Menu

Hokej

Mistrovství světa

Slovinsko – Slovensko

0:1

konec (0:0, 0:1, 0:0)

21.05.2023, 15:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Skupina B • Johan Čáp (@CAPJohanCZ), Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

Tipsport: 6.18 6.31 1.42 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

59:50

59:50 Slovince dělily od vyrovnávací branky jen centimetry

59:50

Robert Sabolič pálil vedle a Žiga Jeglič o chvíli později už zvedal ruce, ale obě rány končí neúspěchem.

59:09

Nejspíše bude následovat kritická chvíle pro Slovensko! To vyhodilo na zakázané uvolnění, Slovinci si proto berou oddechový čas a podniknou finálový nápor.

58:55

Slovinsko hraje bez golmana!

56:33

Po faulu v rohu kluziště se bude vylučovat. Žiga Pance (SLO) je doprovázen na trestnou lavici za vražení na hrazení, Libor Hudáček (SVK) ovšem vyfasoval dvojku za nesportovní chování za následnou strkanici. Na řadě je hra čtyř proti čtyřem.

49:17

Tak teď se slovenským fanouškům muselo zastavit srdce! Tvrdou střelu Aleksandara Magovaće totiž nechtěně tečoval Patrik Koch, který tak svému brankáři nadělal pořádné problémy. Stanislav Škorvánek ale na poslední chvíli stačil zareagovat a stále drží čistý štít!

49:01

Střela po buly a dorážka Jana Urbase způsobila pořádnou postrkovanou před Škorvánkovou brankou. Slovinci cítí šanci na vyrovnání.

38:28

Libor Hudáček se prodral z pravé strany na osu a i v pádu dokázal vystřelit, Gračnar nicméně kotouč ve směti těl našel a vychytal slovenskou tutovku. Nápor svěřenců kouče Ramsayho bude pokračovat po přerušení.

36:45

36:45 Sukeľ se v oslabení řítil na Gračnara

36:45

Matúš Sukeľ se dostal do úniku po chybce na slovinské modré čáře a pořádně spolu s Kudrnou coby nahrávajícím zaměstnali Gračnara. Ten tváří tvář ráně z osy vyrazil puk ramenem.

36:05

Vyloučení v týmu Slovensko:
Šimon Nemec – 2 min., podrážení.

35:58

35:58 Velký závar před Škorvánkem, Slovensko nadále drží těsný náskok

35:58

Jan Urbas nebyl daleko od vyrovnání! Jeho bomba z osy skončila na Škorvánkovi a po následných dorážkách znovu slovenský tým hasil nebezpečí v poslední sekundě. Tohle bylo těsné.

31:15

Slovinská obrana opět ukázala slabinu, kterou málem potrestal Libor Hudáček! Ten také zamířil do úniku a řešil ho další nebezpečnou střelou, jenže ta se mu svezla a skončila jen na hrazení!

26:03

26:03 Verlič v ideální pozici minul slovenskou branku

26:03

Tak tahle akce se dala přirovnat ke kombinaci ve fotbalové Barceloně! Tři rychlé přihrávky z první tedy přivedly do dobré pozice Mihu Verliče, jenže ten bránu netrefil a poté pořádně kroutil hlavou.

25:37

Slovensko půjde do čtyř! Viliam Čacho (SVK) se dopustil ve středním pásmu dost okatého faulu. Sudí pískají nedovolné bránění.

23:05

Marek Hrivík se prodral podobně jako Lunter před chvíli na slot, jeho únik končí ránou těsně vedle Gračnar si na vytížení rozhodně nyní stěžovat nemůže.

22:20

Mário Lunter se natlačil do slotu a ačkoliv byl bráněn třemi protihráči, málem dokonce zakončil. Slovinsko ustálo obrovskou šanci.

20:15

20:15 Richard PÁNIK - 0:1

20:15

Slovensko právě vstřelilo branku!
Slováci zažívají raketový vstup do druhé části a konečně jdou do vedení! RICHARD PÁNIK si výborně najel na modrou čáru, kde ho ještě lépe našel Pavol Regenda. Následně se slovenský lídr dostal do úniku, při kterém poslal kotouč na lapačku Luky Gračnara, který si na kus gumy i sáhl. Příliš ho ale nezpomalil, i kdyby byla v bráně plachta, tak by se přes ní došoupal puk do sítě. Asistence: Pavol Regenda, Patrik Koch.

19:10

Miha Verlič a jeho dělovka Škorvánka znovu pořádně vyděsila. Jeho pohotový zákrok vyrážečkou poslal puk do ochranné sítě. Slovensko je pod tlakem.

18:21

18:21 Maver Škorvánka překonat nedokázal

18:21

Největší šance zápasu! Luka Maver mohl být hrdinou země pod Triglavem! Sám se objevil přímo na slotu s pukem, Škorvánek s obrovským štěstím ránu chytil. Slovenští fanoušci se nejspíš polili studený potem.

16:26

Michal Ivan nabil Mário Grmanovi, jeho bomba z levé strany zůstala na Gračnarovi. Nebýt chráničů, slovinský brankář by musel upalovat do lékárny či drogerie pro obvazy. Pumelice určitě s rychlostí schopná lámat kosti.

13:19

Pořád je to boj na obě strany, což teď připomněl Robert Sabolič. Ten střílel z poměrně velké blízky ke vzdálenější tyči, jenže Stanislav Škorvánek si proti němu dobře vyjel a nakonec schoval puk pod lapačku!

12:56

12:56 Dvě šance slovenského týmu

12:56

Richard Pánik a Michal Ivan měli nejspíš největší tutovky zápasu! Vše odstartoval prozíravý Šimon Nemec a jeho spoluhráči zahájili palbu ze střední vzdálenosti. Oba pokusy nicméně skončily na bloku díky dobré práci Gračnara a defenzívy.

10:24

Nik Simšič se po prohraném vhazování nezachoval úplně sportovně, protože hokejkou poslal soupeře k zemi a jeho spoluhráči budou hrát poprvé v utkání v oslabení.

05:59

První větší šance pro naše slovenské sousedy! Luka Gračnar vyrazil střelu z úhlu jen před sebe, kde číhal Mário Lunter. Ten s kotoučem málem úspěšně zajel do chlívku, nakonec se ale nedostal přes výstroj brankáře!

Slovinsko – Slovensko

0:1

konec (0:0, 0:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. Pánik (Regenda, P. Koch)

Slovinsko: Gračnar (Krošelj) – Gregorc, Pavlin (A), Magovać, Crnovič, Podlipnik, Mašič, Štebih – Jeglič, Urbas (C), Verlič – Tičar (A), Sabolič, Kuralt – Simšič, Pance, Drozg – Maver, Čimžar, Tomaževič – Ograjenšek.
Trenér: Matjaz Kopitar

Slovensko: Škorvánek (Hlavaj) – Nemec, P. Koch, Grman, Ivan, Kňažko, Rosandić, Jánošík, Gajdoš – Hrivík (C), Pánik, Regenda – Lantoši, Cehlárik (A), Hudáček – Kudrna, Kelemen, Sukeľ (A) – Okuliar, Lunter, Čacho.
Trenér: Craig Ramsay

Rozhodčí: Björk (SWE), Bloski (CAN) – Davis (USA), Kroyer (DEN)

Diváci: 4460

Průběh zápasu
1. třetina
10:24 SLO 2 Simšič, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
20:15 SVK 0:1 Pánik (Regenda, P. Koch)
25:37 SVK 2 Čacho, podrážení
36:05 SVK 2 Nemec, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
56:33 SLO 2 Pance, naražení zezadu
SVK 2 Hudáček, nesportovní chování
Konec