Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 McDonald’s

Olympique Lyon – Paris Saint-Germain

1:4

konec (0:4)

03.09.2023, 20:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • 4. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 5.03 4.45 1.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:5. (22:44:39)
PSG ve šlágru 4. kola Ligue 1 potvrdilo roli favorita, na stadiónu Lyonu zvítězilo přesvědčivým výsledkem 4:1.

Hosté rozhodli o svém vítězství v prvním poločase, během nějž vstřelili všechny čtyři góly. Gólový účet načal proměněnou penaltou Kylian Mbappé, na nějž posléze navázali Ašraf Hakimí s Marcem Asensiem, aby následně v nastaveném čase znovu úřadoval Kylian Mbappé, který zaznamenal druhou branku v utkání. Druhá půle přinesla jedinou trefu do černého a zařídil ji domácí kapitán Corentin Tolisso, jenž proměnil penaltu střelou do protipohybu jinak fantasticky chytajícího Donnarummy.

Svěřenci kouče Enriqueho si polepšili na osm bodů a v tabulce jim náleží druhá příčka s dvoubodovým mankem na vedoucí Monaco. Lyon naproti tomu prožívá mizerný úvod sezóny, zůstává s jedním bodem na chvostu celé tabulky osmnáctý.

90+5

Konec zápasu.

90+4

A nakonec ještě jedna útočná akce úřadujícího mistra, kdy si za velkým vápnem troufl na střelu Fabián Ruiz, napálil však prvního clonícího soka.

90+3

Zápas se dohrává už jenom z povinnosti. Fabián Ruiz ještě vyzkoušel dlouhý nákop za obranu na Mbappého, toho odstavil Nicolás Tagliafico.

90+2

Jeffinho se od levé lajny prohnal do středu hřiště těsně za velké vápno, odkud vypálil tvrdou střelu nártem, tu zblokoval dobře postavený Slovák Milan Škriniar.

90+1

Není bez překvapení, že se Kylian Mbappé pokouší o hattrick a byl teď hodně rozhněvaný, že z levé strany šestnáctky mířil k přední tyči, ale rozvlnil jenom boční síť.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Přes Hernándeze a Mbappého míč doputoval až ke Gonçalu Ramosovi, jenž se kousek za vápnem snažil nafilmovat volný přímý kop, arbitr Wattellier celou situaci dobře viděl a do píšťalky nepískl.

88

Pravé Hakimímu vzápětí nevyšla další malá domů, navíc před sebe pustil Jeffinga, leč Brazilec napálil jenom dobře vyběhnuvšího a včas reagujícího Donnarummu.

87

Po delší době se do záběru kamer dostal i Gianluigi Donnarumma po malé domů od Hernándeze, po rychlém zpracování přenášel doprava, kde byl Hakimí.

86

Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
ze hřiště odchází Warren Zaïre-Emery, přichází Cher Ndour.

85

85. Barcola píchl míč vedle levé tyče

85

Nechybělo moc, aby Bradley Barcola okořenil svůj premiérový start v novém dresu, navíc proti svému bývalému zaměstnavateli, gólem! Obdržel výbornou nahrávku za obranu, protihráče udržel na zádech, přes Lopese však loboval pouze vedle levé tyčky.

84

Při souboji s protihráčem přišel Bradley Barcola o pravou kopačku, ani tato skutečnost však Wattelliera nepřiměla k přerušení hry.

83

Vitinha sice obelstil osobního strážce, ale v momentě, kdy postupoval čelem k vlastní bráně, posléze přenesl balón doprava na Barcolu.

82

Sebevědomě si Fabián Ruiz počínal mezi třemi protihráči, nezbavoval se zbrkle balónu a zkontroloval postavení kolegů, u pravé lajny si vybral Hakimího.

81

Warren Zaïre-Emery si rozmyslel rozehrávku dopředu, pod tlakem Caquereta se natočil čelem k vlastní bráně a vybral si Marquinhose.

80

Střídání v týmu Olympique Lyon:
ze hřiště odchází Corentin Tolisso, přichází Johann Lepenant.

Olympique Lyon – Paris Saint-Germain

1:4

konec (0:4)

Zpět na online

Branky: 74. Tolisso (pen.) – 4. Mbappé (pen.), 20. Hakimí, 38. Asensio (Ugarte), 45+1. Mbappé (Asensio)

Karty:   58. Maitland-Niles (LYO) – 48. Hernández (PSG), 73. Zaïre-Emery (PSG)

Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 7:9. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:5.

Olympique Lyon: Lopes – Mata, Ćaleta-Car, Diomande, Tagliafico – Tolisso (C) (80. Lepenant), Maitland-Niles – Cherki (76. Alvero), Caqueret, Nuamah (76. Jeffinho) – Kadewere (46. M. Baldé).
Náhradníci: Riou – El Arouch, Henrique, Kumbedi, O'Brien.

Trenér: Laurent Blanc

Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimí, Marquinhos (C), Škriniar, Hernández – Zaïre-Emery (86. Ndour), Ugarte (75. Ruiz), Vitinha – O. Dembélé (75. Barcola), Asensio (75. Ramos), Mbappé.
Náhradníci: Navas, Tenas – Kurzawa, Danilo, Soler.

Trenér: Luis Enrique

Rozhodčí: Wattellier – Danos, Evrard