Menu

Fotbal

Liga mistryň

FC Barcelona – VfL Wolfsburg

3:2

konec (0:2)

03.06.2023, 16:00 • Philips Stadion, Eindhoven • Finále • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 1.33 4.9 7.85 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Alexia Putellasová zvedla nad hlavu pohár pro vítězky Ligy mistryň.

Tak pásku si na ceremoniál vzala Alexia Putellasová a právě ona si také přišla pro pohár. Nyní ho už zvedá nad hlavu v klubku slavících spoluhráček.

Poté už následoval závěrečný hvizd! Na jedné straně vidíme obrovskou radost a vítězné skotačení hráček Barcelony. Na straně druhé obrovský smutek i slzy. Fotbalistky Wolfsburgu to měly skvěle rozehrané, ale ve druhém poločase přišel velký obrat katalánského týmu.

90+9

Po rohu Felicitas Rauchové hlavičkovala Alexandra Poppová! Míč směřoval pod břevno, ale do místa, kde stála Pañosová, který tak chytá tento pokus!

90+4

Obě hráčky nakonec dostaly žlutou kartu.

90

Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Keira Walshová, přichází Ingrid Engenová,
ze hřiště odchází Aitana Bonmatíová, přichází Alexia Putellasová.

84

Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
ze hřiště odchází Ewa Pajorová, přichází Pauline Bremerová,
ze hřiště odchází Lynn Wilmsová, přichází Marina Hegeringová.

83

Lynn Wilmsová, která zavinila třetí gól, má svou chybu asi v hlavě. Nyní nezachytila nahrávku od brankářky Frohmsové a musela chytat rukama Pinaovou. Je to za žlutou kartu.

79

Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Mariona Caldenteyová, přichází Claudia Pinaová,
ze hřiště odchází Caroline Hansenová, přichází Ana-Maria Crnogorčevićová.

77

Sveindís Jane Jónsdóttirová byla pozdě v souboji s Geyse, kterou trefila skluzem do kotníků. Islanďanka ve službách Wolfsburgu dostala žlutou kartu.

72

Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
ze hřiště odchází Jill Roordová, přichází Lena Lattweinová.

70

70. Fridolina ROLFÖOVÁ - 3:2

70

Barcelona právě vstřelila branku!
Obrovská euforie na straně Barcelony! Wolfsburg se nechal chytit do Csaplárovy pasti! Obrovskou chybu udělala Lynn Wilmsová, která měla míč na kopačce ve vlastním malém vápně. Místo, aby ho odkopla do bezpečí, tak nastřelila spoluhráčku Hendrichovou, od níž se hrací předmět odrazil k Marioně Caldenteyové. Ta ho posunula doleva na FRIDOLINU ROLFÖOVOU, která střílela už na prázdnou bránu – 3:2.

70

Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Salma Paralluelová, přichází Geyse.

69

69. Pajorová vyprášila rukavice brankářky.

69

Lena Oberdorferová zastavila ostrým, ale čistým, zákrokem Bronzeovou a hra se otočila na druhou stranu. Míč se dostal k Ewě Pajorové, která tvrdě pálila z levé strany šestnáctky. Naštěstí pro Barcu mířila blízko brankářky Pañosové, která balón vyráží!

50

50. Patricia GUIJARROVÁ - 2:2

50

Barcelona právě vstřelila branku!
To je neuvěřitelné! Katalánkám stačily na vyrovnání necelé dvě minuty! Skvěle si počínala Aitana Bonmatíová, která u pravé postranní čáry vykoupala bránící hráčku. Poté odcentrovala a našla hlavu PATRICIE GUIJARROVÉ, která opět nedala Frohmsové žádnou šanci. Guijarrová je velkou hrdinkou úvodu druhé půle. Hráčky Wolfsburgu by si naopak asi nejraději vzaly time-out, kdyby to ve fotbale šlo – 2:2.

48

48. Patricia GUIJARROVÁ - 1:2

48

Barcelona právě vstřelila branku!
Barcelona se rychlým gólem ve druhé půli vrací do hry! Výborně to udělala Caroline Graham Hansenová, která si na pravé straně předkopla míč do pokutového území, využila, že obranu Wolfsburgu možná zmátla z ofsajdu se vracející hráčka, která se ale do hry nezapojila a míč si doběhla sama Hansenová. Ta pak nahrála před bránu PATRICII GUIJARROVÉ, která zblízka rozvlnila síť za Frohmsovou.

45+2

45+2. Frohmsová snížila Paralluelové střelecký úhel.

45+2

Fridolina Rolföová posunula na hranici šestnáctky míč na Lucy Bronzeovou. Ta ho protlačila za obranu na Salmu Paralluelovou, proti které však okamžitě vystartovala z brány Merle Frohmsová a útočnice Barcelony ji už nedokázala prostřelit!

37

37. Alexandra POPPOVÁ - 0:2

37

Wolfsburg právě vstřelil branku!
Vlčice zatím udělují Barceloně lekci z produktivity! Felicitas Rauchová vyvezla míč z vlastní poloviny dopředu. Tam nahrála doleva Ewě Pajorové, která poslala před bránu přesný centr, který nabíhající ALEXANDRA POPPOVÁ jako kvalitní kladivo precizně zatloukla za záda bezmocné Pañosové – 0:2.

34

34. Hansenová neusměrnila do brány míč po centru Leónové.

34

Obrovská šance Blaugranas! Fantastický míč Maríe Pilar Leónové z levé strany našel před bránou volnou Carolinu Graham Hansenovou. Norská fotbalistka nedokázala zblízka usměrnit míč mezi tyče!

33

Po střetu s Aitanou Bonmatíovou zůstala ležet na trávníku Svenja Huthová. Záložnice Barcelony dostává žlutou kartu, Huthová její zákrok rozchodí a bude pokračovat.

27

Caroline Hansenová na pravé straně šestnáctky přetlačila bránící Rauchovou. Poté míč předala Aitaně Bonmatíové, která střílela z dobré pozice jen do bránící Lynn Wilmsové. Ta možná zabránila gólu!

22

Kathrin Hendrichová si pomohla rukama v souboji s Paralluelovou a jako první je dnes potrestána žlutou kartou.

13

13. Nepokrytá Paredesová hlavičkovala vedle brány.

13

Mohlo být srovnáno! Obrovskou šanci spálila Irene Paredesová, která po rohu Leónové hlavičkovala zcela volná na zadní tyči. Zblízka však nedokázala trefit bránu!

3

3. Ewa PAJOROVÁ - 0:1

3

Wolfsburg právě vstřelil branku!
Tak to je pro německý tým začátek jako hrom! Nejlepší střelkyně letošního ročníku LM EWA PAJOROVÁ obrala o míč rozehrávající Bronzeovou, následně na nic nečekala a z nějakých 20 metrů vystřelila. Sandra Pañosová si na balón směřující k tyči po její pravé ruce konečky prstů sáhla, ale vytěsnit ho nedokázala.

FC Barcelona – VfL Wolfsburg

3:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 48. Guijarrová, 50. Guijarrová, 70. Rolföová – 3. Pajorová, 37. Poppová

Karty:   33. Bonmatíová (BAR), 90+4. Paredesová (BAR) – 22. Hendrichová (WOF), 77. Jónsdóttirová (WOF), 83. Wilmsová (WOF), 90+4. Poppová (WOF)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 10:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:13.

FC Barcelona: Pañosová (C) – Bronzeová, Paredesová, Leónová, Rolföová – Bonmatíová (90. Putellasová), Walshová (90. Engenová), Guijarrová – Hansenová (79. Crnogorčevićová), Paralluelová (70. Geyse), Caldenteyová (79. Pinaová).
Náhradníci: Collová – Codinaová, Fernándezová, Torrejónová, Vilamalaová, Rábanová, Lópezová.

Trenér: Jonatan Giráldez

VfL Wolfsburg: Frohmsová – Wilmsová (84. Hegeringová), Hendrichová, Janssenová, Rauchová – Oberdorfová, Roordová (72. Lattweinová) – Jónsdóttirová, Huthová (C), Poppová – Pajorová (84. Bremerová).
Náhradníci: Weißová, Kiedrzyneková – Agrežová, Demannová, Wolterová, Blomqvistová, Wedemeyerová, Waßmuthová, Brandová.

Trenér: Tommy Stroot

Rozhodčí: Fosterová (WAL) – O'Neillová (IRL), Overtoomová (NED)

Diváci: 35 000