Menu

Florbal

Livesport Superliga

ACEMA Sparta Praha – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

4:6

konec (0:2, 1:0, 3:4)

22.01.2023, 17:00 • UNYP ARENA, Praha • 20. kolo • Patrik Czepiec

Tipsport: 1.4 6.3 4.43 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Sparta a Ostrava dnes zaokrouhlily počet odehraných superligových zápasů na dvacet, FBC vrátilo Pražanům porážku z předchozí fáze základní části a pojede domů se ziskem tří bodů. Dobře zvládli hosté zejména první část, kdy nasázeli dva góly zásluhou Daniela Chatrného a Matěje Sedláčka. Sparta vyrovnala hru, kuriózní zásah si připsal Mikuláš Krbec, jenže ve třetí části tlak domácím nestačil, jelikož FBC zvládalo vyrážet do nebezpečných protiútoků a své šance proměňovalo. Rozhodující trefu zaznamenal v čase 48:17 Matěj Sedláček, i když domácí měli velkou snahu srovnat, risk bez gólmana jim tak úplně nevyšel. Sparta prohrává s Ostravou 4:6 a zůstává na pátém místě tabulky. FBC se ještě výrazněji přiblížilo účasti v osmifinále.

Online přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (18:50:49)

Konec zápasu.

59:40

Košir i Zouzal měli fantastické příležitosti, které mohly Ostravu ještě více nahlodat. Jenže kvalita zakončení – to je hlavní důvod zkázy Sparty v tomto zápase.

59:30

Sparta právě vstřelila branku!
Vychytrale to Jiří Curney zkusil a k překvapení Ostravanů končí míček v síťce. Sudí diskutoval se zdí, zatímco zkušený bard přihrál na pravé křídlo a MAREK ZOUZAL už jen zvednul míček pod horní tyčku. FBC pochopitelně protestuje, ale s tímto faktem už nepohne a musí se dál bránit. Třicet sekund pro Pražany a jejich snahu srovnat. Asistence: Jiří Curney.

59:03

Ostrava právě vstřelila branku!
Málokdy se útočník tolik natrápí na gól do prázdné klece, jenže LUKÁŠ POBOŘIL nakonec slaví a to je pro FBC v tuto chvíli nejdůležitější. Autor kritického zásahu měl hned dvě šance k zakončení do nestrážené svatyně, ale dvakrát se s míčkem zamotal. Pak už přece jen ujel a zblízka trefil. Bez asistence.

58:26

Kapitán Lukáš Pešat zastavil přihrávku v podání Košira a Sparta nyní působí poměrně bezradně. Hodně se hraje přes Košira, který následně minul prázdnou klec.

58:09

Již probíhají poslední dvě minuty, Pruner se hlásil o pas na střed marně. Sparta si míček dál hýčká ve své moci.

57:35

Fantastická souhra! Na jejím konci byl Dominik Bartoš, jenže po přisunutí z hole Curneyho selhal a mířil znovu mimo prostor tří tyčí. To by Spartu mohlo mrzet, ještě ovšem zbývá dost času.

56:43

Laciná ztráta v podání Prunera, jenže Daniš nedokázal zamířit na prázdnou klec. FBC si znovu koleduje, po střele Bartoše se však píská nedovolená vzdálenost při výhozu hostujícího brankáře.

56:08

Znovu se o slovo přihlásil Krbec, po něm ještě Pruner tečoval míček těsně před Binderem, ale tentokrát se ani jedno zakončení neujalo, a to i vinou brankáře hostů.

55:35

Sparta právě vstřelila branku!
Zatím domácím risk vychází, to když Mikuláš Krbec krásně natáhnul hru na střed hřiště a v nečekané chvíli předal míček dál. ROBERT KOŠIR byl připravený pálit, zatímco Jan Binder se přesouval hodně pozdě a na zákrok nemohl dosáhnout. Sparta snižuje na 3:5 a ještě má naději na srovnání. Asistence: Mikuláš Krbec.

55:02

Sparta po oddechovém čase rovnou naskočila do v uvozovkách přesilové hry. Na střídačce už zůstal gólman Beneš.

54:59

Oddechový čas pro tým FBC ČPP Bystroň Group Ostrava.

54:53

Vysoká hůl zastavila snahu o rychlý přechod v podání Filipa Šuberta. Tomu ještě domlouval rozhodčí, zřejmě si Šubert neodpustil nějaký komentář.

54:15

Další bombu zaznamenal Křenek, jenže Binder se drží ve vysoké provozní teplotě. Našel si letící stíhačku a rukou parádně zasáhnul.

53:26

Zkušená otočka v podání Lukáše Pešata. Jenže když se zdálo, že Sparta nemá kde brát, Jakub Kolstrunk uzmul míček v brankovišti a po jeho střele dorážel ještě Matěj Čermák. Binder se hlásí o potlesk.

52:38

Ke střele tahem už se chystal sáhnout Krbec, jenže balonek ho neposlechnul. Pruner se pak emotivně rozčiluje, když další sparťanská střela končí vysoko nad horní tyčkou.

51:54

Byť si Matěj Pruner šikovně prohodil míček z bekhendu na forhend a okamžitě to zkusil rovnou na Bindera, ke gólu jeho snaha nevedla a závěrečná perioda se dávno přehoupla za svou polovinu.

ACEMA Sparta Praha – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

4:6

konec (0:2, 1:0, 3:4)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 34. Krbec (Curney), 41. Mat. Čermák (Košir), 56. Košir (Krbec), 60. Zouzal (Curney) – 14. Chatrný (Jakubec), 20. M. Sedláček (Chatrný), 45. Bräuer (Pobořil), 49. M. Sedláček (Mikoláš), 52. Bräuer (Pešat), 60. Pobořil

Využití: 0:0. Zásahy brankářů: 13:23.

ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Hejna) – Bartoš, Marvánek, Křenek, Kozák, J. Sedláček, Pruner – Kuchynka, Kolstrunk, Juha, Zouzal, J. Mühlfait, Košir, Fišer, Curney, Mat. Čermák, Kareš, Krbec.
Trenér: Marek Vojta

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Binder (Klinka) – Daniš, Herblich, Mikoláš, Šubert, Kuczera, Barabáš – Šulc, Chatrný, Choma, Soukup, Jakubec, Gál, Pešat, Bräuer, Košarišťan, M. Sedláček, Němec, Pobořil.
Trenér: Jakub Robenek

Rozhodčí: Drápal, Pospíšil

Průběh zápasu
1. třetina
13:35 BGR 0:1 Chatrný (Jakubec)
19:52 BGR 0:2 M. Sedláček (Chatrný)
Po 1. třetině
2. třetina
33:15 SPA 1:2 Krbec (Curney)
Po 2. třetině
3. třetina
40:21 SPA 2:2 Mat. Čermák (Košir)
44:18 BGR 2:3 Bräuer (Pobořil)
48:17 BGR 2:4 M. Sedláček (Mikoláš)
51:06 BGR 2:5 Bräuer (Pešat)
55:35 SPA 3:5 Košir (Krbec)
59:03 BGR 3:6 Pobořil
59:30 SPA 4:6 Zouzal (Curney)
Konec