Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Leicester City – Chelsea FC

1:3

konec (1:2)

11.03.2023, 16:00 • King Power Stadium, Leicester • 27. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 4.09 3.65 1.96 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:11. (18:05:05)
Chelsea navázala na výborný výkon z domácí odvety osmifinále ligy mistrů proti Borussii Dortmund, na ligové scéně zvítězila 3:1 na půdě Leicesteru.

Důležitý první gól vstřelil Ben Chilwell, na jehož trefu dokázal odpovědět Patson Daka. V šesté nastavené minutě první půle vrátil hostům vedení Kai Havertz a na tuto trefu již domácí nenašli, naopak v 78. minutě pojistil tři body pro londýnský klub sváteční střelec Mateo Kovačić. Lišky zabojovaly alespoň o zdramatizování, ale velkou čáru přes rozpočet jim udělal Wout Faes, který se nechal vyloučit po druhé žluté kartě, v deseti již Leicester nic zajímavého nevymyslel.

Svěřenci kouče Pottera se díky vítězství přiblížili z desátého místa Brentfordu na jediný bod, Leicester si pohoršil na šestnáctou příčku, na sestupové pásmo má k dobru už jen jeden bod.

90+7

Konec zápasu.

90+7

Znovu si o balón řekl Trevoh Chalobah. Od pravé lajny vyzkoušel polovysoký střílený centr, který úspěšně zblokoval Jonny Evans.

90+6

Kalidou Koulibaly s hlavou nahoře posunul hrací předmět k levé lajně na Trevoha Chalobaha, anglický stoper po rychlém zpracování zapojil do hry Kovačiće.

90+5

Lišky si jsou vědomy, že ze zápasu odejdou s prázdnou. Po zisku míče směrem dopředu nespěchají, také vyhlíží už jen konec utkání.

90+4

Rychlou přímočarou akci The Blues zhatil Marc Cucurella, jenž dostal pas na levou stranu šestnáctky, Havertzovi však poslal balón za paty.

90+3

Ostřejší faul si neodpustil Boubakary Soumaré. Conor Gallagher tvrdší střet očekával, takže se nastavil tak, aby jej bolel co možná nejméně.

90+2

Proti deseti hrající hosté kontrolují závěr střetnutí s velkým přehledem. Vyměňují si míč kolem poloviny hřiště, presink konkurenta jim nedělá žádné problémy.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby sedm minut.

90

Střídání v týmu Leicester City:
ze hřiště odchází James Maddison, přichází Jonny Evans.

89

Trevoh Chalobah mohl hrát směrem dopředu, ale rozhodl se jinak a z poloviny hřiště poslal dlouhou nahrávku až na Kepu.

88

K pravému rohovému praporku dostal přihrávku Christian Pulišić. Zkusil odcentrovat na hlavu Kaia Havertze, toho pohlídal Harvey Barnes.

87

Zřejmě je rozhodnuto, Leicester totiž bude dohrávat o deseti! Do sprch předčasně míří Wout Faes, který šel nesmyslně do skluzu daleko od vlastního vápna, místo míče navíc zasáhl jenom Chukwuemeku. Nebylo co řešit.

86

Střídání v týmu Chelsea FC:
ze hřiště odchází Wesley Fofana, přichází Benoît Badiashile.

85

Jamie Vardy vyzval k souboji jeden na jednoho Kalidoua Koulibalyho. Stoper protihráčů výborně zkřížil cestu a za sebe ho nepustil.

84

Na druhé straně pošetřil cenné vteřiny u pravé lajny Christian Pulišić. Počkal na Wouta Faese, jehož nakonec nastřelil a vybojoval aut.

83

Z velké vzdálenosti vypálil Kiernan Dewsbury-Hall. Kepa Arrizabalaga mohl zůstat v klidu, balón prosvištěl výrazně vedle levé tyče.

Leicester City – Chelsea FC

1:3

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 39. Daka (R. Pereira) – 11. Chilwell (Koulibaly), 45+6. Havertz (E. Fernández), 78. Kovačić (Mudryk)

Karty:   19. Faes (LEC), 51. R. Pereira (LEC) – 13. W. Fofana (CHE), 31. Cucurella (CHE)   87. Faes (LEC)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 10:11.

Leicester City: D. Ward – R. Pereira, Souttar, Faes, Castagne – Dewsbury-Hall, N. Mendy (66. Soumaré) – Iheanacho (76. Vardy), Maddison (C) (90. Evans), Amartey (66. Tetê) – Daka (66. Barnes).
Náhradníci: Iversen – Ndidi, Praet, Thomas.

Trenér: Brendan Rodgers

Chelsea FC: Arrizabalaga – W. Fofana (86. Badiashile), Koulibaly, Cucurella – Loftus-Cheek (73. T. Chalobah), E. Fernández, Kovačić (C), Chilwell (73. Pulišić) – Félix (46. Gallagher), Havertz, Mudryk (82. Chukwuemeka).
Náhradníci: Bettinelli – Madueke, Zakaria, Zíjáš.

Trenér: Graham Potter

Rozhodčí: Marriner – Long, Aspinallová

Diváci: 32 170