Menu

Fotbal

Liga národů žen - Liga B

Česko – Bosna a Hercegovina

2:2

konec (1:1)

31.10.2023, 17:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • Tomáš Kalas (@tomascipy)

Tipsport: 1.41 3.92 6.77 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:14. (19:03:13)

Dnešní utkání sledovalo 7 488 diváků.
Z mé strany je to dnes již vše. Mějte krásný zbytek úterního večera a s konstatováním, že Hradec v ostrém reprezentačním testu minimálně po stránce atmosféry skutečně obstál, se loučím. Carpe diem!
I tak však probíhá parádní děkovačka. Holky ještě ochotně plní přání o fotku či podpis několika malým i velkým fanouškům. Není se čemu divit. 7 488 diváků je číslo, které v dohledné době jen tak překonáno nebude. Jak již bylo zmíněno, skutečně se jedná o nový rekord v návštěvnosti na ženském A-týmu.
Fotbalový večer v Hradci končí a ve finále to byla pěkná podívaná. I ve druhém poločase Češky dotahovaly jednobrankovou ztrátu, když se v 51. minutě prosadila Milena Nikolićová. Setrvalá převaha nakonec vynesla Lvicím druhou trefu v 67. minutě, to se prosadila Franny Černá. Za fantastické atmosféry to v Hradci mohlo dopadnout v divokém závěru na obě strany, ale je z toho nakonec remíza 2:2, která však více vyhovuje Bosně. Ta zůstává v čele ligové tabulky.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Gvozderacová nespěchala s rozehrávkou a vypadá to, že dnešní duel dospěje k remíze.

90+3

Další mizerně kopnutý roh a česká šance na třetí gól! Khýrová se výborně zbavila obránkyň před sebou a chtěla střílet, skluzem však do situace vletěly dvě hráčky Bosny a zablokovaly tento tvrdý pokus.

90+3

Střídání v týmu Bosna a Hercegovina:
ze hřiště odchází Hadžićová, přichází Gačanicaová.

90+2

Taslidžaová vytáhla hru dopředu a střílela přes blokující Dubcovou. Ta míč tečovala hlavou a střela nakonec dopadla na horní síť! Bosna má rohový kop.

90+1

Ještě se budou hrát čtyři minuty. A Češky chtějí tři body. Teď to z dálky zkusila Khýrová, její dalekonosný pokus ale skončil vedle tyče.

90

Po útočném faulu Bosňanky rychle rozehrávaly nákopem za obranu a Ekićová se zapojila z ofsajdu do hry. Další rychlý přesun vpřed končil kombinací na Cahynovou, která v šestnáctce upadla. Domácí hráčky chtěly penaltu, ale prosby jsou neúspěšné.

88

Na to konto Češky rychle rozehrály a Sonntágová dostávala výborný pas za obranu. To už celý stadion stál na nohách, radost z přečíslení 3 na 2 ale hatí signalizovaný ofsajd.

87

Na druhé straně si Bosna vybojovala roh a chtěla jej rozhodně lépe zahrát. Míč ale putoval velmi zvláštně, až skončil přímo na horní síti české branky.

86

Sonntágová souvislou kombinaci zakončovala zpoza vápna nepříliš razantní střelou, navíc doprostřed branky. Tohle Gvozderacová v poklidu měla.

84

A znovu útočily Bosňanky do otevřené obrany. Taslidžová si vzala míč do parády a střílela z dobrých 20 metrů. Výborně však proti ní vystoupila Stárová a zblokovala zakončení.

83

Sonntágová uklouzla a dala tím šanci Bosně. Nebezpečný centr Ekićové ale dokázala odpravit Pochmannová, navíc pak vybojovala na svou osobu faul.

82

Srážka dvou hráček na pravé straně pár metrů od vápna končí odpískaným faulem proti Češkám, zatímco stadionem obíhá mexická vlna.

Česko – Bosna a Hercegovina

2:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 31. Dubcová, 67. Černá – 6. Nikolićová, 51. Nikolićová

Karty:   35. Cahynová (CZE) – 53. Šabanagićová (BSN)

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:14.

Česko: Lukášová – Šlajsová, Pochmannová, Pěčková – Sonntágová, Cahynová (C), Stárová, Dubcová, Khýrová – Černá (81. Cvrčková), Růžičková (77. Mrázová)
Náhradníci: Votíková, Růžičková – Křivská, Huvarová, Bužková, Šubrtová, Cvrčková, Kotrčová, Dědinová, Mrázová

Trenér: Karel Rada

Bosna a Hercegovina: Gvozderacová – Sliškovićová (59. Krajnićová), Milinkovićová, Hasanbegovićová, Šabanagićová (59. Hreljaová) – Hadžićová (90+3. Gačanicaová), Spasojevicová (78. Taslidžaová) – Ekićová, Gavrićová, Kršová – Nikolićová (C)
Náhradníci: Delićová, Fakovićová – Velagićová, Husićová, Krajnićová, Piskićová, Gačanicaová, Taslidžaová, Kamerićová, Hreljaová, Čuleová

Trenér: Samira Huremová

Rozhodčí: Marottaová – Trasciattiová, Tempestilliová (vš. ITA)

Diváci: 7 488