Menu

Hokej

Univerzitní liga ledního hokeje

ČVUT Engineers Prague – UK Kings Prague

3:4

konec (0:2, 1:2, 2:0)

02.11.2023, 20:10 • Sportovní hala Fortuna, Praha - Holešovice • 6. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.7 4.65 3.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Pražské derby Univerzitní ligy před rekordní návštěvou soutěže zvládli lépe hokejisté UK Kings, kteří v pozici outsidera udolali Engineers těsným výsledkem 4:3.

Hostujícímu celku vyšly parádně úvodní dvě třetiny, v nichž si vybudoval tříbrankový náskok. Závěrečná dvacetiminutovka patřila domácím, ti se zásluhou kapitána Tomáše Vobořila a Matěje Hasila dostali na kontakt, avšak kýženého srovnání se i přes velký tlak nedočkali a museli skousnout první porážku v sezóně, a to zrovna proti městskému rivalovi.

Hokejisté UK Kings přerušili sérii čtyř porážek v řadě a se ziskem deseti bodů poskočili tabulkou na čtvrté místo, Engineers zůstávají s osmi body šestí. (22:40:56)

Konec zápasu.

59:42

Skvělou práci odvedli v útočném pásmu na zadním mantinelu Viktor Martínek s Davidem Jindrou. Čas se krátí, hosté jsou posledních pár vteřin od výhry.

59:14

Dlouho Filip Staněk kvedlal s kotoučem na útočné modré čáře, načež ze středu vypálil zápěstím do obětavě clonícího konkurenta.

58:36

S forhendovým zakončením zápěstím od levého mantinelu si Kristián Novák poradil, ovšem nevyužil možnost rozehrávky a počkal na přerušení hry. Engineers této skutečnosti využili, před buly v útočném pásmu odvolávají brankáře a zkouší powerplay.

58:12

Dlouhou nahrávku obdržel přesně do jízdy František Januška, dobruslil až do levého kruhu, odkud vyslal nepřesný křižný projektil.

57:39

Filipu Duškovi nevyšlo zpracování puku u mantinelu, ovšem dobře zapracoval tělem, odrazil nápor Raitermana a zvládl přesunout kotouč doprava na Vávru.

57:23

Tlak Engineers minimálně na pár vteřin otupil David Vobořil, protože příliš dlouhým a prudkým pasem způsobil zakázané uvolnění.

56:57

Rychle na druhou polovinu kluziště, kam se vydal Tomáš Fabiánek, nepřesnou střelu zápěstím z velkého úhlu Novák řešit nemusel.

56:28

Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Jáchym Čermák a pokusil se natlačit až před bránu, v čemuž mu zamezil Václav Svach.

55:58

Oddechový čas pro tým UK Kings Prague.

55:59

55:59 Matěj HASIL - 3:4

55:59

Engineers právě vstřelili branku!
Máme zaděláno na drama, domácí se dotahují na kontakt! Střelu Vobořila zápěstím Novák viděl v poslední chvíli a kotouč pouze vyrazil před sebe do prostoru, kde byl s bekhendovou dorážkou připraven MATĚJ HASIL a svůj druhý gól v utkání zaznamenal zakončením k pravé tyčce. Asistence: David Routa a Tomáš Vobořil.

55:51

Ofenzivní složku mužstva podpořil Tomáš Vobořil a dostal výborný pas před bránu. Zakončovat ovšem nemohl, protože jej zezadu zahákoval Filip Dušek. Jasný faul a další přesilovka pro Engineers.

55:30

Další zákrok pro Kristiána Nováka, ten si našel místečko, odkud viděl na nahození od pravého mantinelu a touš podržel ve výstroji.

55:17

Na střelu od modré čáry Kristián Novák od počátku velmi dobře viděl, kotouč vyrazil před sebe, následně lehl dopředu a přikryl jej lapačkou.

54:50

Zakázané uvolnění způsobil Jakub Kopenec. Zachoval se zbrkle, protože neměl v těsné blízkosti žádného soka, leč učinil tak.

54:21

Odraz od zadního mantinelu měl pod kontrolou Jakub Maličkay, kotouč posunul za bránu na kolemjedoucího Šonského.

53:44

Není bez překvapení, že hosté už se tolik do ofenzivy neženou. Přeci jen však hráči v bílých dresech získali útočnou třetinu a u mantinelu pošetřili cenné vteřinky.

53:11

Kristián Novák odvážně vystartoval za vlastní bránu, vyrážečkou po pravém mantinelu rozehrál na volného Duška těsně kolem forčekujícího Routy.

52:50

Za vzájemné pošťuchování poslal rozhodčí na trestnou lavici dva hráče, po jednom z každého týmu. Domácího Filipa Holanika za hákování, hostujícího Michaela Klingera za sekání.

52:15

Po velké Staňkové chybě mohl v oslabení skórovat David Jondra, zprava se natlačil před bránu, leč ani natřikrát nedostal kotouč za Maličkayova záda.

51:50

Na útočné modré čáře příliš dlouho vymýšlel Jan Raiterman, ve finále nepřesně nahrál a soupeř se v poklidu osvobodil.

51:14

Na svůj druhý gól měl políčeno Filip Vobořil, rána bez přípravy prosvištěla o pár čísel nad břevnem Novákovy svatyně.

50:25

Krásně se Tomáš Fabiánek prodral mezi dvěma konkurenty, ke střele se nedostal z důvodu hákování Filipa Duška. Domácí si zahrají přesilovku.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Kings jsou čím dál tím blíže vítězství, dvoubrankový náskok zůstává velmi nadějným.

49:37

Kapitán Engineers Tomáš Vobořil mohl nahrávat doleva i doprava, aby nakonec zvolil střelu zápěstím, tu nasměroval do clonícího soupeře.

49:00

David Routa nabil do druhé vlny Matěji Hasilovi, ostrá dělovka zpoza levého kruhu skončila ve výstroji připraveného Nováka.

48:37

Přes dva protihráče vypálil zápěstím David Hradil, připravený domácí brankář včas srazil betony k sobě a puk přikryl lapačkou.

48:15

Hosté měli štěstí, že vyhození přes všechny čáry zamířilo přímo do brány, takže se nepíská icing a Jakub Maličkay musel hrát.

47:40

Z útočného pásma vykázal mužstvo Kings jeden z hlavních rozhodčích, důvodem je postavení útočícího hráče v brankovišti.

47:16

Defenzivní povinnosti si Martin Dlabola splnil na jedničku, udržel na zádech Tomáše Březinu a bekhendem usměrnil puk do obranného pásma.

46:43

Přečíslení čtyř proti dvěma neskončilo úspěchem, David Rudolph nahrával příliš blízko bráně a Maličkay odpálil touš do bezpečí vyrážečkou.

46:07

Dvě krásné kličky Vojtěcha Málka, po nichž přišlo forhendové zakončení z levého kruhu pouze do boční sítě, volný puk potom sebral Vobořil.

45:36

Viktor Martínek v protiútoku nabil na modrou čáru Jakubu Kopencovi, tvrdou forhendovou ránu zblokoval obětavě padající soupeř.

45:03

Drtivý tlak domácího celku pokračuje. Před bránou čekal na nahrávku Matouš Najman, v poslední chvíli vložil do pasu hokejku Chmiel.

44:11

44:11 Tomáš VOBOŘIL - 2:4

44:11

Engineers právě vstřelili branku!
Zasloužený zásah je tu, Engineers zůstávají ve hře o body! Od modré nahazoval domácí kapitán TOMÁŠ VOBOŘIL a puk nejspíše směřoval nad bránu, jenže Novák si pro kotouč sáhl lapačkou, nezachytil ho a jenom jej ztlumil za sebe. Asistence: Tomáš Březina.

43:54

Engineers jsou v úvodu třetí dvacetiminutovky jasně lepším týmem, avšak není jim to nic platné, pokus Vaňouse zastavil gólman levým betonem.

43:16

Na skrytou střelu Kristián Novák velmi dobře viděl a zasahovat nemusel, protože touš zamířil o velký kus vedle pravé části brankové konstrukce.

42:32

42:32 Januška v úniku na Nováka nevyzrál

42:32

Za obranou Kings se schoval František Januška, jenž tváří v tvář Kristiánu Novákovi neuspěl, gólman se po forhendovém blafáku parádně roztáhl a zasáhl pravou rukou.

42:13

Vyhození středem kontroloval domácí zadák Václav Svach, rozhodčí byl nucen odpískat zakázané uvolnění. Vhazování proběhne po pravici Nováka.

41:39

Po pravém mantinelu pronikl za záda osobního strážce Pavel Vaňous, střelou z ostrého úhlu pozorného Kristána Nováka nepřekvapil.

41:13

Viktor Martínek se krásně prokličkoval mezi trojicí konkurentů, potom nasměroval bekhendový pas naslepo do prostoru, kde neměl spoluhráče.

40:42

Nahrávku do středu Vojtěch Málek jenom slabě protečoval k Jakubu Maličkayovi, domácí brankář podržel puk v lapačce.

40:11

V úvodu třetí třetiny nahazoval na bránu Vojtěch Matějka, ristián Novák měl otevřený výhled a kotouč udržel ve výstroji.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 21:58.
Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 21
Rovněž druhou třetinu zvládli lépe hostující UK Kings, které dělí posledních dvacet minut od cenného vítězství v derby. Po trefách do černého Filipa Čmejly a Davida Jindry vedli hokejisté z Univerzity Karlovy už o čtyři góly, ovšem soupeř nesložil zbraně předčasně, ve 30. minutě snížil Matěj Hasil a i ve zbytku třetiny byli Engineers aktivnějším týmem, leč dalších zásahů se zatím nedočkali.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Ve druhé třetině už se nic nestane. Domácí zabránili soupeři v kombinaci v útočné třetině a došlo k úspěšnému vyhození středem kluziště.

39:16

Na vrcholku pravého kruhu vymýšlel Viktor Martínek, dobře provedená žabička nedoputovala k Davidu Jindrovi přes padajícího beka.

38:45

Střela od modré čáry se vůbec nepovedla. Jakub Maličkay očima kontroloval hrací předmět letící vysoko nad jeho svatyni.

38:23

Zleva se pokusil před bránu natlačit David Jindra. Tomáš Vobořil přečetl rozhodnutí soka a nepustil ho k bezprostřednímu ohrožení brány.

37:56

Ve vteřině konce trestu Svacha dochází k vyloučení dalšího domácího hokejisty, za ukázkové podrážení si odjíždí za katr sednout Matouš Najman.

37:12

Hosté hrají přesilovku, ale na ledě to příliš vidět není, domácí útočí i ve čtyřech a Tomáš Březina pálil těsně vedle cílového zařízení.

36:47

Střílený pas poslal Viktor Martínek do mezikruží na Filipa Čmejlu, hostující kapitán kotouč přizvedl vysoko nad horní tyčku.

36:18

Mezi kruhy dostal přihrávku František Januška, po rychlém zpracování forhendem hledal mezeru mezi Novákovými betony bez úspěchu.

35:56

Početní převaha domácího mužstva končí předčasně. Za bránou soupeře šetřil cenné vteřinky David Volf a Václav Svach jej zastavil jen za cenu podražení.

35:22

Centimetry dělily od druhé branky Engineers Tomáše Vobořila, jenž dělovkou z levého kruhu napálil bližší část brankové konstrukce.

34:57

Filip Čmejla ztratil hokejku, ovšem zůstal ve hře a oběma rukama ve finále poslal k ledu Holanika, inkasoval proto dvě minuty za nedovolené bránění.

34:13

Parádičku předvedl David Volf, nicméně gólu se nedočkal. Zleva najel před bránu, načež si puk za zády lovil s hokejkou mezi nohama, zvedl ho pouze do Maličkayovy výstroje.

33:44

Tomáš Krchňák si nahodil puk po levém mantinelu sám sobě a skutečně ho dojel jako první, ve snaze o natlačení se před bránu však ztroskotal na Raitermanovi.

33:00

Střelu Daniela Piskače gólman Jakub Maličkay pouze vyrazil před sebe, vleže si následně poradil i s Málkovou dorážkou.

32:39

Adam Sochor zabrzdil u modré čáry v pravém kruhu hledal Vojtěcha Málka, po rychlém zpracování přišla nepřesná forhendová rána.

32:03

Hokejisté v bílých dresech bleskově otočili hru a z vrcholku pravého kruhu vyslal šiplavou střelu zápěstím Filip Čmejla, Jakub Maličkay udržel puk v lapačce.

31:40

Hosté v plném počtu, Michael Klinger je zpátky na ledové ploše a okamžitě se zapojuje do hry, protože tlak Engineers pokračuje.

31:11

Neobvyklé přečíslení v přesilovce tři na dva, to skončilo v pravém kruhu u Davida Routy, jenž mířil těsně vedle bližší tyčky.

30:41

Hokejistům v oranžovo-modrých dresech se nedaří usadit v útočné třetině, po levém mantinelu zaznamenal úspěšné vyhození Jakub Kopenec.

30:09

Hosté při vlastním oslabení vystartovali do přečíslení dvou na jednoho, pomalou křižnou nahrávku doprava bez problémů zachytil Vobořil.

29:38

A pozor, hosté jdou znovu do čtyř! Michael Klinger při vyhození po pravém mantinelu zvedl hokejku příliš vysoko a do obličeje neúmyslně trefil Kučeru.

29:08

29:08 Matěj HASIL - 1:4

29:08

Engineers právě vstřelili branku!
Přesilovka využita, domácí dávají gól naděje! Routa svou střelou neuspěl, aby následně zvládl propasírovat puk k MATĚJI HASILOVI. První ránu Novák parádně vyrazil levým betonem, proti dorážce už neměl žádnou šanci. Asistence: David Routa a František Januška.

28:55

Domácím se povedlo usadit v útočném pásmu, aby nakonec vypálil Jan Raiterman do obětavě clonícího konkurenta.

28:01

David Volf nebezpečně poslal zezadu nic netušícího soupeře na mantinel a dostal naprosto zasloužené dvě minuty, tentýž trest dostali za vzájemnou potyčku za hrubost Filip Staněk a Jan Vávra. Přesilovku budou hrát domácí.

27:43

Situace dvou proti dvěma snížením neskončila, po pobídce od spoluhráče vypálil František Januška forhendem vysoko nad břevno.

27:29

Do pravého kruhu si potáhl touš David Vobořil a ránu zápěstím mířil mezi pravou ruku a tělo, Novák zareagoval v poslední chvíli a udržel čisté konto.

26:46

Slabé nahození od levého mantinelu suverénně vyřešil Kristián Novák, pravým betonem nasměroval kotouč za bránu.

26:23

Zpoza levého kruhu vyslal ostrou ránu zápěstím David Volf, jeden z bránících hokejistů tečoval dobře mířený projektil do ochranné sítě.

25:58

Vojtěch Málek nahazoval od levého mantinelu naslepo před bránu, kde spoluhráč Filip Čmejla neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Filipu Staňkovi.

25:24

I po timeoutu soupeře pokračují v útočení hokejisté v bílých dresech. Oliver Glitta nahazoval forhendem, kus černé gumy prosvištěl nad břevnem.

24:52

Oddechový čas pro tým ČVUT Engineers Prague.

24:52

24:52 David JINDRA - 0:4

24:52

Univerzita Karlova právě vstřelila branku!
Dominance outsidera pokračuje, náskok čítá už čtyři góly! Martínek procpal kotouč na modrou ke Dlabolovi, jehož nahození DAVID JINDRA perfektně sklepnul a bekhendem ho pak usměrnil za mimo ideální postavení se nacházejícího Maličkaye. Asistence: Martin Dlabola a Viktor Martínek.

24:25

Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval Tomáš Vobořil, Kristián Novák šel včas do pokleku a předvedl úspěšný zákrok pravým betonem.

23:50

Bez podpory spoluhráčů Lukáš Moucha neměl moc šancí na úspěch. Zabojoval srdnatě, avšak dle očekávání kus černé gumy na hokejce neudržel.

23:29

Za obranu soupeře se schoval František Januška, jenže zradilo ho zpracování, načež z pravého kruhu mířil nepřesně.

22:48

Kristián Novák se pořádně musel otáčet v brankovišti, nicméně čisté konto udržuje, protože Vojtěch Málek mířil příliš vysoko.

22:27

Rychlý protiútok Engineers neměl špatné parametry, avšak František Januška jej zazdil příliš ostrou přihrávkou na Matouše Najmana.

21:59

Tlak hostujícího mužstva ještě chvíli pokračoval, nakonec Michael Klinger vypálil forhendovou ránu o kus vedle zadní tyče.

21:23

UK Kings pokračují v aktivním pojetí hry. Od pravého mantinelu nahazoval Martin Dlabola, Jakub Maličkay s přehledem zasáhl levým betonem.

20:24

20:24 Filip ČMEJLA - 0:3

20:24

Univerzita Karlova právě vstřelila branku!
Stejně jako do první třetiny, tak i do té druhé vstupují hosté rychlým gólem! Střelu Volfa z přečíslení dvou na jednoho vyrazil Maličkay vysoko do vzduchu, načež ztratil přehled o puku, který poskakoval v brankovišti a za brankovou čáru ho píchl dojíždějící FILIP ČMEJLA. Asistence: David Volf.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 21:00.
Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 9.
První třetina rozhodně neprobíhala dle papírových předpokladů, protože domácí favorit prohrává dvoubrankovým rozdílem. Hokejisté Univerzity Karlovy vstřelili vedoucí gól hned v úvodní minutě zásluhou Davida Piskače a současnou podobu dal výsledku v 15. minutě David Jindra, jehož nabídku před bránu si smolně srazil do vlastní brány Kubata. Engineers mají do zbytku utkání rozhodně co zlepšovat, pokud chtějí pomýšlet na bodový zisk.

20:00

První třetina skončila.

19:41

Ještě jedno zakázané uvolnění, způsobili ho Engineers. Následně ale zvládli buly ve vlastním pásmu, do závěrečné šance části městského rivala nepustili.

19:19

Nahození od levého mantinelu byl snadným soustem pro Jakuba Maličkaye, který byl následně seknut přes lapačku a rozhodčí dal jasně najevo, že příště už podobný čin potrestá dvěma minutami.

18:47

Václav Svach na zádech udržel Tomáše Krchňáka, následně zvedl hlavu a křižným pasem oslovil ještě v obranném pásmu volného Filipa Staňka.

18:31

Snaha o rychlý protiútok Engineers skončila zakázaným uvolněním, adresát příliš dlouhého pasu Matouš Najman nestáhl velkou ztrátu na Vávru.

17:50

Filip Dušek nabil na modrou čáru Davidu Piskačovi, jenž druhý vstřelený gól nezaznamenal, vypálil příliš vysoko.

17:21

David Routa mohl a měl nahrávat, nicméně věřil si sám a před bránu se nenatlačil, stopku mu vystavil dobře pozičně pracující Martin Gebell.

16:57

Pod tlakem Lukáš Spurný neváhal a odjel za vlastní bránu, počkal na dostřídání formace a jako cíl přihrávky si vybral Matějku.

16:24

Filip Holanik udržel osobního strážce na zádech a po mantinelu uvolnil Martina Dlabolu, který zápěstím vypálil nad horní tyčku.

15:57

Chybu soupeře na modré čáře David Rudolph nepotrestal, svižný forhendový projektil usměrnil těsně vedle pravé tyčky.

15:25

S takovým průběhem první třetiny domácí určitě nepočítali. Snaha o kontaktní trefu prozatím nevyšla, Pavel Vaňous nedosáhl na dlouhý Vobořilův pas.

14:25

14:25 David JINDRA - 0:2

14:25

Univerzita Karlova právě vstřelila branku!
Hostující outsider odskakuje na rozdíl dvou branek! První pokus o střelu zablokoval obránce, ovšem DAVID JINDRA se nenechal odradit, obtočil bránu a zprava nabízel puk do brankoviště, kde bránící Kubata smolně kopl kus černé gumy za záda bezmocného brankáře. Bez asistence.

14:02

Z nulového úhlu vyslal forhendovou střelu Michal Kučera. Kristiána Nováka nezaměstnal, touš nasměroval o kus vedle cílového zařízení.

13:45

Mezi dvojicí konkurentů měl v plánu proskočit Tomáš Krchňák, defenziva Engineers zapracovalo na jedničku a soka zpacifikovala.

13:04

Se zpětnou nahrávkou Michael Klinger vůbec nepočítal a měl velké štěstí, že Kristián Novák byl v pozoru, puk zastavil a rozehrál na volného Dlabolu.

12:38

Pod tlakem Jakub Kopenec nevymýšlel žádné složitosti a po pravém mantinelu napálil kus černé gumy na zakázané uvolnění.

12:12

Krátce po návratu na ledovou plochu útočil na vyrovnání František Januška, křižný pokus zprava Kristián Novák s problémy vyrazil vyrážečkou.

11:40

S koncem Januškova trestu nahodil zpoza kruhů Martin Dlabola, Jakub Maličkay sebral touš do lapačky těsně před o dorážku se snažícím Martínkem.

11:11

Jeden na jednoho si věřil Filip Čmejla. Klička po levé ruce vyšla, jenže při stažení kotouče zpět před bránu jej Václav Svach zastavil v pádu.

10:42

Nahození forhendem od modré čáry od Daniela Piskače musel řešit Jakub Maličkay, ten předvedl jistý zákrok vyrážečkou.

10:15

Hráčům v bílých dresech se nedaří usadit v útočné třetině, soupeři se povedlo vyhodit přes všechny čáry dvakrát v krátkém časovém sledu.

09:40

První přesilovou hru si zahrají hokejisté z Univerzity Karlovy. Menší trest za hákování si vysloužil František Januška za potažení Dlaboly u obranné modré čáry.

09:20

Viktor Martínek se pěknou stahovačkou zbavil posledního protihráče, ale zároveň se dostal z dobré palebné pozice, bekhendová zadovka spoluhráče nenašla.

08:45

Tvrdou ránu do masky dostal Kristián Novák a okamžitě se přihlásil o přerušení hry. Rozhodčí odpískali těsně předtím, než Engineers dopravili puk do sítě.

08:18

Pomalu, ale jistě se začínají více dostávat do hry domácí. Pavel Vaňous hledal v levém kruhu Tomáše Březinu, jehož na jedničku pokryl Filip Dušek.

07:53

Hosté si pohlídali hrozící ofsajd, nicméně k zakončení se nedostali a Michael Klinger musel pořádně zabrat směrem dozadu, aby zabránil protiútoku.

07:13

Po nepovedené rozehrávce Šonského mohli UK Kings rozjet rychlý brejk, jenže Jáchym Čermák přihrál Filipu Čmejlovi za brusle.

06:40

Matěj Hasil najel do trojice konkurentů a dle očekávání kotouč na hokejce neudržel, do středního pásma ho poslal Jan Vávra.

06:12

Zpoza pravého kruhu vypálil ostrý forhendový projektil těsně nad ledem David Hradil, připravený Jakub Maličkay touš vyrážečkou nasměroval do boční sítě.

05:33

Stabilitu ztratil Pavel Vaňous a skončil v bráně, kde podrazil Nováka a způsobil posunutí brány. Rozhodčí přerušili hru, ale nevylučují.

05:01

Před bránou domácího celku se ocitl nikým nebráněný Oliver Glitta, zpracoval nelehkou žabičkou, leč následně vypálil forhendem příliš vysoko!

04:52

Situaci dvou proti jednomu řešil Viktor Martínek střelou zápěstím z pravého kruhu, Maličkaye trefil přímo do výstroje.

04:16

Jak je zvykem, tak univerzitní liga plyne v rychlém tempu. Enginners si zkusili vytvořit tlak, ovšem vysoký oblouček pokryl Jakub Kopenec.

03:57

David Volf se hezky otočil v rohu u mantinelu, následně zadovkou naslepo oslovil jenom připraveného protihráče Raitermana.

03:25

David Routa po levém mantinelu najel do útočného pásma a křižným pasem hledal Jakuba Dohnala, toho zradilo zpracování.

02:57

Kristián Novák se dočkal prvního úspěšného zákroku, dobře viděl na střelu od levého mantinelu a zakročil pravým betonem.

02:16

Z ostrého úhlu vyzkoušel střelecké zakončení Vojtěch Matějka, Kristána Nováka zachránila od inkasované branky boční síť.

01:28

S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Tomáš Březina, jeden na jednoho proti Pawlu Chmielovi neuspěl. Hrají hosté.

00:38

00:38 Daniel PISKAČ - 0:1

00:38

Univerzita Karlova právě vstřelila branku!
Hráči v bílých dresech pokračovali v úvodním tlaku a odměnou jim je vedoucí trefa hned v první minutě! Nahození od zadního mantinelu se odrazilo před bránu, kde si kotouč dojel sám nahazující DANIEL PISKAČ, který přetlačil Routu, plácl do puku forhendem a ten zamířil do sítě přes lapačkou Maličkaye! Asistence: Lukáš Moucha.

00:10

Derby o Prahu začalo! První akce patřila Univerzitě Karlově. Do útočného pásma zavezl puk David Volf, nahrávka na kapitána Čmejlu byla nepřesná.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

ČVUT Engineers Prague: Maličkay (Mann) – Svach, Staněk, Vobořil (C), Šonský, Raiterman (A), Kubata, Spurný – Hasil, Fabiánek, Januška, Holanik, Matějka, Dohnal, Jurak, Kučera, Březina, Hynek, Vaňous, Najman, Routa (A).
Trenér: Daniel Fuks

UK Kings Prague: Novák (Pícl) – Chmiel, Kopenec, Vávra, Dušek, Klinger, Dlabola (A), Gebell, Piskač – Volf (A), Málek, Glitta, Čmejla (C), Moucha, Hradil, Krchňák, Čermák, Martínek, Sochor, Rudolph, Jindra.
Trenér: Aleš Hybner

Rozhodčí: Šmika, Čáp – Kučera, Teršíp.
UK Kings Prague

Hokejistům Univerzity Karlovy se ve srovnání se soupeřem tolik nedaří, v sedmi střetnutích nasbírali šest bodů, takže se nachází o bod za městským rivalem. Mužstvo z hlavního města odstartovalo sezónu dvěma výhrami, leč momentálně drží nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě, naposledy padli těsně 1:2 po nájezdech s Black Dogs Budweis. Loni hráči UK Kings dokráčeli do semifinále, v němž vypadli právě s Engineers v pěti zápasech.
ČVUT Engineers Prague

Pražští Engineers vstoupili do nové sezóny velmi dobře, když v dosavadních třech zápasech nové sezóny nepoznali hořkost porážky, postupně porazili Riders Pardubice 5:3, stejný tým porazilo na jeho půdě 2:1 po nájezdech a v doposud posledním klání přestříleli North Wings Ústí nad Labem 6:3. Pražský tým v loňském ročníku bojoval o titul, leč ve finále ve čtyřech utkáních nestačil na plzeňské Akademiky.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční večer. Vítám vás při sledování Univerzitní ligy, u pražského derby mezi ČVUT a UK Kings.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

ČVUT Engineers Prague – UK Kings Prague

3:4

konec (0:2, 1:2, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Hasil (Routa, Januška), 45. Vobořil (Březina), 56. Hasil (Vobořil, Vobořil) – 1. Piskač (Moucha), 15. Jindra, 21. Čmejla (Volf), 25. Jindra (Dlabola, Martínek)

ČVUT Engineers Prague: Maličkay (Mann) – Svach, Staněk, Vobořil (C), Šonský, Raiterman (A), Kubata, Spurný – Hasil, Fabiánek, Januška, Holanik, Matějka, Dohnal, Jurak, Kučera, Březina, Hynek, Vaňous, Najman, Routa (A).
Trenér: Daniel Fuks

UK Kings Prague: Novák (Pícl) – Chmiel, Kopenec, Vávra, Dušek, Klinger, Dlabola (A), Gebell, Piskač – Volf (A), Málek, Glitta, Čmejla (C), Moucha, Hradil, Krchňák, Čermák, Martínek, Sochor, Rudolph, Jindra.
Trenér: Aleš Hybner

Rozhodčí: Šmika, Čáp – Kučera, Teršíp

Diváci: 8 854

Průběh zápasu
1. třetina
00:38 UKA 0:1 Piskač (Moucha)
09:40 ENG 2 Januška, hákování
14:25 UKA 0:2 Jindra
Po 1. třetině
2. třetina
20:24 UKA 0:3 Čmejla (Volf)
24:52 UKA 0:4 Jindra (Dlabola, Martínek)
28:01 UKA 2 Volf, vražení na hrazení
ENG 2 Staněk, hrubost
UKA 2 Vávra, hrubost
29:08 ENG 1:4 Hasil (Routa, Januška)
29:38 UKA 2 Klinger, vysoká hůl
35:56 ENG 2 Svach, podrážení
37:56 ENG 2 Najman, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
44:11 ENG 2:4 Vobořil (Březina)
50:25 UKA 2 Dušek, hákování
52:50 UKA 2 Klinger, sekání
ENG 2 Holanik, hákování
55:51 UKA 2 Dušek, hákování
55:59 ENG 3:4 Hasil (Vobořil, Vobořil)
Konec