Menu

Hokej

2. liga skupina Západ

HC Baník Příbram – Piráti Chomutov

4:3

konec (1:1, 2:1, 1:1)

04.10.2023, 18:30 • Zimní stadion Příbram • 4 • Skupina Západ • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 3.16 4.85 1.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vyrovnané střetnutí končí vítězstvím Příbrami, která dnes byla šťastnější. Velkým hrdinou zápasu je Ondřej Havlín, který se z pozice obránce zapsal dvakrát mezi střelce. Chomutovští tahali za kratší konce a o jejich porážce rozhodla chyba při vlastní přesilové hře. Baník se tak vyhoupne do čela západní skupiny.

Tímto se s vámi už loučím a znovu se na vás budu těšit u některého z dalších zápasů Chomutova, napočtenou. (20:53:18)

Konec zápasu.

59:59

Tvrdou ránu vyslal od modré čáry Patrik Kadeřávek, jehož pokus vyrazil Petr Jiroušek hranou betonu. Příbram si tak připíše cenné vítězství.

59:29

Martin Altrichter dál zůstane na střídačce, Chomutov si navíc bere oddechový čas. Podaří se jim vyrovnat?

59:29

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Ladislav Gengel – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk.

58:54

Od vlastní modré čáry se snažil trefit prázdnou branku Josef Hasman, který bránu netrefil, a tak se píská zakázané uvolnění.

58:00

Sražené střely se zmocnil Viktor Hübl, který zpoza branky chtěl nachytat domácího brankáře. Jenomže Petr Jiroušek si puk do branky nesrazil.

57:35

57:35 Tadeáš SVOBODA - 4:3

57:35

Piráti právě vstřelili branku!
Uvidíme dramatickou koncovku! TADEÁŠ SVOBODA ve středním pásmu naznačil, že půjde na osu, ale strhl svůj pohyb do strany. Následně vyslal přesnou střelu, která zaplula do bližší šibenice branky. Asistence: Radek Havel a Jakub Březák.

56:23

Zajíčkova střela byla sražená, ale puku se zmocnil František Mála, jenž z úhlu trefil boční stranu síťky.

55:19

Od modré čáry vyslal propagační pokus Josef Saňa, jehož snažení vyrazil hostující brankář k zadnímu mantinelu.

55:00

Chomutovu zbývá pět minut na to, aby s výsledkem něco udělal. Ovšem Příbram se výborně brání a rychle přechází do protiútoků.

54:09

54:09 Ondřej HAVLÍN - 4:2

54:09

Příbram právě vstřelila branku!
V přesilové hře se před branku Chomutova proháčkoval obránce ONDŘEJ HAVLÍN, který podruhé v utkání prostřelil Martina Altrichtera. Asistence: Michal Dragoun a Petr Jiroušek.

53:26

Čárový rozhodčí odpískal šest hráčů Příbrami, avšak rychle vzal svou chybu zpátky – vylučovat se nebude.

52:50

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
František Lukeš – 2 min., vysoká hůl.

52:20

Chomutovští hrají zkrácenou přesilovou hru! Z pravé strany se napřáhl František Lukeš, jehož pokus domácí brankář vyrazil.

51:38

Po vyhraném vhazování okamžitě vystřelil David Zdeněk, jehož snažení vyrazil Martin Altrichter nad branku.

51:30

Josef Hasman nabral velkou rychlost, ale před branku ho nepustil Radek Havel, jenž pod sebou nechal nohu a navíc dojel do mantinelu. Při odjezdu na střídačku potřeboval pomoc spoluhráčů.

51:16

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Michal Dragoun – 2 min., sekání.

51:07

Jelínkovo nahození se snažil mezi kruhy tečovat Ondřej Havlín. K tomu nedošlo, a tak byl znovu připravený hostující brankář.

50:40

Nejprve vyhazoval Jakub Váchal, jehož o chvíli později napodobil také Radek Havel. Chomutov potřebuje toto oslabení přežít.

50:10

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Vít Seemann – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.

50:10

Vítu Seemannovi se podařilo získat puk za brankou, ale spoluhráči mu nepřišli na pomoc. Následně hostující obránce vyhodil mezi diváky.

49:16

František Lukeš zadovkou našel Richarda Zárubu, jehož pokus byl sražený obráncem. Po další kombinaci se Chomutov ke střele už nedostal.

48:12

Střelou přes obránce se zakončením prezentoval Richard Pětník, jehož pokus z kruhu pro vhazování schoval Martin Altrichter do lapačky.

47:13

Po srážce s Jakubem Chrpou zůstal na ledové ploše ležet Michal Dragoun. Hlavní rozhodčí hru raději přerušil, aby se zkušený útočník mohl dostat na střídačku.

46:20

Mezi kruhy se nacházel Ondřej Havlín, jehož pokus proletěl vedle levé tyče. Po chvíli ještě zkoušel štěstí Petr Kafka, avšak Martin Altrichter hru lapačkou přerušil.

46:05

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Tadeáš Svoboda – 2 min., vysoká hůl.

45:33

Petr Eret se vydal za útočnou akcí, ale do pásma mu dříve přejel Martin Tůma. Pro ofsajd jsou Piráti vykázaní do středního pásma.

43:58

František Lukeš přihrával na modrou čáru, kde se nacházel jen soupeř. Ondřej Havlín zkoušel své štěstí z pravého kruhu, ale Martin Altrichter byl znovu připravený.

42:28

Z levé strany znovu střílel Tadeáš Svoboda, jenž trefil nohu soupeře. Následně Patrik Kadeřávek neudržel pásmo a píská se ofsajd.

41:58

Tadeáš Svoboda pouštěl přihrávku za sebe, kde se nacházel Jakub Chrpa, do jehož pokusu skočil Dominik Havelka.

41:45

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Ondřej Havlín – 2 min., faul loktem.

40:25

Tadeáš Svoboda viděl ve druhé vlně najetého Františka Lukeše, jehož pumelice skončila nad horní tyčkou branky!

40:01

Začala třetí třetina.

Dnešní utkání sleduje 214 diváků.
Jestliže Příbram byla nebezpečnější v první periodě, tak Chomutovští v té druhé. Domácí celek posunul do vedení Jan Bečvář, ale rychlou odpověď našel František Lukeš. Ovšem v polovině duelu ujel Milanu Kostourkovi soupeře a v oslabení se nemýlil Tadeáš Pinkas. Piráti tak budou v poslední dvacetiminutovce dotahovat jednogólové manko.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:50

Třetí kombinace dobře kombinovala v útočném pásmu. Ovšem Málův pokus byl nepřesný, avšak Piráti dál kombinují.

38:12

Milan Kostourek si chtěl posunout puk rukavicí, ale místo něj hrál Petr Eret, a tak se znovu přerušuje.

36:41

Od modré čáry se napřáhl Tomáš Rajgl, jehož snažení si cestu do branky nenašlo. Chomutov je v posledních okamžicích mnohem nebezpečnější, a tak Příbram musela odpovědět.

35:41

Cink! František Mála před vlastní brankou zachytil přihrávku soupeře a ujížděl se spoluhráčem do přečíslení. Po následné přihrávce pálil z levého vrcholu kruhu Jakub Chrpa, jenž orazítkoval brankovou konstrukci.

34:02

Patrik Kadeřávek od mantinelu přihrával na zadní tyčku, kde se nacházel Tadeáš Svoboda, jemuž se zblízka nepodařilo přehodit brankářův beton.

33:18

Z trestné lavice naskočil Martin Tůma, který byl ihned atakovaný, a tak zadovkou uvolnil svého parťáka. David Putz mířil sám na brankáře, ale forhendem neprostřelil Petra Jirouška.

32:00

Jakub Váchal se zmocnil černé gumy, kterou vyhodil o mantinel přes celé kluziště. Chomutovští tak mohou poslat do hry čerstvé síly.

31:14

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Martin Tůma – 2 min., držení.

31:07

Rychlou kombinaci zakončoval z mezikruží Daniel Jouza, jehož pokus zamířil jen do brankáře. Tohle byla situace, která by měla končit gólem.

30:30

Od modré čáry vyslal jedovatý pokus František Lukeš, který mířil těsně nad horní tyčku.

29:34

29:34 Tadeáš PINKAS - 3:2

29:34

Příbram právě vstřelila branku!
Milanu Kostourkovi v početní výhodě ujel soupeř, jehož musel faulovat. Ovšem přihrávka mířila stejně mezi kruhy, kde se nacházel pohotový TADEÁŠ PINKAS, který zamířil k levé tyči. Asistence: Matěj Kolda a Josef Saňa.

28:14

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Jan Bečvář – 2 min., podrážení.

28:08

Přihrávka od zadního mantinelu mířila mezi kruhy, odkud vystřelil Daniel Jouza, do jehož pokusu vložil hůl Jan Bečvář.

27:00

Petr Eret našel na pravém kruhu Jakuba Zajíčka, jehož pokus přes obránce si Petr Jiroušek našel.

26:08

Svobodova přihrávka byla sražená, přesto se k ní Viktor Hübl dostal. Zakončení hostujícího kapitána mířila jen do výstroje gólmana.

25:21

Ihned po vhazování si na osu vybruslil František Lukeš, jehož pokus znovu vyrazil Petr Jiroušek před sebou. za dorážkou se ještě cpal Jakub Chrpa, jenž byl brankáři příliš blízko.

25:15

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Radek Jelínek – 2 min., nedovolené bránění.

24:18

24:18 František LUKEŠ - 2:2

24:18

Piráti právě vstřelili branku!
Je znovu rychle vyrovnáno, tentokrát dotahoval Chomutov. FRANTIŠEK LUKEŠ vystřelil z vrcholu levého kruhu a našel si i vyražený kotouč. Jeho dorážka už mířila za brankovou čáru. Asistence: Tadeáš Svoboda.

23:16

Mohlo být vyrovnáno, když se za domácí obranou nacházel Daniel Jouza. Jeho pokus mířil k levé tyči, avšak vyrážečka Petra Jirouška byla na správném místě.

22:29

22:29 Jan BEČVÁŘ - 2:1

22:29

Příbram právě vstřelila branku!
Tomáš Koblížek se nechal obrat za vlastní brankou o kotouč, kterého se zmocnil Josef Hasman. Jeho zadovka mířila mezi kruhy, odkud JAN BEČVÁŘ zamířil ke vzdálenější tyči, kam Martin Altrichter nemohl dosáhnout. Asistence: Josef Hasman a Matěj Kolda.

21:33

Od modré čáry nahazoval puk na branku Ondřej Havlín, který prověřil pozornost brankáře. Jenomže po postavení Michala Dragouna v brankovišti byla Příbram vykázaná do středního pásma.

20:36

Vyhození Chomutova tečoval obránce Radek Jelínek, a tak se hra nepřerušovala. Následně si Martin Altrichter pohlídal nahození.

20:01

Začala druhá třetina.
Chomutovští se ujali vedení v první minutě, když se po dvaadvaceti vteřinách prosadil Vít Seemann. Ovšem o dvě minuty ho na druhé straně napodobil Ondřej Havlín, a tak první perioda končí za stavu 1:1. Ovšem pokud se hře budeme věnovat i v dalších minutách úvodní části, musíme přiznat, že domácí celek byl mnohem nebezpečnější.

20:00

První třetina skončila.

19:20

Nahození Baníku přišlo od vlastní modré čáry, avšak hostující brankář byl pozorný a znovu raději hru přerušil, protože měl před sebou dojíždějícího Jaroslava Chloubu.

18:05

Chomutovští se ubránili, i proto stav zůstává nerozhodný. Zatím je ale Příbram hodně nebezpečná, na vedení to ale nestačí.

17:36

Domácí celek si vypracoval další velkou šanci! Zadovka z mezikruží mířila do pravého kruhu pro vhazování, odkud k bližší tyči mířil Michal Dragoun. Jenomže Martin Altrichter se znovu skvěle přesunul a touš vyrazil.

16:05

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Richard Záruba – 2 min., hrubost.

15:52

Jakub Zajíček vybojoval puk za brankou a následně si vyjel do kruhu pro vhazovaní, odkud branku Příbrami ale minul.

14:46

Domácí mužstvo se usadilo před brankou soupeře, ale nikterak hostujícího brankáře neohrozilo. Čtvrtá formace Chomutova měl obrovské starosti.

12:22

Od modré čáry se napřáhl Richard Záruba, do jehož pokusu se položil Radek Jelínek. Příbrami se následně povedlo znovu vyhodit.

11:50

Chomutovu se zatím nedaří usadit se před brankou soupeře. Příbram zatím snadno vyhazuje puky do bezpečné zóny.

11:07

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Petr Kafka – 2 min., sekání.

10:59

Jakub Chrpa přihrával mezi kruhy, kde se nacházel František Mála, jehož pokus mířil vedle první tyče.

10:14

Po přihrávce z pravé strany se před chomutovskou brankou objevil Tadeáš Pinkas, který se pokoušel o bekhendový blafák. Ovšem Martin Altrichter se skvěle položil a kotouč schoval do své výstroje.

08:39

Radek Havel nahazoval kotouč na branku, před kterou číhal na teč Viktor Hübl. Ovšem to se nepovedlo, a tak betonem zasáhl Petr Jiroušek.

07:47

Nahozením od pravého mantinelu se prezentoval David Zdeněk, avšak jednalo se pouze o propagační pokus. Následně se se hra otočila a podobně si počínal také Jakub Váchal.

07:15

Tomáš Rajgl nepřesně přihrával, když kotouč poslal jen na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po levici domácího gólmana.

06:21

Josef Saňa posunul puk po modré čáře na Ondřeje Havlína, který sice mířil nad branku. Ovšem Martin Altrichter měl lapačku připravenou a hru raději přerušil.

05:42

František Lukeš nejprve naznačil střelu, kterou na malou chvíli odložil. Následný pokus srazil do ochranné sítě Radek Jelínek.

05:00

Oba celky se v poslední minutě spíše střídají u kotouče. Ani jeden se nemůže dostat přes modrou čáru, což zakázaným uvolněním změnili hráči Chomutova.

03:54

Příbram se ocitla v přečíslení a zaznamenala další velkou šanci. Lukáš Bednařík vystřelil z pravého kruhu, který hostující brankář vyrazil mezi kruhy. Následnou dorážku směřoval Jakub Mařík vedle brány.

03:21

Vyhození domácího celku mířilo na Martina Altrichtera, který chtěl rozehrát na Jakuba Váchala. Avšak kotouč se před brankářem Chomutova zasekl, a tak musel rychle reagovat.

02:03

02:03 Ondřej HAVLÍN - 1:1

02:03

Příbram právě vstřelila branku!
Domácí celek našel velmi rychlou odpověď. První zakončení ONDŘEJE HAVLÍNA zamířilo do Daniela Jouzy, a tak stejný obránce měl šanci na reparát, jenž skončil v brance Pirátů – 1:1. Asistence: Josef Saňa a Matěj Kolda.

01:46

Přihrávka Příbrami mířila na levou stranu, odkud z kruhu pro vhazování vypálil Petr Kafka. Jeho zakončení mířilo k bližší tyči, kde byl připravený Martin Altrichter.

01:06

Před brankou Chomutova se nacházel Ladislav Gengel, jemuž nebylo umožněno vystřelit. Avšak domácí mužstvo pokračuje v útočné akci.

00:22

00:22 Vít SEEMANN - 0:1

00:22

Piráti právě vstřelili branku!
Vyhrané vhazování mířilo na levou stranu, odkud nahodil kotouč na branku VÍT SEEMANN, který trochu překvapivě prostřelil domácího maskovaného muže – 0:1. Asistence: Petr Eret.

00:10

Na buly se postavili Michal Dragoun a Viktor Hübl. Z prvního malého vítězství se mohl radovat hostující kapitán. Nahození od modré čáry schoval do lapačky Petr Jiroušek.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Saňa, Havlín, Havelka, Jelínek, Rajgl, Zdeněk – Kafka, Kolda, Dragoun – Furch, Pětník, Bečvář – Gengel, Hasman, Pinkas – Mařík, Bednařík, Chlouba.
Trenér: Radek Bělohlav

Piráti Chomutov: Altrichter (A. Horák) – Kadeřávek, Březák, Seemann, Záruba, Havel (A), Váchal, F. Hynek – Lukeš (A), Hübl (C), T. Svoboda – Kostourek, Eret, Zajíček – Mála, Koblížek, Chrpa – M. Tůma, Putz, Jouza – Remeš.
Trenér: Martin Pešout

Rozhodčí: Barek – Hlinka, Figer.
Půjde o šlágr kola, vždyť se střetnou zatím nejlepší týmy západní skupiny druhé ligy. Hůře postavená Příbram získala osm bodů, když zvítězila s Vrchlabím, Řisuty a po prodloužení také s Letňany. Nejproduktivnějším hráčem pak je Petr Kafka, jenž má na kontě devět bodů (4+5). Chomutovští mají o bod více, když si poradili s Chebem, Letňany i Děčínem. Piráti jsou velmi produktivní v přesilových hrách, využili jich z 38%. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Viktor Hübl, jenž zaznamenal 9 bodů. Kapitán Chomutova je také nejlepším střelcem ligy, když se radoval šestkrát.
Vítám vás u souboje dvou týmů, mezi nimiž to v minulém play-off pořádně třeskalo. HC Baník Příbram totiž přivítá chomutovské Piráty. Speciální duel prožije Petr Eret, který v letním termínu vyměnil zmíněné kluby a nově obléká dres Severočechů.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

HC Baník Příbram – Piráti Chomutov

4:3

konec (1:1, 2:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Havlín (Saňa, Kolda), 23. Bečvář (Hasman, Kolda), 30. Pinkas (Kolda, Saňa), 55. Havlín (Dragoun, Jiroušek) – 1. Seemann (Eret), 25. Lukeš (T. Svoboda), 58. T. Svoboda (Havel, Březák)

HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Zdeněk, Jelínek (A), Saňa (A), Havlín, Havelka, Rajgl – Dragoun, Kafka, Gengel (C) – Hasman, Kolda, Bečvář – Furch, Pětník, Pinkas – Bednařík, Mařík, Chlouba.
Trenér: Radek Bělohlav

Piráti Chomutov: Altrichter (A. Horák) – Kadeřávek, Březák, Seemann, Záruba, Havel (A), Váchal, F. Hynek – Lukeš (A), Hübl (C), T. Svoboda – Kostourek, Eret, Zajíček – Mála, Koblížek, Chrpa – M. Tůma, Putz, Jouza – Remeš.
Trenér: Martin Pešout

Rozhodčí: Barek – Hlinka, Figer

Diváci: 824

Průběh zápasu
1. třetina
00:22 CHM 0:1 Seemann (Eret)
02:03 PRI 1:1 Havlín (Saňa, Kolda)
11:07 PRI 2 Kafka, sekání
16:05 CHM 2 Záruba, hrubost
Po 1. třetině
2. třetina
22:29 PRI 2:1 Bečvář (Hasman, Kolda)
24:18 CHM 2:2 Lukeš (T. Svoboda)
25:15 PRI 2 Jelínek, nedovolené bránění
28:14 PRI 2 Bečvář, podrážení
29:34 PRI 3:2 Pinkas (Kolda, Saňa)
31:14 CHM 2 M. Tůma, držení
Po 2. třetině
3. třetina
41:45 PRI 2 Havlín, faul loktem
46:05 CHM 2 T. Svoboda, vysoká hůl
50:10 CHM 2 Seemann, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
51:16 PRI 2 Dragoun, sekání
52:50 CHM 2 Lukeš, vysoká hůl
54:09 PRI 4:2 Havlín (Dragoun, Jiroušek)
57:35 CHM 4:3 T. Svoboda (Havel, Březák)
59:29 PRI 2 Gengel, zdržování hry / padnutí na puk
Konec