Menu

Hokej

Liga juniorů

VHK ROBE Vsetín – HC ZUBR Přerov

1:3

konec (0:1, 0:0, 1:2)

31.03.2023, 18:00 • Zimní stadion Na Lapači • Jan Tajzler (@HonzaTajzler)

Utkání končí vítězstvím přerovského týmu a to znamená jediné, o postupujícím do finále tak rozhodně páté utkání, které je na programu v neděli a pozor bude se hrát ve Zlíně. Dnešní utkání bylo podobně jako celá série velmi vyrovnané, a tak se můžeme těšit na dramatické vyvrcholení semifinále mezi moravskými rivaly. Z mé strany je pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a ze Vsetína vám přeji příjemný zbytek večera. (20:00:12)

Konec zápasu.

59:57

Přerov právě vstřelil branku! Zubři získají možnost rozhodujícího zápasu série! Z obranného pásma se s pukem na holi vymanil RADIM HRADIL a poslal kotouč do odkryté branky Vsetína. Bez asistence.

59:44

Oddechový čas pro tým VHK ROBE Vsetín.

59:44

Ještě se píská zakázané uvolnění poté co Šilhavý netrefil prázdnou branku Vsetína.

59:26

Pavlíček odjíždí z brány, Vsetín hraje v šesti!

58:38

Mohlo být rozhodnuto, vyhozený puk dojel jako první přerovský Hanáka a dostal se ke střele na bližší tyč vsetínské branky, Pavlíček vyrazil a pak už se mohl spolehnout na vracející se obránce.

58:00

Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:19

Další pokus Heinricha mířil mezi betony přerovského brankáře, opět skvělá práce strážce přerovské svatyně, následně obránci hostů vyvážejí kotouč do bezpečí.

56:51

Teď už se dostal ke střele Heinrich, ale podruhé Žurka prostřelit nedokázal.

56:46

Přerov znovu vyhazuje jen za cenu icingu, ale i to mu zatím stačí k držení hubeného náskoku.

56:27

Zakázané uvolnění Zubrů dává domácím příležitost získat prostor v útočném pásmu.

56:00

Po vhazování se k prudké ráně dostal hostující Šilhavý, Pavlíček možná ani nevěděl jak, ale dokázal puk udržet ve své výstroji!

55:49

Přerovští teď drží puk v obranném pásmu domácích a tahají čas, ten se naopak Vsetínským nemilosrdně krátí.

54:48

Velká příležitost Vsetína, konkrétně Riga, který se ocitl zcela osamocen před Žurkem, nejprve to zkusil bekhendem, pak se dostal ještě k dorážce, ale ani nadvakrát přerovského brankáře nepřekonal!

53:58

Nyní už se Vsetínu přeci jen podařilo zformovat v pásmu, ale střelecký pokus Kráčalíka od modré čáry zamířil nad branku Přerova.

52:33

Přerov teď zavřel obranné pásmo a Vsacané stále útočí do plných, zatím je to ze strany domácích marné.

51:24

Vsetínští chybovali v rozehrávce a toho se snažil využít Kuchta, jeho pokus z mezikruží ale Pavlíček utlumil ve výstroji.

50:53

Přerovský brankář Žurek si po delší době sáhl na puk, když lapačkou zachytil pokus z hole Jurka.

50:04

Přerov právě vstřelil branku! Tak tohle je pro domácí studená sprcha a naopak pro Přerov obrovská euforie! Buršík dokázal přihrávkou zpoza branky najít ve slotu LUDVÍKA LYSOŇKA a ten prostřelil Pavlíčka přesnou střelou k tyči. Asistence: David Buršík.

49:41

Přerovu přesilová hra pomohla utlumit vsetínskou aktivitu, domácí se teď vůbec nemohou prokousat skrz střední pásmo.

48:55

Šihlavý si svižným tempem nabruslil mezi kruhy vsetínského pásma, branku ale přestřelil.

48:16

Vsetín se ubránil s přehledem a hraje v plném počtu.

47:54

Přerovu se přesilová hra příliš nedaří, Zubry teď navíc zastavilo postavení mimo hru.

47:17

Valaši znovu odpalují puk do bezpečí, zatím se brání velmi dobře.

46:33

Vsetín vyhodil.

46:16

Domácí si ale komplikují situaci. Za brankou Vsetína se dopustil nedovoleného zákroku Jakub Zedek, který oslabí svůj tým na dvě minuty za

45:45

Přerov se teď snaží pouze odpalovat puky tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Aktivita Vsetína stoupá.

45:02

Vsetínští po vyrovnávací brance ožili a v útočném pásmu se znovu perou o kotouč a možnost útočných manévrů.

43:35

Vsetín právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Velká radost přítomných diváků na Lapači, kterou má na svědomí DAVID HEINRICH, když si zpracoval puk na hranici pravého kruhu a zamířil přesně pod horní tyč! Asistence: Marek Melenovský, Lukáš Stodůlka.

43:29

Už se zdálo, že Vsetín zamkne Zubry v obranné třetině, ale dobrý obranný zákrok předvedl Kolařík a pak vyvezl kotouč do bezpečné vzdálenosti od branky Přerova.

43:10

Valachům se teď nepodařilo ihned rozehrát a po zakázaném uvolnění se budou pokoušet znovu o organizovaný přechod přes neutrální zónu.

42:24

Hamřík teď protáhl Žurka prudkou střelou z pravého křídla, Vsetín se zatím marně snaží hledat cesty k vyrovnávací trefě.

41:51

Přerovský obránce Billa vystřelil od modré čáry bez přípravy, puk mířil na Pavlíčka, který si jej včas schoval v lapačce.

40:46

Zubři hrají v plném počtu, na Lapači ustáli i třetí početní výhodu domácích.

40:34

Přerov vyhazuje.

40:06

Vsetín pokračuje na startu třetí třetiny v přesilové hře.

40:01

Začala třetí třetina.
V prostředním dějství čekali přítomní fanoušci na branku marně. K vidění však byl otevřenější hokej než v prvním dějství. Byli jsme také svědky přesilových her, Vsetín se marně pokoušel o vyrovnání, Přerovu dokonce pomohla tyčka. Zubři ale také dokázali ohrozit brankáře Pavlíčka, oba maskovaní muži však spolehlivě drží naděje svých týmů. Vsetín si do startu třetí třetiny přenáší zbytek početní výhody, která bude trvat ještě 45 vteřin. Závěrečná perioda odstartuje v 19:25.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:51

Přerovský obránce promáchl puk ve snaze vyhodit a ke střele se ještě dostal Heinrich, z levé strany však přestřelil.

39:15

Prudká rána z hole Hamříka skončila těsně mimo.

38:46

Další, v pořadí již třetí přesilová hra pro Vsetín. Dvě minuty dostává Radim Hradil za hákování.

38:32

Vsetínskou obranu teď pozlobil Hradil, nejprve obkroužil s pukem branku Pavlíčka, kde si vsetínský brankář pohlídal prostor u bližší tyče, aby to ještě zkusil z mezikruží, branku soupeře však tentokrát minul.

37:31

Přerov kompletní.

36:57

Vsetínští už zvedali ruce nad hlavu, po povedené kombinaci Heinricha se Stodůlkou ale Žurek dokázal udržet puk mezi svými betony.

36:26

Přerov se osvobozuje.

36:05

Hamřík dostal nabito na volej, jeho rána od modré skončila úspěšným zákrokem betonem v podání Žurka.

35:31

Nyní už se ale vylučovat bude a přesilovou hru si podruhé zahraje domácí tým. Dvě minuty za podrážení obdržel Ondřej Kolařík.

35:07

Individuální průnik Urgeho, který je ve druhé třetině mimořádně aktivní, dostal se skrz obranu Přerova až na hranici brankoviště, kde však pod tlakem přerovských zadáků upadl, Vsetínští se marně dožadovali potrestání.

33:24

Další střelecký pokus z hole vsetínského Urgeho zachytil Žurek do lapačky.

33:05

Sledujeme ve druhé třetině aktivní hokej ze strany na stranu, brankáři ovšem vládnou dění na ledě a díky tomu se tak zatím skóre v prostředním dějství nezměnilo.

32:27

Do bekhendového zakončení před branku se dostal vsetínský Juráň, nedokázal však přesně zamířit a překonat Žurka.

31:56

Lysoněk využil nepozornosti vsetínského obránce na modré čáře vyrazil vpřed, kotouč si však poslal až příliš dopředu a vsetínský zadák stačil svou chybu napravit.

30:53

Pro změnu obrovská šance Vsetína! Přerov špatně střídal a dopředu se vydal Urge, který měl podporu Janíčka, přihrávka Urgeho se povedla, ale Janíček si nedokázal kotouč zpracovat k ideálnímu zakončení, takže trocha štěstí i pro přerovský tým!

30:03

Přerov byl blízko navýšení skóre! Kotouče dobruslil za brankou Vsetína Kolařík a předložil jej do tutové pozice Halíkovi, ten však nedokázal vyzrát na Pavlíčka, vsetínský brankář znovu svůj tým včasným zákrokem podržel!

29:28

Vsetínský Janíček nasadil vysokou rychlost za vlastní brankou a dostal se až do pásma soupeře, neměl však dostatečnou podporu svých spoluhráčů a Zubři se ujímají puku.

28:31

Další důležitý zákrok přerovského brankáře! Od modré čáry nahodil puk Velikovský a do kotouče zasáhl Urge, Žurek dokázal zareagovat na směru kotouče a také on drží svůj tým.

28:23

Valachy vysvobodil ze sevření Stodůlka, který si ještě stačil najet mezi kruhy a vystřelit, lapačka Žurka byla na místě včas.

28:05

Vsetín už je kompletní, ale Přerov nadále tlačí.

27:27

Hradil se nyní prokličkoval až před vsetínskou branku, odkud zakončoval, výborným zákrokem se prezentoval Pavlíček a drží naděje Vsetína!

26:50

A znovu puk míří z obranné třetiny Valachů.

26:27

Vsetín se zásluhou Stodůlky osvobozuje.

26:05

Přesilovou hru si tentokrát vyzkouší Přerov, dvě minuty za podrážení fasuje Jakub Kráčalík.

25:27

Vsetínský brankář Pavlíček teď čelil pokusu z hole Kolaříka, úspěšně kotouč vyrazil, ale Zubři se znovu vracejí do tempa.

24:50

Přerov nadále pod tlakem, teď vyhazuje jen na zakázané uvolnění.

24:17

Akce Vsetína pokračuje i při vyrovnaném počtu hráčů, Janíček hledal na vzdálenější tyči Heinricha, druhý jmenovaný se však nestačil na slibnou přihrávku natáhnout a zakončit.

23:59

Přerov hraje v plném počtu.

23:15

Další pokus Mošničky zastavil Žurek v lapačce a ještě stačil obstarat vyhození pro svůj tým.

22:45

Mošnička napálil horní tyč přerovské brány!

22:28

Kráčalík si sjel na pravý kruh, jeho pokus Žurek vyrazil.

21:59

Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
Holík – 2 min., krosček.

21:18

Přerov se nechce nechat zatlačit a naopak znovu podniká aktivní výpady směrem ke vsetínské brance.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní dějství je za námi. Branky jsme se dočkali v závěru první periody, kdy se Přerovu přeci jen podařilo na Valachy přitlačit a tento nápor dovedl k dokonalosti přesnou trefou Jan Hanák. Zubři jsou tak zatím po prvních dvaceti minutách na dobré cestě dostat sérii k rozhodujícímu zápasu.

20:00

První třetina skončila.

18:28

Přerov právě vstřelil branku! Zubři poprvé v sérii otevírají skóre zápasu! Tlak Hanáků úspěšně zakončil střelou na bližší tyč vsetínské branky JAN HANÁK, když zpracoval přihrávku od mantinelu z hole Kolaříka. Asistence: Ondřej Kolařík, Jan Holík.

17:50

Také Vsetín se ještě osměluje k útočné aktivitě, konkrétně Heinrich, jenž si nabruslil mezi kruhy, Žurek byl připraven jeho pokus vyrazit.

17:10

V závěru třetiny se Přerov dostává do náporu, další střelu měl na holi Kolařík, branku Valachů těsně minul.

15:53

Velká chyba na straně Vsetína, která naštěstí pro domácí zůstala nepotrestána! Zedek přišel o puk v rohu pásma a toho se okamžitě snažil využít Lysoněk, vsetínský brankář Pavlíček ale proti jeho prudké ráně zápěstím obstál!

15:04

Přerovští se snaží nahazovat puky od modré čáry do předbrankového prostoru, kde jsou skrumáže hráčů, teď se o to pokusil Brázda, ale Pavlíček zasahovat nemusel.

13:56

Valachy teď sráží ve snaze překonat střední pásmo nepřesnost v přihrávkách, Zubři se toho snaží využít a znovu krouží v obranné třetině domácích.

12:31

Šilhavý po útočných Manévrech Přerova vystřelil a jeho pokus tečoval na hranici brankoviště,v Kuchta, vsetínský brankář si dokázal poradit.

11:09

Po delší době máme přerušenou hru, Hradil se snažil prudce nahodit puk do vsetínské třetiny, ale vystřelil jej mimo ledovou plochu. Sledujeme vyrovnanou hru.

09:47

Přerov se snaží otevřít skóre, vsetínský brankář Pavlíček teď musel pohotově vyrazit puk proti střele z hole Svobody, domácí brankář prostor u bližší tyče pohlídal proti střele z bezprostřední blízkosti!

08:59

Další velká příležitost Vsetína! Jurek od mantinelu našel přihrávkou přes šíří pásma Heiricha, ten měl dostatek času na hranici pravého kruhu, ale trefil pouze brankáře Žurka, který se znovu stačil včas přemístit!

08:23

Kolařík zachytil pas od Pekra, nabral vysokou rychlost, ale před vsetínskou brankou nikoho v přerovském dresu nenašel.

07:33

Domácí odrazili další snahu Přerova o nápor a chytrým vyhozením získali včas na střídání.

06:48

Po delší době musel zasahovat vsetínský brankář, když od modré čáry zneškodnil nepříjemné nahození z hole Brázdy.

06:09

Urge teď aktivně napadal rozehrávku přerovského Holíka, dá se říci, že na rozdíl od úvodních minut domácí mnohem více forčekují.

05:48

Sledujeme vyrovnané utkání, ve kterém měly už oba týmy možnost skórovat, nyní vsetínskou snahu o vpád do obranné třetiny Zubrů zastavilo postavení mimo hru.

04:43

Teď ale měli Vsacané i kus štěstí! Střela od modré čáry v podání Štíbra před vsetínským brankářem skočila a orazítkovala horní tyč!

04:13

Valaši se snaží srovnat tempo hry a po útočných manévrech Zubrů se také usadit v útočném pásmu.

03:51

Další pokus měl na holi v obranném pásmu hostů Hamřík, přerovský brankář si prostor u bližší tyče pohlídal.

03:10

Vsetín byl blízko k otevření skóre! Dobrou práci předvedl ve středním pásmu Juráň a rychlou jízdou vybídl k zakončení Mošničku, přerovský brankář ovšem celou situaci dobře četl a dokázal se včas přemístit!

02:38

Melenovský se vydal individuálně vstříc přerovské třetině po pravém křídle, byl ale okamžitě odzbrojen obranou Zubrů.

02:19

Vsetín se teď osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění.

01:50

Vsetínský Jurek teď v obranném pásmu Zubrů odzbrojil Štíbra, dostal se i ke střele, která byla na poslední chvíli zablokována.

01:26

Vsetín zatím úspěšně odráží přerovské útoky, Zubři se ještě nedostali ke střele.

00:55

První střelecký pokus si připsal tým Vsetína, konkrétně Matějíček, na jeho pokus z osy hřiště byl však přerovský brankář Žurek připraven.

00:49

Zubři se snaží na Valachy nastoupit, Valaši však dobře pokrývají střední pásmo.

00:02

Utkání bylo zahájeno, jako první se kotouče ujali hosté z Přerova.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

VHK ROBE Vsetín: Pavlíček (Tesař) – Mošnička, Zedek, Šedlbauer, Fojtík, Kráčalík, Hamřík, Velikovský – Janíček, Matějíček, Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Melenovský, Smetana, Urge, Juráň, Rigo, Jurek.
Trenér: Srdínko

HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Harásek, Holík, Nesvadba, Koblížek, Veselý, Billa, Pekr, Brázda – Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Šilhavý, Kuchta, Buršík, Hyža, Halík, Štíbr, Hanák, Hradil.
Trenér: Neuman

Rozhodčí: Michal Maršálek, Jan Grygera — David Otáhal, Patrik Augusta.
VSETÍN vs PŘEROV

4. semifinále

Hezký páteční večer ze Vsetína!

V předvečer velkého finále Chance ligy bude program na Lapači patřit znovu semifinálovému duelu Ligy juniorů. Valaši se o postup do nejvyšší soutěže perou na všech frontách a junioři se mohou již v dnešním duelu proti Přerovu dostat do finále soutěže, což by si před startem vyřazovací části tipl jen málokdo. Vsacané však ve včerejším duelu dobře začali a Zubry nepustili ani jednou do vedení. Přerov měl naději, když ve druhé třetině smazal dvoubrankové manko, ale Vsetínští ihned odskočili zpět do vedení. Drama to bylo až do posledních minut, ale mečbol už si zelenožlutý tým ujít nenechal.

Přerov tak bude na Lapači odvracet konec sezony a možnost vrátit sérii zpět do MEO Arény, v opačném případě pro favorita sezona skončí před branami finále. Pochopitelně Vsetín už na Hanou jet nechce a bude před domácím publikem usilovat o senzační postup do finálové série proti Českým Budějovicím. Oba celky jsou si však vědomy, že poslední krok bývá nejtěžší, a tak se na Valašsku očekává další tuhá bitva mezi moravskými rivaly.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

VHK ROBE Vsetín – HC ZUBR Přerov

1:3

konec (0:1, 0:0, 1:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 44. Heinrich (Melenovský, Stodůlka) – 19. Hanák (Kolařík, Holík), 51. Lysoněk (Buršík), 60. Hradil

VHK ROBE Vsetín: Pavlíček (Tesař) – Mošnička, Zedek, Šedlbauer, Fojtík, Kráčalík, Hamřík, Velikovský – Janíček, Matějíček, Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Melenovský, Smetana, Urge, Juráň, Rigo, Jurek.
Trenér: Srdínko

HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Harásek, Holík, Nesvadba, Koblížek, Veselý, Billa, Pekr, Brázda – Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Šilhavý, Kuchta, Buršík, Hyža, Halík, Štíbr, Hanák, Hradil.
Trenér: Neuman

Rozhodčí: Michal Maršálek, Jan Grygera — David Otáhal, Patrik Augusta

Průběh zápasu
1. třetina
18:28 PRE 0:1 Hanák (Kolařík, Holík)
Po 1. třetině
2. třetina
21:59 PRE 2 Holík, krosček
26:05 VSE 2 Kráčalík, podrážení
35:31 PRE 2 Kolařík, podrážení
38:46 PRE 2 Hradil, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
43:35 VSE 1:1 Heinrich (Melenovský, Stodůlka)
46:16 VSE 2 Zedek, držení
50:04 PRE 1:2 Lysoněk (Buršík)
59:57 PRE 1:3 Hradil
Konec