Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Beranů Zlín

konec

11.09.2023, 11:40 • Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

Tisková konference skončila. (12:02:06)
Jan Pravda: Změnili jsme systém bonusů pro hráče, takže věřím, že o motivaci mají postaráno.
Miloš Říha: V týmu se zvýšila konkurence a díky tomu hráči více makají. Rozhodně nemůže říct, že by hráči nějak nepracovali. Všechny změny budou mít pozitivní vliv na hráče.
Jan Pravda: Naším dlouhodobým cílem je, aby k nám chodili rodiče s dětmi. Chceme tedy dbát na nebezpečnost a nechceme, aby se opakovalo to, co se tady stalo loni.
Miloš Říha: Vsetín patří k těm největším týmům v lize. Snažím se ale soustředit na své mužstvo, takže jsem moc nesledoval, jak naši největší rivalové posílili. Každopádně v této lize není žádný špatný tým.
Miloš Říha: S různými hráči jsme v kontaktu a pokud bude možnost, tak někoho chceme přivézt.
Jan Pravda: Petr Šenkeřík od nás dostal nabídku, ale v tuto chvíli jí nepřijal. Čeká na angažmá v extralize nebo v zahraničí.
Jan Pravda: Rozpočet je zhruba stejný. Aktuálně máme rozpočet z 90% naplněný, tu mezeru si necháváme na to, abychom kdyžtak mohli přivézt nějakého významného hráče.
Jan Pravda: Nemyslím si, že je to úplně nějak významné. Do rozpočtu mládeže každopádně putují nějaké finance navíc, i když finanční ztrátu bychom zvládli vykompenzovat. Každopádně všechny naše mládežnické týmy hrají nejvyšší soutěže, takže pokud tyto soutěže u nás zůstanou, nějak výrazně se nás to nedotkne.
Jan Pravda: Hrozí nám, že přijdeme o status akademie. Akademie má za pět let splnit pět set bodů, my jich máme nějakých 430. Zatím to vypadá tak, že jestli se bude zmenšovat počet akademií, tak jsme první na řadě. Já se samozřejmě bude snažit tomu zabránit. Každopádně pro kluby hrající Chance ligu jsou nyní podmínky velmi nevýhodné, ale budeme bojovat, abychom status akademie udrželi.
Jan Pravda: Ve Vyškově hrají naši hráči, ale rozhodně to není naše farma. Spolupráce probíhá, každopádně nějaké hráče posíláme i do Hodonína.
Bedřich Köhler: Příprava byla povedená, oceňuju i obrovskou práci, která se na stadionu udělala. Nová kabina je naprosto skvělá, i když mě mrzí, že to nebylo o pár let dřív. Servis hráčů je opravdu na vysoké úrovni, takže teď je řada na nás, abychom to ukázali na ledě. Je nás tady dost, co zažilo loňskou sezonu a věřím, že neuděláme stejné chyby.
Miloš Říha: Musíme se pohybovat minimálně do šestého místa, ideální by byla nejlepší čtyřka. V play off bychom rádi měli výhodu domácího prostředí. Soutěž je samozřejmě kvalitnější, jsme si toho vědomi, ale i přesto si věříme. Musíme mít ale pokoru a věřím, že to zvládneme.
Miloš Říha: Když se na trhu objeví nějaký zajímavý hráč, určitě ho zkusíme angažovat. Jinak se musíme vzít ponaučení z loňské sezony, kdy jsme neměli začátek úplně optimální. Následně to bylo hodně turbulentní a nakonec to byl takový hokejový zázrak, kdy se nám dařilo vyhrávat zejména v závěru sezony. Musíme se tedy koncentrovat na začátek sezony a hrozně rádi bychom sem přivedli extraligu, která sem patří.
Miloš Říha: Příprava byla pro hráče náročná a myslím, že udělali pořádný kus práce. Kádr jsme postavili velmi dobrý, což bylo i vidět v přípravných zápasech. Věřím, že výsledková výkonost bude lepší, ale v přípravě jsme v optimální sestavě zatím nenastoupili.
Jan Pravda: Znovu se dostáváme do řešení rekonstrukce zimního stadionu, který vlastní město. Mluvilo se o tom už hodně a už je konečně čas s tím něco udělat.
Jan Pravda: Máme v tuto chvíli prodáno zhruba 2,5 tisíce permanentek, je to vyšší počet než v loňské sezoně. Máme také v plánu mnoho novinek, je to třeba nová aplikace Beran. Fanoušci si tam budou moci nakoupit vstupenky či na dálku kupovat občerstvení v bufetech. Bufety se snažíme také zrekonstruovat, chceme udělat i velký bufet s kuchyní.
Jan Pravda: Aktuální podoba A-týmu je uzavřená a s tímto týmem bychom chtěli zahájit sezonu. Chceme ale pracovat na tom, aby byl kádr širší, protože loni v play off jsme dohrávali s juniory. Věříme, že letos opravdu můžeme dosáhnout na postup do extraligy.
Jan Pravda: Společnost PSG zůstalo významným partnerem a věříme, že partnerství potrvá i nadále.

Tisková konference Beranů Zlín

konec