Menu

Další

Americký fotbal

San Francisco 49ers - Dallas Cowboys

19:12

konec (3:0, 6:6, 0:3, 10:3)

23.01.2023, 00:38 • Levi's Stadium, Santa Clara, California • Divisional Round • Libor Štěpán (@libstep73)

0:06

DAL, 3&10, DAL 24
Levi's Stadium vybuchl nadšením, Prescott neriskoval žádnou bezhlavou bombu, ale házel ani ne 10yardovou přihrávku Turpinovi, který sice zachytil, ale vzápětí byl přejet parním válcem se jmenovkou Ward, čímž zápas končí!

0:10

DAL, 2&10, DAL 24
Už se zdálo, že Prescott zkompletoval perfektní přihrávku k lajně Schultzovi pro 15 yardů, jenže ten si vůbec nepohlídal nohy, ve hřišti udržel pouze jednu, aniž by se o druhou nějak snažil, a další chybou zařizuje nekompletní přihrávku, což po přezkoumání na videu potvrdili i rozhodčí, kteří původně označili přihrávku za kopletní.

3:07

SF, 4&4, DAL 11 – FIELD GOAL 49ERS
ROBBIE GOULD poslal 28yardový field goal přesně doprostřed branky a zvyšuje na 19:12, ale hosté přežili kritickou chvíli a mají 3 minuty na to, aby skórovali touchdown, což je dobře hratelné!

11:07

DAL, 4&8, SF 25 – FIELD GOAL COWBOYS
BRETT MAHER se už nejspíš dal do pořádku a pohodlně posílá do branky 43yardový field goal, kterým snižuje na 12:16! Šance hostů teď závisí na výkonu jejich obrany. Pokud to nezvládne, bude konec.

14:58

Gould poslal výkop těsně za goal line, ale Turpin se rozběhl a dobře udělal, i když ve výsledku špatně udělal! Proběhl totiž úplně všemi přibíhajícími hráči, až v posledním momentu si vybral špatnou stranu a nechal se složit právě Gouldem místo toho, aby přeběhl celé hřištzě! Místo touchdownu má pouze 44yardový return na linii 43 yardů, kde hosté začnou svoji snahu za vyrovnáním.

14:58

EXTRA POINT – GOOD
ROBBIE GOULD posílá extra point do branky a zvyšuje na 16:9!

15:00

SF, 2&GOAL, DAL 2 – TOUCHDOWN 49ERS!
CHRISTIAN MCCAFFREY dostal nádherné bloky a umetenou cestičku středem do end zóny, takže na začátku čtvrté čtvrtiny se domácí mohou radovat z prvního touchdownu a znovu vedou, tentokrát 15:9!

5:19

SF, 1&10, SF 21
Fantastický catch George Kittla! Purdy musel utéct z kapsy do levé strany, srovnal si pozici a trefil se do běhu svého tight enda, který jednou rukou stáhl míč ze vzduchu tak,aby ho nakonec dokázal napevno zachytit! 30 yardů!

7:17

DAL, 1&10, DAL 9
Ačkoliv byl Lamb už na útočné polovině u levé lajny faulován, dokázal v pádu zachytit přesnou a strašně dlouhou raketu Prescotta, 46 yardů! Defensive pass interference sice je pískán, ale odmítnut.

9:08

Maher poslal výkop přesně na goal line a McCloud se aspoň částečně vykoupil za předchozí hrubou chybu! Tentokrát totiž předvedl nádherný return, prokličkoval se levou stranou až na útočnou polovinu!

9:11

DAL, 4&GOAL, SF 7 – FIELD GOAL COWBOYS
BRETT MAHER si možná nejdůležitějším kopem v životě zachránil kariéru v NFL! 25yardový field goal totiž zcela bezpečně poslal doprostřed branky a vyrovnává na 9:9!

11:51

DAL, 4&6, DAL 47 – FUMBLE RECOVERY
Obrovská chyba returnera McClouda! Ten se rozhodl solidní Angerův punt vracet, ale ani nedokázal opustit red zónu a už byl bez míče, který mu zezadu parádním kladivem vyrazil cornerback Kelvin Joseph! Míč pak navíc na zemi zalehl linebacker Damone Clark a Cowboys budou útočit z linie 21 yardů na polovině soupeře!

0:01

SF, 3&10, DAL 32 – FIELD GOAL 49ERS
ROBBIE GOULD však situaci ustál a zcela bezpečně proměňuje 50yardový field goal, kterým vrací domácím vedení! 9:6!

0:19

SF, 2&10, SF 47
Teď však Purdy zachoval chaldnou hlavu, počkal si na křížný běh Jenningse a hodil mu dokonale přesný míč pro 21 yardů! Jennings navíc vyběhl ze hřiště, takže čas stojí. A domácí jsou na dostřel.

1:24

DAL, 2&2, SF 18 – INTERCEPTION
Dak Prescott sice měl v kapse trochu času, ale rozhodl se špatně! Jako cíl přihrávky si vybral Lamba, který byl bráněn hned 2 hráči, a navíc vůbec netrefil prostor, kam mohl Lamb dosáhnout, naopak se přesně trefil do rukou linebackera Freda Warnera, který se ihned rozběhl vpřed a posunul hru o 16 yardů, než ho právě Lamb složil k zemi! Druhá hrubá chyba Prescotta v zápase a 49ers mají šanci jít znovu do vedení!

2:00

DAL, 4&4, SF 35
Cowboys hrají, Maher zůstal na střídačce! A Prescott utekl z velkého tlaku směrem dopředu, kde bylo místo a než se obrana vzpamatovala, sklouzl se pro 9 yardů!

3:47

SF, 4&2, DAL 29 – FIELD GOAL 49ERS
ROBBIE GOULD si poradil v nepříjemném větru i s 47yardovým kopem, poslal ho prakticky do středu branky a vyrovnává na 6:6!

9:25

EXTRA POINT – BLOCKED
Všichni byli zvědaví, jak si po katastrofálním představení před týdnem povede kicker Cowboys Brett Maher tentokrát a znovu to bylo hodně mizerné! Kopl totiž extra point tak nízko, že ho dokázal zablokovat defenzivní end Samson Ebukam! Skóre tak zůstává 3:6!

9:30

DAL, 1&GOAL, SF 4 – TOUCHDOWN COWBOYS
Dak Prescott si všiml, že má na pravé straně úplně volného tight enda DALTONA SCHULTZE, který i přes kontakt využil své kilogramy a proběhl do end zóny! První touchdown zápasu a Cowboys jdou do vedení! 6:3!

10:53

DAL, 4&1, SF 19
Cowboys zůstali na hřišti a Lamb se dvěma otočkami skvěle dostal dokonce pro 4 yardy!

2:16

SF, 4&GOAL, DAL 8 – FIELD GOAL 49ERS
ROBBIE GOULD neměl vůbec žádné problémy s proměněním 26yardového kopu a otevírá skóre utkání, ale domácí chtěli z interception na polovině soupeře vytřískat určitě víc! 3:0!

5:55

DAL, 3&9, DAL 21 – INTERCEPTION
Obrovská chyba Daka Prescotta, který pod tlakem odhazoval míč k levé lajně Gallupovi, jenže to výrazně podhodil, v oblasti byl navíc připravený cornerback Deommodore Lenoir, předskočil Gallupa a pohodlně do náruče zachytává interception! Navíc se ještě dokázal po lajně posunout trochu vřed a 49ers útočí pouhých 21 yardů od end zóny soupeře!

8:31

SF, 1&10, SF 30
Purdy hodně rychle odhodil prudkou přihrávku přesně do běhu Kittla, kterého dokázal Bland složit až po zisku 31 yardů!

San Francisco 49ers - Dallas Cowboys

19:12

konec (3:0, 6:6, 0:3, 10:3)

Zpět na online


Rozhodčí: Bill Vinovich

Diváci: 71 888

Statistiky:
Vysvětlivky
U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

Příklad SF, 3&5, DAL 42 – U míče je San Francisco, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Dallasu.
Exkurze do pravidel
Utkání se hraje na 4 čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po 15minutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy 2 minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy punter dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj zisk o 3 body.

Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (10yardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za 6 bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z 15 yardů (extra point – 1 bod), nebo zvolit útočnou akci z 2 yardů před end zónou a v případě úspěchu získat 2 body.

V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.