Menu

Hokej

Play-off 2. ligy, skupina Západ

HC Tábor – HC Baník Příbram

1:2

konec (0:1, 0:0, 1:1) Stav série: 1:2

15.03.2023, 18:00 • Zimní stadion Tábor • Osmifinále • Filip Hanousek

Čtvrté osmifinále vypukne na zimním stadionu v Příbrami v pátek 17.3. v 18:30 a vy jste opět srdečně zváni k jeho sledování.

Pro dnešek už je to ale ode mne vše. Děkuji za pozornost a hezký zbytek večera. (20:43:11)
Znamená to tedy jediné – Příbram je krok od postupu do čtvrtfinále a usilovat o něj bude již pozítří, a to s výhodou domácího prostředí.

Tábor však dnes opticky odehrál mnohem lepší utkání, než tomu bylo předevčírem na ledě soupeře. Patrná však byla nervozita a jakási křeč, která hráčům nedovolila skórovat vícekrát, než jednou.
Příbram naopak navázala na svůj velmi dobrý výkon ze zápasu číslo 2 a znovu dokázala, že se na Tábor dokáže připravit.
V Táboře je dobojováno! Zatímco domácí rychle mizí do útrob stadionu, Příbramští si náležitě užívají euforie a vítězných oslav.

Konec zápasu.

59:58

V posledních sekundách zápasu se do velké příležitosti dostal Vlček, opět ale nedokázal zasunout puk za roztaženého Šorfa v brance. Tohle už Příbram zvládne.

59:05

Důležité buly v obranném pásmu hostů pro Příbram, Saňa uklízí puk do bezpečí.

58:53

Oddechový čas pro tým Hockey Club Tábor.

58:50

Gába spěchá na střídačku, Tábor to zkusí v šesti!

57:32

Hráčům v modro bílém se pomalu ale jistě krátí čas na vyrovnání. Příbramští navíc pokračují v dobré obranné činnosti a další střela tak končí v ochranné síti.

56:30

Suchánkovu tvrdou střelu z první schytal Hasman, od jehož bruslí se puk odráží do středního pásma a urostlý útočník Baníku odjíždí kulhajíc střídat.

54:33

Domácí v plném počtu.

53:49

Prášek se ve vlastním oslabení vydal na útočný výlet a dokázal z něj vytěžit i zajímavou příležitost. Nejprve nastřelil puk na Šorfa, který jej neudržel v náručí a domácí útočník po obkroužení branky ještě stihl přidat další střelu, byť neúspěšnou.

52:49

Hosté v plném počtu.

52:40

Kohút s Krejčím se teď postarali o velký rozruch před Šorfem. Střela prvně jmenovaného byla zblokována a puk se dostal na čepel obránce domácích, který už byl ale příliš blízko hostující svatyni a nedokázal kotouč přehodit nad beton už ležícího gólmana.

52:33

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Matušík – 2 min., podrážení.

51:40

Šulek se teď pokusil překvapit rychlou střelou z mezikruží, Dragoun ale jeho úmysl přečetl a vytěsnil puk do ochranné sítě.

50:49

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Josefus – 2 min., podrážení.

50:43

Hosté v plném počtu.

50:17

Kohouti pokračují ještě v klasické přesilovce. Dělovku Plášila schytal obránce Zedek, který se ale dokázal i přes bolestivou grimasu v obličeji rychle zorientovat a posílá puk ven z pásma.

48:59

48:59 DANČIŠIN - 1:2

48:59

Tábor právě vstřelil branku! Domácí ale velmi rychle odpovídají a snižují stav opět na rozdíl jediného gólu. Nabídnutou příležitost v dvojnásobné početní výhodě využívá MILAN DANČIŠIN. Asistence: Kohút, Suchánek.

48:43

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Josefus – 2 min., vysoká hůl.

48:20

48:20 HAVLÍN - 0:2

48:20

Příbram právě vstřelila branku! No a co více, hosté se prosazují při vlastním oslabení! Tábor teď vsadil na jednu kartu a soustředil se především na útok. Po jedné z nepřesností se ale do přečíslení 2 na 1 dostali Havlín s Gengelem a ONDŘEJ HAVLÍN nakonec dorazil Gengelův pokus do odkryté části klece. Asistence: Gengel,

47:45

Baník šetří cenné sekundy a Havlín vyhazuje puk přes všechny čáry.

47:21

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Saňa – 2 min., sekání.

46:02

Táborští viditelně stupňují svůj tlak a Příbramští se v této fázi zápasu pouze brání. Backhandový pokus Bárty v pádu zneškodňuje Šorf.

44:15

Po delší době si alespoň krátce zaútočili také hosté. Havlínova střela od modré čáry ale na Gábu neprošla.

43:33

Domácí v plném počtu.

43:15

Dančišinovi se podařilo v oslabení dostat až ke střele ze slibné vzdálenosti. Jeho švih zápěstím z mezikruží Šorf vyráží.

42:16

Další nesmírně důležitý zákrok předvádí Gába. Dragounova přihrávka na Kafku byla sražena do brankoviště, kde si jej vzal na starost původní adresát s 66 na zádech. Gába se na brankové čáře roztáhl a zabránil mu tak ve skórování.

41:33

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Seidl – 2 min., krosček.

41:04

Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se puku zmocnil Bahenský, který na nic nečekal a napálil puk směrem na Šorfa. Jeho rána byla zblokována do ochranné sítě.

40:10

Ihned po buly se do sebe pustili Seidl s Gengelem, po pár seknutích si ale nakonec každý jel po svých a rozhodčí ani nepřerušovali hru.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:45
Do třetí části tak půjdeme za stejného stavu, který platil i po 20 minutách hry. Kromě gólů, kterých je dnes zatím poskromnu, si ale diváci, kteří dnes našli cestu na zimní stadion v Táboře, nemohou stěžovat na absenci jiných hokejových zážitků. Na ledě je cítit obrovská rivalita a vyhrocenost mezi těmito dvěma týmy, která vygradovala již ve 2 tresty do konce utkání a mnoho dalších vyloučení.
Domácí pětice po siréně, která ukončila druhou třetinu, ještě zůstává nevěřícně stát kolem soupeřovy branky. Poslední minuty tohoto dějství totiž byly jasně v režii Tábora, ale bez kýženého efektu.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:38

Hosté v plném počtu.

38:00

Vlček se teď velmi dobře uvolnil kličkou zpoza brány, zbavil se jednoho z obránců a dostal se i do zakončení. Šorf se štěstím vyráží mimo 3 tyče.

37:15

Příbramští brání toto oslabení s maximálním úsilím a obětavostí! Po zblokované střele si zapíší Havlín a Zedek.

36:38

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Gengel – 2 min., podrážení.

36:10

Endál se teď nikým nepozorovaný připlížil až před Šorfa, čehož si dobře všimnul Milfait. Nasměřoval na něj přihrávku zpoza brány, ale Endál už nemohl zakončit, jelikož byl faulovaný. Ponechaná výhoda pro Tábor.

34:50

Táborským se teď naskytla příležitost v podobě přečíslení 3 na 1. S pukem na čepeli projel do pásma Černý, který nakonec celou akci vzal na sebe. Střela mu ale vůbec nesedla a kotouč končí až v ochranné síti.

34:30

Hostující kapitán teď s pukem zabrousil do útočného pásma, v rychlé otočce zkontroloval, jestli se mu nabídne někdo ze spoluhráčů. V tu chvíli ale všichni hráči v zeleno bílém dresu střídali a tak Josefus alespoň vyslal nahození na prověření pozornosti Gáby.

33:48

Hosté v plném počtu.

33:28

Šulkova přihrávka přes osu hřiště našla opět hůl Dávida Kohúta, ten chtěl puk vrátit prvně jmenovanému. Jeho úmysl už ale dobře vystihl Zdeněk a vyhazuje puk do bezpečí.

32:00

V další slibné šanci se těsně před gólmanem hostů zjevil Kohút. Jeho zakončení už ale bylo spíše nouzové posunutí puku na bránu, které s klidem Šorf kryje.

31:34

První přesilovkové komando Kohoutů se konečně usadilo v útočném pásmu. Kombinaci Matušíka s Endálem ale řeší Šorf a přerušuje hru.

30:12

Příbram se v oslabení brání zatím velmi dobře. Bečvář nyní dokonce vybojoval vhazování v obranném pásmu domácích.

29:54

Domácí v plném počtu.

28:48

V Táboře se dnes dějí věci! Útočník Příbrami Petr Eret je druhým hráčem, který v dnešním zápase dohrál. Po přerušení hry sekl domácího Hubatu a rozhodčí jej posílá do sprch.

28:26

Krejčího pokus o vyhození zastavuje Kafka, který sbírá kotouč a jeho spoluhráči tak budou mít čas rozestavit se na pozice.

27:46

Hosté v plném počtu.

27:38

Oba týmy si nyní vyměnily po několika nepřesnostech. Do jediného zakončení při hře 4 na 4 se tak nyní dostal Milfait, s jeho střelou ale neměl Šorf problémy.

25:46

Domácí si mohou odškrtnout první přečkanou minutu z dlouhého oslabení. Na 2 minuty navíc bude počet hráčů na ledě srovnaný. David Zdeněk odchází na trestnou lavici za nedovolené bránění.

24:54

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Duchan – 5 min. + OK, faul kolenem.

24:40

Obrovská šance Příbrami! David Gába klepáním hole o led dlouho upozorňoval své spoluhráče na nebezpečí v podobě Bednaříka, který čekal úplně sám na útočné modré. Hostující hráč s číslem 28 nakonec přihrávku skutečně obdržel a nikým nerušený se řítil na bránu. Jen málo co jde vytknout i jeho zakončení, Gába už byl totiž překonaný. Kotouč nakonec po backhandovém blafáku končí na tyčce!

23:06

Navrátilec do sestavy Kohoutů Lukáš Endál teď našlápl podél pravého mantinelu a chystal se k backhandovému zakončení. Jeden z obránců ho ale umně odstavil tělem mimo pozici.

22:10

Josefus se snažil přihrát přes osu hřiště na dobře postaveného Hasmana, do trajektorie přihrávky ale na poslední chvíli vložil hůl domácí Hajič a srazil puk na zadní mantinel.

21:15

Zatímco Tábor už je opět v plném počtu, Baníku se zatím nedaří založit útočnou akci. Tentokrát ji zastavuje zakázané uvolnění.

21:12

Domácí v plném počtu.

20:34

První útočná snaha hostů končí ofsajdem.

20:10

Příbram bude mít ještě něco málo přes minutu výhodu přesilové hry 5 na 4.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:52
První dějství dnešního utkání je za námi a do šatny odcházejí spokojenější hosté z Příbrami. Jediným střelcem této periody se totiž stal David Zdeněk, který parádně zakončil přečíslení 2 na 1 za pomoci svého spoluhráče Josefa Hasmana. V Táboře je ale k vidění opět velmi emotivní duel se spoustou soubojů a šarvátek i po přerušení hry. Domácí ale budou muset dotahovat.

20:00

První třetina skončila.

19:39

Zdeněk číhal u pravé tyče na přihrávku, kterou také dostal. David Gába předvedl výborný zákrok a ukrývá puk v lapačce.

19:20

Tvrdá rána Sani od modré čáry, Gába vyráží.

19:12

Táborští jdou do třech. Kamil Černý je vyloučen na 2 minuty za vysokou hůl.

18:45

Další založení útoku již brzdí domácí obrana a Krejčí vyhazuje puk do bezpečí.

18:07

Pár sekund hry 4 na 4 je minulostí, Příbram teď bude mít výhodu přesilové hry. První pokus o přechod do útočného pásma ale zastavuje hvizd rozhodčího pro ofsajd.

18:00

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Milfait – 2 min., sekání.

17:13

Táboru se zatím nedaří v této přesilovce nic vymyslet. Na hokejky domácích se viditelně dere lehká nervozita a vznikají tak nepřesnosti při zakládání útoku.

16:34

Plášilova tvrdá střela od modré čáry končí na chráničích jeho spoluhráče, který v tu dobu clonil před brankou.

16:07

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Saňa – 2 min., hákování.

14:19

Matušík teď zariskoval na obranné modré složitou kličkou, která mu nevyšla dle jeho představ. Puku se zmocnil Petr Kafka, který si chtěl pomoci přes bránícího Suchánka stahovačkou. Dopadl ale podobně, jako jeho soupeř a Tábor uklidňuje hru ve svém pásmu.

13:33

Hosté v plném počtu.

13:10

Další dobrá příležitost domácích, Milfaitova tvrdá střela zaduněla o Šorfův beton, následná dorážka stejného hráče byla zblokována Saňou, který nakonec dokázal puk vyhodit ven z pásma.

12:33

Tábor dokázal rozestavit svou přesilovkou formaci na správných místech a Příbramští se měli co ohánět. Suchánkovu střelu od modré Šorf vyrazil jen před sebe, Dančišin se natahoval po dorážce, ale jeden z obránců mu dokázal zablokovat hůl.

11:33

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Dragoun – 2 min., držení.

10:58

Další střelu na bránu obstaral tentokrát Samuel Duchan. Byl už ale velmi blízko hostující svatyni a nedokázal tak s kotoučem naložit tak, jak by si přdstavoval.

09:50

Vlček pálil ve velmi dobré pozici z prostoru mezi kruhy, netrefil ale přesně a Šorf tak nemusel zasahovat.

08:26

08:26 ZDENĚK - 0:1

08:26

Příbram právě vstřelila branku! Hosté otevírají skóre zápasu po rychlé protiakci. Obrana Tábora si nestihla rozebrat útočící trio Baníku a tak se před Gábou zjevil obránce DAVID ZDENĚK, který si v této situaci poradil náramně a poprvé překonal domácího brankáře.. Asistence: Hasman, Bečvář

08:10

Šulek se prodral po pravém mantinelu do útoku, kam obdržel pas od Matušíka. Následná střela končí na vyrážečce Šorfa.

06:54

Domácí v plném počtu.

06:19

Kafkova tvrdá rána z levého kruhu po souhře Josefuse. Gába připraven.

05:48

Táborští si zatím v oslabení počínají náramně. Prášek teď dokonce doprovodil vyhození Suchánka až k Šorfovi a vybojoval vhazování v útočném pásmu.

04:54

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Bahenský – 2 min. Zásah do oblasti hlavy a krku.

03:40

Rychlý útočný výpad Tábora obstaralo duo Matušík-Šulek. Druhý jmenovaný nakonec prověřil Šorfovu pozornost střelou zápěstím, brankář hostů připraven.

02:48

Dominik Šorf, který dnes v brance Příbrami nahradil zraněného Jirouška, raději přikryl puk, který se před něj odrazil od zadního mantinelu. Po hvizdu rozhodčího přichází na řadu první drobná šarvátka.

01:50

První pobyt v útočném pásmu si připisuje také první formace hostí v čele s kapitánem Josefusem. Hráči v bílo-zelené ale nedokázali nic vymyslet.

0:45

Úvodní vhazování pro domácí tým. Plášil nahodil puk do pásma, ale Příbramští si dobře rozebrali hráče a Bečvář v klidu vyhazuje.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Hockey Club Tábor: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Suchánek, Hajič, Černý (A), Krejčí, Janda – Seidl (C), Matušík, Šulek – Bárta, Milfait, Endál (A) – Kohút, Vlček, Bahenský – Duchan, Dančišin, Prášek – Duda
Trenér: Aleš Krátoška

HC Baník Příbram: Šorf (Čech) – Zdeněk, Havlín, Vinš, Zedek, Grubner, Saňa (A), Patzelt – Kafka, Dragoun, Bednařík, Bečvář, Josefus (C), Eret, Hasman, Pinkas, Furch, Brzák, Gengel (A)
Trenér: Pavel Marek

Rozhodčí: Barek, Bernat – Jurak, Tuháček.
Oba týmy tak vstupují do dnešního zápasu ze stejné startovní čáry. Zatímco první měření sil Táborští na domácím ledě opanovali, ve druhém utkání to byla Příbram, která našla recept na svého rivala a nedovolila Kohoutům, aby si z jejich zimního stadionu odvezli postupový mečbol. Domácí prostředí tak v této sérii, zdá se, bude hrát velkou roli.

Předešlé utkání, které se hrálo v pondělí, navíc ukázalo, jak vyhrocená tato série bude. Na ledě to mezi hráči jiskřilo od úvodního buly a rozhodčí museli velmi často řešit drobné i větší šarvátky a ostré zákroky. Dá se tedy předpokládat, že v podobném rozpoložení vyjedou hráči na led i dnes.
2. zápas HC Příbram – HC Tábor 3:1

Branky a nahrávky: 4. Josefus (Bednařík, Havlín), 19. Kafka (Saňa, Josefus), 28. Bednařík (Hasman, Josefus) – 37. Kohút (Hajič)

HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Zdeněk, Zedek, Havlín, Grubner, Saňa (A), Vinš, Patzelt – Dragoun, Bednařík, Furch, Bečvář, Josefus (C), Eret, Hasman, Pinkas, Šinágl, Kafka, Gengel (A)

Hockey Club Tábor: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Suchánek (A), Krejčí, Černý (A), Kříž – Seidl (C), Matušík, Šulek – Bahenský, Milfait, Severa – Kohút, Vlček, Hajič – Prášek, Dančišin, Duchan – Bárta.
1. zápas HC Tábor – HC Příbram 5:2

Branky a nahrávky: 7. Šulek, 7. Matušík (Plášil), 17. Prášek, 38. Dančišin (Plášil, Šulek), 39. Milfait (Bahenský, Severa) – 31. Saňa (Josefus, Gengel), 47. Pinkas (Bečvář, Saňa)

Hockey Club Tábor: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Suchánek (A), Krejčí, Kříž, Černý (A) – Šulek, Matušík, Seidl (C) – Bahenský, Milfait, Severa – Hajič, Vlček, Kohút – Prášek, Dančišin, Duchan – Bárta

HC Baník Příbram: Jiroušek (17. Šorf) – Vinš, Zedek, Havlín, Grubner, Patzelt, Saňa (A), Zdeněk – Furch, Dragoun, Bečvář, Káník, Josefus (C), Eret, Hasman, Pinkas, Bednařík, Šinágl, Gengel (A)
Dobrý podvečer ze zimního stadionu v Táboře. Osmifinálové boje 2. ligy dnes pokračují třetími zápasy a do jihočeského města u řeky Lužnice zavítají podruhé v této sérii hokejisté HC Baníku Příbram. Dokáží se Táborští oklepat z nepovedeného utkání v Příbrami, nebo hosté na horkém táborském ledě naváží na svůj výkon z předešlého střetnutí a vybojují si mečbol?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC Tábor – HC Baník Příbram

1:2

konec (0:1, 0:0, 1:1) Stav série: 1:2

Zpět na online

Branky a nahrávky: 49. Dančišin (Kohút, Suchánek) – 9. Zdeněk (Hasman, Bečvář), 49. Havlín (Gengel, Pinkas)

HC Tábor: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Suchánek, Hajič, Černý (A), Krejčí, Janda – Seidl (C), Matušík, Šulek – Bárta, Milfait, Endál (A) – Kohút, Vlček, Bahenský – Duchan, Dančišin, Prášek – Duda
Trenér: Aleš Krátoška

HC Baník Příbram: Šorf (Čech) – Zdeněk, Havlín, Vinš, Zedek, Grubner, Saňa (A), Patzelt – Kafka, Dragoun, Bednařík, Bečvář, Josefus (C), Eret, Hasman, Pinkas, Furch, Brzák, Gengel (A)
Trenér: Pavel Marek

Rozhodčí: Barek, Bernat – Jurak, Tuháček

Diváci: 2522

Průběh zápasu
1. třetina
04:54 TAB 2 Bahenský
08:26 PRI 0:1 Zdeněk (Hasman, Bečvář)
11:33 PRI 2 Dragoun, držení
16:07 PRI 2 Saňa, hákování
18:00 TAB 2 Milfait, sekání
19:12 TAB 2 Černý, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
24:54 TAB 5+20 OK Duchan, faul kolenem+faul kolenem
25:46 PRI 2 Zdeněk, nedovolené bránění
28:48 PRI 5+20 OK Eret, sekání+sekání
36:38 PRI 2 Gengel, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
41:33 TAB 2 Seidl, krosček
47:21 PRI 2 Saňa, sekání
48:20 PRI 0:2 Havlín (Gengel, Pinkas)
48:43 PRI 2 Josefus, vysoká hůl
48:59 TAB 1:2 Dančišin (Kohút, Suchánek)
50:49 PRI 2 Josefus, podrážení
52:33 TAB 2 Matušík, podrážení
Konec