Menu

Hokej

Mistrovství světa do 18 let

Slovensko – Švédsko

3:5

konec (1:3, 0:0, 2:2)

21.04.2023, 18:30 • Raiffeisen Arena, Porrentruy (Švýcarsko) • Skupina A • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Zápas tak končí výhrou Švédska v základní hrací době. Třetí třetina ale nabídla parádní drama. Švédi po své dobré první třetině začali hrát na půl plynu a jejich vlažný výkon Slovensko potrestalo nejdříve snížením, a pak dokonce vyrovnáním. Jenže poté přišel pro Slováky šok, když se v čase 56:14 prosadil Anton Wahlberg. Pak Tre Kronor přidali ještě jeden gól do prázdné branky a vyhráli i druhé utkání na turnaji. (21:08:53)
Střely na branku: 26:52.
Nejlepším hráče slovenského celku byl vybrán Samuel Urban, který 48 střel soupeře. Z protivníkova týmu to byl David Edstrom, který se prosadil v první třetině.

Konec zápasu.

59:54

59:54 Felix Unger Sörum - 3:5

59:54

Švédsko právě vstřelilo branku!
Nyní už je výhra Tre Kronor definitivní. Ve vlastním pásmu kotouč převzal FELIX UNGER SÖRUM, který následně kotouč dovezl na červenou čáru, která kluziště rozděluje. Přesně zamířila a ránou vzduchem poslal kotouč do volné slovenské branky.

59:35

A když už se jim konečně podařilo dostat kotouč do držení vyměnit gólmana za hráče, jejich útočnou akci zhatil zbytečný ofsajd.

59:12

Čas ubíhá a Švédové stále krouží v útočném pásmu. Slováci se nemohou dostat pryč, aby mohli odvolat brankáře.
Oddechový čas pro tým Slovensko.

58:52

Jeden ze Švédů se přihnal do útočné třetiny, ale jeho rána byla zblokována a kotouč se dostal až vysoko do ochranné sítě.

58:00

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:59

Dalibor Dvorský pálil, ale jeho kotouč taktéž minul branku. Slovenský gólman zatím zůstává na ledě.

57:58

Puk se před brankářem Slovenska nebezpečně odrazil od brusle jednoho Švéda. Branku ale těsně minul.

56:14

56:14 Anton WAHLBERG - 3:4

56:14

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tak tohle je naprostý šok pro Slováky. ANTON WAHLBERG dostal kotouč na slot, sjel si trochu doleva a následně vyslal parádní střelu pod horní víko Urbanovy branky. Asistence: Zeb Forsfjäll.

55:37

Oba týmy se nyní vystřídaly v útoku, ale ani jeden z nich nedokázal vymyslet pozici pro střelu na branku.

53:59

53:59 Roman KUKUMBERG - 3:3

53:59

Slovensko právě vstřelilo branku!
Drama vrcholí, Slovensko srovnává! ROMAN KUKUMBERG našel kotouč v předbrankovém prostoru u pravé tyče a elegantně ho poslal dovnitř Švédské klece! Asistence: Daniel Alexander Jenčko a Adam Cedzo.

53:51

Hosté v plném počtu.

53:36

Švédové vyhodili a poté, co se Slováci dostali zpět do pásma, vzali žlutomodčří znovu kotouč a vyvezli ho.

51:51

Gól se přezkoumával na popud švédského trenéra kvůli možnému ofsajdu. Jenže sudí branku uznali a tím pádem Švédsko půjde do oslabení.

51:51

Vyloučení v týmu Švédsko:
HL – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva.

51:51

Slovensko právě vstřelilo branku!
Utkání se dramatizuje! Slováci snížili na rozdíl jediné trefy. Do předbrankového prostoru si najel PATRIK MASNICA, který kotouč z bezprostřední blízkosti poslal parádně přímo pod víko. Asistence: Dalibor Dvorský a Juraj Pekarčík.

51:37

Peter Císar zkusil dopravit kotouč za gólmanova záda od tyčky. Ani to mu ale nevyšlo a kotouč nakonec skončil za brankou.

50:59

Vyloučení v týmu Švédsko:
David Edstrom – 2 min., nedovolené bránění.

50:37

Gustaf Kangas chtěl vyzkoušet pozornost slovenského gólmana nenadálou střelou od mantinelu, ale branku netrefil snad o tři metry.

50:01

Hosté v plném počtu.

50:01

Následně Švédové znovu dokázali vyhodit a tak přesilovku soupeře přežijí bez úhony.

49:36

Po pěkné přesilovkové souhře pálil z pravého kruhu Daniel Alexander Jenčko. Jeho rána ale skončila nad brankou.

49:09

Dvorského rána nadělala brankáři Tre Kronor starost. Ten toho totiž moc neviděl, ale dokázalzakročit a pak raději puk přikryl. Slováci tak zůstávají v pásmu.

48:36

Další parádní švédské vyhození. Tentokrát to bylo zpoza jedné branky až za tu druhou.

48:09

Švédové po kontroverzním vyloučení vyhráli buly a okamžitě vyhodili kotouč až za Urbana.

48:01

Vyloučení v týmu Švédsko:
Arvid Bergström – 2 min., nedovolené bránění.

47:36

Následně si musel Erliden připsat další zákrok, a to proti Tomáši Královičovi. Tentokrát už švédský strážce svatyně raději přerušil hru.

47:08

Jeden ze Slováků mohl při nepřehledné situaci pálit. Vylepšil ale pozici pro Františka Deje, který měl před sebou poměrně prázdnou branku, ale střela v zákleku mu vůbec nesedla.

46:32

Přízemní střela Juraje Pekarčíka letěla k brance dost dlouho. Noah Erliden jii pak jednoduše vyrazil betonem.

46:08

Z levé strany se k bráně přihnal osamocený Noah Dower Nilsson. Nezvolil ale dobré zakončení a Urban si připsal už pětačtyřicátý zákrok.

45:48

Teče se výběru Tre Kronor opravdu nedaří. Alespoň tedy v poslední třetině. Nyní to vůbec dobře neprovedl Simon Zether.

44:45

Simon Zether si přikopl kotouč, který dostal do volné pozice před brankáře, ale už nedokázal hokejkou zakončit. Další výtečná švédská příležitost, která zůstala nevyužita.

44:10

Nyní se musel protáhnout Erliden, kde ho zkusil propálit jeden z forwardu první slovenské formace. Následně se před ním vhazovalo.

43:57

Švédský tlak je drtivý. Slováci ale stále nějakým způsobem odolávají.

43:18

Otto Stenberg byl ve velké příležitosti, před brankáře si najel v šanci dva na jednoho. Bránící Slovák mu ale do přihrávky skvěle strčil hůl a jeho následná dorážka šla pouze do tyčky.

42:58

Po dlouhém dobývání slovenské svatyně Švédy se nyní do útoku dostali i Slováci vybojovali ale akorát vhazování před Erlindenem.

42:15

Noahu Doweru Nilssonovi se teč vůbec nepovedla. Kotouč měl potenciál se do branky dostat spíš z původní střely, po jeho zásahu šel úplně mimo.

41:42

Simon Zether tečoval ránu Thea Lindsteina od modré čáry přímo před brankářem. Ten ale dokázal zakročit a další puk za svá záda stále nepustil.

40:29

David Edstrom byl v obrovské šanci, dostal se k němu kotouč když byl u levé tyčky, ale jeho laxní pomalé zakončení znamenalo odmítnutí branky.

40:11

Slováci, kteří mimo jiné stále hrají v oslabení, se dostali do útoku, ale jejich šanci zastavil ofsajd.

40:01

Úvodní buly druhé třetiny vyhrál slovenský tým

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina je u konce. Na rozdíl od té první toho zas tak moc nepřinesla. Oba týmy si vyzkoušely další přesilovky, ale neuspěly. Tempo Švédska viditelně opadlo, zatímco Slováci naopak trochu přidali, ale neudála se žádná změna skóre. Slovensko – Švédsko 1:3 po druhé třetině. Střely na branku: 12:43.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Střelu Zeba Forsfjälla zablokoval jeho spoluhráč. Jinak by šla do volné branky. Následně se snažili odražený kotouč další dva hráči v modrožlutém dorážet, ale také neuspěli.

39:14

Slovákům se podařilo vyhodit. Je ale pravdou, že Švédové viditelně nehrají na nejvyšší rychlostní stupeň.

38:59

Druhá třetina se přelévá do své poslední minuty.

38:29

Vyloučení v týmu Slovensko:
Dalibor Dvorský – 2 min., podrážení.

37:58

Jeden ze Slováků se natahoval pro kotouč, aby mohl vystřelit, ale místo toho hrozně nešikovně sejmul soupeře a půjde si sednout na trestnou lavici.

37:18

Hra je v posledních minutách dost nezáživná. Hraje se sice ze strany na stranu, ale chybí střelba, nebo minimálně nebezpečné akce. Navíc oba dva týmy při útoku dost chybují.

36:48

Slováci vyhráli buly a přešli do útoku, ale opět se nedokázali dostat ke střele, a tak si ho sebral soupeř a zase otočil hru.

36:31

Další zákrok slovenského gólmana. Ten už jich má nyní na kontě dokonce čtyřiatřicet.

35:25

Urban rozehrával za brankou, jenže kotouč sebrali Švédové. Následně se tak dostali do velké šance, ale slovenský brankář se stihl vrátit a na poslední chvíli vjet do střely, kterou tak schytal pouze do hrudi.

34:46

Před brankou se octl Tom Willander. Chtěl okamžitě pálit a pravděpodobně by to skončilo gólem. Jenže kotouč mu přeskočil hokejku a tak se akce zdržela. No a Urban už pak měl jednoduchý zákrok.

34:26

Slováci jsou v posledních minutách o něco aktivnější. Nyní najížděli do dobré šance, ale tu nakonec v gól neproměnili. Navíc pak Erliden nechtěně vyhodil branku ze svého ukotvení.

33:52

Lindstein pálil z levé strany a Urban mě zakrytý výhled. i tak ale dokázal zasáhnout, stejně jako při následné dorážce.

32:39

Simon Zether sebral odražený kotouč, který se dostal před branku, měl před sebou hodně prostoru a byl v luxusní pozici. Branku ale trestuhodně přestřelil.

32:15

Slibně se rozvíjející akci zastavil nyní ofsajd. Švédové jeli ve třech proti dvěma, ale musejí nyní zpátky za modrou čáru.

31:41

Tomáš Pobežal to vyzkoušel z pravé strany. Následně ještě dorážel, ale ani tak kotouč za gólmana nedsotal.

31:21

Akci tři proti jednomu zakončoval Axel Sandin-Pellikka. Jenže pouze nepovedenou přihrávkou.

30:45

Švédsko vyhodilo kotouč ze své vlastní třetiny dlouhým obloučkem až k brance soupeře. Navíc za ním ještě sprintoval Elliot Stählberg, ale už kotouč nedostihl, protože ho Urban baseballovým způsobem shrábl.

30:19

Hosté v plném počtu.

29:40

Jenckova rána z pravé strany mířila pouze po ledu do brankářova betonu. Následně se soupeř znovu osvobozuje.

28:49

Poprvé za celý zápas se ozývá pokřik pojďme hoši, pojďme do toho od slovenských fanoušků, kterých tu není úplně málo. Jenže Švédové přitom dvakrát vyhazují a oslabení zatím brání skvěle.

28:26

Dalibor Dvorský dostal kotouč při přesilovce na levý pravý kruh a vyslal z něj nebezpečnou ránu. Erliden, který do teď za třetinu zasahoval pouze jednou, musel hru přerušit.

28:19

Vyloučení v týmu Švédsko:
Noah Dower Nilsson – 2 min., podrážení.

28:01

Slováci se snažili dostat za pukem, který nahodili ještě ze své třetiny. To jim ale nevyšlo, a tak se zase musejí posunout ke své brance.

26:54

Před Urbanem se při Švédské střelbě vytvořila skrumáž, takže gólman vůbec nic neviděl. Měl ale štěstí, kotouč se za něj nedostal ani po několika odrazech.

26:02

Po velice dlouhé době si připsali střelu také Slováci. Bylo to jen ale takové varování pro Erlidena, aby v brance neusnul.

25:34

O moc lépe nedopadla ani tvrdá bomba dalšího ze Švédů z mezikruží. Mířila totiž přímo do Urbana.

25:06

Až příliš hodně prostoru dostal nad levým kruhem Axel Sandin-Pellikka. Ten si ránu dlouho připravoval, ale nakonec ji stejně poslal vedle.

24:57

Slováci se opět osvobodili pouze vyhozením k soupeřově brance. A tak nemohou při vhazování před jejich brankou ani vystřídat.

24:38

Anton Wahlberg se krásně přes několik hráčů proháčkoval zleva před branku, kde puk přenechal Noahu Doweru Nilssonovi. Ten tvrdou ránou pálil do gólmanovy hrudi.

23:43

Hra se začíná dost přiostřovat. V posledních minutách vidíme hodně hitů a srážek o mantinel.

23:15

Švédové měnili postavení kolem branky soupeře. Nakonec to zkusil Tom Willander, ale jeho bomba byla sražena mimo branku.

22:57

Po delší době se dostali do nějaké šanci i Slováci. Adam Cedzo dobruslil na pravý kruh, ale napálil kotouč pouze vysoko nad branku do ochranné sítě.

22:13

Noel Nordh se prezentoval velice dobrou připravenou střelou, kterou ale dobrým zákrokem lapačkou zlikvidoval Samuel Urban.

21:53

Střela Albertu Wikmanovi moc nesedla. Byla ale sražena do ochranné sítě, a tak se vhazuje před Urbanem.

21:23

Slováci se z tlaku soupeře uvolnili pouze za cenu přehození celého hřiště. Píská se tak zakázané uvolnění.

20:29

Axel Sandin-Pellikka zkoušel další střelu od modré, které Slovákům docela dnes dělají problémy. Tohle ale zrovna nebyl ten případ.

20:01

Úvodní buly druhé třetiny vyhrál švédský celek.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina je u konce a skóre mluví ve prospěch Švédska. To bylo celou třetinu aktivnější. Navíc využilo obě přesilovky, které mu soupeř nabídl. Mimo to například také trefilo tyčku. Slováci pak srovnali taktéž z přesilovky, což je na chvíli nakoplo. Ale opravdu jen na chvíli, protože v další minutě už znovu skóroval soupeř, tentokrát poprvé ze hry pěti proti pěti. Několik dalších velkých šancí pochytal Urban. Slovensko po první třetině prohrává se Švédskem 1:3. Střely na branku: 7:23.

20:00

První třetina skončila.

19:45

Švédi si připsali ještě dvě střely před koncem třetiny. O obě se ale postaral Urban, který dokonce zasáhl maskou.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:40

Urban nyní vychytal jasnou brankovou příležitost. Simon Zether doklepával do zdánlivě volné branky a už zvedal ruce na hlavu, ale vzápětí se za ní chytil. Skvělý zákrok slovenského brankáře.

18:01

Švédové trochu zmatkovali ve svém obranném pásmu. Poté ale rozehráli dobrou akci, kterou zakončil výborný zákrok Urbana.

16:44

16:44 David EDSTROM - 1:3

16:44

Švédsko právě vstřelilo branku!
Tak tomuhle se říká okamžitá odpověď. Zároveň to je první dnešní gól, který padl při hře pět na pět. A byla to parádně sehraná akce Švédska. Sternberg si všiml úplně volného nehlídaného DAVIDA EDSTROMA, který si sjel k druhé tyčce, poslal mu přihrávku před brankovištěm a EDSTROMOVI už stačilo jen dobře nastavit hokejku. Asistence: Otto Stenberg a Gustaf Kangas.

15:52

15:52 Juraj PEKARČÍK - 1:2

15:52

Slovensko právě vstřelilo branku!
Přesilovky jsou dnes jasným rozdílovým faktorem. i ta třetí je totiž využita. Slovensko se vrací do zápasu a naopak Švédsko poprvé obdrželo na turnaji gól, přičemž už má za sebou zápas s Kanadou. JURAJ PEKARČÍK byl dobře postaven na středu, kde mu kotouč zleva posunul Masnica, a Pekarčík ho brutální dělovkou z první vmetl k tyči. Asistence: Patrik Masnica a Maxim Štrbák.

15:35

Vyloučení v týmu Švédsko:
Simon Zether – 2 min., hákování.

15:25

Před brankou se objevil Juraj Pekarčík, který nečekaně dostal přihrávku. Byl v obrovské šanci, ale zahodil ji, protože se do puku netrefil.

14:55

Felix Unger Sörum nebezpečně tečoval ránu z pravé strany přímo před Urbanem. Ten ale sevřel betony k sobě a kotouč dál nepustil.

14:27

Dvorský poslal ještě ze středního pásma nahození, které ani neletělo na branku. Erliden ho ale chytil do lapačky a nečekaně přerušil hru. Následuje komerční brejk.

13:48

Noah Dower Nilsson se zjevil před brankou, kam si najel po zisku puku z levé strany. Bekhendem zakončoval u pravé tyče, ale úspěšný nebyl.

13:20

Čtvrtá lajna Švédska držela Slovensko asi minutu v pásmu. Nedokázala ale vymyslet žádnou dobrou pozici na střelu.

12:23

Juraj Pekarčík se hnal s černou pryží do útočného pásma, ale nakonec byl pohotovým vypíchnutím zezadu odzbrojen.

12:01

Tentokrát už Urban za brankou touš úspěšně zastavil a zjednodušil tak svým spoluhráčům rozehrávku.

11:36

Arvid Bergström pálil od modré. Kotouč se poodrážel ve skrumáži hráčů, ale nakonec se objevil až někde v rohu kluziště.

11:24

Slovenský kapitán zahrál "malou domů" a nadělal tak svému strážci svatyně problémy. Nebezpečně rychle se k němu totiž přiblížil soupeř. Urban ale kotouč nakonec stihl pokrýt. Následuje reklamní pauza.

10:39

10:39 Axel SANDIN-PELLIKKA - 0:2

10:39

Švédsko právě vstřelilo branku!
Švédové navyšují náskok a využívají i svou druhou přesilovou hru. AXEL SANDIN-PELLIKKA dostal pas z levé strany na pravý kruh a následně poslal vynikající ránu přímo do levého vinglu. Urban neměl nárok. Asistence: Zeb Forsfjäll a Theo Lindstein.

10:21

Lindstein je střelecky hodně aktivní. Jeho další jedovka od modré čáry trefila Urbana do hrudi. Puk následně vyskočil zpátky na led, ale gólman po něm rychle skočil a lapil ho.

10:03

Navíc se nyní "domácímu" týmu podařilo vyhrát buly a vyvézt puk pryč ze své třetiny.

09:52

Slováci se nyní ubránili i dílky dalšímu skvělému zásahu Urbana, který opět kotouč vytěsnil do ochranné sítě.

09:24

Patrik Masnica unikl po levé straně podél mantinelu až k brankáři soupeře. Ve vlastním oslabení mohl srovnat, ale najel si na pravou stranu a kličku do bekhendu nedokázal proměnit v gól.

09:10

Vyloučení v týmu Slovensko:
Maxim Štrbák – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.

09:06

Po vyhraném buly se kotouč dostal na morou čáru k Theu Lindsteinovi. Ten tvrdou ránou útočil na dnešní druhý gól, ale Urban zakročil ramenem a kotouč vychýlil z trajektorie až do ochranné sítě.

08:57

V dobré šanci byl na pravém kruhu operující Noah Dower Nilsson. Ten si připravil ránu a kotouč chtěl poslat mezi betony. Urban je ale uzavřel a hru přerušil.

08:40

Švédi si teď vůbec neporozuměli při kombinaci a vyhnali se dlouhou rychlou přihrávkou až ke svému gólmanu.

07:50

Další švédský útok skončil pouze před modrou lajnou. Hokejisté označeni jako hostující však jsou s pukem rychle zpět.

07:14

Noah Dower Nilsson se snažil v obranném pásmu dostat ke kotouči. To se mu podařilo a mohl uniknout, ale jeden ze slovenských hokejistů mu ho na poslední chvíli vypíchnul.

06:31

Slováci dlouho kombinovali v útočném pásmu, až se z něj sami vyhnali nepřesnou přihrávkou. Jeden ze Švédů chtěl rychle s pukem uprchnout, ale nepodařilo se mu projít přes soupeřova obránce.

05:52

Gustaf Kangas mohl navýšit už na dva nula. Jeho rána olízla brankovou konstrukci.

04:35

04:35 Theo LINDSTEIN - 0:1

04:35

Švédsko právě vstřelilo branku!
Výběr Tre Kronor nakonec přesilovku využívá. Forsfjäll s Dowerem Nilssonem si dlouho vyměňovali puky, pak ho půjčili THEU LINDSTEINOVI, který zpoza modré krásnou střelou poslal kotouč k tyčce. Asistence: Zeb Forsfjäll a Noah Dower Nilsson.

04:15

Slováci si připsali už druhé vyhození soupeře ukrojili velkou část.

03:52

Noel Nordh tečoval před brankou střelu hráče z pravého kruhu, ale kotouč se pouze otřel o Urbanův beton a zamířil do rohu kluziště.

03:34

Vyloučení v týmu Slovensko:
František Dej – 2 min., podrážení.

03:02

Švédský kapitán znovu u kotouče. Tentokrát už málem soupeři zavařil, ale jeho přihrávka spoluhráči do dobré pozice byla nepřesná.

02:47

Otto Stenberg sprintoval přes střední pásmo, ale nedosáhl na kotouč. Pro Švédsko to byla škoda, protože by patrně ujížděl sám na branku. Místo toho akce končí zakázaným uvolněním.

02:28

Urbanovi se znovu nepodařilo zastavit kotouč za brankou. Nyní to ale Slováky pod tlak nedostalo.

01:55

Hugo Pettersson prověřil ránou tahem z pravé strany Urbana. Ten si tak také poprvé osahal kotouč a připsal si úspěšný zákrok.

01:31

Roman Kukumberg zavezl kotouč do útočného pásma. Neměl ale volné spoluhráče, a tak nakonec z šance byl poute blok.

01:01

Dej z pravého kruhu otestoval tvrdou ránou pozornost Erlidena. Ten byla ale připraven.

00:41

Švédský gólman má na kontě první zásah. Po jeho přerušení se vhazuje po jeho levici.

00:17

Urban musel za brankou zbrzdit kotouč. To se mu moc nepovedlo a Švédové se dostali do akce, kterou ale nevyužili.

00:01

Úvodní buly zápasu vyhrál Slovenský tým, který má v hledišti převahu.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Slovensko: Urban (Fürsten) – Štrbák (C), Eperješi, Baran, Barcík, Pišoja, Královič, Chromiak – Pobežal, Dvorský (A), Cedzo – Jenčko, Pekarčík, Dej – Kukumberg, Varga, Císar – Masnica, Párička (A), Ridzoň.
Trenér: Tibor Tartal

Švédsko: Thelin (Erliden) – Sandin-Pellikka, Lindstein (A), Willander, Wikman, Landén (A), Hurtig, Bergström – Edstrom, Unger Sörum, Stenberg (C) – Dower Nilsson, Forsfjäll, Wahlberg – G. Kangas, Zether, Nordh – Pettersson, Stählberg, Johansson – Sagadin.
Trenér: Aders Eriksen

Rozhodčí: G. Barcelo, N. Bloyer – N. Boivin, M. Merk.
ŠVÉDSKO

Švédové se hned na úvod turnaje vrhli na Kanadu. Utkání, před kterým by dost možná mnoho fanoušků favorizovalo právě javorové listy, ale z pohledu kanady dopadlo obrovským fiaskem. Švédům stačilo pouhých třináct minut a osmadvacet sekund, aby soupeři nadělili bůra. Kanada pak vyměnila gólmana, ani to ji ale nenakoplo a do konce duelu naopak ještě třikrát inkasovala. Švédové tak Kanadě uštědřili pořádný debakl a vstoupili do turnaje nejlépe jak mohli. Získali tři body a po prvním dni tabulku vedou.
SLOVENSKO

Tým Slovenska vstoupil do turnaje překvapivou výhrou nad Českým týmem 3:2, které docílil až po samostatných nájezdech. Slováci těžili hlavně z množství přesilovek, které jim český tým poskytnul. Dvě z nich proměnili a dostali se do vedení 2:0. První dvě třetiny byli spíše lepším týmem, ale i tak nechali Česko srovnat. Ve třetí třetině a prodloužení už pak odolávali tlaku českého týmu, to stejné i v nájezdech, které ale dokázali otočit přestože v nich dvakrát prohrávali, a zapsali si tak na úvod turnaje své první dva body.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Slovensko – Švédsko

3:5

konec (1:3, 0:0, 2:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 16. Pekarčík (Masnica, Štrbák), 52. Masnica (Dvorský, Pekarčík), 54. Kukumberg (Jenčko, Cedzo) – 5. Lindstein (Forsfjäll, Dower Nilsson), 11. Sandin-Pellikka (Forsfjäll, Lindstein), 17. Edstrom (Stenberg, G. Kangas), 57. Wahlberg (Forsfjäll), 60. Unger Sörum

Slovensko: Urban (Fürsten) – Štrbák (C), Eperješi, Baran, Barcík, Pišoja, Královič, Chromiak – Pobežal, Dvorský (A), Cedzo – Jenčko, Pekarčík, Dej – Kukumberg, Varga, Císar – Masnica, Párička (A), Ridzoň.
Trenér: Tibor Tartal

Švédsko: Erliden (Thelin) – Sandin-Pellikka, Lindstein (A), Willander, Wikman, Landén (A), Hurtig, Bergström – Edstrom, Unger Sörum, Stenberg (C) – Dower Nilsson, Forsfjäll, Wahlberg – G. Kangas, Zether, Nordh – Pettersson, Stählberg, Johansson – Sagadin.
Trenér: Aders Eriksen

Rozhodčí: G. Barcelo, N. Bloyer – N. Boivin, M. Merk

Průběh zápasu
1. třetina
03:34 SVK 2 Dej, podrážení
04:35 SWE 0:1 Lindstein (Forsfjäll, Dower Nilsson)
09:10 SVK 2 Štrbák, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
10:39 SWE 0:2 Sandin-Pellikka (Forsfjäll, Lindstein)
15:35 SWE 2 Zether, hákování
15:52 SVK 1:2 Pekarčík (Masnica, Štrbák)
16:44 SWE 1:3 Edstrom (Stenberg, G. Kangas)
Po 1. třetině
2. třetina
28:19 SWE 2 Dower Nilsson, podrážení
38:29 SVK 2 Dvorský, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
48:01 SWE 2 Bergström, nedovolené bránění
50:59 SWE 2 Edstrom, nedovolené bránění
51:51 SVK 2:3 Masnica (Dvorský, Pekarčík)
51:51 SWE 2 HL zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva
53:59 SVK 3:3 Kukumberg (Jenčko, Cedzo)
56:14 SWE 3:4 Wahlberg (Forsfjäll)
59:54 SWE 3:5 Unger Sörum
Konec