Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Newcastle United – Arsenal FC

0:2

konec (0:1)

07.05.2023, 17:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • 35. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.32 3.82 2.99 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+6

Na hrací ploše došlo k další strkanici, po které uviděli žlutou kartu Fabian Schär (Newcastle) a Eddie Nketiah (Arsenal).

90+2

Další dobrá rána domácího celku a balon se kroutil asi k pravé tyči. Jenomže Aaron Ramsdale se položil na zem a míč vyrazil na roh.

87

Střídání v týmu Arsenal FC:
ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Eddie Nketiah.

86

Střídání v týmu Arsenal FC:
ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Reiss Nelson.

82

Střídání v týmu Newcastle United:
ze hřiště odchází Joelinton, přichází Elliott Anderson,
ze hřiště odchází Daniel Burn, přichází Matt Targett.

80

Střídání v týmu Arsenal FC:
ze hřiště odchází Gabriel Martinelli, přichází Leandro Trossard,
ze hřiště odchází Martin Ödegaard, přichází Thomas Partey.

79

Střídání v týmu Newcastle United:
ze hřiště odchází Callum Wilson, přichází Anthony Gordon.

78

Střídání v týmu Newcastle United:
ze hřiště odchází Joe Willock, přichází Allan Saint-Maximin.

73

Prvním potrestaným hráčem zápasu je Daniel Burn (Newcastle), který trefil kopačku soupeře. Hlavní rozhodčí poprvé vytáhl žlutou kartu.

71

Arsenal právě vstřelil branku!
Na levé straně rychle postupoval dopředu Gabriel Martinelli, který viděl, že ho žádný ze spoluhráčů nestíhá, a tak zpomalil. Až v momentu, kdy se na zadní tyči nacházel Bukayo Saka, tak brazilský křídelník vyslal střílenou přihrávku, kterou si do vlastní brány srazil FABIAN SCHÄR – 0:2.

65

Střídání v týmu Newcastle United:
ze hřiště odchází Jacob Murphy, přichází Miguel Almirón.

61

Střídání v týmu Arsenal FC:
ze hřiště odchází Olexandr Zinčenko, přichází Kieran Tierney.

59

Další velká šance domácího mužstva! Alexander Isak posunul míč na Joea Willocka, který dlouho otálel se zakončením, i když měl před sebou velkou příležitost. Ovšem zezadu se skluzem vrátil Granit Xhaka, jenž je hrdinou okamžiku.

51

Tak to je reklama na fotbal! Fabian Schär ustupoval a Gabriel Martinelli vymyslel technickou střelu, kterou orazítkoval horní tyčku!

50

Po rohovém kopu zůstal na malém vápně nikým nehlídaný Fabian Schär, jehož hlavička měla být gólová. Ovšem Aaron Ramsdale perfektním zákrokem udržel kanonýry v těsném vedení!

49

Na pravé straně vápna byl Jacob Murphy, jehož oblouček mířil na první tyčku. K hlavičce se probojoval Alexander Isak, jenž orazítkoval brankovou konstrukci!

45+7

Arsenal zahodil stoprocentní šanci! Martin Ödegaard se objevil sám před brankářem a chtěl zakončit k levé tyči. Jenomže Nick Pope nechal nohu na správném místě a odvrátil zkázu domácích!

41

Martin Ödegaard vystoupil proti soupeři, jenž hostujícího kapitána trefil. Balon putoval na levou stranu, odkud Gabriel Martinelli nevystřelil přesně.

27

Na hranici vápna uvolnil Callum Wilson Joea Willocka, který se na levé straně vápna objevil sám před brankářem. Jenomže Aaron Ramsdale rychle proti soupeři vystoupil a zachránil kanonýry nohou.

24

Další velká šance kanonýrů! Obsazený Bukayo Saka mířil do vápna a tělem si balon pokryl. Jeho zakončení ale zamířilo do dobře postaveného brankáře.

21

Krásná kolmice Arsenalu, na kterou si naběhl Gabriel Martinelli, jehož pokus Nick Pope zastavil nohou. Následně technickou střelu vyslal na zadní tyč Martin Ödegaard. Jenomže domácí gólman byl znovu připravený.

14

Arsenal právě vstřelil branku!
Arsenal rozehrával standardní situaci, ovšem centr byl odvrácený. A tak Bukayo Saka přihrál na střed a Jorginho posunul míč na lépe postaveného spoluhráče. MARTIN ÖDEGAARD se opřel do balonu a poslal jej přesně do pravého spodního rohu branky – 0:1. Asistence: Jorginho.

10

Hlavní rozhodčí byl zavolán k obrazovce, aby si celou situaci prohlédl ještě jednou. Pokutový kop se tak rozehrávat nebude!

9

Celou akci ještě posuzuje VAR! Polský reprezentant zahrál předloktím, které měl ale u těla. Uvidíme, zda Newcastle bude pokutový kop vůbec rozehrávat.

8

Gabriel Jesus se vyčítavě dívá k rozhodčímu, ovšem Newcastle bude rozehrávat rohový kop. Za šestnáctkou se napřáhl Bruno Guimarães a Jakub Kiwior zahrál rukou. Pokutový kop pro domácí mužstvo!

2

Centr z levé strany proskákal až do zadní části šestnáctky, kde se nacházel nikým nehlídaný Jacob Murphy. Jeho zakončení bylo velmi nebezpečné a skončilo na levé tyči!

Newcastle United – Arsenal FC

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 14. Ödegaard (Jorginho), 71. Schär (vla.)

Karty:   73. Burn (NEW), 90+6. Schär (NEW) – 90+6. Nketiah (ARS)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:12.

Newcastle United: Pope – Trippier (C), Schär, Botman, Burn (82. Targett) – Joelinton (82. Anderson), Guimarães, Willock (78. Saint-Maximin) – Murphy (65. Almirón), Isak, C. Wilson (79. A. Gordon).
Náhradníci: Dúbravka – Dummett, J. Lewis, Manquillo.

Trenér: Eddie Howe

Arsenal FC: Ramsdale – B. White, Kiwior, Magalhães, Zinčenko (61. Tierney) – Ödegaard (C) (80. Partey), Jorginho, Xhaka – Saka (86. Nelson), Jesus (87. Nketiah), Martinelli (80. Trossard).
Náhradníci: Turner – Holding, Smith-Rowe, Vieira.

Trenér: Mikel Arteta

Rozhodčí: Kavanagh – West, Greenhalgh

Diváci: 50 267