Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

AS Monaco – Toulouse FC

1:2

konec (0:0)

03.06.2023, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • 38. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.37 5.79 7.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je hotovo, je dobojováno. Ve francouzské nejvyšší soutěži je definitivně o všem rozhodnuto. V soutěži vítězí odskočené PSG a dnes se také rozhodlo o tom, že Rennes a Lille postoupí do evropských pohárů, kde doplní další týmy. Naopak Monaco zůstává před branami, jelikož nestačilo na Toulouse. Knížecí klub prohrával, dokázal vyrovnat, ale následně zahodil několik šancí a v závěru inkasoval.

Zatímco Toulouse je šťastné, tak Monaco smutné. Tímto se tak loučím se všemi čtenáři a budu se na vás těšit v následujícím ročníku Ligue 1 Uber Eats. (22:55:40)

90+6

Konec zápasu.

90+5

Žlutá karta pro tým Toulouse FC (Rhys Healey).

90+4

90+4. Rhys HEALEY - 1:2

90+4

Toulouse právě vstřelilo branku!
O nepostupu Monaca do evropských pohárů je definitivně jasno! Za obranou domácího mužstva se nacházel RHYS HEALEY, který neměl rychlost, a tak vystřelil. Balon po zemi zajel přesně zamířil k levé tyči – 1:2.

90+3

Z hranice vápna se do balonu opřel Mohamed Camara, jenž vybojoval rohový kop. Před branku hostujícího celku se tak přesouvají všichni hlavičkáři.

90+2

Wissam Ben Yedder posunul míč na lépe postaveného Edana Diopa, který se do míče opřel a po zemi jej poslal kousek vedle pravé tyče!

90+1

Ještě pět minut má Monaco na to, aby rozhodlo o svém vítězství a tím také o možnost hrát v příští sezoně v evropských pohárech.

90

Střídání v týmu AS Monaco:
ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází Kevin Volland.

89

Obrovskou chybu předvedl Alexander Nübel, který byl později u balonu, a tak si ho Zakarjá Abúchlál v pohodě obhodil a dovedl míč do branky. Ovšem v tu chvíli šel praporek pomezní rozhodčí nad hlavu!

88

Toulouse po zisku míče mířilo do otevřené obrany a mohlo vytěžit daleko více. Jenomže proti byl zkušený Guillermo Maripán, jenž balon získal a vyvezl na útočnou polovinu.

87

Střídání v týmu Toulouse FC:
ze hřiště odchází Fares Chaibi, přichází Rhys Healey.

87

Tlak Monace je přerušený, protože jeden z hostujících hráčů se posadil na trávník a potřebuje vystřídat.

85

Dlouhou dobu kombinuje domácí tým kolem soupeřovy šestnáctky. Dalším centrem se prezentoval Ruben Aguilar, který našel pouze soupeře.

83

Za nerozhodného stavu jdeme do koncovky zápasu! Právě Monaco mohlo jít do vedení, ovšem zakončení z levé strany vápna zamířilo znovu jen do tyče!

81

Před branku Monaca se probojoval Zakarjá Abúchlál, který se ochotně potácel na trávník. Hlavní rozhodčí ihned ukazovala, aby se kopalo od branky.

80

Zpoza vápna natáhl ke střele střídající Maghnes Akliouche, který trefil levou tyčku hostující branky. Monaco mohlo velmi rychle přetočit stav na svou stranu.

78

78. Wissam Ben Yedder - 1:1

78

Monaco právě vstřelilo branku!
Centr z hranice vápna mířilo na zadní tyč, odkud hlavou zakončoval Breel Embolo. Jeho pokus rukou vytáhl Maxime Dupé a před WISSAMEM BENEM YEDDEREM už byla prázdná branka – 1:1. Asistence: Breel Embolo.

77

Střídání v týmu AS Monaco:
ze hřiště odchází Vanderson, přichází Maghnes Akliouche.

76

Už jen pár minut zbývá Monacu, aby otočilo skóre na svou stranu a mohlo doufat v evropské poháry. Ovšem to by knížecí klub musel výrazně přidat a být nebezpečný.

74

Přihrávku z levé strany sebral Vanderson, který nevěděl o za sebou nabíhajícím spoluhráči. Jeho pokus navíc mířil přesně do míst, kde se nacházel připravený Maxime Dupé.

73

Wissam Ben Yedder z jedné vysunul na levé straně vápna nabíhajícího spoluhráče. Breel Embolo vystřelil podél brankáře a balon poskakoval do branky. Ovšem jeden z obránců se skvěle vrátil a míč odehrál do bezpečí. Celá situace se udála u tyče, a tak došlo na nepříjemný střet.

71

71. Zakarjá ABÚCHLÁL - 0:1

71

Toulouse právě vstřelilo branku!
Tohle je ohromná komplikace pro Monaco, které inkasovalo a vzdálilo se evropským pohárům. Z levé strany vystřelil Rafael Ratão, jehož pokus byl sražený, ale z druhé strany vystřelil Fares Chaibi. Jeho pokus vyrazil Alexander Nübel před sebe, kde se nacházel pohotový ZAKARJÁ ABÚCHLÁL, jenž se štěstím otevřel skóre.

68

Váhajícího obránce obral o balon Zakarjá Abúchlál, jehož zakončení bylo sražené vedle levé tyče branky. Následný rohový kop přeletěl všechny ve vápně a bude se kopat od brány.

67

Na hranici vápna si překáželi Wissam Ben Yedder a Breel Embolo, a tak se Monaco k zakončení z dobré pozice nedostalo.

66

Centr z pravé strany putoval před branku, kde došlo k lehké hlavičce. Ovšem na zadní tyči byl připravený Maxime Dupé, jenž se rychle snažil otočit hru.

65

Wissam Ben Yedder se snažil obejít soupeře, který ho musel faulovat. Hlavičkáři Monace se už přesouvají před branku soupeře.

63

Toulouse na pravé straně vybojovalo rohový kop. Po centru k hlavičce se dostal Zakarjá Abúchlál, jemuž překážel spoluhráč, a tak balon putoval jen nad břevno.

61

Do vápna si naběhl Wissam Ben Yedder, který balon převzal a snažil se ho zaseknout kolem soupeře. To se sice nepovedlo, ale Monaco ještě chvíli bylo u míče.

60

Střídání v týmu Toulouse FC:
ze hřiště odchází Denis Genreau, přichází Branco van den Boomen,
ze hřiště odchází Ado Onaiwu, přichází Rafael Ratão,
ze hřiště odchází Veljko Birmančević, přichází Zakarjá Abúchlál.

58

Druhým potrestaným hráčem zápasu je Vincent Sierro (Toulouse), který takticky zastavil rychlou akci soupeře.

57

Na druhé straně se ke střele dostal Wissam Ben Yedder, jenž chtěl zamířit ke vzdálenější tyči. Jenomže ani jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.

56

Zpoza vápna se napřáhl Gabriel Suazo, jehož pokus se snažil ještě hlavou tečovat Denis Genreau. Ovšem marně, a tak se balonu na dvakrát chopil Alexander Nübel.

54

Právě střídající Breel Embolo se chtěl vydat za balonem. Ovšem nepohlídal si ofsajdové postavení, a tak se balonu zmocnilo Toulouse.

53

Střídání v týmu AS Monaco:
ze hřiště odchází Takumi Minamino, přichází Edan Diop,
ze hřiště odchází Eliesse Ben Seghir, přichází Breel Embolo.

51

Po souboji, v němž se střetli hlavami Mohamed Camara i jeho soupeř zůstali ležet na hrací ploše. Do hry vstupují ob lékařské týmy.

50

Kolmá přihrávka mířila na pravou stranu šestnáctky, kam si nabíhal Denis Genreau. Avšak Axel Disasi byl rychlejší, a tak případnou šanci soupeře zažehnal.

49

Další pas za domácí obranu sebral ze vzduchu Guillermo Maripán. Monaco tak kombinuje na vlastní polovině hrací plochy.

47

Hosté začali ve velkém stylu a centr z pravé strany padal do branky, a tak jej Alexander Nübel přizvedl nad břevno. Domácí brankář si také počíhal na následující centr od rohového praporku.

46

Začal druhý poločas.
V prvním poločase jsme viděli dvě velké šance, na každé straně jednu. Ovšem ani jeden z týmů nedopravil míč do sítě, a tak se po přestávce bude pokračovat za stavu 0:0. Zatímco Toulouse může být v klidu, tak Monaco potřebuje přidat. V opačném případě se může rozloučit s evropskými poháry v následující sezoně. Jediná dobrá zpráva pro knížecí klub je, že Lille stále nevede.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se pouhá minuta. Zatím to vypadá, že se v prvním poločase gólu nedočkáme.

44

Dlouhý pas mířil na rozeběhnutého Takumia Minamina, jehož pokryl soupeř. Následně se balonu chopil brankář, jenž výkopem vytvořil šanci na druhé straně. Ovšem Ado Onaiwu mířil jen do boční strany sítě.

43

Ze střední vzdálenosti se napřáhl Youssouf Fofana, jehož zakončení mířilo nad branku. Až do tohoto momentu udělal domácí hráč všechno správně.

42

Přihrávku ve vápně převzal Takumi Minamino, který se snažil uvolnit, ale trefil jen soupeře, který se vydal spoluhráči na pomoc.

41

Toulouse vyrazilo do otevřené obrany, jenomže velmi rychle se vrátil Youssouf Fofana, který soupeři míč odebral a znovu hraje Monaco.

39

Na levé straně pokutového území se nacházel obsazený Wissam Ben Yedder, který přesto vystřelil. Jeho pumelice mířila na první tyčku, kde míč skvělým zákrokem vyrazil Maxime Dupé!

38

Jdeme do koncovky prvního poločasu, který zatím moc šancí nepřinesl. A tak se pokračuje ze bezbrankového stavu, což především Monacu nevyhovuje.

35

První pokus mířil do zdi, druhý zase do spoluhráče, od něhož se balon odrazil vedle monacké branky. Domácí celek se musí bránit a má pořádné starosti.

34

Veljko Birmančević si navedl míč na střed a těsně před šestnáctkou ho nedovoleně atakoval Youssouf Fofana. Toulouse bude rozehrávat přímý kop z nadějné pozice na vstřelení gólu.

33

Centr od rohového praporku mířil před branku, odkud byl odvrácený. Ze střední vzdálenosti se pak napřáhl Caio Henrique, jehož pokus byl nepřesný.

32

Rohový kop se bude rozehrávat také na druhé straně, kde Takumi Minamino trefil jen soupeře.

31

Toulouse bylo velmi blízko prvního gólu zápasu, ovšem největší příležitost zahodilo. Navíc se hostující celek musí znovu bránit postupné kombinaci soupeře.

29

29. Veljko Birmančević patičkou nepřekonal domácího brankáře

29

Další tažení hostujícího mužstva bylo po levé straně, ovšem centr byl sražený na další rohový kop. Vincent Sierro poslal centr před branku, kde zakončoval Logan Costa. Avšak vyraženého míče se chopil Veljko Birmančević, jehož patičku zastavil Alexander Nübel!

27

Zleva odcentroval Vincent Sierro, jehož snažení chtěl přetavit ve střelu hlavou Denis Genreau. Ovšem jen o kousek na balon nedoskočil.

26

K rozehrání volného kopu se postavil Eliesse Ben Seghir, jehož centr mířil do brankářových rukavic. Maxime Dupé rychle rozehrál a jeho spoluhráči se snaží dostat ke slibné šanci.

25

Domácí hráči jsou znovu na útočné polovině, kde na pravé straně vybojovali faul. Uvidíme první standardní situaci knížecího klubu.

23

Z dnešního utkání je odehraných třiadvacet minut a my stále čekáme na nějakou větší příležitost. Zatím to nevypadá, že bychom viděli gólové hody.

21

K rohovému praporku přispěchal Vincent Sierro, jehož centr nedoletěl ani k brance. Monaco se odkopem ubránilo a bude moci myslet na další útočné tažení.

20

Na levé straně šestnáctky pracoval Moussa Diarra, který se snažil přihrát před branku. Avšak dobře postavený Axel Disasi srazil míč na rohový kop.

19

Mohamed Camara se nacházel po tlakem soupeře, ovšem jeho přihrávka mířila na vlastní branku. Alexander Nübel musel být pozorný, aby neinkasoval. Vše se Monacu podařilo a pokračuje se za bezbrankového stavu.

18

Po jednom ze soubojů zůstal ležet u postranní lajny Caio Henrique. Domácí hráč se po chvíli zvedl a bude schopný pokračovat v utkání.

17

Další balon před branku se snažil vyslat Takumi Minamino, jenomže hostující obrana byla připravená. Monaco tak začne další akci z vlastní poloviny.

16

Až do pokutového úniku vběhl Wissam Ben Yedder, který se zamotal ve svých kličkách, a tak jeho zakončení nebylo přesné.

15

Centr z levé strany posunul Ado Onaiwu na levou stranu šestnáctky, odkud vypálil Veljko Birmančević. Jeho zakončení trefilo soupeře a Toulouse bude pouze vhazovat.

14

V sestavě hostujícího mužstva došlo těsně před zápasem ke změně. Na trávník nenastoupil Rhys Healey, ale jeho místo zaujmul Gabriel Suazo.

12

Žlutá karta pro tým AS Monaco (Ruben Aguilar).

11

Na dlouhou nohu se po balonu natahoval Ruben Aguilar, který nedovoleně atakoval soupeře. Gabriel Suazo zůstává na hrací ploše a potřebuje ošetření.

10

Na pravé straně se rozebíhal Vanderson, který nedostal přesnou nahrávku. Ovšem Monaco pokračovalo v akci, jenomže Takumi Minamino nezamířil přesně.

8

Scénář zápasu je jasný! Zatímco domácí celek bude kombinovat, tak Toulouse bude čekat na rychlé protiakce. Uvidíme, čí taktika bude úspěšnější.

7

Domácí mužstvo se snažilo přenést hru, ale celou situaci si pohlídal Warren Kamanzi, který balon hlavou dopravil k vlastnímu brankáři.

6

Od úvodních minut je Monaco aktivnějším mužstvem. Ovšem zatím se mu nedaří najít recept na přechod do velké příležitosti.

5

Dnešní velmi důležité střetnutí rozhoduje žena, konkrétně paní Frappartová. Ta právě vhodila míč na trávník, kde se ho chopil Mohamed Camara.

4

Na levé straně se pohyboval Caio Henrique, který centrem trefil prvního bránícího hráče. Toulouse balon odehrálo tak, že se musí znovu bránit.

3

Domácí celek se drží na balonu, ovšem zatím kombinuje kolem středového kruhu. Knížecí klub má dnes jasný úkol – vyhrát!

2

Monaco do dnešního souboje nastoupilo v bíločervených dresech, naopak Toulouse se obléklo do černé sady.

1

Jdeme na to, jelikož hlavní rozhodčí dala pokyn k zahájení zápasu. Za obranu hostujícího celku si naběhl Wissam Ben Yedder, který přehazoval brankáře. Ovšem netrefil branku a případný gól by neplatil, protože domácí kapitán byl v ofsajdu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

AS Monaco: Nübel – Aguilar, Disasi, Maripán, C. Henrique – Vanderson, Yo. Fofana, Mo. Camara, Minamino – E. Ben Seghir – Ben Yedder (C).
Náhradníci: Didillon – Okou, Matsima, Matazo, Akliouche, Volland, Magassa, E. Diop, Embolo.
Trenér: Clement.

Toulouse FC: Dupé – Kamanzi, Rouault, L. Costa, M. Diarra – Birmančević, Sierro – Onaiwu, Genreau, Chaibi – Healey.
Náhradníci: Haug – Nicolaisen, Dallinga, Desler, Aradj, Ratão, Suazo, Abúchlál.
Trenér: Montanier.

Rozhodčí: Frappart – Nicolosi, Coppola.
Ještě jednou vítám všechny fanoušky francouzského fotbalu u zápasu mezi Monacem a Toulouse. Oba celky již zveřejnily sestavy, a tak se na ně za pár okamžiků podíváme. Doufejme, že se dočkáme několika gólů.
Střetnutí mezi Monacem a Toulouse startuje v sobotu ve 21 hodin. Ze souboje je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Doufejme, že nás čeká velmi zajímavé utkání, v němž zvítězí lepší celek. Kdo se bude radovat z výhry v posledním duelu sezony?
V našem střetnutí je Monaco bojujícím týmem, který se snaží probojovat do evropských pohárů. K tomu, aby si v nich zahrál, potřebuje zvítězit a zároveň čekat na zaváhání Rennes nebo Lille. Knížecí klub je aktuálně na šestém místě, když posbíral pětašedesát bodů. Ovšem v posledních třech zápasech získal pouze jediný bod, a tak dnes musí bezpodmínečně zabrat. Soupeřem mu bude Toulouse, které se nachází na třináctém místě, když získalo pětačtyřicet bodů. Hostující mužstvo už je zachráněné, a tak může hrát uvolněně. Navíc v případě vítězství by se posunulo pouze o jeden flek. To samé platí v případě porážky, akorát opačným směrem.
Vítám vás u posledního kola francouzské Ligue 1 Uber Eats, které je celé na programu ve 21 hodin. O titulu už je rozhodnuto a znovu si jej ulovilo PSG, které tak čekají oslavy. Ovšem bojovat se bude o evropské poháry, ale také o poslední pozici, která znamená záchranu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

AS Monaco – Toulouse FC

1:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 78. Ben Yedder (Embolo) – 71. Abúchlál, 90+4. Healey

Karty:   12. Aguilar (ASM) – 58. Sierro (TOU), 90+5. Healey (TOU)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 9:9. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:11.

AS Monaco: Nübel – Aguilar, Disasi, Maripán, C. Henrique – Vanderson (77. Akliouche), Yo. Fofana, Mo. Camara, Minamino (53. E. Diop) – E. Ben Seghir (53. Embolo, 90. Volland) – Ben Yedder (C).
Náhradníci: Didillon – Okou, Matsima, Matazo, Magassa.

Trenér: Clement

Toulouse FC: Dupé (C) – Kamanzi, Rouault, L. Costa, M. Diarra – Birmančević (60. Abúchlál), Sierro – Onaiwu (60. Ratão), Genreau (60. van den Boomen), Suazo – Chaibi (87. Healey).
Náhradníci: Haug – Nicolaisen, Dallinga, Desler, Aradj.

Trenér: Montanier

Rozhodčí: Frappartová – Nicolosiová, Coppolaová