Menu

Futsal

1. Futsal liga

Žabinští Vlci Brno – SKUP Olomouc, z. s.

11:5

konec (4:2)

13.11.2023, 19:30 • SH Modřice, Benešova 274, okres Brno-venkov • 8 • 8. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 2.15 3.85 2.67 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Velmi důležitý souboj dvou sestupem ohrožených týmů ovládli brněnští Žabinští Vlci, kteří v domácí hale rozstříleli SKUP Olomouc v gólově bohatém utkání 11:5.

V prvním poločase se hosté drželi solidně, když v jednu chvíli dokonce vedli, aby nakonec odcházeli do šaten s dvoubrankovým mankem. Ve druhém dějství ovšem Žabinští Vlci žádné drama nepřipustili, dominovali a přidali dalších sedm branek, zatímco soupeři povolili skórovat třikrát. Mužem zápasu byl historicky nejlepší střelec mužstva Dominik Havlín, jenž pět gólů vstřelil a jeden připravil.

Svěřenci trenéra Tomana se díky vítězství posunuli se čtyřmi body z posledního místa na předposlední právě před dnešního soupeře, který zůstává na jednom bodu. (21:13:25)

Konec zápasu.

39:48

Domácí futsalisté se rozhodli podniknout ještě jeden útok středem, dlouhý nákop nicméně bez větších problémů na hrudi ztlumil bránící Filip Kmínek.

39:00

39:00 Michal KRATOCHVÍL - 11:5

39:00

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Střelecké hody Žabinských Vlků pokračují. Chráscina si vytvořil prostor mezi dvěma protihráči k přihrávce po pravé ruce MICHALU KRATOCHVÍLOVI, ke střele na bližší tyč se Javorski nestihl včas přesunout.

38:04

38:04 Martin CHROUST - 10:5

38:04

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Diváci si přáli desítku a dostali ji! Na levou stranu obdržel nahrávku MARTIN CHROUST a při zakončení zachoval chladnou hlavu, Javorskimu procedil balón mezi nohama.

37:50

Není bez překvapení, že domácí se v přesilovce nikam přehnaně neženou, kontrolují míč kolem poloviny hřiště a v závěru kontrolují komfortní čtyřbrankový náskok.

37:10

Zajímavě rozehraná standardka, na jejímž konci Pavel Svoboda střílel do padajícího a hodně vyběhnuvšího Javorskiho.

37:06

Velká chyba hrajícího trenéra Olomouce Martina Janečky! Hrál v rozlišovacím dresu, takže mohl hrát rukama, jenže ne mimo vymezený prostor, což učinil, takže rozhodčí neměl jinou možnost, než tasit červenou kartu.

36:39

36:39 Dominik HAVLÍN - 9:5

36:39

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Proti dvěma konkurentům Janečka míč neudržel, Chráscina posléze přihrál před prázdnou bránu DOMINIKU HAVLÍNOVI a ten snadno zaznamenal už svůj pátý gól v zápase.

36:04

36:04 Martin JANEČKA - 8:5

36:04

Olomouc právě vstřelila branku!
Tak jsem to zakřikl! Jan Šipka rozehrál aut před bránu, kde číhal MARTIN JANEČKA a Pšurný tentokráte neměl proti střele na pravou ruku žádnou šanci.

35:50

Martinu Janečkovi dnes není přáno. Před bránu dostal výbornou přihrávku do nohy, tváří v tvář Pšurnému však neuspěl střelou k pravé tyči.

35:32

35:32 Dominik CHROUST - 8:4

35:32

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Dlouhý výhoz Pšurného sklepával Havlín hlavou do středu, kde brankář Javorski smolně nastřelil Kmínka a míč se odrazil k DOMINIKU CHROUSTOVI, kapitán Žabinských Vlků bez problémů zakončoval do prázdné brány.

35:23

Po ztrátě soupeře postupoval do protiútoku Dominik Havlín, který před sebou měl posledního protihráče, Jan Šipka dokázal balón tečovat o kousek vedle pravé tyčky.

34:57

Z ostrého úhlu pokusil střelecké štěstí Nikolas Tilkeridis a Jaroslav Pšurný nezasahoval, kontroloval míč směřující do boční sítě.

34:20

Hosté se postupně přibližovali bráně konkurenty, ve finále vyzkoušel střelu Martin Janečka a trefil clonícího Pavla Svobodu.

33:34

Chybu rozehrávajícího Chrásciny napravil včas vyběhnuvší Jaroslav Pšurný, Nikolas Tilkeridis neměl kudy brankáře z úhlu prostřelit.

33:07

Útočný faul odpískán k nelibosti SKUP Janu Šipkovi, jeho protesty jsou ovšem zbytečné, protože si v souboji s Kratochvílem evidentně pomohl loktem.

32:55

Hosté už znovu hrají powerplay. Rozlišovací dres opět navlékl Martin Janečka, který přenesl doleva na Lošťáka, tomu nevyšla přihrávka po lajně na Tilkeridise.

32:19

Znovu zkoušel Daniel Javorski dlouhý výhoz, téměř dvoumetrový Tomáš Chráscina na jistotu hlavičkoval do zámezí.

31:45

31:45 David LOŠŤÁK - 7:4

31:45

Olomouc právě vstřelila branku!
Druhý gól SKUP v krátkém časovém sledu! Šipka patičkou vyslal po levé lajně DAVIDA LOŠŤÁKA, Pšurný šel k zemi příliš brzy a hostující kapitán této skutečnosti využil ke gólové ráně pod břevno.

31:18

Daniel Javorski se prezentoval nepovedeným výhozem za obranu, situaci měl pod kontrolou hlavičkující Pavel Svoboda.

31:00

31:00 Marek LAPČÍK - 7:3

31:00

Olomouc právě vstřelila branku!
Hosté snižují a dávají jasně najevo, že ještě nesložili zbraně. Dlouhý nákop Javorskiho sklepl Šipka parádně pod sebe na MARKA LAPČÍKA, jenž šikovně přeloboval Pšurného a míč dopadl za brankovou čáru odrazem od břevna.

30:46

Tomáš Chráscina vyprodukoval nepovedené přenesení doleva, ze vzduchu hrací předmět bez problémů sebral Daniel Javorski.

30:03

Pavel Svoboda ukázkovým obranným zákrokem vypíchl míč z pod nohy Nikolase Tilkeridise, který si je dobře vědom, že prováhal ideální moment k nahrávce.

29:12

29:12 Dominik HAVLÍN - 7:2

29:12

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Domácí suverénně míří za ziskem tří bodů. Chráscina pasem přes celé hřiště našel trestuhodně volného DOMINIKA HAVLÍNA a ten neměl se vstřelením čtvrtého gólu moc starostí, v rozlišovacím dresu bránícího Janečku prostřelil k podél pravé nohy.

29:00

Z ostrého úhlu David Lošťák dokonale zaskočil Pšurného střelou, kterou však síť nerozvlnil, trefil jenom bližší tyčku.

28:47

Janečkovu tvrdou střelu bodlem tečoval jeden z obránců a Jaroslav Pšurný ukázal perfektní reflexy, stihl zareagovat a zakročil pravou rukou.

28:20

Všudypřítomný Havlín neprocpal balón srze Janečku, míč se posléze odrazil ke Kratochvílovi, který v pádu nepřehodil posledního obránce.

27:46

Z ostrého úhlu Havlín na Javorskiho nevyzrál, následně přihrával do středu Svobodovi, ten si zase vylámal zuby na dvojici bránících konkurentů.

27:09

Dominik Havlín procpal míč do středu na Pavla Svobodu, který vystřelil levačkou bez přípravy o velký kus vedle pravé tyče.

26:45

Doprava dostal nahrávku Jan Šipka, který na druhé straně viděl nabíhajícího hrajícího trenéra Martina Janečku, jenže přihrávku poslal za jeho paty.

26:22

Není bez překvapení, že Olomouc okamžitě po rozehrávce přešla do powerplay. První akce nevyšla, střílený pas před bránu měl pod kontrolou Chráscina.

25:48

Oddechový čas pro tým SKUP Olomouc, z. s.

25:48

25:48 Dominik HAVLÍN - 6:2

25:48

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Druhý slepený gól Žabinských Vlků, Olomouc je v krizi! Po další velké hrubce se do úniku dostal obávaný kanonýr DOMINIK HAVLÍN, jenž uspěl křižnou přízemní střelou k levé tyčce.

25:37

25:37 Pavel SVOBODA - 5:2

25:37

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Tomanova družina přidává pátou trefu a dělá další důležitý krok směrem k vítězství! Havlín od levé lajny s hlavou nahoře našel před bránou číhajícího PAVLA SVOBODU, k němuž nedostoupil Lošťák a domácí hráč snadno zakončoval do prázdné brány.

25:21

Zajímavý nástřel vymýšlel Tomáš Chráscina, leč Vlastimil Ryšavý na něj nedosáhl a balón tedy sebral gólman Daniel Javorski.

24:56

První žlutou kartu zápasu obdržel domácí futsalista Michal Kratochvíl, který u levé lajny vystavil strom do brejku mířícímu protihráči.

24:26

Protiútok domácího celku neměl dlouhého trvání, protože došlo ke zdvojení Jakuba Koutného a míč získal do vlastního držení Martin Lapčík.

23:48

David Lošťák se uvolnil do středu a mířil zajímavě na zadní tyčku, za Pšurného zaskočil dobým obranným zákrokem Chráscina.

23:24

Sklepnutí před bránu Žabinských Vlků zblokoval Vlastimil Ryšavý, který následně zkusil přes celé hřiště zakončit do prázdné brány, ale cílové zařízení minul.

22:46

Krásné kombinaci chybělo jediné, gól. Nikolas Tilkeridis z první zleva sklepl před bránu Davidu Lošťákovi, jehož střelu doprostřed Pšurný s problémy vyrazil.

22:20

Z velké války vypálil Filip Kmínek, který mířil na zadní, levou tyč a Jaroslav Pšurný očima kontroloval míč směřující vedle brány.

21:57

Zajímavý nástřel vymyslel Petr Brázdil, ovšem přečetl ho Martin Chroust a míč navíc zvládl píchnout ke kolegovi Silnému.

21:25

Nákop za obranu měli domácí pod kontrolou, Pavel Svoboda hlavou nasměroval hrací předmět na jistotu mimo hrací plochu.

20:39

Dominik Havlín se uvolnil na pravé straně a z úhlu s na střelu nevěřil, volil křižnou přihrávku, kterou vystihl Lukáš Kočiš.

20:10

Druhý poločas je v plném proudu, tak pojďme na něj! Domácí disponují dvoubrankovým vedením, které lze ve futsale v mžiku ztratit, hosté rozhodně nejsou bez šance.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 20:28.
První poločas zápasu mezi brněnskými Žabinskými Vlky a futsalisty z Olomouce rozhodně nenudil, přinesl čtyři góly, přičemž dvoubrankovým náskokem disponuje domácí mužstvo. Vedoucí trefu obstaral Tomáš Chráscina, ovšem hosté dokonali bleskový obrat zásluhou Petra Brázdila a Davida Lošťáka. Brno se nicméně brzy zkoncentrovalo a ve zbytku úvodního dějství neinkasovalo, zatímco přidalo další tři branky, do střeleckých statistik se dvakrát zapsal Dominik Havlín a současnou podobu dal výsledku Jakub Koutný.

20:00

První poločas skončil.

19:36

Petr Brázdil po pravé čáře přihrával Nikolasi Tilkeridisovi, který si neporadil s těžkým zpracováním, i s míčem se dostal mimo hrací plochu.

19:02

Hosté hrají powerplay. V rozlišovacím dresu hrající Martin Janečka zleva přenesl hru doprava na Petra Brázdila, jenž kličkou do středu vyzrál na jednoho soupeře, dalšího bodlem smolně nastřelil.

18:27

Oddechový čas pro tým SKUP Olomouc, z. s.

18:27

18:27 Jakub KOUTNÝ - 4:2

18:27

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Brněnští hráči odskakují v koncovce první půle na rozdíl dvou gólů! Nová akvizice z fotbalových trávníků Silný se po levé lajně uvolnil kolem protihráče a celou akci vyšperkoval nastřelením JAKUBA KOUTNÉHO, od nějž se balón odrazil za záda bezmocného Javorskiho.

18:06

Z velké dálky se prezentoval dělovým projektilem Filip Kmínek, balón nicméně poslal o kus vedle levé tyčky.

17:52

Vlastimil Ryšavý si chtěl narazit s Dominikem Havlínem, druhý jmenovaný ovšem volil přihrávku na jistotu dozadu na Kočiše.

17:29

Martin Janečka vymotal obránce, posléze vyzkoušel přenesení doleva na Filipa Kmínka, jemuž nevyšlo zdánlivě snadné zpracování.

16:36

Po ztrátě Chrásciny postupoval do úniku Martin Janečka, ovšem nechal se doběhnout právě Chráscinou, který oblouček přes gólmana tečoval nad břevno.

16:13

Gólmanův nákop za obranu měl pod kontrolou Daniel Javorski, míč úspěšně vyboxoval z hlavy Dominika Havlína do zámezí.

15:40

Zajímavý signál po rohu, kdy na volej dostal nabito Jan Šipka, jeho pokus obětavě zblokoval jeden z obránců nad břevno Pšurného svatyně.

15:03

Z druhé vlny podpořil akci hostujícího celku Martin Janečka, ten si ještě narazil s Janem Šipkou, načež zakončoval do bránícího Chrásciny.

14:23

14:23 Dominik HAVLÍN - 3:2

14:23

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Exekuce se podle očekávání chopil DOMINIK HAVLÍN, který si poradil jako správný ostrostřelec, padajícímu Javorskimu stihl hrací předmět poslat mezi nohy.

14:23

Futsalisté Olomouce se provinili už šestým akumulovaným faulem, což znamená, že soupeř má k dispozici „desítku“!

14:03

Dominik Havlín inkasoval ostrý úder loktem od Kmínka. Rozhodčí odpískal faul, karty i po tomto zákroku prozatím ponechal v kapse.

13:41

13:41 Dominik HAVLÍN - 2:2

13:41

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Olomoučtí nyní doplatili na skutečnost, že se do rozehrávky zapojil i brankář Javorski, jehož u pravé lajny odstavil tělem Chroust a do středu přihrál DOMINIKU HAVLÍNOVI, historicky nejlepší střelec klubu poslal balón do sítě skrze nohy bránícího Janečky.

13:23

Dominik Havlín naznačil střelu, aby nakonec ještě vyzkoušel nástřel před bránu na Michala Kratochvíla, před nímž skvěle zakročil brankář Javorski.

13:13

Středem se otevřel volný prostor před hrajícím trenérem Olomouce Martinem Janečkou, rána přímým nártem prosvištěla vedle levé tyče.

12:48

Tentokráte se Tomáš Chráscina balónu dočkal a zleva vyslal střílený pas k protější tyči, před Koutným v poslední chvíli zakročil Kočiš.

12:23

O balón přišel Kočiš a na druhou stranu se vydal Vlastimil Ryšavý, přes Brázdila však balón k Chráscinovi nedostal.

11:24

Pěkně sehrané přečíslení olomouckých fotbalistů, ovšem Petr Brázdil prováhal ideální možnost k zakončení a přes Pšurného už míč k Šipkovi nedostal.

11:05

Ofenzivní složku podpořil aktivní brankář Daniel Javorski a parádní ostrou nahrávkou oslovil Jana Šipku, který místo prázdné brány vystřelil z těžké pozice vedle levé části brankové konstrukce.

10:41

Zničehonic šance pro Olomouc, kdy poslední obránce podskočil nákop brankáře a David Lošťák posléze z otočky vystřelil vedle levé tyče.

10:15

Perfektní střílenou přihrávku obdržel před branku Dominik Havlín, v obrovské příležitosti ovšem zakončoval jen vedle levé tyče, k čemuž přispěl i dobře blokující Tilkeridis.

09:42

Po levé straně utekl Dominik Havlín, proti němuž výborně vyběhl Daniel Javorski, při zákroku si ublížil a vyžádal si přerušení hry.

09:03

Znovu v akci Tomáš Chráscina, který se bez problémů zbavil osobního strážce a nahrál na levou stranu Dominiku Havlínovi, jehož střelu Javorski kryl pravou nohou.

08:48

Do dvojice konkurentů si Tomáš Chráscina nevěřil, proto raději volil přihrávku na jistotu do zadních řad na Chrousta.

08:22

Situaci dvou proti dvěma domácí nevyřešili vůbec dobře, Tomáš Chráscina totiž přihrával za záda Dominiku Havlínovi.

07:45

Hsoté jsou při chuti. Jako další na sebe strhl zodpovědnost Petr Brázdil, technický pokus namířil o kousek nad břevno.

07:23

Proti Tilkeridisovi nepředvedl Jaroslav Pšurný dvakrát jistý zákrok, nicméně za brankáře následně proti dorážce skvěle zastoupil Chráscina.

06:32

06:32 David LOŠŤÁK - 1:2

06:32

Olomouc právě vstřelila branku!
Máme tu bleskový obrat! Defenziva Žabinských Vlků propadla a hosté trestali měrou vrchovatou, když Brázdil přihrál doleva DAVIDU LOŠŤÁKOVI a kapitán mužstva si tváří v tvář Pšurnému věděl rady.

06:18

06:18 Petr BRÁZDIL - 1:1

06:18

Olomouc právě vstřelila branku!
Hanáci odpovídají hned z rozehrávky! Gólman Javorski přihrál po pravé ruce PETRU BRÁZDILOVI, jenž svou střelu nasměroval nejen mezi nohy bránícího Silného, ale i gólmana Pšurného.

06:04

06:04 Tomáš CHRÁSCINA - 1:0

06:04

Žabinští Vlci Brno právě vstřelili branku!
Důležitý vedoucí gól střílí domácí! Jmenovitě TOMÁŠ CHRÁSCINA, který se středem krásně prokličkoval mezi dvěma protihráči, aby následně prostřelil Javorskiho mezi nohama.

05:20

Přečíslení domácího celku dvou na jednoho úspěchem neskončilo. Tomáš Chráscina přes Kmínka nepropasíroval míč na číhajícího kolegu.

05:01

Dobrou práci odvedl směrem dozadu hostující Martin Lapčík, když na dlouhou nohu zvládl pravačkou vystihnout rozehrávku a píchnout míč mimo hrací plochu.

04:39

Ve středu si počkal na přihrávku Jan Silný a hráč prvoligového Prostějově ve fotbale bodlem napálil jenom dobře postaveného bránícího konkurenta.

04:12

Z ostrého úhlu vystřelil Nikolas Tilkeridis a brankáře nezaměstnal, křižnou střelu nasměroval výrazně vedle cílového zařízení.

03:49

Jakub Koutný byl zdvojený u levé lajny, s čímž si domácí futsalista neporadil, na dlouhou nohu přihrával mimo Chráscinův dosah.

03:08

Proti vysokému balónu vyrazil Jaroslav Pšurný, avšak zaváhal a míč pustil z rukavic, načež raději odkopával do zámezí.

02:50

Nacvičený signál z rohu nevyšel. Tomáš Chráscina nastřelil Dominika Havlína, jemuž vůbec nevyšlo zakončení patičkou.

02:23

Tělem na zádech udržel osobního strážce Filip Kmínek, z druhé strany se však k němu stáhl Chráscina a míč získal.

01:46

Ze středu vypálil tvrdou střelu nejproduktivnější hráč Žabinských Vlků Dominik Havlín, mířil ale pouze do clonícího konkurenta.

01:21

Pravá strana se otevřela před Lukášem Kočišem, jenž vyzkoušel tvrdou střelu na zadní tyč, trefil ale jenom protihráče.

00:45

Do kombinace Olomouce se následně zapojil právě Daniel Javorski, jehož nákop za obranu měl pod kontrolou Martin Chroust.

00:23

Domácí futsalisté odstartovali utkání výkopem, po němž přišel dlouhý pas za obranu, míč skončil u gólmana Javorskiho.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Žabinští Vlci Brno: Večeřa, Pšurný – Chroust (C), Kratochvíl, Svoboda, Starý, Koutný, Pfeffer, Silný, Ryšavý, Havlín, Řezník, Chráscina, Teichmann.
Trenér: Radek Toman

SKUP Olomouc, z. s.: Javorski – Lapčík, Kočiš, Lošťák (C), Brázdil, Janečka, Šipka, Langer, Zrník, Hořava, Kmínek, Tilkeridis.
Trenér: Martin Janečka

Rozhodčí: Čep – Rygl, Kliner.
SKUP Olomouc, z. s.

Jak již bylo zmíněno, tak i olomoučtí futsalisté disponují jedním bodem, který získali v doposud posledním střetnutí, kdy v domácí hale remizovali výsledkem 4:4 s Ústí nad Labem. Před ziskem bodu museli skousnout dva těžké debakly, a sice 2:11 od Kadaně a 1:10 od Chomutova, nicméně na důležité utkání zmobilizovali síly a vybojovali aspoň remízu, přesto to vypadá, že právě Olomouc bude společně se Žabinskými Vlky hlavním kandidátem na sestup.
Žabinští Vlci Brno

Žabinští Vlci v dosavadním ročníku vybojovali jediný bod v šesti utkáních, který získali po divoké domácí přestřelce 5:5 s Libercem. V doposud posledním střetnutí se Jihomoravané představili minulou neděli v Kadani, kde prohráli jasně 3:8. Momentálně to tedy vypadá, že mužstvo z Brna spíše než o play-off bude bojovat o udržení se v nejvyšší soutěži, když má stejně bodů jako dnešní soupeř, devátý Liberec je vpřed už o šest bodů.
Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásný pondělní podvečer. Vítám vás při sledování 8. kola 1. Futsal ligy, u zápasu mezi Žabinskými Vlky z Brna a SKUP Olomouc.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Žabinští Vlci Brno – SKUP Olomouc, z. s.

11:5

konec (4:2)

Zpět na online

Branky: 7. Chráscina, 14. Havlín (Chroust), 15. Havlín (10 m kop), 19. Koutný (Silný), 26. Svoboda (Havlín), 26. Havlín, 30. Havlín (Chráscina), 36. Chroust, 37. Havlín (Chráscina), 39. Chroust, 39. Kratochvíl (Chráscina) – 7. Brázdil (Javorski), 7. Lošťák (Brázdil), 31. Lapčík (Šipka), 32. Lošťák (Šipka), 37. Janečka (Šipka)

Karty:   25. Kratochvíl (ZVB)   38. Janečka (OLO)

Žabinští Vlci Brno: Večeřa, Pšurný – Chroust (C), Kratochvíl, Svoboda, Starý, Koutný, Pfeffer, Silný, Ryšavý, Havlín, Řezník, Chráscina, Teichmann.
Trenér: Radek Toman

SKUP Olomouc, z. s.: Javorski – Lapčík, Kočiš, Lošťák (C), Brázdil, Janečka, Šipka, Langer, Zrník, Hořava, Kmínek, Tilkeridis.
Trenér: Martin Janečka

Rozhodčí: Čep – Rygl, Kliner