Menu

Hokej

Play-off Chance ligy

LHK Jestřábi Prostějov – HC Stadion Litoměřice

5:2

konec (0:1, 3:0, 2:1) Stav série: 2:0

09.03.2023, 18:00 • Zimní stadion Prostějov • Čtvrtfinále • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 2.1 4.02 2.78 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (20:42:26)

Dnešní utkání sledovalo 2 100 diváků.
Naopak domácí mohou být se svým výkonem spokojení, inkasovaný gól v první třetině je nerozhodil a následně se jim podařilo převahu na ledě přetavit ve vítězství. Semifinále je už jen jednu výhru daleko.
Stadion dnes doplatil na dvě věci: bídnou koncovku a nedisciplinovanost. Za celých šedesát minut poslal na Pavelku jen něco málo přes dvacet střel, zatímco hned dva z pěti zásahů, včetně toho rozhodujícího, inkasoval v početní nevýhodě. Uvidíme, jak se s těmito nedostatky do víkendového střetnutí v Kalich aréně popasuje
Na Hané máme hotovo a je jasné, že kališníci budou v neděli na své půdě odvracet hodně rychlý konec sezóny! Prostějov totiž po nesmělém startu dostal druhý duel série pod kontrolu, vybojoval nakonec celkem hladkou výhru 5:2 a nyní má hned dva mečboly.
Statistiky utkání
Střely na branku: 37 – 22. Zblokované střely: 12 – 8. Vhazování: 36 – 25. Trestné minuty: 10 – 16. Využití přesilovek: 2/7 – 0/4 (v oslabení: 1 – 0).

Konec zápasu.

59:55

Poledna zaváží kotouč k Pavelkovi, hosté se drží na své polovině kluziště. Je konec, Jestřábi vítězí i ve druhém utkání a na sever pojedou se dvěma mečboly!

59:40

Shodné dvě trestné minuty za hrubost si na svá konta zapisují Tomáš Jiránek (PRO) a Jan Hampl (LTM).

59:40

Inu, tohle se dalo čekat. Po nějaké výměně názorů, převážně slovní, ve středním pásmu se bude trestat. Dvířka se otevírají na obou stranách.

58:57

Bartko nahodil puk na branku z hranice pásma, Král byl ve střehu. Utkání se pomalu chýlí ke konci.

58:43

Šedivý se protáhl skrz prostějovskou obranu a ohrozil Pavelku z hranice brankoviště, domácí brankář na jeho zakončení odpověděl nataženým betonem.

58:00

Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!

57:53

Král přišel při skrumáži před brankou o hokejku, i tak se mu ale podařilo vytěsnit nebezpečné zakončení Jáchyma z mezikruží. Kotouč zaletěl nad branku.

56:56

Hampl vyráží ven ze svého obranného pásma, Pěnčík se za malou chvíli vrátí zpět do hry.

56:22

Ve vlastním oslabení se dopředu protáhl Jandus. Ten se snažil ještě posunout puk na spoluhráče, který mířil před brankoviště, ale bezúspěšně.

55:40

Stadion zamkl Jestřáby do jejich obranného pásma a kombinuje. Pavelka teď musí mít oči na stopkách, zakončení může přijít takřka odkudkoliv.

55:01

Šanci snížit hostům držením nadělil Martin Pěnčík (PRO), který už na dvě minuty usedá na trestnou lavici.

54:29

Bude se ještě minimálně jednou vylučovat. Litoměřice mají ponechanou výhodu a čeká je přesilovka.

53:52

Utkání se už spíše jen dohrává, dění se přelévá z jednoho konce hrací plochy na druhý.

Střely na branku: 34 – 20.

53:02

Pavelka si do statistik zapisuje další zákrok, dnes moc práce neměl. Míříme do komerční přestávky.

52:50

Staňkovu rozehrávku ještě ve středním pásmu tečoval Jiránek, kotouč ale následně zamířil jen k Výtiskovi. Icing tedy nebyl, akce Jestřábů ovšem také ne.

52:32

Hašek se chtěl obtočit kolem hostující svatyně, do které ale nedopatřením vrazil a vychýlil jí z její pozice. Přerušuje se, buly proběhne ve středním pásmu.

51:54

Hru teď v Prostějově kouskuje jedno přerušení za druhým, dění se po domácím zakázaném uvolnění aspoň na malý moment přesune zpět k Pavelkovi.

51:39

Král si na své konto připsal další zákrok a na moment hru přerušil, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

50:45

50:45 Josef KOLÁČEK - 5:2

50:45

Litoměřice právě vstřelily branku!
Tak pozor, možná ještě není konec! Hosté skoro přesně minutu po Bartkově zásahu snižují, znovu je to "jen" o tři zásahy. Jiskru naděje pro kališníky vykřesal JOSEF KOLÁČEK, který z kruhu pro vhazování překvapil Pavelku jednoduchou střelou – 5:2! Asistence: David Senčák.

49:44

49:44 Jan BARTKO - 5:1

49:44

Jestřábi právě vstřelili branku!
Na Hané odbila pátá, Stadion znovu doplácí na svou nedisciplinovanost! Do řad domácích střelců se v početní výhodě přidává JAN BARTKO, který se prosadil po rychlé kombinaci a rozšířil prostějovský náskok! Král byl bez šance – 5:1! Asistence: Tomáš Jáchym, Jakub Kubeš.

49:37

Prostějov teď rozjel sérii přihrávek v útočném pásmu, zatím ale působí celkem neškodně. Král musí být ve střehu, dosud ale v oslabení střele nečelil.

48:58

Litoměřičtí vyhazují puk k Pavelkovi, do náročného dvojnásobného oslabení vstoupili velmi kvalitně.

48:44

Stadion jde na minutu do čtyř! Kroupovi bude na trestné dělat společnost Jiří Jebavý (LTM), který před brankovištěm trefil útočícího Venkrbce hokejkou přímo do obličeje. Jasná vysoká hůl.

47:54

Teď se vyznamenal Petr Ton, který okamžitě vyvezl puk ven z hostujícího pásma, po levé straně se dostal dopředu a nahodil pryž na Pavelku.

Střely na branku: 30 – 18.

47:47

Litoměřice po konci komerční pauzy půjdou znovu do čtyř, druhá půlka utkání jim dnes opravdu nevychází. Jakub Kroupa (LTM) je trestán za držení.

46:58

Odpískáno zakázané uvolnění Stadionu, po kterém se bude vhazovat po pravici hostujícího gólmana.

46:40

Poledna nyní hlídá pryž za Pavelkou, Jestřábi se snaží co nejrychleji prostřídat formace na ledě a znovu vyrazit před brankoviště Tomáše Krále.

45:28

Domácí mají hru plně pod kontrolou, Litoměřice působí bezradným dojmem a vůbec se jim nedaří dění dostat pod kontrolu. Pavelka se už musí celkem nudit.

44:58

A pozor, mohlo to být hned o čtyři góly! Jansova teč totiž orazítkovala brankovou konstrukci!

44:44

44:44 Jan SLANINA - 4:1

44:44

Jestřábi právě vstřelili branku!
Tak teď už to Severočeši budou mít opravdu hodně těžké, pokud se stále chtějí vrátit zpátky do zápasu! Čtvrtý zásah Prostějova přidává JAN SLANINA, který si rychle zpracoval Jiránkovu přihrávku a následně Krále překonal zakončením do horní části hostující svatyně – 4:1! Asistence: Tomáš Jiránek, Tomáš Jáchym.

44:19

Litoměřický gólman má na kontě další zákrok, teď drží svůj tým ve hře. Jestřábi mají na ledě převahu.

43:58

Ostřížek z modré posunul puk na spoluhráče, který číhal u pravé tyče, jenže jeho následné zakončení šlo mimo tři tyče. Král si tentokrát mohl oddechnout.

43:21

Hostům se vůbec nedaří nějak zaskočit zpevněnou domácí obranu, která Pavelkovi usnadňuje práci.

42:37

Illéš je zpět na ledě, nyní se pokusil se prosadit z pravého kruhu. Odtud ale nastřelil jen Králův beton.

41:57

Krále potrápilo nahození jednoho z domácích borců, které na něj letělo až z druhého konce plochy. Litoměřický gólman byl nucen kotouč podržet.

41:30

Jestřábi už podruhé vyhodili kotouč za Krále, oslabení zahájili výborně. Hosté jsou bezzubí.

40:56

Velezkušený Výtisk byl propuštěn z trestné lavice, začíná zkrácená litoměřická početní výhoda. Svěřenci kouče Přerosta kombinují v útoku, uvidíme, co vymyslí.

40:29

Prostějovská početní výhoda znovu končí předčasně, tentokrát ale ne kvůli gólu. Jakub Illéš (PRO) se vrací na trestnou, tentokrát za nedovolené bránění.

40:01

Začala třetí třetina.
Není vůbec nepravděpodobné, že tato třetina byla klíčovým bodem, ve kterém se zlomila celá série. Prostějov v polovině druhého dějství překonal trápení v koncovce a do závěrečné sirény za Krále poslal hned tři kotouče, přičemž v posledních minutách na ledě vysloveně dominoval. Po vyloučení Výtiska navíc poslední část začne v početní výhodě. Pro Litoměřice se tedy situace nevyvíjí vůbec příznivě. Nechme se překvapit, jak to dnes na Hané celé dopadne.
Statistické okénko
Střely na branku: 25 – 13. Zblokované střely: 12 – 5. Vhazování: 25 – 17. Trestné minuty: 4 – 10. Využití přesilovek: 1/4* – 0/2 (v oslabení: 1 – 0).

(* Přesilovka PRO bude po pauze pokračovat.)

Další třetina začne přibližně v 19:50.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:55

Domácí znovu pronikají před Královu branku, moc času jim ale nezbývá. Za chvíli zazní siréna.

39:31

Jáchym operuje s kotoučem u hranice pásma. Jestřábi se poprvé od začátku této početní výhody usadili v útočné třetině a rozjíždí kombinaci.

39:00

Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!

38:52

Stadion závěr druhé třetiny hrubě nezvládá, Jan Výtisk (LTM) Veselého tvrdě poslal na branku a půjde ven ze hry. Uvidíme další přesilovku Prostějova.

38:50

Veselý se po neúspěšném přečíslení dva na jednoho, do kterého mířil s Vlachem, ještě pokusil protlačit puk do prostoru mezi tyčí a betonem Tomáše Krále! Ten ale škvíru ve své klecí zacpal včas a zabránil dalšímu gólu!

37:54

V ochozech panuje skvělá atmosféra, ostatně je k tomu důvod. Litoměřice nyní střeží kotouč za vlastním brankovištěm, střídají a chtějí uklidnit hru.

36:54

36:54 Jakub ILLÉŠ - 3:1

36:54

Jestřábi právě vstřelili branku!
...a to také dělají, Guman box opouští po ani ne půlminutě! Přesilovková formace úplně rozebrala litoměřickou obranu a její parádní akci uzavřel přesnou střelou z mezikruží JAKUB ILLÉŠ, který zachytil Jáchymovu přihrávku z hranice brankoviště a bez slitování překonal Krále – 3:1! Asistence: Tomáš Jáchym, Matouš Venkrbec.

36:30

Tomáš Guman (LTM) usedá na trestnou lavici, kam byl poslán za sekání. Tohle možná bude klíčový moment utkání, domácí mají šanci si pojistit náskok...

36:17

Paže jednoho z hlavních rozhodčích znovu vyletěla vzhůru, Prostějov má ponechanou výhodu. Litoměřice při nejbližším přerušení půjdou do čtyř.

35:58

Severočeši se dostali do postavení mimo hru, čtyři minuty před koncem prostřední části tak uvidíme další vhazování v neutrální zóně.

35:45

Hanáci na hrací ploše dominují, Stadionu se teď vůbec nedaří přesunout hru do útočného pásma.

34:54

Jestřábi málem nachytali nepřipraveného Krále, který na poslední chvíli zvládl uhasit naprosto rutinní nahození! Litoměřice teď měly štěstí!

34:15

34:15 David OSTŘÍŽEK - 2:1

34:15

Jestřábi právě vstřelili branku!
Malinko zmatená domácí akce nakonec přeci jen nese ovoce, Jestřábi dokonávají obrat! Burian se uvolnil před Králem a se zakončením hodně otálel, přičemž nakonec se místo střely rozhodl posunout puk na DAVIDA OSTŘÍŽKA. Ten ho následně se štěstím nasměroval za Krále – 2:1! Asistence: Vilém Burian, Petr Hašek.

33:35

Bitev u mantinelu je dnes k vidění skutečně přehršel, teď se o něj kohouti přetahují vedle Krále.

32:47

Prostějovský výpad zastavil čárový rozhodčí, Vlach totiž za modrou pronikl o chlup dřív než Veselý. Ofsajd.

Střely na branku: 20 – 12.

32:31

Ton najel do Pavelky, prostějovská svatyně se vychýlila ze své předepsané pozice. Následovala strkanice, s litoměřickým útočníkem si chtěl vyřídit účty Veselý, nicméně ani jeden borec na lavici hanby nezamíří.

31:52

Válek nyní kontroluje kotouč v neutrální zóně. Litoměřice zatím oslabení zvládají, drží hru daleko od svého brankoviště a nepouští protihráče ke kotouči.

31:16

Domácí se usazují u Krále. Jiránek byl propuštěn z trestné lavice, začíná prostějovská početní výhoda.

30:52

Výtisk se do toho opřel na mezikruží, Pavelka ale mohl zůstat v klidu. Ránu totiž někdo zblokoval.

30:14

Stadion půjde do čtyř, tak to je pro Severočechy tedy hodně smolný vývoj událostí. Za zásah do hlavy nebo krku jde ven Josef Koláček (LTM).

29:54

29:54 Tomáš JANDUS - 1:1

29:54

Jestřábi právě vstřelili branku!
Prostějov ve vlastním oslabení vyrovnává, začínáme zase od začátku! TOMÁŠ JANDUS se zmocnil kotouče ve středním pásmu, obratem vyrazil dopředu po pravé straně a prudkou ranou z prostoru pro vhazování zakončil mezi betony. Pěkná akce – 1:1! Asistence: Jan Maruna.

29:09

Vzápětí se na trestnou lavici odebírá Tomáš Jiránek (PRO), a to za sekání. Přesilovka pro Litoměřice.

29:05

Jícha vyrazil do nebezpečného přečíslení dva na jednoho se Svobodou, kterému se pokusil poslat puk, ale bezúspěšně! Velká škoda pro hosty!

28:43

Kotouč nyní vyletěl mimo hrací plochu, po pauze uvidíme vhazování těsně před litoměřickou modrou.

28:13

Jiránek se rychle protáhl až před brankoviště a hodlal zakončit, Holý si ho ale pohlídal a v prostoru u pravé tyče mu rychlým pohybem puk vyšťouchl z hole.

27:41

Stadion po zblokované střele nahazuje kotouč za domácí svatyni, jeho hráči následně míří na střídačku.

Střely na branku: 18 – 12.

27:09

Míříme do další komerční přestávky, další vhazování proběhne vedle svatyně Tomáše Krále.

26:46

Pěnčík se protáhl na kruh a pokusil se posunout puk na hůl volného Buriana před brankovištěm, jeho přihrávce ale chyběla notná dávka přesnosti.

25:56

Jestřábi se snaží rozjet kombinaci v útočném pásmu, ale dotěrní bránící protihráči jim na ledě nenechávají prostor. Teď je to bitva o každý centimetr.

25:14

Jebavý u mantinelu odzbrojil Jansu, Litoměřice tentokrát protihráče odzbrojily rychle. Hraje se nahoru dolu, oběma týmům to v útoku skřípe.

24:40

Pěnčík nyní hlídá puk za svou svatyní a čeká, až se na led dostane nová prostějovská pětka.

23:55

Procházka drží u mantinelu aktivního Illéše a spolu s dalším spoluhráčem se ho snaží odzbrojit.

23:04

Kuťákovu přihrávku zachytil protihráč. Nepovedená nabídka pak zhatila i domácí protiútok.

22:29

Oba týmy už nějakou dobu hrají v plném počtu. Rozehrávku Stadionu nyní ve středním pásmu zachytil Jandus, hostům se nedaří se prokousat k Pavelkovi.

22:12

Pěnčík po křídle pronikl do útočného pásma a z rohu zakončil do Královy výstroje, na chvíli se přerušuje.

21:44

Litoměřice vyhrály buly před svým brankovištěm a nyní se snaží najít cestu ven z vlastní obranné zóny, druhá třetina se zatím nese v režii prostějovských hráčů.

20:58

Hodné chaotická situace před Králem vyrovnáním nekončí! Zakončení nepokrytého Veselého položený gólman udržel před brankovou čarou, dál od branky puk následně odpálil Hampl!

20:19

Prostřední část odstartovala! Připomeňme jen, že uvidíme dlouhou hru ve čtyřech na obou stranách, na trestných lavicích sedí Jakub Illéš s Markem Berkou.

20:01

Začala druhá třetina.

Hráči obou klubů krouží po ledě, start druhé části se o malou chvíli odkládá. Řeší se nějaké problémy s hrací plochou, nejspíš se jedná o nezamrzlé kaluže.
Úvodní perioda druhého souboje je minulostí! Tentokrát jsme v Prostějově na gól čekali jen něco málo přes devět minut, když se po rychlé akci Litoměřic prosadil Tomáš Guman. Jestřábi sice byli po většinu dějství na ledě o něco málo aktivnějším týmem a působili krapet nebezpečnějším dojmem, ani jeden z jejich pokusů se ale nedostal za dosud výborného Krále. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet po přestávce.
Statistické okénko
Střely na branku: 13 – 11. Zblokované střely: 4 – 3. Vhazování: 13 – 10. Trestné minuty: 2 – 4. Využití přesilovek: 0/1* – 0/1.

(* Přesilovka PRO začne ve druhé třetině.)

Další třetina začne přibližně v 18:56.

20:00

První třetina skončila.

19:58

Litoměřická přesilovka trvala všehovšudy dvě sekundy. Hosté po buly hned zakončili a během skrumáže před brankovištěm následně Pavelku sekl Marek Berka (LTM), hra tedy bude pokračovat ve formátu čtyři na čtyři.

19:56

Počínání Jakuba Illéše (PRO) bylo posouzeno jako nedovolený zásah do hlavy nebo krku, zkušený domácí útočník ale vyvázl jen s menším trestem.

19:56

Před sirénou se bude ještě trestat, a to na straně Prostějova. Illéš totiž u mantinelu tvrdě sestřelil Procházku, který na pár sekund zůstal ležet na ledě. Nakonec se ovšem zdá, že je v pořádku, na střídačku dojel po svých. Cestou si ještě vyměnil pár bez pochyby přátelských slov s fanouškem za plexisklem.

19:48

Illéš se dostal přes obránce a prověřil Krále lehkou střelou z mezikruží, na kterou strážce hostující svatyně odpověděl rutinním pohybem betonem.

19:15

Po litoměřickém zakázaném uvolnění uvidíme další vhazování před svatyní dosud stoprocentního Krále.

19:00

Ohlášena poslední minuta první třetiny!

18:58

Litoměřice drží puk u hrazení ve svém pásmu, první třetina se pomalu ale jistě chýlí do finiše.

18:26

Ostřížek nyní v přerušené hře diskutuje s rozhodčími, zřejmě reklamuje Výtiskův zákrok u mantinelu. Debatu doprovází pískot z ochozů, vylučovat se nebude.

17:58

Ton z prostoru pro vhazování nastřelil jen Pavelkům hrudník, Hanáci následně vyváží puk ven z pásma.

17:09

Slanina se uvolnil na pravém kruhu a zkusil puk poslat k bližší tyči, jenže o pár centimetrů minul. Síť hostující svatyně tak rozvlnil jen zvenku.

16:35

Válek přišel o puk u mantinelu, další dobrá akce prostějovské defenzívy. Pavelka už delší dobu nebyl nucen zasáhnout, litoměřickým útočníkům se nedaří.

15:58

Domácí obrana se znovu vyznamenala. Po Gumanově trefě sice zaznamenala nebezpečné výpadky, v posledních minutách se ale znovu zpevnila.

15:39

Procházka chtěl krátkou přihrávkou poslat dopředu Kuťáka. Kdyby puk zachytil, byl by to ofsajd, ale tak se nestalo. Odpískáno je tedy zakázané uvolnění.

14:58

Slavíček se navzdory dotěrným protihráčům dostal do zakončení, jeho střela ale nebyla přesná.

14:25

Prostějovští znovu převzali iniciativu, Poledna nyní nahazuje puk za Krále. Uvidíme, co Jestřábi vymyslí.

13:52

Krátce po vhazování v útočném pásmu se z mezikruží chtěl prosadit Veselý, který ale z dobré pozice zakočnil jen do mantinelu za severočeskou svatyní.

Střely na branku: 11 – 7.

13:42

Litoměřický brankář má na kontě další úspěšný zákrok. Po přerušení byla k vidění malá strkanice před hostující klecí, trestat se ale ani tentokrát nebude.

13:25

Někdo z domácích se pokusil Krále překvapit prudkým nahozením ze středního pásma, prvoligový matador následně pryž vyrazil za brankoviště.

12:56

Hraje se nahoru dolu, ani jednomu celku se teď nedaří se usadit před svatyní soupeře.

12:16

Hampl zachytil přihrávku protihráče a chtěl následně puk posunout na Procházku, jeho nabídku ale též vystihl sok. Prostějov si tedy rychle pryž vzal zpět.

11:43

Za Králem se několik hráčů znovu přetlačuje o kotouč, Litoměřice teď mají jednoznačně více ze hry.

10:52

A málem už to bylo o dva zásahy! Těsně po sobě se do velkých příležitostí dostali Ton s Gumanem, ani jeden z nich se ale z bezprostřední blízkosti brankoviště neprosadil!

10:20

Illéš nahodil puk za Krále, což bylo posouzeno jako zakázané uvolnění. Jestřábi se snaží na inkasovaný zásah odpovědět, Litoměřice je ale drží na uzdě.

09:36

09:36 Tomáš GUMAN - 0:1

09:36

Litoměřice právě vstřelily branku!
Odměnou za ubráněné oslabení budiž gól, Stadion v polovině úvodní třetiny odskakuje do vedení! Jako blesk z čistého nebe se na střeleckou listinu zapsal TOMÁŠ GUMAN, který přetavil Procházkovu přihrávku od mantinelu v jednoduchou střelu z voleje. Pavelka se nestačil včas přesunout k opačné tyči – 0:1! Asistence: Ondřej Procházka, Filip Kuťák.

08:32

Král zastavil rutinní střelu z kruhu, přerušuje se. Jan Holý se vrátí na led za asi tři čtvrtě minuty.

08:15

Puk už potřetí putuje až za Pavelku, Litoměřice zatím oslabení zvládají výborně a dosud své protihráče v oslabení nepustily snad ani k jedné střele.

07:42

Kubeš pronesl puk zpět do útočného pásma. Následovala krátká série prostějovských přihrávek, kterou ale hosté celkem rychle rozebrali.

07:16

Uvidíme první domácí přesilovku. Jana Slaninu v rohu srazil k zemi Jan Holý (LTM), který tak na dvě minuty mizí na trestnou lavici za držení.

06:44

Král si poradil i se střelou z modré čáry, a to navzdory tomu, že mu clonil jeden z domácích borců. Brankář Litoměřic opět podává sebejistý výkon.

06:24

Sledujeme bitvu o kotouč v rohu za Králem, do které je zapojeno hned několik hráčů z obou táborů.

Střely na branku: 7 – 4.

05:46

Zničehonic se před Králem s kotoučem na holi zjevil Veselý, kterého nenápadné zakončení hostující brankář jen tak tak vyrazil mimo nebezpečí! Na tribunách to zašumělo!

05:05

K nelibosti hanáckého publika byl odpískán ofsajd Prostějova, vhazovat se bude u hostující modré čáry.

04:28

Volný Procházka před brankovištěm číhal na přihrávku. Spoluhráč v rohu se na něj pokusil puk nasměrovat, do dráhy nabídky ale vložil hůl domácí zadák.

04:14

Pavelka hravě zachytil projektil z pravé strany a přerušil, Litoměřicím sázka na rychlý protiútok nevyšla.

03:58

Hra se nyní přelévá z jedné strany na druhou, na ledě kralují hlavně obrany. V útoku to oběma celkům skřípe, od Haškova úniku jsme neviděli pořádnou šanci.

03:21

Bartko udržel puk na hranici útočného pásma a hodlal Krále ohrozit, pryž ovšem následně nasměroval jen do protihráče. Gólman Litoměřic mohl zůstat v klidu.

02:59

Severočeši se po bídném vstupu do utkání začínají chytat, uvidíme další vhazování u Pavelky.

02:27

Kuťákův projektil se ještě před brankovištěm pokoušel tečovat Procházka, který ale puk mezi tři tyče nenasměroval. Pavelka tak nebyl nucen zasahovat.

01:55

Na Hané se zatím hraje jen na jednu branku, Prostějov má dění pod kontrolou. Teď mu ovšem nevyšla rozehrávka, a po icingu se hra přesune k Pavelkovi.

01:22

Král čelil první extrémně náročné situaci! Obraně Stadionu totiž unikl Petr Hašek, jehož zakončení matador v litoměřické kleci zastavil!

00:52

Litoměřický gólman pro jistotu schoval puk pod svou rukavici, hra je na chvíli přerušena.

00:21

Jako první se do útoku probojovali domácí. Jiránek chtěl Krále prověřit zakončením z mezikruží, jeho pokus ale zblokoval bránící protihráč. Stadion se ujímá puku.

00:01

Utkání právě začalo.
Sudí svolává první lajny do kruhu, jdeme na to!
Oba celky vyráží mezi mantinely, kde už na ně čeká čtveřice rozhodčích. Za malý moment startujeme.
Úvodní sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Poledna, Kubeš, Malák, Bartko, Staněk, Pěnčík – Jiránek (A), T. Jáchym (A), Slanina – V. Burian, Ostřížek, Hašek – Jansa, Venkrbec (C), Jandus – Illéš, Vlach, Veselý – Maruna.
Trenér: Aleš Totter.

HC Stadion Litoměřice: T. Král (Sklíba) – Jebavý (A), Hampl, Kroupa, Výtisk (C), Šedivý, Holý (A), Černohorský – Procházka, Kuťák, Guman – P. Svoboda, Jícha, Válek – Ton, J. Koláček, Berka – Slavíček, Vitouch, Senčák.
Trenér: Miroslav Přerost.

Rozhodčí: Zavřel, Kubičík – Dědek, Blažek.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný čtvrteční podvečer, druhé čtvrtfinále se pomalu blíží. Za chvíli pro vás budeme mít připraveny dnešní sestavy.
První zápas série mezi Jestřáby a Stadionem byl gólmanskou bitvou hostujícího Krále a domácího Pavelky, kterého na chvíli v první třetině zastoupil jeho kolega Němeček. Ani jeden brankář nehodlal povolit, a utkání se tak za stavu 0:0 přelilo do prodloužení.

Když už to vypadalo, že ani v něm se nerozhodne o tom, který celek si pro sebe vybojuje první bod, přisoudil Prostějovu po výborné akci Romana Vlacha vítězství Jan Veselý. Na úvodní gól čtvrtfinále se tak čekalo celkem 68 minut a 28 sekund.

8. 3. 2023: PRO – LTM 1:0 (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 69. Veselý (Vlach, Illéš).

Střely na branku: 36 – 30. Zblokované střely: 15 – 11. Vhazování: 33 – 15. Trestné minuty: 8 – 31. Využití přesilovek: 0/3 – 0/3.

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (12. – 14. Němeček) – Poledna, Kubeš, Malák, Bartko, Staněk, Pěnčík – Jiránek (A), Jáchym (A), Slanina – Burian, Ostřížek, Hašek – Jansa, Venkrbec (C), Jandus – Illéš, Vlach, Veselý – Maruna.

HC Stadion Litoměřice: Král – Jebavý (A), Hampl, Kroupa, Výtisk (C), Šedivý, Holý (A), Černohorský – Procházka, Kuťák, Guman – Svoboda, Jícha, Válek – Ton, Koláček, Berka – Slavíček, Vitouch, Senčák.
Příjemný čtvrtek u sledování play-off Chance ligy! Dnes jsou na programu druhé zápasy čtvrtfinálových sérií, přičemž Prostějov má po včerejší výhře šanci si proti Litoměřicím vybojovat hned dva mečboly.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Stadion Litoměřice

5:2

konec (0:1, 3:0, 2:1) Stav série: 2:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Jandus (Maruna), 35. Ostřížek (V. Burian, Hašek), 37. Illéš (T. Jáchym, Venkrbec), 45. Slanina (Jiránek, T. Jáchym), 50. Bartko (T. Jáchym, Kubeš) – 10. Guman (Procházka, Kuťák), 51. J. Koláček (Senčák)

LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Poledna, Kubeš, Malák, Bartko, Staněk, Pěnčík – Jiránek (A), T. Jáchym (A), Slanina – V. Burian, Ostřížek, Hašek – Jansa, Venkrbec (C), Jandus – Illéš, Vlach, Veselý – Maruna.
Trenér: Aleš Totter.

HC Stadion Litoměřice: T. Král (Sklíba) – Jebavý (A), Hampl, Kroupa, Výtisk (C), Šedivý, Holý (A), Černohorský – Procházka, Kuťák, Guman – P. Svoboda, Jícha, Válek – Ton, J. Koláček, Berka – Slavíček, Vitouch, Senčák.
Trenér: Miroslav Přerost.

Rozhodčí: Zavřel, Kubičík – Dědek, Blažek.

Diváci: 2 100

Průběh zápasu
1. třetina
07:16 LTM 2 Holý, držení
09:36 LTM 0:1 Guman (Procházka, Kuťák)
19:56 PRO 2 Illéš, nedovolený zásah do hlavy nebo krku
19:58 LTM 2 Berka, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
29:09 PRO 2 Jiránek, sekání
29:54 PRO 1:1 Jandus (Maruna)
30:14 LTM 2 J. Koláček, nedovolený zásah do hlavy nebo krku
34:15 PRO 2:1 Ostřížek (V. Burian, Hašek)
36:30 LTM 2 Guman, sekání
36:54 PRO 3:1 Illéš (T. Jáchym, Venkrbec)
38:52 LTM 2 Výtisk, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
40:29 PRO 2 Illéš, nedovolené bránění
44:44 PRO 4:1 Slanina (Jiránek, T. Jáchym)
47:47 LTM 2 Kroupa, držení
48:44 LTM 2 Jebavý, vysoká hůl
49:44 PRO 5:1 Bartko (T. Jáchym, Kubeš)
50:45 LTM 5:2 J. Koláček (Senčák)
55:01 PRO 2 Pěnčík, držení
59:40 PRO 2 Jiránek, hrubost
LTM 2 Hampl, hrubost
Konec