Menu

Fotbal

FA Cup

Manchester City – Manchester United

2:1

konec (1:1)

03.06.2023, 16:00 • Wembley, Londýn • Finále • Michal Nussbauer

Tipsport: 1.68 3.87 4.42 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+5

Střídání v týmu Manchester City:
ze hřiště odchází Kyle Walker, přichází Aymeric Laporte.

90+2

90+2. United byli od vyrovnání jen kousek. City pomohlo břevno

90+2

Tak teď stáli při City snad úplně všichni svatí, kteří kdy žili. Po centru Shawa nejprve zakončoval McTominay, po závaru pak Stones ještě vyhlavičkoval merunu z brankové čáry. Poté hlavičkoval Weghorst a United budou zahrávat po zásahu Ortegy roh.

90

Žlutá karta pro tým Manchester City (Rodri). Ten totiž rukou tečoval přihrávku Fernandese.

90

Střídání v týmu Manchester City:
ze hřiště odchází Jack Grealish, přichází Nathan Aké.

83

Haaland pronikl až k vápnu a obešel Casemira, načež do něj nakopl míč bránící Varane. United měli štěstí, že po odrazu balonu od Haalanda nemusel zasahovat de Gea, meruna zamířila těsně vedle branky.

83

Střídání v týmu Manchester United:
ze hřiště odchází Victor Lindelöf, přichází Scott McTominay.

81

Žlutá karta pro tým Manchester City (Stefan Ortega). Dával si totiž na čas s rozehrávkou.

80

80. Silva byl jen centimetry od třetí branky CItizens

80

Rodri adresoval do vápna přihrávku Fodenovi, po jehož centru reklamovali Citizens ruku. Akce ale dále pokračovala a po další pobídce Fodena do vápna propadla meruna až k Silvovi, po jehož nástřelu chyběly jen centimetry Akanjimu k tomu, aby zakončoval do prázdné brány.

79

Žlutá karta pro tým Manchester United (Fred). Grealish totiž nabral rychlost na levé straně hřiště a brazilský záložník jej zezadu zastavil taktickým faulem.

78

Střídání v týmu Manchester United:
ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Wout Weghorst.

76

Střídání v týmu Manchester City:
ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Phil Foden.

72

Teď o sobě dal vědět i žolík Garnacho na druhé straně, jeho nadějnému obstřelu chybělo jen pár centimetrů k tomu, aby rozjásal červenou část Manchesteru.

71

71. Gündoğanův hattrick se nekoná, gólu předcházel ofsajd

71

Už to vypadalo na hattrick! Grealish našel přesnou přihrávkou na puntíku čekajícího Haalanda, jehož zakončení vyrazil de Gea jen ke Gündoğanovi. Ten z dorážky nezaváhal, krátké oslavy ale zhatil zdvižený praporek pomezního sudího.

69

Fernandes naznačil střelu a následně přiťukl balon Rashfordovi, jehož řádně prudký pokus v obrovské rychlosti prosvištěl nad horní tyčí Ortegovy svatyně.

62

Střídání v týmu Manchester United:
ze hřiště odchází Christian Eriksen, přichází Alejandro Garnacho.

62

Gündoğan si navedl míč na střed a přesným pasem oslovil De Bruyneho, ten vnikl do vápna a zakončoval levačkou. Jeho střelu reflexivně vykopl David de Gea.

51

51. İlkay GÜNDOĞAN - 2:1

51

Manchester City právě vstřelil branku!
Druhý volej v utkání, druhý gól. Kevin De Bruyne z volného kopu našel na hranici vápna číhajíhího İLKAYE GÜNDOĞANA, jeho rána z první sice nebyla nijak zvlášť prudká, přes blok těl ale proskákala k levé tyči branky United a rozvlnila síť. 2:1! Německý záložník zažívá naprosto fenomenální zápas.

45+4

Žlutá karta pro tým Manchester United (Aaron Wan-Bissaka). Ten skluzem úplně minul míč a zasáhl jen Grealishe, čímž daroval soupeři volný kop z prostoru levého křídla.

42

42. Varane ve velké šanci netrefil branku City

42

Raphaël Varane zahodil jedinečnou příležitost dát United vedení! Casemiro prodloužil Fernandesův centr od praporku za sebe, jenže Varane z voleje slabší levačkou nedokázal míč usměrnit do brankového prostoru.

33

33. Bruno FERNANDES - 1:1

33

Manchester United právě vstřelil branku!
Rutinní záležitost. BRUNO FERNANDES si při rozběhu poskočil, počkal si na pohyb Ortegy a střelou do opačné poloviny branky srovnává skóre. 1:1!

31

31. Grealish zahrál v pokutovém území rukou - penalta!

31

A zcela upřímně, tady by měl pro City přijít trest. Od hlavy Aarona Wan-Bissaky míč opravdu trefil ruku Grealishe. Sudí nyní ukazuje na puntík, takže United budou kopat penaltu.

28

28. De Bruyneho pokus proletěl těsně vedle levé de Geovy tyče

28

Silva přihrávkou na osu hřiště našel Kevina De Bruyneho, který po zpracování míče napřáhl levačkou. Jeho dobře trefená rána z nějakých dvaceti metrů proskákala těsně vedle tyče.

24

Nadějná akce United skončila centrem Casemira, který pak zády k brance zkoušel mezi tři tyče usměrnit Rashford. Nepodařilo se mu ale trefit zařízení.

21

Haaland ukázal skvělé fyzické předpoklady a přes Varana se prodral k zakončení zpoza pokutového území, jenže jeho tvrdá rána jen přeletěla břevno.

17

İlkay Gündoğan narýsoval přesný pas mezi stopery a brankáře De Geu, jehož adresátem byl Haaland. Norský snajpr ale ve skluzu nedokázal dát svému zakončení dostatek přesnosti ani razance.

4

4. Rodriho hlavička těsně minula de Geovu branku

4

Hráči United by se měli probrat. Nechybělo totiž mnoho, a prohrávali by o dvě branky. Kevin De Bruyne ze standardky naservíroval milimetrový centr přímo na hlavu Rodriho, jehož nebezpečné zakončení sice rozvlnilo síť, ale bohužel pro Guardiolův celek jen tu boční.

1

1. İlkay GÜNDOĞAN - 1:0

1

Manchester City právě vstřelil branku!
To snad ani není možné. Po nákopu Ortegy zvládli vzdušné souboje Haaland i De Bruyne, načež meruna vyplavala za vápnem přímo v prostoru, kde číhal ILKAY GÜNDOĞAN. Ten svoji pumelicí nedal de Geovi šanci zasáhnout a nejrychlejší brankou v historii finále FA Cupu otevírá skóre, trefil se po dvanácti sekundách hry. 1:0!

Manchester City – Manchester United

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 1. Gündoğan, 51. Gündoğan – 33. Fernandes (pen.)

Karty:   81. Ortega (MAC), 90. Rodri (MAC) – 45+4. Wan-Bissaka (MAN), 79. Fred (MAN)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:11.

Manchester City: Ortega – Walker (90+5. Laporte), Dias, Akanji – Silva, Stones, Rodri, Gündoğan (C), Grealish (90. Aké) – De Bruyne (76. Foden) – Haaland.
Náhradníci: Ederson – Phillips, Álvarez, Mahriz, Lewis, Palmer.

Trenér: Pep Guardiola

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf (83. McTominay), Varane, Shaw – Casemiro – Eriksen (62. Garnacho), Fred – Sancho (78. Weghorst), Rashford, Fernandes (C).
Náhradníci: Butland – Dalot, Maguire, Malacia, Pellistri, Elanga.

Trenér: Erik ten Hag

Rozhodčí: Tierney – Davies, Ledger