Menu

Fotbal

3. Moravskoslezská fotbalová liga

FK Třinec – 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

0:0

konec (0:0)

18.11.2023, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • 16. kolo • Igor Mainka (@igor_mainka)

Tipsport: 1.2 5.5 6.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec. Diváci vymrzli na stadionu, když neviděli žádnou pěknou podívanou, ale kopanou mizerné úrovně. Z mé strany je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. (12:16:08)

90+4

Konec zápasu.

90+1

Byrtus zajel u postranní čáry skluzem do Samiece, ten se při pádu ohnal po hráči a zasáhl jej do hlavy. Rozhodčí to neviděl, žlutou kartu udělil Byrtusovi a následně také Samiecovi, který nebyl spokojen se žlutou pro soupeře a doprovodil do hlasitým pořváváním na adresu arbitra.

90

Třinečtí měli výhodu rohového kopu, ale Thimel vyboxoval centr z levé strany mimo vápno.

88

Samiec našel na levém kraji Omastu, ale toho Hladík skluzem zbavil míče.

86

Děti v sektoru pro hosty se rozhodly zahrát si na chuligány, nasadily kukly a odpálily pyrotechniku.

85

Dnešní utkání navštívilo 186 diváků. Skupinka jedenácti (převážně dětských) fanoušků se nachází v sektoru pro příznivce Frýdlantu. Bohužel mají u sebe megafon. Dovedete si představit, že by ve školách učitelé vykládali látku přes megafon?

83

Frýdlant zahrával rohový kop, ale domácí si s centrem z pravé strany poradili.

81

Hosté chtěli střídat, do hry se chystal Levčík, ale pomezní rozhodčí je zastavil, protože by šlo o čtvrtý čas pro střídání. Levčík tak odešel zklamaně zpátky na střídačku.

79

Bouguetouta měl možnost rychlého brejku po pravé straně, ale přihrávku na Zinhasoviče zachytil Hajnoš, který po křídle pelášil na druhou stranu, odcentroval do vápna a moc nechybělo, aby se k míči dostal před Samiecem zakončující Teplý. Samiec odkopl míč z nebezpečného prostoru.

77

Hosté se dostali na chvíli do tlaku, ale střelu Šafnera z pětadvaceti metrů Adamuška chytat nemusel. Míč vylétl daleko od brány.

75

Rohový kop Hajnoše ideálně našel u malého vápna Juříčka, ale míč se od jeho hlavy odrazil jen do země a následně k třineckým hráčům.

73

Frýdlant naposledy střídal. Jana Svatonského nahradil Šimon Byrtus.

73

Domácí zakombinovali na levé straně, ale následný centr na zadní tyč minul Zinhasoviče.

72

Druhý centr už byl lepší, ale Omastův střílený míč odrazil jeden z hráčů soupeře do autu.

72

Zinhasovič měl možnost rohového kopu, ale první centr poslal na přední tyč, odkud jej hráč Frýdlantu odkopl do zámezí.

71

Rychlá akce také na druhé straně, Hladík centroval z pravé strany do pokutového území, kde Svatonský zkoušel patičkou najít za sebou spoluhráče, ale minul.

69

Zajímavá akce Třince, rychlý brejk rozehrál Zinhasovič přihrávkou na levou stranu, odkud odcentroval do pokutového území Clement. Na centr si nejlépe naběhl Dedič a hlavou usměrnil balón vedle pravé tyče.

67

Domácí měli výhodu rohového kopu, ale Thimel centr od rohového praporku chytil do rukou.

67

Bouguetouta vysunul přihrávkou z pravé strany Dediče, ten prováhal možnost pro střelu, přesto odcentroval do pokutového území, kde Thimel míč vytáhl nad hlavu třineckého Zinhasoviče, který se chystal hlavičkovat míč do brány.

64

Brak chytil zezadu za ruce Kedroně a uviděl od rozhodčího žlutou kartu.

63

Zinhasovič vysunul na pravé straně Clementa, ten poslal prudkou přihrávku kolem malého vápna, jenže míč se dostal až za Omastu, který nemohl z první vystřelit.

60

O poločase došlo na tribuně ke kolapsu staršího pána, ale po intervenci zdravotnice a dalších diváků se muž probral. Dobře to dopadlo, uf.

59

Zinhasovič napálil míč do zdi, následně odcentroval do pokutového území, kde Dedič hlavičkoval balón do středu brány, kde byl připravený brankář Thimel.

59

Jiříček poslal na trávník Bartůňka, domácí mají výhodu zajímavé standardní situace z nějakých třiceti metrů.

56

Na hřišti to nevypadá, jako by Třinec hrál v oslabení. Centr Bouguetouty zamířil z pravé strany na zadní tyč, kde nebyl žádný ze spoluhráčů.

54

Z rohového kopu nezahřmělo, na druhou stranu vyběhli domácí hráči, po přihrávce na šestnáctku střílel po zemi Dedič, ale míč zastavil v cestě do brány Kedroň.

53

Po dlouhé době se něco děje na hřišti, po centru z pravé strany domácí hráči odkopli míč na rohový kop.

47

Kedroň zkoušel štěstí střelou ze střední vzdálenosti, ale jeho rána letěla vysoko nad třineckou bránu.

46

Třinec o přestávce udělal další změnu. V šatně zůstal kapitán Lukáš Holík a místo něj přišel René Dedič.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který prakticky nenabídl vůbec nic zajímavého, kromě červeného faulu Maksiće na Teplého. Diváci na místním stadionu nejsou spokojeni s předvedenou hrou především domácího celku. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Po nákopu Zinhasoviče míč propadl na zadní tyč k Brakovi, který byl však v době prodloužení balónu v ofsajdu.

45+3

Po faulu na Holíka mají domácí ještě jednu standardní situaci před koncem poločasu.

45+1

Rozhodčí v prvním poločase přidá minimálně tři minuty.

45

Po odraženém centru z levé strany se ke střele dostal Hladík, ale skákavý balón nakopl daleko od třinecké branky.

43

Po rohovém kopu Hajnoše zkoušel zakončovat Svatonský, ale z voleje trefil jen tělo třineckého hráče. Následně upadl na trávník s bolestí nohy.

43

Nákop Jiříčka z pravé strany do levého vápna doběhl Svatonský, ale k němu rychle přistoupil Bouguetouta a odrazil míč do zámezí.

40

Clement zkoušel projít na levé straně kolem Jiříčka, ale ten jeho úmysl vystihl a míč mu vypíchl.

39

Na trávník nám začalo sněžit.

38

Po střetu s Clementem upadl na trávník Juříček. Trochu natahoval čas, dožadoval se faulu, ale rozhodčího Lukašíka nepřekonal o své pravdě.

35

Trenér Pulpit zareagoval na vyloučení střídáním. Ze hry stáhl Vanju Vučičeviče a místo něj zamíří na stoperskou pozici Martin Samiec.

34

Přímý kop Hajnoše zkoušel prodloužit na zadní tyč Jiříček, ale hlavou usměrnil balón jen vedle brány.

32

Třinečtí mají problém, Filip Maksić složil na zem Teplého, který už se chystal jít sám na bránu. Rozhodčí nemohl situaci řešit jinak než odpískáním faulu a vyloučením třineckého obránce.

31

Střídá také trenér Pulpit, Timofeje Barkova zastoupil Nedžad Zinhasovič.

29

Teplý si při napadání pomohl faulem a srazil na zem domácího Maksiće. Rozhodčí jeho faul posoudil jako přestupek v nadměrné intenzitě a udělil frýdlantskému útočníkovi žlutou kartu.

27

Zápas končí pro Adama Varadiho, který má nejspíš zdravotní problémy. Jeho místo zaujme Josef Jiříček, takže na trávníku budeme mít Jiříčka i Juříčka.

25

Nákop Machuči do pokutového území s problémy vyrazil brankář Thimel před sebe, přitom srazil jednoho z třineckých hráčů, který si chvíli poležel na trávníku, ale nyní pokračuje v utkání.

24

Rozhodčí dal Třinci výhodu přímého kopu, jenže Machuča si míč posunul o pár metrů dopředu a uviděl od rozhodčího osobní napomenutí ve formě žluté karty.

23

Trma-vrma v oblasti penaltového puntíku, Barkov nastřelil z metru ležícího Holíka.

23

Vučičevič nakopl z levé strany míč po zemi před malé vápno, odkud jej odkopl Varadi, následný nákop Machuči zablokoval jeden z bránících hráčů Frýdlantu.

21

Clement dostal trochu prostoru na pravé straně, kam se vypravil na pomoc svým spoluhráčům, ale po jeho individuální akci se míč dostal na kopačky soupeře.

18

Po dlouhém nákopu z pravé strany do pokutového území míč propadl ke Svatonskému, který už se chystal na střelu, ale na poslední chvíli mu soupeř ukopl míč od nohy.

16

Po autu Omasty nastalo v pokutovém území soupeře hlavičkování a po poslední hlavičce Barkova míč zamířil vedle brány, kam si doběhl brankář Thimel, který balón chytil do rukou.

16

Vučičevič se pokusil o centr z levé strany, ale soupeř jeho pokus zablokoval na aut.

15

Nepříjemný centr Maksiće z levé strany prolétl kolem malého vápna, kam se ve skluzu pokoušel zasáhnout míč jeden z třineckých hráčů, ale míč kolem něj jen prolétl.

12

Pejša pro dnešní den dohrál, na jeho místo naskočil zkušený obránce Petr Literák.

11

U postranní čáry zůstal sedět na trávníku Pejša, do akce musel vyběhnout masér frýdlantského týmu.

8

Clement dokázal odcentrovat z levé strany přes skluzujícího Hladíka, hosté nepříjemný balón odvrátili mimo vápno, jenže následovala střílená přihrávka Bouguetouty, kterou Barkov tečoval vedle brány.

7

Ze střední vzdálenosti se opřel do míče Hajnoš, ale jeho ránu pod břevno dokázal s problémy zkrotit gólman Adamuška, který si míč rukama vyrazil před sebe a pak jej chytil.

4

Hajnoš našel na přední tyči Teplého, ale ten při pokusu o hlavičku dostal ránu do obličeje, penalta se nepíská.

3

Hajnoš zkoušel projít po levé straně kolem Bouguetouty, místo toho vybojoval další rohový kop, který sám rozehraje. Uvidíme, zda to bude znovu na přední tyč.

3

Frýdlant má výhodu rohového kopu, když u rohového praporku nastřelil soupeře Svatonský.

1

Dlouhý balón od středové čáry zamířil před šestnáctku na Holíka, ale ten proti dvěma soupeřům individuálně neuspěl a přišel o balón.

1

Utkání právě začalo.
Hráči se nám trochu opozdili, ale už vycházejí spolu s trojicí rozhodčích na trávník. Domácí budou hrát celí v červeném, hosté jsou pruhovaní jako vosy, tedy žluto-černomodrá kombinace dresů.
Hezké dopoledne z Třince. Sníh na trávník v noci nespadl, teplota je mírně nad nulou, takže se dá očekávat svižný, běhavý fotbal. Jen ten trávník je trochu podmáčený.
Úvodní sestavy:

FK Třinec: Adamuška – Holík (C), Bouguetouta, Barkov, Vučičevič, Brak, Bartůněk, Clement, Machuča, Omasta, Maksić.
Náhradníci: Fabisz – Nieslanik, Martin Klocek, Samiec, Zinhasovič, Dedič, Brodziansky.
Trenér: Pulpit.

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: Thimel – Pejša, Kedroň, Šafner, Svatonský, Blahuta, Juříček, Varadi (C), Teplý, Hajnoš, Hladík.
Náhradníci: Prepsl – Levčík, Zogata, Jiříček, Literák, Mikulenka, Byrtus.
Trenér: Šrámek.

Rozhodčí: Lukašík – Šafrán, Godfryd.
Hurá, hurá, můžou se těšit třinečtí fanoušci z konce podzimní části, která jejich oblíbencům vůbec nevyšla. Třinečtí po sestupu nepotvrdili ambice k návratu do nejvyšší soutěže. Slezané mají před zimní přestávkou blíž k sestupu než postupu. Na vedoucí rezervu Baníku ztrácejí jedenáct bodů, navíc po prohře 2:5 bude jen těžko otáčet výsledek vzájemného střetnutí.

Navíc v posledním utkání prohráli před domácími diváky se Zlínskem 1:2, když nezvládli závěrečných dvacet minut, ve kterých soupeř otočil výsledek na svou stranu.

Trenér Pulpit bude pro dnešní utkání postrádat obránce Straňáka, který od disciplinární komise vyfasoval za červenou kartu proti Zlínsku stopku na tři utkání.

O něco hůř je na tom nedaleký Frýdlant nad Ostravicí. Ještě před pár lety svedl tento tým divizní souboj s třineckým béčkem. Nyní je o patro výš, ale s jednobodovým náskokem na sestupové pozice drží patnáctou pozici s patnácti body.

Družina trenéra Martina Šrámka je složena z několika bývalých hráčů druholigového, posléze třetiligového Frýdku-Místku. V sestavě ale najdeme i bývalého vynikajícího útočníka Adama Varadiho, nebo útočníka Jakuba Teplého.

Frýdlant v minulém kole překvapil, když na domácí půdě zdolal vedoucí rezervu ostravského Baníku 2:1. Po gólech Varadiho z penalty a Blahuty vedli v poločase 2:0. Hosté už jen snížili gólem Bitty v 82. minuty, ale na body nedosáhli.

Do Třince jednou s odhodláním zvítězit, protože v letošním ročníku porazili kromě vedoucího Baníku i druhé Zlínsko a třetí béčko Karviné.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FK Třinec – 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   24. Machuča (TRI), 64. Brak (TRI), 90+1. Samiec (TRI) – 29. Teplý (FNO), 90+1. Byrtus (FNO)   32. Maksić (TRI)

FK Třinec: Adamuška – Bouguetouta, Brak, Maksić, Omasta – Machuča, Bartůněk – Barkov (31. Zinhasovič), Holík (C) (46. Dedič), Clement – Vučičevič (35. Samiec).
Náhradníci: Fabisz – Nieslanik, Martin Klocek, Samiec, Zinhasovič, Dedič, Brodziansky.

Trenér: Pulpit.

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: Thimel – Varadi (C) (27. Jiříček), Blahuta, Juříček, Hajnoš – Pejša (12. Literák) – Hladík, Šafner, Kedroň, Svatonský (73. Byrtus) – Teplý.
Náhradníci: Prepsl – Levčík, Zogata, Jiříček, Literák, Mikulenka, Byrtus.

Trenér: Šrámek.

Rozhodčí: Lukašík – Šafrán, Godfryd.

Diváci: 186