Menu

Hokej

Mistrovství světa - II. B Divize

Turecko – Belgie

2:9

konec (2:2, 0:4, 0:3)

21.04.2023, 19:30 • Silivrikapı Buz Pateni Salonu, Istanbul • 4. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (21:45:39)

Dnešní utkání sledovalo 428 diváků.
Belgie pozítří letošní turnaj v Turecku uzavře přímým soubojem o konečné druhé místo s Bulharskem, zatímco na domácí výběr čeká duel s Novým Zélandem.
Máme hotovo! Turecko po snovém vstupu do utkání proti Belgii herně naprosto propadlo, a po závěrečné siréně kouše vysokou porážku 2:9. Hosté dnes v Istanbulu zvítězili naprosto zaslouženě, ze špatného úvodu se rychle oklepali a následně vzdorující protihráče po celý zbytek zápasu takřka k ničemu nepustili.

Nejlepší hráči utkání
TUR: Emrah SAVAS (0+0)
BEL: Vadim GYESBREGHS (2+4)

Konec zápasu.

59:48

Utkání se dohrává před Demitürkem, moc zajímavého toho dnes už nejspíš neuvidíme.

59:17

59:17 VERELST - 2:9

59:17

Belgie právě vstřelila branku!
Hosté znovu početní výhodu využili naprosto bleskově, devátý gól je na světě! Několik desítek sekund před závěrečnou sirénou rozšiřuje belgický náskok na úctyhodných sedm zásahů aktivní forvard SAM VERELST – 2:9! Asistence: Dries Blockx, Vadim Gyesbreghs.

59:11

Máme tu nejspíš poslední vyloučení, do čtyř půjdou znovu domácí. Taha Ergene (TUR) je trestán za vražení na hrazení, přesilovka pro Belgii.

59:05

Blockx po souhře s Verelstem zasáhl Demitürka do ramene, Belgie se snaží přidat zásah číslo devět.

58:39

Uvidíme ještě minimálně jedno buly před Demitürkem, rozhodčí teď odpískal domácí zakázané uvolnění.

58:00

Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!

57:52

Verelst posunul puk na Coolena, který se jej obratem snažil předat na pravou stranu. Tam ale v té době nebyl ani jeden hráč v belgickém dresu.

56:59

Hodně nepříjemná skrumáž před Waumansem ke gólu nevede, třetí zásah dnes Turecku prostě a jednoduše není souzen! Škoda pro domácí.

56:23

Savas vyšťouchl pryž do neutrální zóny a odjel na střídačku, Turecko mění formace na hrací ploše.

55:40

Utkání se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Posledních pár minut se hraje takřka výhradně před tureckou brankou, přičemž hra se sem tam přelije do středního pásma.

54:55

Pyl udělal kolečko po domácím pásmu a podél modré čáry pak předal puk nehlídanému Jamesovi, jehož jednoduché zakončení šlo na Demitürkův beton.

54:26

Demitürk si na své konto zapsal další úspěšný zákrok, hra bude pokračovat vhazováním u jeho svatyně.

53:40

Faner si pohlídal van den Bogaerta, který táhl puk dopředu po levé straně, a za Demitürkovou svatyní ho bez lítosti přišpendlil na mantinel. Pěkná práce.

52:56

Ani šestibrankový deficit Turecko nedonutí k tomu, aby složilo zbraně. Domácí se snaží kosmeticky upravit skóre, jenže se teď trápí v koncovce.

52:21

Turci se zničehonic blýskli nadějným přečíslením dva na jednoho, které uzavřelo opravdu jedovaté zakončení z voleje! Waumans ale kotouč se štěstím vystihl betonem!

51:42

Kavaz je na ledě, Turecko se po dlouhé době vrací do plného počtu. Posledních pár minut bylo pro domácí reprezentaci vskutku hororových.

50:59

Postupující van Espen byl zastaven na modré čáře, Belgie se tentokrát k Demitürkovi nedostala.

49:52

49:52 GYESBREGHS - 2:8

49:52

Belgie právě vstřelila branku!
V Istanbulu dnes večer dost možná uvidíme i dvoucifernou číslici v počtu hostujících branek, skromně zaplněné ochozy vidí belgický zásah číslo osm! Jeho autorem je VADIM GYESBREGHS, který na modré zachytil Verelstův pas a následně prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 2:8! Asistence: Sam Verelst.

49:38

Série domácích vyloučení nebere konce, Turecko je znovu ve třech! Tentokrát z kluziště za vysokou hůl na dvě minuty mizí Sefa Kavaz (TUR).

49:11

49:11 Ben COOLEN - 2:7

49:11

Belgie právě vstřelila branku!
Bránící turečtí hráči pod neutuchajícím náporem znovu kapitulují, Demitürk z domácí klece loví už sedmý kotouč! Po souhře s Blanchym dvojnásobnou početní výhodu v další belgický zásah přetavil BEN COOLEN – 2:7! Asistence: Xavier Blanchy.

48:42

Další trest pro Turecko, tak tohle je pro domácí hodně nepříjemné! Emrah Savas (TUR) je vykázán za krosček, oslabení tři na pět tedy pokračuje!

48:27

Blockx si několikrát vyměnil puk s Jamesem, než se konečně rozhodl vypálit. Demitürk si kotouč pohlídal a následně předvedl další úspěšný zákrok.

47:47

Turecko jde na celkem dlouhou dobu do tří! Fanerovi bude na trestné lavici dělat společnost Ögun Uzunali (TUR), a to za podrážení.

47:29

Demitürk van Espenův projektil z kruhu vyrazil vysoko nad brankoviště, puk zastavila až ochranná síť.

46:44

Poněkud ospalou třetí třetinu by mohlo rozproudit turecké vyloučení, Emre Faner (TUR) jde ven za nedovolené bránění. Využije Belgie i tuto přesilovku?

46:15

Karadag mířil přesně do středu branky, puk po jeho zakončení doslova zmizel ve výstroji připraveného strážce belgického brankoviště. Přerušuje se.

45:56

Bitva o puk vedle turecké lavice končí postavením mimo hru, další buly proběhne před domácí třetinou.

45:32

Zblokovaná střela z kruhu k Demitürkovi nedoputovala, turecký gólman mohl zůstat v klidu.

44:55

Zákrok na jednoho z tureckých borců trestán nebude, hra pokračuje dál. Domácí se dostali ke kotouči a snaží se přesunout dění k Waumansovi.

44:30

Sledujeme bitvu o kotouč v rohu za domácí svatyní, do které je zapojeno hned několik hráčů.

43:59

Z hranice brankoviště zkusil štěstí Taygar, Waumans střelu na bližší tyč bez obtíží zklidvidoval.

43:19

Forčekující Hars málem vybojoval puk v útočném pásmu, belgičtí zadáci ho ale nakonec uchránili.

42:45

No, tohle si Waumans za rámeček asi nedá. Bingölovo zakončení ho až nečekaně potrápilo a belgický gólman se dlouho snažil dostat odražený puk pod kontrolu, než ho konečně schoval pod rukavici.

41:55

Turecko nahazuje puk za belgickou svatyni. Hraje se v hodně uvolněném tempu, aspoň tedy v porovnání s divočinou, která byla k vidění před pauzou.

40:45

Ani jednomu týmu se zkraje periody nedaří zakotvit před brankou soupeře, střelu mezi tři tyče jsme zatím neviděli. Waumans s Demitürkem jsou bez práce.

40:13

Belgie na úvod poslední třetiny zneškodnila nepovedený domácí výpad a rychle se ujala kotouče.

40:01

Tolga Bozaci po čtyřiceti minutách na ledě končí, turecké brankoviště převezme Eren Demitürk.

40:01

Začala třetí třetina.

Střely na branku: 14 – 40.
Druhá třetina měla naprosto jednoznačný průběh, Belgie směle míří za tříbodovým ziskem a v posledních dvaceti minutách za Bozaciho poslala hned čtyři kotouče. Turecko sice bojuje, papírovému favoritovi vzdoruje a snaží se aktivní protihráče aspoň trochu potrápit, rozdíl kvality mezi oběma celky je ale evidentní.

Další třetina začne přibližně ve 21:04.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

Van Espen ještě těsně před sirénou proklepl Bozaciho reflexy zakončením do levého horního rohu, strážce domácí branky ale letící pryž hravě lapil.

39:40

Hra se v závěru prostředního dějství přelévá ze strany na stranu, dění se stále nese ve svižném tempu.

39:00

Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!

38:56

James nyní pádil za nahozenou pryží do rohu domácího pásma, kde ho ale na mantinel přišpendlil Kars.

38:26

Druhá část se chýlí ke konci. Gyesbreghs operuje s kotoučem u mantinelu vedle Bozaciho svatyně, turečtí obránci se ho co nejrychleji snaží připravit o puk.

37:41

Bingöl s pokrčenými rameny pokukuje po rozhodčím, který ovšem domácí ofsajd odpískal správně.

37:22

Turci tentokrát rychlé tažení do ofenzivní třetiny ve větší šanci nepřetavili, pevná belgická obrana je nepustila do zakončení a rychle je obrala o puk.

36:55

Domácí vyhodili puk daleko od svého brankoviště, v belgickém pásmu ho zachytil Bogaerts.

36:25

Bozaci má na svém kontě další úspěšný zákrok, dnes je zatím jednoznačně nejlepším hráčem svého týmu. Zbytek turecké reprezentace toho moc nepředvedl.

35:16

35:16 Jeffie VERSIN - 2:6

35:16

Belgie právě vstřelila branku!
Bozaci jen odevzdaně rozhazuje rukama, o vítězi klání začíná být více než jasno! Pod šestý gól Belgie se podepisuje JEFFIE VERSIN, který tečí Gyesberghsovy střely z modré rozšiřuje náskok svého týmu na čtyři branky – 2:6! Asistence: Vadim Gyesberghs, Sandro Bosmans.

34:22

V Istanbulu už to mohlo být o čtyři góly! Steyaert se nyní dostal do úniku, Bozaci ale zachoval chladnou hlavu a jeho zakončení vystihl!

33:55

Belgie po vstřeleném gólu polevila, a to zejména v obraně. Waumans má v posledních minutách daleko více práce než předtím, zatím to ale zvládá.

32:54

Waumans teď byl pod malým tlakem, který vyřešil přikrytím kotouče. Hra je na chvíli přerušena.

31:15

31:15 JAMES - 2:5

31:15

Belgie právě vstřelila branku!
Turecko se po pouhých pěti sekundách hry znovu vrací do plného počtu! Verelst těsně po vyhraném buly poslal puk přesně na hokejku ALECA JAMESE, který zakončením z opačného prostoru pro vhazování nedal Bozacimu šanci – 2:5! Asistence: Sam Verelst, Vadim Gyesbreghs.

31:10

Paže australského sudího po skrumáži před domácí klecí znovu vyletěla vzhůru. Kemal Aydin (TUR) dostává menší tresty za hrubost a za krosček, přičemž ten druhý za něj odsedí Kavaz. Jeffie Versin (BEL) je pak vyloučen jen za hrubost, Belgie tak bude mít další přesilovku.

30:50

Z domácího konce hrací plochy se znovu ozvalo dunění betonů, na Bozaciho letělo další nahození.

30:03

Ukázkový semafor v podání tureckého gólmana zabránil dalšímu belgickému zásahu! Steyaertova rychlá střela z pravé strany přitom měla potenciál nadělat pořádnou neplechu...

29:36

Čárový rozhodčí přistihl Belgii v postavení mimo hru, uvidíme vhazování u hostující střídačky.

29:12

Waumans nyní pro jistotu schoval puk pod svou rukavici, v bezprostřední blízkosti jeho brankoviště totiž operoval dotěrný protihráč. Hra se vyrovnává.

28:46

Teď musel hned dva zákroky ze svého repertoáru vytáhnout pro změnu Waumans, ke změně skóre ale v Istanbulu nedošlo. Belgie se vrací ke kotouči.

28:19

Cuylaerts vyhozený puk zachytil až za modrou čarou, hosté tak znovu rychle ztrácí útočné pásmo.

27:47

Ergene úspěšně vyváží kotouč ven z obranného pásma, Bozaci si aspoň na chvíli může oddechnout.

27:25

Svěnenci kouče van Iersela jsou stále jako přikovaní před tureckou svatyní, kterou teď zasypávají jednou střelou za druhou. Bozaci se rozhodně nenudí.

26:12

26:12 BLOCKX - 2:4

26:12

Belgie právě vstřelila branku!
Druhá třetina má zatím jednoznačný průběh, Belgie využívá přesilovku a odskakuje do dvougólového trháku! James skvělou křižnou přihrávkou připravil parádní zakončení pro DRIESE BLOCKXE, který následně bez větších obtíží poslal za Bozaciho už čtvrtý kotouč – 2:4! Asistence: Alec James, Vadim Gyesbreghs.

25:19

Na trestnou lavici nakonec zmizel jen Yusuf Kars (TUR) za hrubost, původní zákrok belgického borce trestán nebude. Uvidíme belgickou přesilovku.

25:19

Atmosféra houstne, bude se znovu vylučovat a nyní zřejmě na obou stranách! Kars se vydal hájit čest spoluhráče, který byl nejspíš faulován u modré čáry. Uvidíme, jak rozhodčí situaci posoudí...

24:45

Domácím se stále nedaří se dostat zpět do hry. Po pěkné a rychlé souhře se dvěma spoluhráči teď zahrozil znovu Verelst, tentokrát se ale neprosadil.

24:17

Turecko se při pokusu o protiútok ocitlo v postavení mimo hru, dění je tak na pár sekund zastaveno.

23:36

23:36 VERELST - 2:3

23:36

Belgie právě vstřelila branku!
Obrat dokonán, Belgie se vrátila do plného počtu a vzápětí se poprvé ujímá vedení! Turecká obrana selhala a před Bozaciho se teď nastěhovala snad celá hostující útočná formace, přičemž z hranice brankoviště kotouč za bezmocného gólmana protlačil vysvobozený SAM VERELST – 2:3! Asistence: Iniaz Steyaert, Vadim Gyesbreghs.

23:11

Poměr sil na ledě se předčasně vyrovná, brankář Tolga Bozaci (TUR) inkasuje dvě minuty za držování hry. Trest za něj odpyká forvard Ege Odabas.

22:57

Belgičané se ve vlastním oslabení dostali do přečíslení dva na jednoho, bránící Savas si ale výborně lehl do trajektorie následné přihrávky! Bozaci pak kotouč schoval pod svou rukavici.

22:35

Hosté zatím v oslabení úspěšně drží hru daleko od své brány, Waumans je bez práce. Uvidíme, jestli to Bingöl, který táhne puk po levém křídle, teď změní.

21:25

Belgie půjde na dvě minuty do čtyř, rozhodčí za hákování posílá na trestnou Sama Verelsta (BEL).

21:21

Na druhém konci ledové plochy se chtěl střelou na vzdálenější tyč prosadit Bingöl, jeho projektil nicméně zaplul přesně do Waumansovy rukavice.

20:49

Rutinní nahození ze středního pásma Bozaciho příliš nepotrápilo, domácí gólman ho hravě zkrotil. Po krátké pauze uvidíme vhazování po jeho levé ruce.

20:26

Prostřední dějství je tu. Belgie ho zahájila aktivně, nedaří se jí ale se usadit v útočném pásmu.

20:01

Začala druhá třetina.

Střely na branku: 5 – 20.
Divoká první třetina je minulostí! Turecko se nejprve díky slepeným zásahům Meydanciho a Harse rychle dostalo do vedení a vyhnalo Lievense z branky, Belgie v následném průběhu dějství ale ožila a manko se jí podařilo úplně vymazat. Pomineme-li prvních pár minut, hosté byli mezi mantinely jednoznačně lepším týmem. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.

Další třetina začne přibližně ve 20:15.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Belgie se sice stále drží v útočném pásmu, protihráči ho ale nepouští do šancí. První část končí.

19:47

Sentürk byl propuštěn z lavice hanby, Turecko je v plném počtu a snaží se se dostat ke kotouči.

19:00

Ohlášena poslední minuta první třetiny!

18:52

Netuším, jak je možné, že z téhle akce nebyl gól! Verelst se blýskl jedovatým zakončením z hranice brankoviště, které ale Bozaci zázrakem udržel před brankovou čarou! Neuvěřitelné!

18:10

Bogaertsův projektil z modré se od Bozaciho odrazil před brankoviště, odkud se jeden z Turků obratem pokusil puk vyhodit ven z pásma. Bezúspěšně.

17:45

Publikum Furkana Sentürka (TUR) za zákrok v rohu odměnilo potleskem, sudímu se ale vůbec nelíbil. Domácí zadák dostává dvě minuty za napadení.

16:56

Cuylaerts projektilem z mezikruží jen orazítkoval hrazení za tureckou brankou. K odraženému puku se nicméně dostal jeho spoluhráč, Belgie je stále vpředu.

15:57

Steyaertův trest se chýlí ke konci, belgický borec se na led vrátí za pár sekund. Hosté oslabení zvládají.

15:28

Turecko sice početní výhodu zahájilo slibně, teď ale trochu tápe a nedaří se mu se vrátit do útoku.

14:35

Krátkou přesilovkovou kombinaci hezkou střelou z kruhu uzavřel Savas, Waumans hbitě zareagoval a letící pryž obratem vyrazil za své brankoviště.

14:05

Domácí mají šanci srovnat s aktivními protihráči krok, Iniaz Steyaert (BEL) jde ven za podrážení.

13:51

Van Espen nahodil puk do rohu za tureckou svatyni a odjel střídat, Belgie mění formace na ledě.

13:06

Piccart se vyznamenal a poněkud nekoordinovaným obranným zákrokem odzbrojil protihráče. Dle sudího bylo vše v pořádku, trestat se nebude.

12:36

Dění na ledě doprovází takřka konstantní pískot a bučení z ochozů, publiku se pochopitelně vývoj hry vůbec nelíbí. Belgie na ledě stále dominuje.

12:23

Turecký gólman znovu odolal náporu protihráčů, kteří se za něj nyní pokusili puk doslova procpat. Dění je v Istanbulu znovu na pár sekund pozastaveno.

11:40

Verelst našel krátkou přihrávkou nikým nehlídaného van den Bogaerta, Bozaci ale měl akci přečtenou a obratem se přesunul ke vzdálenější tyči.

10:52

Belgie kontroluje dění na ledě a je vidět, že dva góly jí rozhodně nestačí. James se nyní blýskl pěknou ranou z mezikruží, Bozaci ale odpověděl včas.

10:20

Cuylaerts ze střední třetiny nahodil puk až za Bozaciho, kde se ho následně snažil vybojovat Bogaerts. Nakonec se k němu ale o něco rychleji dostal protihráč.

09:47

Svěřenci kouče van Iersela se ocitli v postavení mimo hru, další buly tak proběhne v neutrální zóně.

09:11

09:11 JAMES - 2:2

09:11

Belgie právě vstřelila branku!
Máme vyrovnáno, zkraje desáté minuty začínáme zase od začátku! ALEC JAMES se protáhl po křídle do útočného pásma a z kruhu pro vhazování následně vyrovnal pěkným projektilem, který šel přesně na zadní tyč turecké branky – 1:1! Asistence: Arne van Espen.

08:44

Belgie si teď na ledě dělá, co si zrovna zamane. Turecku se nedaří se dostat na kotouč, který mometálně zpět od útoku zaváží Alec James.

07:57

Bozaci je pod palbou, turecká defenzíva znovu dostává trhliny! Bosmansova dorážka měla potenciál, gólman ale nepříjemné zakončení vytěsnil mimo nebezpečí!

06:58

Hosté se po špatném vstupu do utkání oklepali a nyní drží domácí pod tlakem, Bozaci musí být ve střehu.

06:40

Piccartovi se na středu nabízel volný van den Bogaert, přihrávka ale přišla až moc pozdě. Belgičané po nedorozumění v útoku znovu ztrácí kotouč.

05:32

05:32 GYESBREGHS - 2:1

05:32

Belgie právě vstřelila branku!
Zatím je to v Istanbulu pěkná přestřelka, Belgie je po individuální akci VADIMA GYESBREGHSE v kontaktu! Hostující kapitán ve středním pásmu převzal kotouč, projel skrz celkem laxní tureckou obranu až k Bozacimu a následně ho z hranice brankoviště připravil o neprůstřelnost – 2:1! Asistence: Boris Kolyasnikov.

04:54

Gyesbreghs nyní operuje s kotoučem za Bozacim a snaží se najít někoho, komu by ho mohl předat. Volného spoluhráče se mu ale nedaří vystopovat.

04:31

Kotouč často mění majitele, hru obou celků doprovází nepřesnosti. O něco málo častěji však puk na svých holích mají hráči domácího Turecka.

03:50

Waumans celkem hravě lapil nahození z pravé strany a na malý moment přerušil průběh hry.

02:56

Belgie se slepenými góly nenechala srazit na lopatky a snaží se co nejdříve odpovědět, pevná domácí obrana ho ale nepouští do žádné vyložené šance.

01:39

Jelle Lievens po bídném startu opouští brankoviště, situaci se pokusí zachránit Arne Waumans.

01:39

01:39 Ahmet HARS - 2:0

01:39

Turecko právě vstřelilo branku!
Vzápětí je to o dvě branky, tak tohle je přímo hororový start pro Belgii! Na střeleckou listinu se jen dvanáct sekund po Meydancim zapisuje také AHMET HARS, který hned po přejetí hranice pásma nasměroval kotouč k levé tyči hostující svatyně – 2:0! Asistence: Kemal Aydin.

01:27

01:27 Osman MEYDANCI - 1:0

01:27

Turecko právě vstřelilo branku!
No, tak to bylo hodně rychlé, Turci jdou do vedení! Domácí vyhráli vhazování před belgickou brankou a Odabas následně puk rychle posunul na OSMANA MEYDANCIHO, který Lievense překvapil zakončením přesně pod víko – 1:0! Asistence: Ege Odabas.

01:18

Hosté si do statistik zapisují první zakázané uvolnění, po pauze se bude vhazovat po Lievensově levici.

00:57

Hra se v úvodu přelévá z jedné strany na druhou. Turci se pokusili o tečovanou střelu, která ale připraveného belgického brankáře moc nepotrápila.

00:18

Bakal ze středního pásma nahazuje puk za belgickou svatyni. Domácí borci neztrací čas a hned zkraje utkání se snaží se usadit před Lievensem.

00:01

Utkání právě začalo.
Sudí svolává první lajny do kruhu, jdeme na to!
Oba týmy jsou na hrací ploše, úvodní buly je skoro tu. Domácí si oblékli červené dresy, hosté zase bílé.
Úvodní sestavy:

Turecko: Bozaci (Demitürk) – Aydin, Faner, Savas (A), Sentürk, Uzunali, Y. Kars, Demirezen – Taygar, Gökcen, Bakal (C) – Kavaz, O. Kars (A), Bingöl – Karadag, Meydanci, Odabas – Hars, Ergene, Karakoc.
Trenér: Andrej Brodnik (SLV).

Belgie: Lievens (Waumans) – Piccart, Gyesbreghs (C), van Espen, Blanchy, Bogaerts, Guylaerts – James, Blockx, Steyaert – Coolen (A), van den Bogaert, Verelst (A) – Pyl, Cuylen, Kustermans – Kolyasnikov, Bosmans, Versin.
Trenér: Jeffrey van Iersel (NED).

Rozhodčí: Love-Dekazos (AUS) – Carmichael (GBR), Grozaj (CRO).

Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný a ničím nerušený páteční večer! Start posledního duelu čtvrtého hracího dne se pomalu blíží, za chvíli zde najdete zahajovací sestavy obou reprezentací.

Nutno podotknout, že po výsledcích zbylých dnešních duelů je už jasné, že Turecko i Belgie budou i nadále působit v Divizi IIB. O patro výš totiž postoupí Spojené arabské emiráty, které si výhrou 7:2 nad Bulharskem pojistily konečné první místo, a na sestupové pozici se pak po porážce 2:7 s Novým Zélandem definitivně usadilo Mexiko.
BELGIE (3. místo)
3 Z, 2–0–0–1, 18:7 (+11), 6 bodů

Belgičané mohou teoreticky ještě pomýšlet na první místo, situaci ovšem už nemají plně ve svých rukou. Aktuálnímu lídrovi ze Spojených arabských emirátů totiž podlehli 3:4 a musí doufat, že dosud suverénní konkurent v závěru turnaje ztratí aspoň pár bodů.

Hosté se proti Turecku budou snažit navázat na včerejší velmi solidní představení v duelu s posledním Mexikem, kterému nedali šanci a výsledkem 11:2 ho odstrčili na dno tabulky. Poradí si dnes večer v Istanbulu i s reprezentací pořadatelské země?

Nejproduktivnější hráči
Sam VERELST – 3 Z, 6 bodů (6+6)
Vadim GYESBREGHS – 3 Z, 6 bodů (3+3)
Ben van den BOGAERT – 3 Z, 5 bodů (3+2)

Brankářské statistiky
Jelle LIEVENS
→ 2 Z | 96 min. | úsp. 86,4 % | prům. 1,89 | 0 ČK
Arne WAUMANS
→ 2 Z | 82 min. | úsp. 83,3 % | prům. 2,93 | 0 ČK
TURECKO (4. místo)
3 Z, 1–0–0–2, 8:13 (-5), 3 body

Papírová očekávání se včera naplnila. Turecko po celkem kruté porážce s Bulharskem definitivně ztratilo hubenou naději na postup do vyšší skupiny, přičemž v posledních dvou utkáních na turnaji se nyní bude snažit si pojistit účast v Divizi IIB i v následujícím roce.

K tomu ovšem má celkem solidně našlápnuto. Svěřenci slovinského kouče Brodnika před startem dnešního programu měli tříbodový náskok na Nový Zéland s Mexikem, a potenciální výhrou nad Belgií by tak udělali výrazný krok směrem k záchraně.

Nejproduktivnější hráči
Emre FANER – 3 Z, 3 body (1+2)
Ferhat BAKAL – 3 Z, 3 body (0+3)
6 hráčů – 2 body

Brankářské statistiky
Tolga BOZACI
→ 3 Z | 140 min. | úsp. 94,0 % | prům. 2,14 | 1 ČK
Eren DEMITÜRK
→ 1 Z | 40 min. | úsp. 79,4 % | prům. 10,50 | 0 ČK
Příjemný pátek všem hokejovým fajnšmerkům! Čtvrtý hrací den Mistroství světa Divize IIB v Istanbulu uzavře duel mezi domácím Tureckem a Belgií.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Turecko – Belgie

2:9

konec (2:2, 0:4, 0:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Meydanci (Odabas), 2. Hars (Aydin) – 6. Gyesbreghs (Kolyasnikov), 10. James (van Espen), 24. Verelst (Steyaert, Gyesbreghs), 27. Blockx (James, Gyesbreghs), 32. James (Verelst, Gyesbreghs), 36. Versin (Gyesberghs, Bosmans), 50. Coolen (Blanchy), 50. Gyesbreghs (Verelst), 60. Verelst (Blockx, Gyesbreghs)

Turecko: Bozaci (41. Demitürk) – Aydin, Faner, Savas (A), Sentürk, Uzunali, Y. Kars, Demirezen – Taygar, Gökcen, Bakal (C) – Kavaz, O. Kars (A), Bingöl – Karadag, Meydanci, Odabas – Hars, Ergene, Karakoc.
Trenér: Andrej Brodnik (SLV).

Belgie: Lievens (2. Waumans) – Piccart, Gyesbreghs (C), van Espen, Blanchy, Bogaerts, Guylaerts – James, Blockx, Steyaert – Coolen (A), van den Bogaert, Verelst (A) – Pyl, Cuylen, Kustermans – Kolyasnikov, Bosmans, Versin.
Trenér: Jeffrey van Iersel (NED).

Rozhodčí: Love-Dekazos (AUS) – Carmichael (GBR), Grozaj (CRO).

Diváci: 428

Průběh zápasu
1. třetina
01:27 TUR 1:0 Meydanci (Odabas)
01:39 TUR 2:0 Hars (Aydin)
01:39 BEL -Lievens +Waumans (Střídání)
05:32 BEL 2:1 Gyesbreghs (Kolyasnikov)
09:11 BEL 2:2 James (van Espen)
14:05 BEL 2 Steyaert, podrážení
17:45 TUR 2 Sentürk, napadení
Po 1. třetině
2. třetina
21:25 BEL 2 Verelst, hákování
23:11 TUR 2 Bozaci, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu, odpyká Odabas
23:36 BEL 2:3 Verelst (Steyaert, Gyesbreghs)
25:19 TUR 2 Kars, hrubost
26:12 BEL 2:4 Blockx (James, Gyesbreghs)
31:10 TUR 2+2 Aydin, krosček+hrubost, odpyká Kavaz
BEL 2 Versin, hrubost
31:15 BEL 2:5 James (Verelst, Gyesbreghs)
35:16 BEL 2:6 Versin (Gyesberghs, Bosmans)
Po 2. třetině
3. třetina
40:01 TUR -Bozaci +Demitürk (Střídání)
46:44 TUR 2 Faner, nedovolené bránění
47:47 TUR 2 Uzunali, podrážení
48:42 TUR 2 Savas, krosček
49:11 BEL 2:7 Coolen (Blanchy)
49:38 TUR 2 Kavaz, vysoká hůl
49:52 BEL 2:8 Gyesbreghs (Verelst)
59:11 TUR 2 Ergene, vražení na hrazení
59:17 BEL 2:9 Verelst (Blockx, Gyesbreghs)
Konec