Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Real Betis – FC Barcelona

1:2

konec (0:0)

01.02.2023, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • 17. kolo • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 4.85 3.72 1.81 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek středečního večera. (22:56:06)
Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 2:6. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 17:10.
Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí! Barcleony si z trávníku Realu Betis odváží cenné vítězství 2:1.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka nenabídla fotbalovou krásu. Barcelonští sice v úvodu drželi balon pod kontrolou až rozpískali domácí publikum, ale šance ne a ne přijít. Až po dvaceti minutách protancoval s míčem do šestnáctky Pedri, obešel kličkou dva obránce, ale poté z blízkosti už Silvu nepropálil. Po více než půl hodině hry se dokonce hosté na moment radovali z vedoucí branky, ale gól Raphinhy byl odvolán pro jednoznačný ofsajd.

Do druhé půle nastoupili hosté s viditelně vyšším nasazením. Pedriho stoprocentní šanci ve 49. minutě ještě Silva zlikvidoval. Po hodině hry už ale domácí gólman musel sbírat balon ze sítě, když Baldeho přihrávku uklidil do branky Raphinha. Deset minut před koncem zvýšil vedení Barcelony po rohovém kopu Robert Lewandowski a zdálo se, že je rozhodnuto. To by ale nesměl přijít zkrat Julese Koundého, který si srazil míč do vlastní branky a najednou nebyl Betis daleko od zisku bodu. V závěru už si ale Barcelona vedení uhlídala a bere důležité vítězství.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Do obrany se zapojil také Franck Kessié, který vystihl nahrávku Rodrígueze. Barcelona se opět na moment osvobodila z vlastní poloviny trávníku.

90+3

Araújo před napadajícím Josém raději zahrál na jistotu k Ter Stegenovi. Německý gólman ve službách Barcelony poté odkopl daleko za půlící čáru.

90+2

Barcelona začíná šetřit čas. Koundému trvalo autové vhazování dlouho, následně musel zabrat do obrany, ale vše zastavil praporek pomezního rozhodčího, který odmával ofsajd Juanmimu.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90

Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Pedri, přichází Franck Kessié.

89

Barcelona je pod tlakem. Canalesova pobídka na levý kraj však byla příliš dlouhá a Abnera už míč na hrací ploše nezachytil.

88

Koundé prohrál v šestnáctce další souboj, následně nechal odcentrovat Abnera a bylo téměř vyrovnáno, když zakončoval José.

87

Betis najednou cítí šanci na bodový zisk. Znovu šla akce po prvém kraji, ale tentokrát už Juanmi nedokázal projít do prostoru k centru.

85

Real Betis právě vstřelil branku!
Betis dramatizuje závěr zápasu! Ze zcela nevinné akce přichází kontaktní branka. Guardado odcentroval z pravé strany do prostoru, kde nebyl jediný hráč domácího celku. JULES KOUNDÉ si však míč srazil do vlastní sítě a ani pohotový pohyb Ter Stegena nezastavil balon před čárou.

84

Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Gavi, přichází Ferrán Torres.

83

Lewandowski posunul míč k Baldemu. Ten se však rozhodl nejít směrem do útoku, ale poslat balon zpět k nohám Christensena.

83

Ve středu pole se obtočil kolem Guardada De Jong. Následně servíroval míč Fatimu, který však nepřekonal obranu Abnera.

81

Střídání v týmu FC Barcelona:
ze hřiště odchází Raphinha, přichází Ansu Fati.

80

Barcelona právě vstřelila branku!
Katalánský celek přidává deset minut před koncem druhý zásah! Po rozehrávce rohového kopu hlavičkoval nepřesně Araújo, ale míč se odrazil k ROBERTU LEWANDOWSKÉMU, který dokázal z blízkosti propálit Silvu.

79

Individuálně pronikl do vápna z pravé strany Raphinha. Kolem Abnera se sice prosadil, ale následnou přihrávku už nenasměroval přesně.

Real Betis – FC Barcelona

1:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 85. Koundé (vla.) – 65. Raphinha (Balde), 80. Lewandowski (Araújo)

Karty:   66. Ruibal (RBE), 67. Guardado (RBE), 70. L. Felipe (RBE)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 17:10.

Real Betis: R. Silva – Ruibal (78. Sabaly), Pezzella, L. Felipe, Abner – G. Rodríguez, Carvalho (63. Guardado) – Henrique (77. Rodri), Fékir (63. Juanmi), Canales (C) – B. Iglesias (78. José).
Náhradníci: Bravo, D. Martín – Miranda, Ruiz, E. González, Montoya, Joaquín.

FC Barcelona: ter Stegen – Koundé, Araújo, Christensen, Balde – de Jong, Busquets (C), Pedri (90. Kessié) – Raphinha (81. Fati), Lewandowski, Gavi (84. F. Torres).
Náhradníci: Tenas, I. Peña – Torre, S. Roberto, Á. Alarcón, Alonso, Alba, E. García.

Rozhodčí: De Burgos – Díaz, Núňez