Menu

Hokej

Přípravné zápasy

HK Krnov – HK Opava

0:7

konec (0:2, 0:3, 0:2)

19.09.2023, 18:00 • Krystal aréna, Krnov • Tomáš Chalupa

To je z mé strany vše, hezký zbytek večera přeje Tomáš Chalupa. (20:20:03)
V Krnově je dobojováno! Opava si podle očekávání připisuje vysoké vítězství a Krnov poráží 7:0. Slezan utkání odehrál v poměrně poklidném tempu a profesorským stylem dokráčel k pohodlné výhře. V sobotu už červenobílé čeká na témže ledě zcela jiný kalibr, v prvním druholigovém kole totiž Opavští síly změří s Havlíčkovým Brodem.

Konec zápasu.

59:41

Opava právě vstřelila branku!
Nakonec je tady ještě sedmý kotouč v krnovské síti! Po opavském přečíslení kotouč zůstal ležet na konci nepřehledné situace v krnovském brankovišti, odkud si úspěšnou dorážku připisuje JAKUB LUDVÍK! Asistence: Marek Brada, Adam Beránek.

59:00

Zápas už se v tuto chvíli spíše dohrává, domácí ani bohužel nemají síly na nějakou kombinaci...

58:04

Brada jde na dvě minuty ven za vysokou hůl. Dočkají se domácí alespoň čestného zásahu?

58:00

Lukáš Horný mohl zaznamenat alespoň čestný úspěch Krnova, Nowak jej ale zblízka vychytal!

57:36

Rousek mohl vzápětí přidat další branku, tentokrát si ale Vítek jeho ránu z mezikruží pohlídal.

57:05

Opava právě vstřelila branku!
Ještě jedna branka v krnovské síti! Slezan se dostal do přečíslení dva na jednoho, kotouč táhl po pravé straně Jakub Ludvík. Ten na levou stranu nahrál osamocenému TOMÁŠI ROUSKOVI, který už neměl problém puk umístit za záda přesouvajícího se Vítka. Asistence: Jakub Ludvík.

56:27

Domácí v plném počtu.

56:03

Krnov se pokusil zahrozit ve čtyřech. Lukáš Horný před brankou z rohu kluziště hledal některého ze svých spoluhráčů, Antonín Nowak ale kotouč sebral ze vzduchu a bylo po všem.

55:33

Opavští špatně rozehráli a výsledkem je zakázané uvolnění.

55:15

Krnovský brankář už poněkolikáté dostal pukem do masky a rozhodčí znovu raději pískají. Mladému gólmanovi dnes rozhodně není co závidět.

54:27

Kryštof Beneš si ve vlastní třetině pomohl krosčekem, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Krnovský obránce dnes potřetí putuje za katr.

54:15

Další vhazování před Patrikem Vítkem, který musel zasahovat proti střele Alexe Kotáska.

53:35

Mario Horizral na vlastní modré obral o puk Jana Thiela a nadechoval se k úniku! Opavský zadák ale zabral a doutnající požár se mu dobrým zásahem hokejkou podařilo na poslední chvíli zažehnat.

52:40

V Krnově nám nyní stávkuje časomíra, hra je tak přerušená. Brzy však podle všeho budeme pokračovat.

51:55

Slezan i nadále operuje v útočné třetině a snaží se prokombinovat až k zakončení do prázdné klece...

51:00

Havlíčkův trest je u konce, Krnov tohle oslabení zvládne.

50:38

Krnovští vyhazují do bezpečí.

50:15

Alex Kotásek na konci opavské kombinace tvrdou ranou z levého kruhu orazítkoval vzdálenější tyč!

49:40

Prvních 29 sekund domácí zvládli, po zablokované střele se však v jejich třetině vhazuje.

49:11

Ondřej Havlíček zahákoval svého soupeře a Krnov se bude muset bránit.

48:54

Další vzruch před Vítkem. Od modré pálil opavský kapitán Šindelář, před brankou na teč číhal zkušený Tomáš Káňa. Kotouč zasáhl, nakonec však rozduněl pouze mantinel za zády krnovského brankáře.

47:57

Adam Beránek se podruhé v této části hry dostal do zajímavé šance. Po střele nad tentokrát vyprášil Vítkovu výstroj.

47:30

Tomáši Rubému se podařilo přečíst křižnou přihrávku a Krnov si může na chvíli odpočinout. Nakonec však opravdu pouze na chvilku, domácí se totiž dopustili zakázaného uvolnění.

46:36

Opava se v tuto chvíli hokejem vyloženě baví a nežene se za každou cenu nejkratší cestou k brance.

45:40

Adam Beránek mohl využít zaváhání domácího hráče a po přechodu do pásma pálil z levého kruhu, rána ale skončila nad břevnem.

44:49

O čestný úspěch Krnovských se mohl postarat Jiří Hon. Domácí zadák dostal kotouč na útočné modré a sjel si blíže brance, následná střela bohužel ale trefila pouze brusle protihráče.

44:25

Finský zadák Slezanu Niko Ervasti se pokoušel o svou první branku v opavském dresu, proti však byl Patrik Vítek, který jeho ránu srazil do ochranné sítě.

44:05

Opavští v ofsajdu.

43:30

Lukáš Peterka se snažil vymyslet krnovský útok, ve středním pásmu ale ztratil rovnováhu a upadl.

42:56

Utkání zatím pokračuje ve stejném tempu, jako v prvních dvou periodách. Krnovští bojují, Opavě však stačí její profesorský styl.

41:40

Šestou branku Opavy mohl přidat Alex Kotásek! Útočník Slezanu zakončoval přízemní ranou z mezikruží, Vítek se ovšem skvěle natáhl a kotouč betonem vyrazil.

40:30

Krnovští ustáli první útok Opavy a Peterka vyvezl kotouč z vlastní třetiny. Více toho však domácí nevymysleli.

40:01

Střídání v týmu HK Opava:
ze hřiště odchází Slíž, přichází Nowak.

40:01

Začala třetí třetina.
Je za námi čtyřicet minut zápasu. Krnovu s přibývajícím časem viditelně dochází síly a pro hráče domácích musí být utkání fyzicky nesmírně vyčerpávající. Rozdíl mezi kvalitou druhé ligy a krajského přeboru je zkrátka znát. Opavští tak v poklidu kráčí za pohodlnou výhrou v generálce před sobotním prvním ligovým utkáním s Havlíčkovým Brodem.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:18

Nakonec z rohu kluziště dostal přihrávku Kotásek, zblízka ale na Vítka nevyzrál.

38:47

Opava opět operuje před Vítkem. Jakub Ludvík pálil od modré a domácí brankář kotouč vyrazil do rohu, tam hrací předmět znovu získávají červenobílí.

38:00

Krnov už bude za malou chvíli kompletní, i nadále se však musí bránit.

37:27

Opava právě vstřelila branku!
Pátá branka v síti Krnova. Jiří Šindelář nahodil puk přímo na soupeřovu kasu a Vítek sice nejprve zasáhl, poté ale úspěšně puk dorazil ADAM BERÁNEK! Asistence: Jiří Šindelář, Jan Vojtovič.

37:20

Jedna z opavských střel teď trefila Patrik Vítka do masky a rozhodčí hru raději přerušují.

36:55

Opavě je v útočné třetině odpískána přihrávka rukou. Z prvního krnovského trestu zbývá ještě 38 vteřin.

36:24

Krnovští vyhazují přes všechny čáry a mohou si na chvíli oddechnout.

36:04

Pozor, Krnov půjde do čtyř! Sudí Jakub Vítek vylučuje po dalším zásahu vysokou holí, tentokrát je hříšníkem Kryštof Beneš.

35:40

Jeden z hráčů Krnova si odpočine po zásahu protihráče vysokou holí.

35:25

Opava právě vstřelila branku!
Čtvrtá branka Opavy! Vedení Slezanu zvyšuje pohotovou ranou z levé strany RADIM ŠTĚPÁNEK! Patrik Vítek na tvrdou střelu pod břevno nedosáhl. Asistence: Jan Štindl.

34:40

Nepříjemný projektil vyslal z relativně velkého úhlu Alex Kotásek, Patrik Vítek se musel vytasit s netradičním zákrokem helmou.

34:00

Krnov se přihlásil o slovo, konkrétně si ho vzal Jakub Hendrych. Ten se protlačil opavským útočným pásmem na levé straně a vypálil, jenže Slíž zasahuje levým betonem.

33:25

Dlouho se v ní však neohřál a žlutomodří museli rychle uhánět zpátky. Naštěstí pro ně brejk před útočnou zbrzdil Adam Beránek, který své spoluhráče vystavil do ofsajdu.

33:11

Radimovi Štěpánkovi nevyšla dlouhá přihrávka a výsledkem je zakázané uvolnění. Krnovští se po delší době podívají do útočné třetiny.

32:26

Drtivý nápor Opavy končí až nyní! Patriku Vítkovi se podařilo při střele Jana Štindla utěsnit bližší tyč a navíc dokázal puk udržet, čímž výrazně pomáhá svým spoluhráčům.

31:30

Slezan zamkl Krnov v jeho vlastní třetině a rozjel pořádný kolotoč! Ervastiho rána prolétla vedle, po střele Brady za Vítkem dokonce zvonila tyč!

30:52

Čtvrtou branku mohl přidat po opavské kombinaci Tomáš Rousek, rána z první mu ale mezi kruhy nesedla. Tlak Slezanu nicméně pokračuje.

30:03

Opava právě vstřelila branku!
Patrik Vítek potřetí kapituluje! Slezané k využití přesilovky potřebovali pouhých 19 sekund. Pak dostal na levé křídlo kotouč JAN VAŠENKA, který se ranou mezi betony nemýlil a přidává svou druhou branku v utkání. Asistence: Adam Beránek, Radim Štěpánek.

29:44

Přesilovka pro Opavu, ven jde dnes podruhé Martin Kocián. Zadák Krnova se provinil hákováním.

28:20

Další opavský únik! Jiří Šindelář pěknou žabičkou nabídl hrací předmět Tomáši Káňovi, který se zbavil obránce a byl před Vítkem. Ale i tentokrát krnovský brankář skvěle zasahuje betonem.

27:24

Hosté Krnov v početní nevýhodě ani tentokrát do ničeho nepustili a již jsou kompletní.

26:45

Jan Štindl ve dvou obrovských šancích! Nejprve jej do samostatného úniku vyslal dlouhou přihrávkou brankář Slíž a opavský útočník mířil pod břevno, střela mu ale hrubě nevyšla a mířila snad o metr a půl vedle. Vzápětí dostal Štindl zblízka šanci na reparát, druhý pokus ale zastavují betony Patrika Vítka.

26:10

Opava se zatím brání bez jakýchkoliv potíží, Krnov bude rozehrávat zpoza vlastní branky.

25:24

Marek Brada se ve středním pásmu provinil hákováním a Krnov si zahraje přesilovku.

24:40

Opava teď svírala Krnov a třetí branka visela ve vzduchu! Obrovské šance měl Thiel a také další hráči, obrovský závar ale Krnovští ustáli.

23:28

Máme tady poměrně zajímavou věc. Alex Kotásek odehrál první třetinu v dresu Krnova, druhou část hry už ale hraje za Opavu.

23:06

Jiří Hudečka nejprve obětavě zblokoval střelu Radima Štěpánka a následně vyhodil kotouč na zakázané uvolnění.

22:40

Slezan v plném počtu.

22:10

Opava je v oslabení paradoxně možná nebezpečnější, než v pěti. Hodně nebezpečně teď tečoval před Vítkem Brada, puk se ale mezi tři tyče nevešel.

21:10

Ohrožení Slížovy branky se však nekonalo, jeden zákrok si nakonec připsal dokonce Vítek. Opava ve čtyřech.

20:33

Jiří Šindelář zbytečné za brankou Krnova podrazil protihráče a Krnov bude hrát 35 sekund 5 na 3.

20:01

Začala druhá třetina.
Je za námi prvních dvacet minut utkání, které zatím přítomným fanouškům servíruje relativně očekávanou podívanou. Opavští v poklidném tempu diktují tempo hry a až na výjimky Krnov do ničeho nepouští. Zatím Slezan vede o dvě branky, které zařídili Vojtovič s Vašenkou.

20:00

První třetina skončila.

19:34

Jan Vojtovič dnes málem podruhé udeřil v oslabení! Opavský útočník těžil z dobré práce svého spoluhráče, který vybojoval puk za brankou a následně jej Vojtovičovi předložil do parádní pozice, Patrik Vítek ale výborně máchl lapačkou a třetí inkasované brance zabránil.

19:07

Jakub Hendrych si obhodil protihráče na modré čáře a byť ne gólovou radostí, bude za svou snahu odměněn. Za sekání jde ven Radim Štěpánek.

18:20

Zakázané uvolnění Krnova.

17:13

Po vyhraném vhazování se z ničeho nic před brankářem Opavy objevil Lukáš Horný a po jeho dobré kličce už se zdálo, že Krnov se dočká první branky! Mladý útočník ale nakonec puk nedokázal zvednou nad Slížův beton a skóre se tak nemění.

16:46

O další projektil se pokoušel Daniel Pachula, ránu bohužel pro domácí blokuje jeden ze clonících hráčů.

15:35

Solidní pasáž domácích. Další zakončení přidal David Rybka, střelu z mezikruží ovšem Slíž viděl a kotouč v pohodě chytil.

14:55

Na druhé straně musel být na pozoru po delší době Marek Slíž. Krnov vyhrál buly v útočné třetině a Kryštof Beneš od modré okamžitě vypálil. Kotouč byl možná ještě tečován, nakonec se ale mezi tři tyče nevešel.

14:40

Jan Thiel za vlastní brankou dlouho otálel s rozehrávkou, nakonec se ale málem toto čekání vyplatilo. Rousek totiž dostal ve středním pásmu přihrávku do rychlosti a na středu hřiště se dostal k zakončení, puk ale Vítek schoval v lapačce.

13:39

Od modré čáry vypálil urostlý Jan Thiel. Střela opavského zadáka ale neměla brankové parametry, Vítkovi navíc ani nikdo nestínil. Práci měl tedy krnovský brankář snadnou.

13:00

Krnov již tedy hraje v plném počtu a nahazuje kotouč do opavské třetiny.

12:28

Opava právě vstřelila branku!
Slezan zdvojnásobuje své vedení! Krnov nakonec dlouhé oslabení neustál. Po střele od modré vznikla před brankou Vítka velká skrumáž, na jejímž konci kotouč do sítě uklidil JAN VAŠENKA! Asistence: Radim Štěpánek, Kryštof Kadula.

12:15

Na druhé straně ujel ve stále ještě probíhajícím oslabení Martin Buršík, ani nadvakrát ale kotouč přes Slížovy betony neprocpal!

11:30

Vzápětí měla Opava další velkou šanci! Krásnou individuální akci předvedl Tomáš Rousek, který s kotoučem na holi projel půl hřiště a nakonec mu v cestě stál už pouze Patrik Vítek. A ten kličku opavského snajpra nezbaštil!

10:50

Po střele Jana Vojtoviče z pravého kruhu se kotouč odrážel brankovištěm domácích, k jejich štěstí ale nakonec puk mezi tři tyče nezamířil a Krnov následně odpaluje do bezpečí!

10:26

Opavě nevyšel přechod přes útočnou modrou čáru a zastavuje ji odpískané postavení mimo hru.

10:10

Krnov ihned po vhazování vyhazuje až ke Slížovi.

09:54

Na tahu tak znovu byla Opava, která bude za svou aktivitu odměněná druhou početní výhodou zápasu. Vysokou holí do obličeje zasáhl protihráče Tomáš Kubík, který navíc dostává hned čtyřminutový trest.

08:50

Lukáš Peterka se spolu se svými spoluhráči snažil soupeře napadat a Krnovští chtěli v rohu útočné třetiny vybojovat kotouč. Záměr jim ovšem nevyšel.

07:59

Patrik Vítek se dnes v domácí brance rozhodně nudit nebude. Mladý brankář si připisuje další zákrok, tentokrát zneškodnil ránu Jakuba Ludvíka od modré.

07:12

Opava se na chvíli usadila v útočné třetině, domácí pak ovšem kotouč vybojovali a hosté odjíždí střídat.

06:37

Slezan hraje v plném počtu.

06:17

Favorit utkání je ve čtyřech aktivní. V mezikruží se ke střele dostal Kryštof Stuchlík, vyprášil však pouze výstroj domácího gólmana.

05:52

Krnovští se snažili o okamžitou reakci. Lukáš Horný se prosmýkl podél pravého mantinelu a pálil, tečovanou ránu ale v rukavici ukryl Marek Slíž.

05:14

Opava právě vstřelila branku!
Domácí ale v oslabení inkasují! Jeden z obránců si zbytečně s kotoučem hrál poblíž vlastní branky, čehož k zisku využil JAN VOJTOVIČ! Opavský útočník udělal kličku Patriku Vítkovi a puk zasunul do prázdné klece. Bez asistence.

04:32

Do čtyř jdou v úvodu i hosté, Marek Brada si odpyká dvě minuty za držení protihráče.

04:15

Zatím sledujeme zápas v lehce ospalém tempu, doufejme, že následující minuty v tomto směru přinesou zlepšení.

03:35

Slezan sice ještě chvíli hledal cestu k zakončení, pak ale domácí kotouč vyhodili ze třetiny.

03:10

Od modré své štěstí zkoušel Jiří Šindelář. Jeho projektil byl možná ještě tečovaný, Vítek ale zasáhl a kotouč srazil do rohu.

02:55

První početní nevýhodu dnešního utkání Krnov zvládl a již hraje v plném počtu.

02:08

Krnov vyhazuje, Opava se zatím nedokázala usadit v útočné řetině.

01:30

Marek Brada s kotoučem na holi obkroužil Vítkovu branku, krnovský gólman se ale nachytat nenechal a otočku opavského útočníka přečetl.

00:53

Rozhodčí Vítek velice brzy vylučuje, za katr putuje za sekání Martin Kocián.

00:20

Opavský útočník dnes ve službách Krnova Alex Kotásek zatáhl kotouč a zkoušel spoluhráče nají žabičkou, v mezikruží ale žádný z Krnovských nebyl a Opava získala kotouč.

00:01

Utkání právě začalo.
Hráči se v tuto chvíli ještě rozcvičují, začneme zřejmě nejdříve v 18:10.
Úvodní sestavy:

HK Krnov: Vítek (Kolbert) – Pachula, Dohnal, Beneš, Kocián, Hendrych, Hon – Hudečka, Peterka, Kotásek, Kostovský, Kubík, Havlíček, Horizral, Horný, Buršík, Rubý, Rybka, Hon.
Trenér: David Galvas

HK Opava: Slíž (Nowak) – Šindelář (C), Lehocký, Štěpánek, Ervasti, Ludvík, Thiel – Káňa (A), Stuchlík, Rousek (A), Brada, Štindl, Kadula, Vašenka, Beránek, Vojtovič.
Trenér: Pavel Zdráhal.
Hezký den z Krnova, kde dnes hokejové příznivce čeká velice zajímavá podívaná. Domácí účastník krajské hokejové ligy vyzve druholigovou Opavu, pro níž se jedná o generálku před sobotním prvním kolem. To Slezané odehrají právě na krnovském ledě, kde při rekonstrukci vlastního zimního stadionu nalezli minimálně pro nadcházející ročník své útočiště. Soupeřem výběru Pavla Zdráhala bude Havlíčkův Brod.

Pro spoustu aktérů se jedná o velice pikantní utkání. Například trenér Krnova David Galvas si v dresu Opavy zahrál extraligu a následně dlouhé roky působil i ve druhé lize, před letošní sezonou bylo jeho jméno navíc spojováno s trenérským postem Slezanu. Opavou prošlo také spoustu hráčů Krnova a aby toho nebylo málo, jako hlavní rozhodčí by zápas měl řídit bývalý útočník červenobílých Jakub Vítek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HK Krnov – HK Opava

0:7

konec (0:2, 0:3, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Vojtovič, 13. Vašenka (Štěpánek, Kadula), 31. Vašenka (Beránek, Štěpánek), 36. Štindl (Štindl), 38. Beránek (Šindelář, Vojtovič), 58. Rousek (Ludvík), 60. Ludvík (Rousek, Beránek)

HK Krnov: Vítek (Kolbert) – Pachula, Dohnal, Beneš, Kocián, Hendrych, Hon – Hudečka, Peterka, do 21. Kotásek, Kostovský, Kubík, Havlíček, Horizral, Horný, Buršík, Rubý, Rybka, Hon.
Trenér: David Galvas

HK Opava: Slíž (od 41. Nowak) – Šindelář (C), Lehotský, Štěpánek, Ervasti, Ludvík, Thiel – Káňa (A), Stuchlík, Rousek (A), Brada, Štindl, Kadula, Vašenka, Beránek, Vojtovič, od 21. Kotásek.
Trenér: Pavel Zdráhal

Průběh zápasu
1. třetina
00:53 KRN 2 Kocián, sekání
04:32 OPA 2 Brada, držení
05:14 OPA 0:1 Vojtovič
09:54 KRN 2+2 Kubík, vysoká hůl
12:28 OPA 0:2 Vašenka (Štěpánek, Kadula)
19:07 OPA 2 Štěpánek, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
20:33 OPA 2 Šindelář, podrážení
25:24 OPA 2 Brada, hákování
29:44 KRN 2 Kocián, hákování
30:03 OPA 0:3 Vašenka (Beránek, Štěpánek)
35:25 OPA 0:4 Štindl (Štindl)
35:40 KRN 2 Kubík, vysoká hůl
36:04 KRN 2 Beneš, vysoká hůl
37:27 OPA 0:5 Beránek (Šindelář, Vojtovič)
Po 2. třetině
3. třetina
40:01 OPA -Slíž +Nowak (Střídání)
49:11 KRN 2 Havlíček, hákování
54:27 KRN 2 Beneš, krosček
57:05 OPA 0:6 Rousek (Ludvík)
58:04 OPA 2 Brada, vysoká hůl
59:41 OPA 0:7 Ludvík (Rousek, Beránek)
Konec