Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga

ACF Fiorentina – West Ham United

1:2

konec (0:0)

07.06.2023, 21:00 • Fortuna Arena, Praha • Finále • Daniel Fekets (@DFekets)

Tipsport: 2.95 3.08 2.77 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Fotbalisté West Hamu šampiony Evropské konferenční ligy

Declan Rice už zvedl nad hlavu vítěznou trofej. West Ham tedy přebírá pohár po AS Řím a ovládl druhý ročník třetí nejprestižnější evropské soutěže.

Z mé strany je to pro tento zápas vše. Děkuji za pozornost a zase někdy na počtenou! (23:26:21)
Ambasador Vladimír Šmicer už na hrací plochu přinesl trofej pro vítěze Evropské konferenční ligy. Ceremoniál za chvíli začne, nejprve ale budou oceněni rozhodčí.
Na stadionu v Edenu momentálně fotbalisté West Hamu slaví, a proto je prostor k tomu, abychom se za finálovým zápasem ohlédli. Začalo se aktivitou z obou stran, přičemž více se na balónu dlouho držela Fiorentina. Oba celky měly v prvním poločase po jedné velké šanci, avšak gól nepadl. Síť se poprvé rozvlnila v nastaveném čase v prvním poločase, jenže gól Luky Joviće kvůli ofsajdu platit nemohl. První vzruch v dějství druhém přišel v 60. minutě, kdy Cristiano Biraghi zahrál v pokutovém území rukou a po zásahu VARu se pískala penalta, kterou proměnil Saíd Benrahma. O pár minut později ale Fiorentina bleskově srovnala, když se v krkolomné pozici prosadil Giacomo Bonaventura. Následně jsme sledovali skvělou podívanou, která nabízela šance na obou stranách. Šťastnější byl nakonec West Ham, který rozhodl v 90. minutě zásluhou Jarroda Bowena, jehož parádně našel Lucas Paquetá. Pak už velký tlak Fiorentiny nepřišel, tudíž se raduje anglické mužstvo.
Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:16.
Finálový zápas nakonec vyhrál West Ham poměrem 2:1. Hrdinou utkání se stal Jarrod Bowen, který rozhodl v 90. minutě! Pro Fiorentinu je to velmi kruté, poněvadž se opticky jednalo o velice vyrovnané utkání.

90+9

Konec zápasu.

90+9

Ještě jsme viděli jednu standardní situaci, na kterou ale žádný hráč nedosáhl. Míč zamířil do zámezí a teď už hvizd téměř určitě přijde.

90+8

Rozhodčí ještě utkání protahuje, ale Fiorentina nemá souvislý tlak, tudíž se bude velmi těžko dostávat do nějakého zakončení.

90+7

Jarrod Bowen obdržel žlutou kartu za zdržování hry.

90+7

Lucas Paquetá si na útočné polovině vymodlil nedovolený zákrok. Pravděpodobně je tedy rozhodnuto a trofej poputuje do Anglie.

90+6

Samozřejmě ještě chvíli hrát budeme, poněvadž oslavy West Hamu po druhé brance se protáhly. Ještě má italský tým čas na jednu akci.

90+5

Riccardo Saponara posílal z levé strany centr, který ovšem zastavil pozorný Vladimír Coufal.

90+5

Giacomo Bonaventura se snažil dostat balón na Cabrala, který byl ale poctivě bráněn. Fotbalisté West Hamu hrací předmět odkopli co nejdále.

90+4

Střídání v týmu West Ham United:
ze hřiště odchází Michail Antonio, přichází Angelo Ogbonna.

90+3

Londýňané si chtěli pomoct dlouhým nákopem, ale ten zamířil do zámezí. Mrzet to ovšem svěřence kouče Moyese nemusí, navíc mají nyní čas na další střídání.

90+3

Střídání v týmu ACF Fiorentina:
ze hřiště odchází Rolando Mandragora, přichází Antonín Barák.

90+1

Nad rámec řádné hrací doby se bude nastavovat jen pět minut, Fiorentina už tedy mnoho času nemá.

ACF Fiorentina – West Ham United

1:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 67. Bonaventura (N. González) – 62. Benrahma (pen.), 90. Bowen (Paquetá)

Karty:   66. Mandragora (FIO), 67. Duncan (FIO), 75. Milenković (FIO), 85. Amrábat (FIO) – 31. Benrahma (WHU), 53. Akird (WHU), 90+1. Cresswell (WHU), 90+7. Bowen (WHU)

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:16.

ACF Fiorentina: Terracciano – Dodô, Milenković, Ranieri (84. Igor), Biraghi (C) – Amrábat, Mandragora (90+3. Barák) – Bonaventura – N. González, L. Jović (46. A. Cabral), Kouamé (61. Saponara).
Náhradníci: Cerofolini – Ikoné, A. Terzić, Venuti, Martínez, Bianco, Duncan, Brekalo.

Trenér: Vincenzo Italiano

West Ham United: Aréola – Coufal, Zouma (61. Kehrer), Akird, Emerson – Souček, Rice (C) – Bowen, Paquetá, Benrahma (76. Fornals) – Antonio (90+4. Ogbonna).
Náhradníci: Fabiański – Johnson, Cresswell, Downes, Lanzini, Cornet, Ings, Potts, Mubama.

Trenér: David Moyes

Rozhodčí: del Cerro Grande – Cebrián Devís, Porras Ayusová (všichni ESP)