.

55:05

Tvrdá rána Coltona nebyla přesná. Oba týmy střídají a Raddysh může chvíli vyčkávat za Vasilevského brankou.

54:44

A honem na druhou stranu! Raddysh na sebe navázal dva hráče a poslal centr na Koepkeho, jenž se zblízka trefil do položené vyrážečky brankáře Georgijeva.

54:38

Nastartovaný Ničuškin si už chystal puk na finální manévr. V ten okamžik ho zezadu rozhodil Černák a Vasilevskij zůstal bez práce.

54:10

MacKinnon ukořistil puk u zadní modré čáry. V rychlém kontru musel čekat na Ničuškina a ten kvůli vynikajícím obrannému zákroku Sergačjova neměl klid na koncovku z levého kruhu.

54:02

Hagel vyrazil vstříc velké přesile. Kvůli Coltonovi uhnul z osy do levého kruhu a z toho poslal puk do Georgijevova levého betonu.

53:40

Wood zastabilizoval situaci v útočném pásmu Colorada a počkal si na příjezd Coltona, který zleva o centimetry netrefil vzdálenější tyč.

53:05

Georgijev si hravě poradil s ranou Perbixe zpoza pravého kruhu. Toews otočil hru na Olofssona, jenže ten se přes Perbixe do koncovky neprotáhl.

52:31

Hosté v plném počtu.

52:21

Colton nabízel puk pod sebe Tatarovi. Slovenský útočník neměl v předbrankovém prostoru volnou hokejku a Lightning se na konci oslabení osvobodili.

52:05

Tři ze čtyř hráčů Tampy se v oslabení zapojili do nebojácné ofenzivy. Cirelli tečoval nahození Hagela a pak se ještě snažil prosadit v tlačenici u brankoviště. Ta byla přerušena poněkud ukvapeným hvizdem.

51:42

Mikko Rantanen posílal puk do území nikoho. MacKinnon se pro něj musí vracet až za branku Alexandara Georgijeva.

51:00

Makar to zkoušel podobně jako u svého gólu na 3:0. Tentokrát ale nemířil přesně a Cirelli po špatné přihrávce Ničuškina odváží puk do bezpečí.

50:31

Tyler Motte fauloval Johansena ve chvíli, kdy s pukem pelášil dopředu Tatar. Takto zbytečný faul je to poslední, co Tampa za současné situace potřebuje.

50:10

Raddyshovo nahození z červené čáry si Georgijev raději ponechal, protože se k němu blížil rozjetý Glendening.

49:39

Kvůli icingu Cogliana se vhazovalo u Georgijeva. Olofsson vyrazil do individuální akce a zleva propagačně vyzkoušel pozornost soupeřovic gólmana.

48:51

Eyssimont se snažil skrýt dalekonosnou střelu tahem za obránce. Georgijev situaci nepodcenil a připsal si první zákrok v této třetině.

48:10

Koepke neuváženě rozehrál na hůl O´Connora. Přiklepnutý puk si vzal Colton a Vasilevskij okamžitou střelu z osy vyrazil do ochranné sítě.

47:43

Díky hitu Mansona na Koepkeho vyzvedl puk MacKinnon. Ten si nerušeně přejel do útočného pásma a skvělou přihrávkou přes osu nalezl Wooda, jehož ráně z jedné se postavila do cesty pravačka přesouvajícího se Vasilevského.

47:15

MacKinnon zadovkou oslovil Rantanena. Fin se rychle zhotovil ke střele z osy, jenže přes de Haana puk k Vasilevskému nedoletěl.

46:41

Makar obětoval své tělo proti střele Eyssimonta. Černák chtěl Tampu rychle vrátit do ofenzivy, jenže místo toho spáchal icing.

46:15

Brandon Hagel si narazil s Pointem. Ve finální fázi si musel přehazovat puk na forhend a Toews jeho střelu zvládl zablokovat.

45:10

Jeannot odklonil Johnsonovu střelu vedle Vasilevského branky. Hra je teď na obě strany otevřená, z pohledu Avs rozhodně nejde o bezpečné hlídání náskoku.

44:45

Mansonův pozdrav od modré Vasilevskij hranou lapačky vyrazil před sebe. Tampa měla štěstí, že Ničuškin nebyl dostatečně blízko na dorážku.

43:20

Drouin útočil jeden na jednoho. Raddysh ho přinutil jít do bekhendového zakončení, které ruský gólman Tampy jistě zlikvidoval.

43:11

Aktivně hrající Michael Eyssimont devalvoval hezké protažení do mezikruží nepřesností v koncovce.

42:46

Jack Johnson se přihlásil o slovo ryze propagační střelou z ostrého úhlu. Na první tyči přilepený Vasilevskij zakročil lapačkou.

42:36

Georgijev vyhazoval puk po prknech. Na modré ho zastavil Tyler Motte, jehož okamžité nahození pohltil Olofsson.

41:50

Nikita Kučerov usiloval o svou sedmou střelu na branku. Bezprostředně po vhazování ji však minul.

41:36

Centr z hokejky Sergačjova Jeannot nechytil. Corodalo navázalo zakázaným uvolněním, takže Georgijev bude nadále ve střehu.

40:50

Součástí pobytu Tampy v útočném pásmu byl pouze nespočet soubojů u hrazení. Z domácího pohledu uklidnil situaci Byram.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po 2. třetině: 17 – 26 (8:13, 9:13).
Tampě se v Denveru dlouho otáčelo štěstí zády. Po dorážce Johansena a přesilovkovém zásahu Makara ztrácela už 0:3, a když ji vykřesal naději zdejší rodák Eyssimont, tak dodatečně posouzený ofsajd Georgijevovi čisté konto vrátil. Avs následně promarnili dvojnásobnou přesilovku a půlminutu před sirénou naopak inkasovali z úniku Cirelliho.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:33

39:33 Anthony CIRELLI - 3:1

39:33 6/6

Tampa právě vstřelila branku!
Kučerov udržel puk pod tlakem napadajícího Drouina a předal ho Hedmanovi. Za dlouhým pasem švédského obránce se u útočné modré natáhl ANTHONY CIRELLI. Současně setřásl Mansona a svůj únik vyřešil střelou mezi betony. Asistence: Victor Hedman, Nikita Kučerov.
Point B., Perbix N., Cirelli A., Hedman V., Kučerov N., Vasilevskij A.
Byram B., Johansen R., Drouin J., Georgijev A., Manson J., Tatar T.

39:03

Dvougólový Johansen si buly v obranném pásmu zopakuje, jelikož Josh Manson časové tísni vyhodil puk zpoza Georgijeva na icing.

38:56

Cole Koepke ustál souboj na pravém křídle, ale Georgijev jeho vypracovanou střelu chladnokrevně stopil do lapačky.

38:02

Cirelli číhal ve slotu na Hagelovu přihrávku zpoza branky. Na poslední chvíli mu puk vypíchl bývalý spoluhráč Colton.

37:31

Domácí v plném počtu.

37:12

Kučerov rozvážně vymýšlel s pukem na hokejce. Nakonec přihrál mezi kruhy Pointovi a po jeho vyražené střele se sám zhotovil k dorážce, proti které Georgijev výborně vyjel.

36:42

Brayden Point neměl optimálně seřízenou mušku, když mu Stamkos propůjčil puk do mezikruží.

36:23

Georgijev spolehlivě pohltil pokus Kučerova a po dvaadvaceti střelách na jeho branku nadále disponuje stoprocentní úspěšností zákroků.

35:52

V souvislosti s vynikajícím pasem Kučerova Stamkosovi střela nesedla. V dalším případě ji hostujícímu kapitánovi překazil blok O´Connora.

35:31

Hagel viděl najíždějícího Motteho, jenže ten se kvůli hákování Byrama k přihrávce do kapsy za obranu pořádně nedostal. Následuje přesilovka Tampy.

35:21

Hosté v plném počtu.

35:02

Johansonovi při dlouho chystané střele sjel puk z čepele. Na závěr přesilovky se však rodí další kolotoč domácích přihrávek.

34:30

Makar si vyměnil puk s MacKinnonem a od modré vypálil. Vasilevskij vyrážel do rohu a potom sledoval protiakci Eyssimonta, která obsahovala jen nevýraznou střelu.

33:52

Z nahrávky Makara vzešel dělový golfák Nathana MacKinnona. Brankáře Vasilevského a celou Tampu zachránila branková konstrukce.

33:35

Makar po přihrávce MacKinnona kompletně promáchl. O pár sekund později dával puk na teč, kterou Černák odklonil puk do strany.

33:21

Avalanche si berou time-out, aby elitní formace v čele s MacKinnonem mohla zůstat na ledě. Všichni dobře ví, že teď se zápas může definitivně rozhodnout.

33:21

Tampa bude 49 sekund ve třech! Nathan MacKinnon byl u své střídačky zezadu podražen Tylerem Mottem.

33:07

MacKinnon své čekání na první přesilovkový gól v sezoně neukončil. Na střelu z levého kruhu Vasilevskij ani nemusel reagovat.

32:36

Blesky potřebují toto oslabení nutně zvládnout. Zatím k tomu mají dobře nakročeno, Avs jsou daleko od Vasilevského.

32:10

Andrew Cogliano se v přechodové fázi stal obětí Eyssimontova krosčeku. Colorado čeká po reklamní přestávce třetí přesilová hra.

31:41

MacKinnon ukončil elegantní tanečky bekhendovým nahozením na teč Toewse. Vasilevskij ukázal rychlou reakci a vyrazil puk za branku.

31:10

Colton přihrával na střed na zdvojeného spoluhráče. Tampa získaný puk dlouho nepodržela a kvůli icingu zůstává v obraně.

30:32

Hosté v plném počtu.

30:00

Teč z hokejky Ničuškina se mezi tyče nevešla. Ruský útočník se pak přetahoval s de Haanem a souboj těchto dvou ukončila až Vasilevského krádež volně ležícího puku.

29:25

MacKinnonova rychlá střela neměla potřebnou přesnost. Domácím puk zůstal a Makar ho poslal do blokujícího Paula.

29:01

Paul ulovil puk pod mantinelem. Spolu s Cirellim vyrazil do nesmělého protitoku a střelou zápěstím zapojil do hry Georgijeva.

28:32

Brandon Hagel si při napadání za Georgijevem pomáhal držením Makara. Tampa jde do oslabení.

28:12

Podle mínění čárových rozhodčích byl Perbix v ofsajdu, takže Eyssimontovo snížení na 1:3 neplatí!

28:12

Colorado si bere trenérskou výzvu kvůli možnému ofsajdu v přechodu Michaela Eyssimonta.

28:12

Tampa právě vstřelila branku!
Bolts se vrací do hry! Cirelli vybojoval puk pro Hedmana, který ho od modré hodil do otevřené obrany. MICHAEL EYSSIMONT ze vzduchu ztečoval puk do nohy Georgijeva a pak mu zůstal dostatek času na dorážku, jež prošla pod betonem do brány. Asistence. Victor Hedman, Anthony Cirelli.

27:49

Stamkos a Eyssimont vyrobili ofsajd a spustili reklamní přestávku.

27:05

Paul měl volno na pravé straně. Georgijev jeho zakončení vyrazil a opět si musel dávat pozor na číhajícího Koepkeho.

26:40

Jeannot zleva nahodil puk do ohně a vyrobil drobný závar u Georgijeva. Ke gólové dorážce se neprotlačil paul ani Koepke.

26:05

Vasilevskij vykopl střelu Caleba Jonese. Ten to vzápětí zkoušel ještě jednou, ale ruský gólman si poradil navzdory clonícímu Rantanenovi.

25:25

Hagel prodloužil přihrávku Kučerova na Sergačjova, jemuž se z levé části útočného pásma nepovedlo trefit Georgijevovu branku.

24:34

Pointův přechod přes útočnou modrou neproběhl v souladu s hokejovou legislativou. Rozhodčí spatřili ofsajd a vrátili hru do středního pásma.

23:35

23:35 Cale MAKAR - 3:0

23:35 6/5

Colorado právě vstřelilo branku!
Laviny se řítí za vítězstvím! Rantanen dal puk na modrou CALEMU MAKAROVI a jeho nenápadná střela z osy kluziště doplachtila až za Vasilevského záda. Svou roli v tom možná sehrála drobná teč Glendeninga. Asistence: Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon.
Makar C., Ničuškin V., Drouin J., MacKinnon N., Georgijev A., Rantanen M.
Glendening L., Motte T., Černák E., Vasilevskij A., Sergačjov M.

23:22

Zámek před brankou Tampy zdaleka nekončí. Domácí hvězdy velmi trpělivě hledají co nejvýhodnější pozici na zakončení.

22:53

MacKinnon nabil Makarovi na nepřesnou dělovku z voleje. Domácím puk zůstal a napodruhé už Vasilevskij musel proti Makarovi zakročit.

22:07

Calvin de Haan odjel na trestnou lavici za podražení Tatara. Avs mohou přidat třetí gól ve své premiérové přesilovce.

21:49

21:49 Ryan JOHANSEN - 2:0

21:49 6/6

Colorado právě vstřelilo branku!
Zablokovaná střela Pointa měla pro Tampu fatální následky! Makar ujel do protiútoku a na druhý pokus posadil puk na čepel Tatara. Slovenského útočníka Vasilevskij pravou nohou vychytal, ale potom byl bezbranný proti dorážce RYANA JOHANSENA. Asistence: Tomáš Tatar, Cale Makar.
Makar C., Johansen R., Drouin J., Georgijev A., Jones C., Tatar T.
Point B., Hagel B., Raddysh D., Kučerov N., Vasilevskij A., Sergačjov M.

20:20

Ross Colton porazil na vhazování ve středovém kruhu Stamkose a zvýraznil tím dominanci Avalanche v této disciplíně.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku po 1. třetině: 8 – 13.
Tampa nezhodnotila střeleckou převahu ani dvě přesilové hry a první třetina pro ni končí za nepříznivého skóre. Colorado vsítilo dosud jediný gól zápasu v osmé minutě, kdy Hedmanova pádu ve středním pásmu v přečíslení dvou na jednoho využil Ryan Johansen.

20:00

První třetina skončila.

19:57

Rantanen buly s Paulem ale prohrál a Hedman už pohlídá puk v rohu hřiště.

19:53

Paul dal přihrávku mimo dosah Motteho. Vzhledem ke zbytečnému zakázanému uvolnění se bude ještě jednou vhazovat v útočném pásmu Avalanche.

19:07

Johansen ve středním pásmu přenechal kotouč Woodovi. Ten měl dobrou rychlost, ale zleva nenašel žádnou skulinku u přední tyče.

18:25

Eyssimont neudržel puk u krátkého mantinelu. Totéž se na protějším konci hřiště stalo Drouinovi, který nebyl dobře zorientován.

17:55

Kučerov vydoloval puk z konfrontace s krajanem Ničuškinem. Rychlá střela z otočky opět našla na přední tyči stojícího Georgijeva.

17:36

Koepke se po buly natahoval ke střele. Resultovalo z ní zakázané uvolnění Colorada, takže Bolts okamžitě vrací na led ten nejlepší materiál, který mají k dispozici.

17:28

Kučerov rozdal puk do jízdy Pointovi. Šikovný útočník se prohnal kolem MacKinnona a v pravém kruhu ztroskotal na Georgijevovi, jenž zakekl na přední tyči.

17:25

Domácí v plném počtu.

16:56

Cirelli nahodil puk do prostoru, kde domácí nikoho neměli. Eyssimont zády brance tečoval do připraveného Georgijeva.

16:10

A zase je puk až u Vasilevského, od kterého jej přebírá Sergačjov. Tampa se v početní výhodě hledá.

15:35

O´Connor zvítězil na buly proti Paulovi a Avalanche na začátku druhého oslabení vyexpedovali puk k červené čáře.

15:25

Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
Cale Makar – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.

14:59

Anthony Cirelli využil času před levým kruhem k vysokému nahození, které zmizelo v lapačce domácího gólmana.

14:28

Johnson poslal puk jen na Cirelliho. Ten pohotově vysunul Kučerova, ale Georgijev únik nejproduktivnějšího hráče NHL zneškodnil.

14:13

Drouin vyvinul vysokou rychlost podél pravého mantinelu. Suverénně přebruslil de Haana, ale pak před Vasilevským vystřelil vedle levé tyče.

13:20

Čtvrtý útok Tampy narazil na elitní formaci Colorada v čele s MacKinnonem. Ani jedna strana se zatím k ničemu nedostala.

12:43

Domácí v plném počtu.

12:22

Manson po zablokované střele Sergačjova zahodil puk až za Vasilevského branku.

11:40

Kučerov dlouho přemýšlel v pravém kruhu. Jako adresáta přihrávky si vybral Pointa, nicméně tomu zakončení ze středu útočného pásma nesedlo.

11:06

Toews dojel puk v rohu a vyslal do proitútoku Olofssona s Kivirantou. Finský útočník nakonec ve slibné pozici netrefil bránu.

10:43

Tampa si jako první zahraje přesilvou hru. Menší trest za seknutí Jeannota má na svědomí Bowen Byram.

10:16

Motte převzal křížnou přihrávku Perbixe. Do střely z levého kruhu mu ale sáhl Manson a poslal puk do ochranné sítě.

09:53

Woodův průnik zastavoval až zákrok Vasilevského. Rychlý brejk Eyssimonta a střelu z levého křídla zase jistil Georgijev.

09:04

Cogliano našlápl na levém křídle. V ose střely neměl žádného hráče a tím pádem na ni měl Vasilevskij stoprocentní výhled.

08:18

Sergačjov svého krajana v brance Avalanche neznervózněl. Tampa restaruje ofenzivní aktivitu na vlastní půlce.

07:12

07:12 Ryan JOHANSEN - 1:0

07:12 6/6

Colorado právě vstřelilo branku!
Byramem hraný puk protečoval Tatar do středního pásma. Díky nezaviněnému pádu Hedmana se RYAN JOHANSEN zjevil v přečíslení dvou na jednoho a místo přihrávky na Drouina poslal puk za Vasilevského záda. Bez asistence.
Byram B., Johansen R., Drouin J., Georgijev A., Manson J., Tatar T.
Paul N., Perbix N., Motte T., Hedman V., Jeannot T., Vasilevskij A.

07:01

Podobně zkoušel štěstí také Nikita Kučerov, jenž je lídrem kanadského bodování celé soutěže. Georgijevovi přistál puk na břiše.

06:52

V hledišti to jen zahučelo. Point přes Towese prudce vystřelil zápěstím a kotouč proletěl nedaleko od Georgijevovy klece.

06:27

Cirelli zavinil ofsajd Lightning.

06:02

Rozjetý Miles Wood svou zadovkou překvapil vlastní spoluhráče. Obraně Tampy pomohl vracející se kapitán Stamkos.

05:18

Caleb Jones trefil od modré čáry Jeannota. Tampa na nic nečeká a prostřednictvím čtvrté řady už operuje před Georgijevem.

04:15

Rychlý kontr Colorada přinesl vyraženou střelu Byrama s nepřesnou dorážkou Ničuškina.

03:42

Point přebruslil do útočného pásma a vysokým centrem z pravého křídla připravil Hagelovi baseballové zakončení, které se zastavilo o Georgijevovo levé rameno.

03:21

Toewsovu dalekonosnou střelu Vasilevskij vytáhl mimo prostor branky. Na druhé straně Georgijev nadvakrát zkrotil pokus Eyssimonta.

02:51

Johnsonovu rozehrávku ukořistili hráči Tampy. Těm přechod také neklapl a icing stěhuje hru před branku Andreje Vasilevského.

01:50

Krátce po sobě se nepřesnými pokusy prezentovali oba hrající Slováci. Na jedné straně obránce Černák, za Avs Tomáš Tatar.

01:00

Po nahození O´Connora vyjížděl zpoza branky Wood a Vasilevskij se musel rychle přemisťovat ke své levé tyčce.

00:08

Colorado díky Coltonovi vyhrálo zahajovací vhazování a hned první rozehrávkou spáchalo zakázané uvolnění.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Colorado Avalanche: Georgijev (Prosvetov) – Makar (A), Toews, Manson, Byram, C. Jones, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Ničuškin – Drouin, R. Johansen, Tatar – L. O'Connor, Colton, Wood – Kiviranta, F. Olofsson, Cogliano.
Trenér: Jared Bednar

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – Perbix, Hedman (A), Černák, Sergačjov, D. Raddysh, de Haan – Kučerov (A), Point, Hagel – Eyssimont, Cirelli, Stamkos (C) – Motte, Paul, Jeannot – Watson, Glendening, Koepke.
Trenér: Jon Cooper

Rozhodčí: Hanson, Sandlak – Gibbons, Murray.
Vzájemné zápasy 2022/23

10.02.2023 Tampa Bay – Colorado 5:0
15.02.2023 Colorado – Tampa Bay 3:4.
Colorado Avalanche

Laviny mají už po čtvrtině základní části nakročeno k hladkému postupu do vyřazovacích bojů. Ve dvaceti zápasech zaznamenaly čtrnáct výher a usadily se na čele Centrální divize. V Západní konferenci jsou Avs čtvrtí se ztrátou dvou bodů na vedoucí Vegas. V posledních sedmi duelech Colorado klopýtlo jen v Nashvillu, od té doby porazilo 5:2 Vancouver, 3:2 Minnesotu a 3:1 Calgary. Kromě dlouhodobých absentérů Francouze a Landeskoga je na listině zraněných finský útočník Lehkonen. Nově chybí i obránce Girard, který hledal pomoc v asistenčním programu NHL.

Nejproduktivnější hráči:
• C. Makar – 30 bodů (5+25)
• M. Rantanen – 26 bodů (12+14)
• N. MacKinnon – 26 bodů (7+19).
Tampa Bay Lightning

Bolts vcelku úspěšně překlenuli období bez zraněné brankářské jedničky Andreje Vasilevského a v čele s Nikitou Kučerovem dávají jasně najevo, že se s nimi musí i v této sezoně počítat. Tampa ztratila v pěti předchozích zápasech jediný bod za prohru s Winnipegem, kterou ihned odčinili vysokou výhrou 8:2 na ledě Caroliny. Ve Východní konferenci jsou Lightning pátí, přičemž mají stejně bodů jako třetí Florida. Na marodce figurují útočníci Logan Brown a Connor Sheary.

Nejproduktivnější hráči:
• N. Kučerov – 35 bodů (15+20)
• B. Point – 30 bodů (11+19)
• S. Stamkos – 23 bodů (9+14).
Všem hokejovým příznivcům přejeme příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od tří hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Coloradem Avalanche a Tampou Bay Lightning!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning

4:1

konec (1:0, 2:1, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 8. R. Johansen, 22. R. Johansen (Tatar, Makar), 24. Makar (Kiviranta, MacKinnon), 57. Ničuškin (MacKinnon) – 40. Cirelli (Hedman, Kučerov)

Colorado Avalanche: Georgijev (Prosvetov) – Makar (A), Toews, Manson, Byram, C. Jones, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Ničuškin – Drouin, R. Johansen, Tatar – L. O'Connor, Colton, Wood – Kiviranta, F. Olofsson, Cogliano.
Trenér: Jared Bednar

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (J. Johansson) – Perbix, Hedman (A), Černák, Sergačjov, D. Raddysh, de Haan – Kučerov (A), Point, Hagel – Eyssimont, Cirelli, Stamkos (C) – Motte, Paul, Jeannot – Watson, Glendening, Koepke.
Trenér: Jon Cooper

Rozhodčí: Hanson, Sandlak – Gibbons, Murray

Diváci: 18 009

Průběh zápasu
1. třetina
07:12 COL 1:0 R. Johansen
10:43 COL 2 Byram, sekání
15:25 COL 2 Makar, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
Po 1. třetině
2. třetina
21:49 COL 2:0 R. Johansen (Tatar, Makar)
22:07 TBL 2 de Haan, podrážení
23:35 COL 3:0 Makar (Kiviranta, MacKinnon)
28:12 TBL neuznaná branka
28:32 TBL 2 Hagel, držení
32:10 TBL 2 Eyssimont, krosček
33:21 TBL 2 Motte, podrážení
35:31 COL 2 Byram, hákování
39:33 TBL 3:1 Cirelli (Hedman, Kučerov)
Po 2. třetině
3. třetina
50:31 TBL 2 Motte, držení
56:46 COL 4:1 Ničuškin (MacKinnon)
58:30 COL 10 J. Johnson
COL 10 Wood
TBL 10 Eyssimont
TBL 10 Jeannot
TBL 10 Hagel
Konec