Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference české hokejové reprezentace juniorů před odletem na MS U20

konec

12.12.2022, 13:05 • Vít Trubička (@VtTrubika)

Ode mne z pražské Síně slávy českého hokeje je to vše. Přeji vám hezký zbytek pondělního odpoledne. (13:34:18)
Komentářem Radima Rulíka došlo ke konci tiskové konference. Ta nadále bude pokračovat individuálními dotazy novinářů.
Radim Rulík: Centři hrají na malém hřišti značnou roli, důležité je ale i bruslení. Výška hráčů tak nehraje zcela zásadní roli.
Jiří Ticháček: Naprosto souhlasím s trenérem Rulíkem, že zápas s Kanadou bude pro nás všechny svátek. Atmosféra na zápasu by pro nás mohla být motorem.
Radim Rulík: Kanada je největší favorit mistrovství a je jedno, jestli jí budeme mít na začátku nebo na konci. My musíme tým připravit tak, aby zvládl všechny čtyři zápasy a postoupili do čtvrtfinále. Kanada je svátek, je to první zápas, naše úloha je ale zvládnout všechny zápasy a postoupit.
Otakar Černý: Vždycky je hodně fajn, když jsou plné stadiony. Na to se těšíme. Organizace je ovšem stejná jako při jakémkoliv jiném utkání. Na každý zápas máme garantovaných 50 lístků, to se nemění.
Jiří Ticháček: Já jsem určitě hladový po úspěchu. K medaili jsme byli v létě blízko, tak bychom i teď chtěli dosáhnout něčeho podobného. Je k tomu ale ještě dlouhá cesta.
Radim Rulík: Posloupnost mezi jednotlivými kategorii i A týmem je výborné. Kari Jalonen se osobně zúčastní šampionátu U20. Herní systém máme hodně podobný, samozřejmě je to dané kvalitou hráčů. V tomhle jsme za jedno, to co hrají v A týmu, adaptujeme i do hry týmu U20. V tomhle je to pozitivní, ale chtělo by to přenést i do klubů. V tom jsou ještě rezervy. Jsem rád, že Kari Jalonen sám nabídl to, že přijede. My jsme to rádi přijali.
Radim Rulík: Oba dva mají kvalitu, kterou potvrzují na farmách. Takové hráče ale mají i soupeři. Pro nás je tedy důležité, aby hráli týmově. Pokud se tohle stane, budou oba pro nás velkým přínosem. Doufám, že se nestane nic mimořádného a budou platit dohody, které máme s generálními manažery příslušných týmů.
Otakar Černý: Jiří Kulich přiletí za námi 18. prosince, o Davidu Jiříčkovi se bude ještě jednat po příletu do Kanady.
Radim Rulík: Ondřej Pavelec se rozhodl pro tyto gólmany. Draft není záruka toho, že bude příslušný gólman vybrán. Jde spíše o styl a techniku chytání.
Radim Rulík: Každý z trenérů si vybíral své hráče, nicméně mohl jsem si říct ke komukoliv cokoliv, v tomhle ohledu byla značná otevřenost. Slovo měl i Marek Židlický, který žije napůl v Česku a napůl v Americe, tedy často komunikoval s hráči, kteří působili za oceánem.
Radim Rulík: Přítomnost devatenácti hráčů z minulého turnaje může být výhodou i nevýhodou. Pokud budou chtít hráči ještě zlepšit srpnový výsledek, bude to jedině dobře. Pokud jím budou namlsaní, bude to problém. My budeme pracovat s mužstvem tak, aby bylo zdravě hladové po výsledcích, po úspěších a aby pracovali jako tým.
Radim Rulík: Budeme mít čtyři vyrovnané formace a těžko říct, kdo z hráčů potvrdí své předpoklady, jakou bude mít formu, jak se mužstvo semkne a jak se jeden postaví za druhého. Budeme to mít postavené na týmovém projevu, protože těch individualit zase nemáme tolik.
Radim Rulík: Jan Myšák byl hráč, který na posledním mistrovství táhl celé mužstvo. Tentokrát ho mít nebudeme, i tak ale máme dost hráčů s potřebnou zkušeností. Bude to navíc jiný turnaj, hráči jsou oproti srpnu v plné vytíženosti a zápasovém tempu. Chceme mít konkurenceschopní, ale kdo přesně momentálně Myšáka nahradí, to říct aktuálně nedovedu. Jako realizační tým ale uděláme vše pro to, abychom měli tvář, charakter a dobře se vypořádali s upraveným kádrem pro turnaj.
Oficiální část tiskové konference byla tímto Ondřejem Kalátem ukončena, nyní je prostor pro dotazy novinářů.
Ondřej Kalát: Česká televize odvysílá všechny zápasy českého týmu v základní skupině i v dalším průběhu turnaje.
Jiří Ticháček: Všichni se na mistrovství těšíme a chtěli bychom úspěch. Za tím ale stojí hodně práce, proto se musíme zaměřit i na samotný přípravný kemp.
Radim Rulík: Maximální počet obránců je osm, na kemp jich jede devět. Stejně tak bereme o něco více útočníků. Chceme mít trochu vyšší počet hráčů v přípravném kempu, čeká nás v Americe dlouhá doba a pokud někoho z hráčů vyřadíme, stane se tak těsně před samotným mistrovstvím.

Tisková konference české hokejové reprezentace juniorů před odletem na MS U20

konec