Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 McDonald’s

OGC Nice – Toulouse FC

1:0

konec (0:0)

26.11.2023, 13:00 • Allianz Riviera, Nice • 13. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.52 4.23 7.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Realizační tým, fanoušci i domácí hráči slaví vítězství, řekněme, že hodně upracované a trochu také šťastné. Ovšem na konci sezony si na tohle nikdo nevzpomene, a tak Nice zapisuje tři body, čímž se dotahuje bod za PSG. Rozhodně musíme pochválit také Toulouse, které odehrálo s favoritem dobře střetnutí, vypracovalo si šance, ale jedna branka mu scházela. Nicméně hostující tým předvedl, že do boje o záchranu nepatří.

Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (14:57:26)

90+5

Konec zápasu.

90+4

Do protiakce se rozeběhl Evann Guessand, kterého takticky skluzem zastavil César Gelabert (Toulouse), jenž viděl žlutou kartu.

90+4

Toulouse mačká favorita jako citrón, takzvaně do poslední kapky. Ovšem centr z pravé strany byl odvrácený, a tak míříme na druhou stranu...

90+3

Hostující celek rozehrál rohový kop, který mířil do dobrých míst. Balon se pak odrazil na hranici vápna, odkud byl obráncem odvrácený do bezpečných míst.

90+2

Znovu mohlo být vyrovnáno, tentokrát scházelo opravdu málo! Zpoza vápna vyslal technickou razantní střelu na zadní tyč César Gelabert, avšak Marcin Bułka se natáhl do správného prostoru včas!

90+1

Střídání v týmu Toulouse FC:
ze hřiště odchází Vincent Sierro, přichází Yanis Begraoui.

90+1

Utkání se bude nastavovat minimálně o čtyři minuty.

90

Pomalu se přesouváme do nastaveného času a Nice v něm bude hájit hubené vedení. Před branku domácího celku mířilo technické zakončení, ovšem Ibrahim Cissoko si na polského brankáře nepřišel.

88

Jdeme do koncovky zápasu a Toulous v ní bude chtít vyrovnat. Právě hráči v bílých dresech kombinují na útočné polovině.

86

86. Evann Guessand mohl dát razítko na vítězství Nice, avšak radost mu překazil dobíhající Mikkel Desler

86

A nyní mohlo být definitivně rozhodnuto! Dante patičkou přisunul míč spoluhráči, který si ještě jednou narazil. Následně byl Evann Guessand ve velké šanci, obhodil si brankáře a balon mířil mezi tři tyče. Ovšem radosti zabránil dobíhající Mikkel Desler.

84

Střídání v týmu OGC Nice:
ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Antoine Mendy.

83

Mikkel Desler (Toulouse) se rozčílil na pomezního sudího, což se ve Francii neodpouští. Celou situaci způsobilo odmávání kopu od branky. Jde tak o třetího hostujícího hráče, který vidí žlutou kartu.

82

Hostující celek cítí, že je blízko senzaci a především bodu ze stadionu druhého celku tabulky.

81

Dalším hráčem, který si prohlédl žlutou kartu je Mamady Bangré (Toulouse).

80

80. Střídající Ibrahim Cissoko byl blízko vyrovnání, avšak na brankové čáře zasáhl Khéphren Thuram

80

Málem bylo vyrovnáno! Vincent Sierro koloběžkou zmátl soupeře a přihrál před branku, kde se k míči probojoval Ibrahim Cissoko. Ten si posunul míč doprava a zakončoval křížem k zadní tyči. Ovšem před brankovou čárou se nacházel Khéphren Thuram, který situaci ve spolupráci se spoluhráčem odvrátil.

79

Střídání v týmu Toulouse FC:
ze hřiště odchází Aron Dønnum, přichází Mamady Bangré,
ze hřiště odchází Gabriel Suazo, přichází Ibrahim Cissoko.

78

Nice přeneslo hru na levou stranu, odkud také přišel střílený centr. Ovšem balon mířil do míst, kde nikdo z domácích hráčů nebyl.

77

Domácí mužstvo dlouho otálelo s rozehrávkou, a tak na něj soupeř nalezl. Nakonec se Toulouse dostalo k míči a přihrávku před branku poslal Moussa Diarra. Ovšem ve správném prostoru se znovu nacházel kapitán Dante.

74

Hra se přenesla na druhou stranu, kde další rohový kop rozehrál Morgan Sanson. Po dlouhém centru přišla přihrávka ven z vápna a centr zpátky dával Tom Louchet, který nikoho ve stejném dresu nenašel.

73

Toulouse už rozehrálo rohový kop, po kterém přišla hlavička, která ale byla hodně nepřesná. Od své branky bude rozehrávat Marcin Bułka.

72

Střídání v týmu OGC Nice:
ze hřiště odchází Jordan Lotomba, přichází Tom Louchet,
ze hřiště odchází Jérémie Boga, přichází Romain Perraud.

71

Po přihrávce si balon z jedné nohy na druhou přehodil Vincent Sierro, jenž trefil soupeře. Balon se odrazil na levou stranu před Franka Magriho, který trefil dalšího soupeře do hlavy. Následný pokus zpoza vápna byl sražený na roh.

70

Zcela mimo hru se na hrací plochu položil Jordan Lotomba, kterého trápí křeče v pravé noze. Nice bude v dalším přerušení střídat.

69

Nově příchozí Evann Guessand si u lajny pokryl míč, a tak ho nedovoleně atakoval Rasmus Nicolaisen. Domácí mužstvo poslalo další centr před branku, avšak balon dopadl jen na hlavu obránce.

68

Domácí celek uklidnil tempo hry kombinací na vlastní polovině, do které taky přizval polského brankáře.

66

Střídání v týmu OGC Nice:
ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Evann Guessand.

65

Střídání v týmu Toulouse FC:
ze hřiště odchází Warren Kamanzi, přichází Moussa Diarra,
ze hřiště odchází Cristian Cásseres, přichází César Gelabert.

65

Nice se hnalo za další útočnou akcí, jenomže Alexis Claude-Maurice se nacházel v ofsajdovém postavení.

63

Úroveň fotbalu se rapidně zvedla! Důvodem je především zvýšená aktivita domácího mužstva. To poslalo do vápna další balon, ale Alexis Claude-Maurice na něj nedoskočil.

62

Mikkel Desler přešel do vápna, kde se nacházel Warren Kamanzi. Ten by mohl vyrovnat, kdyby si nepočínal zbrkle a míč by trefil.

61

Přihrávka domácího celku mířila na pravou stranu vápna, kde se nacházel Gaëtan Laborde. Jeho pokus po zemi mířil do protipohybu brankáře, avšak Guillaume Restes se stihl vrátit do správné pozice.

60

Hodina hry je minulostí a favorit už může hrát uvolněně, jelikož se mu povedlo vsítit branku. Ovšem nesmí usnout na vavřínech, protože Toulouse dnes vypadá velmi dobře.

59

Přihrávka z pravé strany mířila na první tyč, kde balon ideálně nezpracoval Frank Magri. K zakončení se probojoval Warren Kamanzi, jehož tísnil Dante, a tak zakončení mířilo jen vysoko nad branku.

58

Toulouse dnes hraje dobré utkání, ovšem před malou chvílí inkasovalo. Hostující celek se jistě nevzdá a bude chtít vyrovnat.

57

Favorit zápasu už je ve vedení, avšak musí pokračovat v rychlé hře směrem dopředu. O něco takového se pokusil Gaëtan Laborde, jehož pokus mířil jen nad branku.

54

54. Terem Igobor Moffi - 1:0

54

Nice právě vstřelilo branku!
Po ztrátě obránce se k balonu probojoval Melvin Bard, jenž viděl nabíhajícího spoluhráče. Morgan Sanson vnikl do šestnáctky a už mohl střílet. Ovšem celou situaci ještě vyšperkoval přihrávkou, po níž už měl TEREM IGOBOR MOFFI snadnou úlohu – 1:0. Asistence: Morgan Sanson.

53

Centr mířil na Mikkela Deslera, kterého atakoval Gaëtan Laborde. Balon se od hostujícího hráče odrazil mimo hrací plochu.

52

Vysoký míč si zpracoval Frank Magri, který se pokoušel projít středem. Jenomže byl faulovaný, a tak bude Toulouse znovu ohrožovat branku.

50

Khéphren Thuram vystoupil proti soupeři, ovšem Toulouse bude vhazovat. Dnes to zatím moc nevypadá na to, že bychom se dočkali gólu.

49

Jordan Lotomba poslal přihrávku na první tyčku, kde se nacházel Terem Igobor Moffi, jehož střela mířila do obránce. Následně přišla přihrávka vzduchem, ale zpracování hráči trvalo příliš dlouho.

48

Centr od rohového praporku mířil do dobrých míst, odkud byl ale balon odvrácený. Nice začne od svého polského brankáře, kam až hráči v červenočerných dresech dojdou?

47

Domácí mužstvo má v roli favorita poločas na to, aby vstřelilo branku. Jinak se bude jednat o nečekaném zaváhání. Právě Alexis Claude-Maurice vybojoval rohový kop.

46

Střídání v týmu OGC Nice:
ze hřiště odchází Sofiane Diop, přichází Alexis Claude-Maurice.

46

Jdeme do druhého poločasu, v němž domácí celek střídal. Na hřišti se nachází Alexis Claude-Maurice.

46

Začal druhý poločas.
Střetnutí mezi Nice a Toulous zatím nabídlo spíše fotbalovou nudu. K vidění byla jediná věší příležitost, když z přímého kopu zamířil kousek vedle branky Vincent Sierro. Jinak se hrálo mezi vápny a oběma soupeřům chyběl moment překvapení. Rozhodně herní projev nevypadá tak, že hrají soupeři z opačných pólů tabulky. Doufejme, že se hra po přestávce výrazně zlepší.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Pablo Rosario nestíhal soupeře, a tak mu vypomohl Dante, jenž balon poslal bez rozpaků mezi fanoušky.

45+1

První poločas se nastavuje minimálně o tři minuty.

45

Dalším hráčem, který zůstal ležet na zeleném pažitu je Morgan Sanson. Koncovka poločasu se pořádně kouskuje.

43

Po přenesení hry poslal centr před branku Jérémie Boga, jenomže opět našel pouze hlavu soupeře. Domácí celek se znovu chopil míče a kombinuje.

42

Na hrací ploše zůstal ležet Melvin Bard, který potřebuje lékařskou pomoc. Domácí trenér hned zvedl jednoho z náhradníků a poslal jej rozcvičit se.

41

Po přenesení hry se balonu chopil Terem Igobor Moffi, který zpoza vápna napřáhl ke střele. Ovšem prostor branky vůbec netrefil, a tak si na větší příležitost Nice budeme muset ještě počkat.

40

Jdeme do koncovky prvního poločasu, který se blíží k bezbrankové remíze. Doufejme, že se v kabině domácího celku něco stane, jinak budeme sledovat podobnou kopanou jako do teď.

39

Na levé straně se o centr pokusil Jérémie Boga, ovšem soupeř se položil na trávním a míč srazil na rohový kop. Za centrem se natahoval Terem Igobor Moffi, ale jeho hlavička poslala balon jen ven z vápna.

37

Centr z pravé strany mířil před branku, kde si na něj naskakoval obsazený Gaëtan Laborde. Jeho hlavička byla hodně nepřesná, a tak se Guillaume Restes mohl jen podívat za balonem.

36

V prvním poločase byli ke vstřelení brance blíže hosté. Kromě přímého kopu se ale hraje jen mezi vápny a větší vzrušení zcela chybí.

35

Warren Kamanzi nepřešel po pravé straně přes soupeře, který se odhodlal k tvrdému zákroku. Dle rozhodčího bylo vše v pořádku, a tak hosté budou pouze vhazovat.

33

První potrestaným hráčem je Cristian Cásseres (Toulouse), který se na dlouhou nohu natahoval po balonu, jenž už měl na noze přilepený Melvin Bard.

32

32. Vincent Sierro z přímého kopu o kousek minul branku

32

K rozehrání přímého kopu se postavil Vincent Sierro, který mířil na brankářovu stranu. Ovšem horní kout branky minul zhruba o půlmetru.

31

Melvin Bard si odstoupil od soupeře, který podskočil míč. Nice nezvládlo přechod od vlastní šestnáctky, a tak se míče zmocnil Vincent Sierro, který byl těsně před vápnem faulovaný.

29

Po ošetření Gabriela Suazoa se znovu hraje. U balonu jsou domácí hráči, kteří se snaží probojovat k šestnáctce soupeře. Devětadvacet minut je minulostí a my stále čekáme na střelu, která by mířila mezi tři tyče.

27

Hostující tým vyslal snad čtvrtý střelecký pokus, který byl ale zablokovaný. Nice zatím neplní roli favorita, spíše je horším mužstvem.

26

Pablo Rosario se snažil zrychlit hru nákopem na pravou stranu, kde se pohyboval Morgan Sanson. Jenomže balon zamířil jen mimo hrací plochu.

25

Toulouse se dostalo z těžké situace, ovšem Rasmus Nicolaisen přihrávkou na střed našel jen soupeře.

24

Krásná přihrávka mířila po levé straně, kde si míč chtěl píchnout Sofiane Diop. Ovšem nechal ho jen za sebou, a tak znovu hraje hostující mužstvo.

22

Sofiane Diop se u lajny zbavil soupeře a poté vyslal centr na první tyčku, odkud balon odvrátil obránce. Toulouse mohlo vyrazit do protiútoku, který byl taktickým faulem zastaven.

21

Dlouhý pas mířil za domácí obranu, ale celou situaci si pohlídal Dante, který byl navíc nedovoleně atakovaný hostujícím kapitánem.

20

Na hrací ploše zůstal sedět Cristian Cásseres, který se drží za levý kotník, když mu na něj došlápl Morgan Sanson.

19

Melvin Bard zpracoval míč a poté se utopil ve svých kličkách, když na něj zle dotíral Warren Kamanzi, kterému se vydal na pomoc Cristian Cásseres.

17

Jeden z hostujících hráčů pronikl ze strany do vápna a pokoušel se o přihrávku pod sebe. Jenomže v dobrém prostoru se nacházel Morgan Sanson, jenž míč poslal na tribunu.

16

V souboji dvou osmiček si lépe počínal Pablo Rosario, který pro domácí celek vybojoval volný kop. Ovšem balon je daleko od branky, a tak uvidíme další kombinaci.

15

Patnáct minut hry je minulostí a my stále čekáme na nějakou větší příležitost. Herní projev zatím neodtajňuje, že hrají týmy z opačných pólů tabulky.

14

Hráči v bílých dresech znovu kombinují na útočné polovině, kde hledají recept na překonání obrany. Ten ale nenašli, jelikož nepřesná přihrávka skončila u polského brankáře.

13

Aron Dønnum si chtěl u lajny obhodit soupeře, který hostujícího hráče nedovoleně zastavil. Následný centr mířil před branku, kde dobře zasáhl Terem Igobor Moffi.

11

Centr z pravé strany mířil do zadní části šestnáctky, kde si naskakoval Cristian Cásseres, který nedovoleně atakoval Melvina Barda.

10

Khéphren Thuram měl rozeběhnuté hned tři spoluhráče, ale rozhodl se pro individuální akci. Jenomže kolem sebe měl u vápna dva soupeře, kteří ho o balon obrali.

9

Hra se v posledních minutách vyrovnala, možná už jsou trochu aktivnější domácí hráči, kteří dnes potřebují bezpodmínečně zvítězit.

8

Přihrávka hostujícího mužstva mířila na pravou stranu, kde se v náběhu nacházel Frank Magri, který se nacházel v ofsajdu.

7

Nice dál táhlo akci po pravé straně, odkud přišel centr, který si před brankou pohlídal obránce. Toulouse mohlo vyrazit do protiakce, avšak Sofiane Diop se skvěle vrátil.

6

Domácí celek se potřebuje dostat do zápasu, a tak kombinuje kolem středového kruhu. Po chvíli navíc přišel faul, který schytal Khéphren Thuram.

5

Frank Magri si seběhl na pravou stranu, aby následně poslal přihrávku za obranu. Ovšem Dante a Marcin Bułka si celou situaci pohlídali.

4

Jestli musíme něco ocenit, je to fakt, jakým způsobem vstoupilo Toulouse do zápasu. Outsider zápasu se ničeho nebojí a zatím je mnohem aktivnější.

2

Frank Magri se sice raduje z branky, avšak rozhodčí odpískal nedovolený zákrok. Zakončení Vincenta Sierra zablokoval Dante, avšak autor střely pak fauloval dalšího soupeře, když mu nohama chytil kopačku. Následná radost tak byla správně zbytečná.

2

Nice do dnešního utkání nastoupilo v červenočervných pruhovaných dresech, naopak Toulouse obléklo bílou sadu.

1

Jdeme na to! Jako první se balonu chopil Frank Magri a Toulouse následně poslalo pas na hranici vápna, kde byli úspěšnější obránci.

1

Utkání právě začalo.
Ještě před samotným zahájením zápasu je zde jedna zajímavost. V hostující zahajovací sestavě je pouze jeden Francouz, kterým je brankář Guillaume Restes. Hráči už jsou za bouřlivé kulisy na trávníku, a tak za malý okamžik začínáme.
Úvodní sestavy:

OGC Nice: Bułka – Lotomba, Rosario, Dante (C), Bard – Sanson, Thuram, S. Diop – Laborde, Moffi, Boga.
Náhradníci: Boulhendi – A. Baldé, Belahyane, Bouanani, Claude-Maurice, Guessand, Louchet, A. Mendy, Perraud.
Trenér: Francesco Farioli.

Toulouse FC: Restes – Desler, L. Costa, Nicolaisen, Suazo – Spierings, Cásseres – Kamanzi, Sierro (C), Dønnum – Magri.
Náhradníci: Domínguez – Bangré, Begraoui, Cissoko, M. Diarra, Gelabert, Genreau, Keben, Mawissa.
Trenér: Carles Martínez

Rozhodčí: François Letexier – Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni.
Ještě jednou vás vítám u prvního zápasu z nedělního programu Ligue 1 Uber Eats. Do úvodního hvizdu schází zhruba padesát minut, a tak si za pár okamžiků představíme sestavy obou soupeřů.
Zatímco jeden tým bojuje o titul, druhý se snaží zachránit v nejvyšší soutěži. Nice se aktuálně nachází na druhé příčce tabulky, když získalo šestadvacet bodů. Domácí celek v případě vítězství stáhne favorizované PSG na jediný bod. OGC pak má nejlepší obranu v lize, vždyť inkasovalo jenom čtyři góly. Naopak Toulouse je aktuálně prvním týmem, který by se v nejvyšší soutěži zachránil. Hostující celek zatím nasbíral jen dvanáct bodů, což je o bod více, nežli má šestnáctý Lorient.
Vítám všechny fanoušky francouzského fotbalu, jelikož Ligue 1 Uber Eats má na programu třinácté kolo, v němž se proti sobě postaví OGC Nice a Toulouse FC. Domácí celek bude velkým favoritem a uvidíme, zda papírové předpoklady naplní.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

OGC Nice – Toulouse FC

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 54. Moffi (Sanson)

Karty:   33. Cásseres (TOU), 81. Bangré (TOU), 83. Desler (TOU), 90+4. Gelabert (TOU)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:8. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:19.

OGC Nice: Bułka – Lotomba (72. Louchet), Rosario, Dante (C), Bard – Sanson, Thuram, S. Diop (46. Claude-Maurice) – Laborde (66. Guessand), Moffi (84. A. Mendy), Boga (72. Perraud).
Náhradníci: Boulhendi – A. Baldé, Belahyane, Bouanani.

Trenér: Francesco Farioli

Toulouse FC: Restes – Desler, L. Costa, Nicolaisen, Suazo (79. Cissoko) – Spierings, Cásseres (65. Gelabert) – Kamanzi (65. M. Diarra), Sierro (C) (90+1. Begraoui), Dønnum (79. Bangré) – Magri.
Náhradníci: Domínguez – Genreau, Keben, Mawissa.

Trenér: Carles Martínez

Rozhodčí: François Letexier – Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni