Menu

Další

Losování soutěží

Los čtvrtfinále, semifinále a finále Ligy mistrů

konec

17.03.2023, 12:00 • Nyon (SUI) • Daniel Ryl (@D_Ryl)

Inu, máme se rozhodně na co těšit! Díky za pozornost a zvu vás ke sledování losů Evropské i Konferenční ligy, hezký den. (12:25:54)
Čtvrtfinále Ligy mistrů:

Real Madrid – Chelsea
Inter – Benfica
Manchester City – Bayern
AC Milán – Neapol

Semifinále Ligy mistrů:

AC Milán/Neapol – Inter/Benfica
Real/Chelsea – Man. City/Bayern

Finále Ligy mistrů:

vítěz 2. semifinále – vítěz 1. semifinále
Máme to za sebou, ve čtvrtfinále nás čeká loňská repríza a bitva gigantů mezi Citizens a Bayernem. Los však vyšel zajímavě, protože druhá větev je papírově rozhodně lehčí, Neapol má výjimečnou šanci udělat historické finále. Inter, AC i Benfica však budou chtít šanci využít taky.
Konec losu.
A vítěz tohoto souboje bude ve finále domácím týmem.

1-3

Což znamená, že druhé semifinále bude řežba jako blázen! Do finále se podívá jen jeden ze čtyřky City, Bayern, Real, Chelsea.

4-2

Vhozená rukavice! Italové mají velkou šanci na finalistu, protože vítěz italského souboje narazí v semifinále na lepšího z dvojice Inter – Benfica.
A jdeme na semifinále.

4

A čtvrtá dvojice je logicky italská, jelikož AC Milán čekají těžké bitvy proti Neapoli, která prožívá snovou sezonu.

3

Manchester City bude hájit svou neporazitelnost, ale proti těžké váze. Čeká ho podobně rozjetý Bayern. Papírově předčasné finále.

2

Trojnásobný vítěz Inter Milán změří síly s Benfikou! Vyrovnaná dvojice, ale pocitově bude mít dle mě navrch portugalský tým.

1

Prvním vytaženým celkem je obhájce titulu Real Madrid A zopakuje si loňský souboj s Chelsea.
Tak jdeme na věc, za pár vteřin začínáme!
A přichází mu posila, jelikož u losu bude přítomen také Patrick Kluivert, bývalý hráč Ajaxu, Barcelony nebo AC Milán. Nizozemská legenda vyhrála Ligu mistrů v roce 1995 s Ajaxem, když coby osmnáctiletý naskočil ze střídačky a jediným gólem rozhodl utkání proti AC Milán.

Kluivert krátce zavzpomínal na euforii a emoce po gólu, zároveň pochválil Neapol, kterou považuje za černého koně zbývající části aktuálního ročníku.
Na pódiu mluví bývalý turecký reprezentant, hráč Bayernu i Galatasaraye, který děkuje UEFA a celé fotbalové komunitě za pomoc Turecku během nedávných zemětřesení v Turecku.
Zajímavý los čeká i Carla Ancelottiho, jelikož současný kouč Realu Madrid ve své kariéře vedl i další čtyři čtvrtfinalisty – Chelsea, Bayern, AC Milán a Neapol.

Narozeniny dnes slaví třeba Giovanni Trapattoni, jenž soutěž vyhrál dvakrát s AC Milán coby hráč a s Juventusem jako trenér. Oslavencem je také Edin Džeko, který může se svým Interem narazit na bývalého chlebodárce z Manchesteru.
Ceremoniál pomalu startuje, samozřejmě nás nejprve čekají tradiční formality kolem. U losu nebude chybět ani Hamit Altintop, který je ambasadorem aktuálního ročníku, jenž vyvrcholí v Istanbulu.
A teď smutná zpráva na závěr – zase bez Čechů. Na to už jsme si ale, bohužel, postupem let zvykli.
Vloni se proti sobě v této fázi soutěže postavily Chelsea s Realem, kdy se po dvou přestřelkách, výhře 3:1 a prohře 2:3 radoval z postupu pozdější šampion z Madridu.

Španělé museli v cestě do finále zdolat také Citizens, se kterými se mohou potkat v semifinále znovu. Los je však může poslat proti sobě už ve čtvrtfinále.

Los čtvrtfinále, semifinále a finále Ligy mistrů

konec


Statistiky:
Los play off Ligy mistrů:
Čtvrtfinále:

Real Madrid - Chelsea
Inter - Benfica
Manchester City - Bayern
AC Milán - Neapol

Semifinále:

AC Milán/Neapol - Inter/Benfica
Real/Chelsea - Man. City/Bayern

Finále:

vítěz 2. semifinále - vítěz 1. semifinále

Účastníci čtvrtfinále Ligy mistrů:
Bayern (GER)
Benfica (POR)
Chelsea (ENG)
Inter (ITA)
Manchester City (ENG)
AC Milán (ITA)
Neapol (ITA)
Real Madrid (ESP)