Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Paris Saint-Germain – Clermont Foot

2:3

konec (2:2)

03.06.2023, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • 38. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.29 6.49 9.52 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+2

Lionel Messi mířil technický pokus do brány, ovšem Mory Diaw správně očekával, že balón půjde přes zeď a vyrazil ho na roh!

90+1

Žlutá karta míří na konto Mateusze Wietesky, jenž šel do skluzu proti Ismaelovi Gharbimu příliš pozdě, domácí fotbalista stihl ještě před kontaktem nahrát k pravé lajně, kde o míč přišel Sanches.

89

Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
ze hřiště odchází Danilo Pereira, přichází Ismael Gharbi.

89

Střídání v týmu Clermont Foot:
ze hřiště odchází Neto Borges, přichází Florent Ogier.

84

Střídání v týmu Clermont Foot:
ze hřiště odchází Grejonh Kyei, přichází Komnen Andrić.

80

Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
ze hřiště odchází El Chadaille Bitshiabu, přichází Marquinhos.

80

Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
ze hřiště odchází Gianluigi Donnarumma, přichází Alexandre Letellier.

76

Komu potrestání žlutou kartou neuniklo, tak Danilu Pereirovi, jenž nezachytil pohyb Sajfeddína Cháwího a zezadu jej viditelně zatáhl za dres.

69

Střídání v týmu Clermont Foot:
ze hřiště odchází Muhammed Cham Saračević, přichází Sajfeddín Cháwí.

69

Střídání v týmu Clermont Foot:
ze hřiště odchází Maxime Gonalons, přichází Yohann Magnin.

67

67. Rašani šikovným zakončením patou trefil Donnarummu

67

Pojistka náskoku visela ve vzduchu! Tentokráte Elba Rašani zprava obdržel pas do vápna a zakončoval velmi šikovně patičkou. Gianluigi Donnarumma měl obrovské štěstí, že ho balón trefil.

63

63. Grejonh KYEI - 2:3

63

Clermont Foot právě vstřelil branku!
Jeden gól mu nebyl uznán pro spoluhráčovu hru rukou, následně nedal penaltu, do třetice už se však GREJONH KYEI regulérního gólu dočkal! Naběhl před bránu favorita, kde jej trefil do stehna vynikající centr Rašaniho, gólman neměl šanci na dostatečně dobře umístěnou střelu zareagovat.

57

Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
ze hřiště odchází Vitinha, přichází Renato Sanches.

57

Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
ze hřiště odchází Hugo Ekitiké, přichází Carlos Soler.

54

54. Messi v tutovce přestřelil

54

Málem udeřili právě domácí! Hosté ztratili míč a přihrávku dostal Kylian Mbappé, který se zachoval nesobecky a po upláchnutí osobnímu strážci předložil hrací předmět do tutovky Lionelovi Messimu, Argentinec však vypálil levačkou trestuhodně nad břevno!

46

Střídání v týmu Clermont Foot:
ze hřiště odchází Mahdí Zifán, přichází Jim Allevinah.

45+1

45+1. Mahdí ZIFÁN - 2:2

45+1

Clermont Foot právě vstřelil branku!
Hosté jsou za neutichající aktivitu odměněni vyrovnávací trefou! V závěrečných vteřinách úvodního dějství dostal do vápna nahrávku Muhammed Cham Saračević, střílený centr poté Donnarumma vyrazil pouze k MAHDÍMU ZIFÁNOVI, jemuž nedělalo žádné problémy poslat míč do prázdné brány.

37

37. Kyei selhal, penaltu poslal vedle pravé tyče

37

Vyrovnání se nekoná! Grejonh Kyei neustál tíhu okamžiku, penaltu neprovedl vůbec dobře, neboť hrací předmět usměrnil o velký kus vedle pravé části brankové konstrukce.

35

35. Zaïre-Emery hrál rukou, penalta pro Clermont

35

Penalta i na druhé straně! Zdálo se, že Warren Zaïre-Emery centr kontroluje a míč pouští mimo hrací plochu, jenže hrací předmět mu spadl na pravou ruku, takže rozhodčí správně nařídil pokutový kop i ve prospěch Clermontu!

28

Další faul domácího fotbalisty je oceněn žlutým kartónkem. Jeho držitelem se stal Kylian Mbappé, na polovině hřiště nedovoleně atakoval Maximiliana Caufrieze.

24

24. Johan GASTIEN - 2:1

24

Clermont Foot právě vstřelil branku!
Zničehonic se Clermont vrací na dostřel! Rozehrávka uvnitř vápna skončila mizerným pasem Verrattiho na Donnarummu, který přečetl JOHAN GASTIEN a brankáři kulatý nesmysl v pádu usměrnil do sítě mezi nohama.

21

21. Kylian MBAPPÉ - 2:0

21

Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
Tradiční exekutor KYLIAN MBAPPÉ si vzal kratší rozběh a poradil si suverénně. Počkal si na pohyb gólmana, střelu posléze umístil neomylně po své pravé ruce, kam se Diaw nevydal.

18

18. Seidu postrčil Hakimího, arbitr Léonard nařídil penaltu

18

Bude se kopat penalta! Do vnitra pokutového území dostal přihrávku Ašraf Hakimí, jehož zezadu postrčil Alidu Seidu, arbitr Léonard po chvilce váhání ukázal na bílý bod.

16

16. Sergio RAMOS - 1:0

16

Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
Tenhle gól už bude platit a střílí ho domácí! Po rozehrávce rohu na krátko se dostal balón až k Vitinhovi, jenž vyslal milimetrově přesný centr na hlavu SERGIA RAMOSE, který při svém posledním startu v pařížském dresu skóroval střelou k levé tyči, za níž se Diaw jenom podíval. Branka navíc padla symbolicky v 16. minutě, právě s tímto dresem nastupuje v PSG Sergio Rico, již zmíněný nešťastně zraněný gólman.

15

Spolupráce dvou ofenzivních hvězd se opakovala, jen si hráči prohodily role! Lionel Messi vyslal parádní oblouček na levou stranu šestnáctky, odkud Kylian Mbappé střílel z první po zemi na zadní tyč, Mory Diaw šel včas k zemi a zasáhl levou rukou.

6

6. Kyeiho gól neplatil z důvodu Rašaniho hry rukou

6

Ale pozor, gól neplatí! Po centru totiž došlo ke kontaktu míče s rukou tečujícího Rašaniho, což hlavní rozhodčí zpozoroval a dal arbitru Léonardovi informaci, že gól nemůže platit. Zápas tedy pokračuje za bezbrankového skóre.

4

Clermont Foot právě vstřelil branku!
Šok v Parku Princů, hosté se ujímají brzkého vedení! Po stříleném centru zleva se GREJONH KYEI natlačil před El Chadailleho Bitshiabua, a v pádu dokázal nasměrovat míč k pravé tyči mimo dosah gólmana.

Paris Saint-Germain – Clermont Foot

2:3

konec (2:2)

Zpět na online

Branky: 16. Ramos (Vitinha), 21. Mbappé (pen.) – 24. Gastien, 45+1. Zifán, 63. Kyei (Rašani)

Karty:   28. Mbappé (PSG), 76. D. Pereira (PSG) – 90+1. Wieteska (CFT)

Neproměněná penalta: 37. Kyei (CFT), mimo

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:11.

Paris Saint-Germain: Donnarumma (80. Letellier) – Bitshiabu (80. Marquinhos), Ramos, D. Pereira (89. Gharbi) – Hakimí, Vitinha (57. Sanches), Verratti, Zaïre-Emery – Messi, Ekitiké (57. Soler) – Mbappé (C).
Náhradníci: Lavallée – Pembélé, Nhaga.

Trenér: Christophe Galtier

Clermont Foot: Diaw – Seidu, Wieteska, Caufriez – Zifán (46. Allevinah), Gonalons (C) (69. Magnin), Gastien, Neto Borges (89. Ogier) – Saračević (69. Cháwí), Rašani – Kyei (84. Andrić).
Náhradníci: Djoco – Konaté, Bela, Maurer.

Trenér: Pascal Gastien

Rozhodčí: Léonard – Finjean, Jeanne