Menu

Další

Giro d’Italia

21. etapa: Řím - Řím

Vítěz: M. Cavendish (GBR) Astana Qazaqstan Team

konec

28.05.2023, 15:30 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

Cíl

Mark Cavendish ve své poslední etapě na Giru v kariéře vítězí a stává se nejstarším vítězem etapy na Giru v historii! Je mu 38 let a 7 dní.

Cíl

Zatímco Mark Cavendish ze sebe ve sprintu vydával poslední zbytky sil a sprintoval jako v době svého mládí, tak za ním došlo k těžkému pádu!

3,5km

Členové Bahrainu – Victorious nasadili ostré tempo a dotáhli se k uniknuvší dvojici, jejíž pokus o nástup tak po necelých dvou kilometrech končí.

5km

Derek Gee nastupuje! No, vlastně, kdo jiný? Muž, který byl nejvíckrát během Gira v úniku, to zkouší. Ale nemá výrazný náskok, pár sekund.

12km

Peloton se docvakl k úniku, který tak skončil!

15km

Blíží se průjezd do posledního okruhu. A překvapivě to zkouší Magnus Cort, který se odpojuje od pelotonu!

20km

Do konce letošního Gira zbývá posledních 20 kilometrů!

54,4km

Sprinterskou prémii vyhrál Toms Skujinš z Treku – Segafredo a bere 12 bodů. Osm bodů sbírá Maxime Bouet, šest bodů pak Cesare Benedetti.

66km

A ještě se připojil také člen Green Projectu – Bardiani. V čelní skupince je Toms Skujinš, Maxime Bouet a Cesare Benedetti. Dvojice za nimi ztrácí zhruba šest sekund. Peloton nějakých 20.

68km

V úniku registrujeme Cesareho Benedettiho z BORY a Maxima Boueta z Arkéy. Je tam s nimi ještě jeden závodník a vydal se za nimi z pelotonu také člen EOLO-Komety.

69km

A máme tu první pokus o únik! Dostávají se do něj tři závodníci.

21. etapa: Řím - Řím

Vítěz: M. Cavendish (GBR) Astana Qazaqstan Team

konec

Zpět na online