Menu

Futsal

2. Futsal liga západ

Bohemians Praha 1905 futsal – Oxyworld Baník Chomutov

6:5

konec (2:2)

10.12.2022, 19:05 • SH Jižní Město • 12. kolo • Klára Dvořáčková

Bohemka dnes předvedla opravdu týmový výkon. V první půli častokrát působila velmi zakřiknutě, ale druhá půle už byla téměř v její režii. Při powerplay Chomutova podržel klokany brankář Brejcha, který předvedl famózní zákroky.
Po Mladé Boleslavi je tak Bohemka druhým týmem, který dokázal Chomutov porazit. (21:04:20)

Konec zápasu.

39:28

Tým Bohemians Praha 1905 právě vstřelil branku!

Klokani se nechtějí vzdát výhry a znovu vedou.

38:36

Baník Chomutov právě vstřelil branku!

A Chomutov se přeci jen dočkal vyrovnání.

37:18

Oddechový čas pro tým Bohemians Praha 1905 futsal.

37:18

Baník Chomutov právě vstřelil branku!

Tentokrát však hosté udeřili a snižují stav zápasu na 4:5.

36:30

Tutovka Chomutova gólem neskončila. Brejcha opět likviduje.

36:27

Chomutov vymýšlí různé kombinace, ale domácí brankář je zatím proti změně skóre. Likviduje všechny střely a drží svůj tým.

35:47

Bohemka má na kontě už pátý akumulovaný faul.

35:45

Žlutá karta pro tým FC Baník Chomutov (Jelínek).

34:34

Domácí teď předvádí velmi týmový a bojovný výkon.

32:44

Další žlutá karta pro domácí.

32:27

Hosté pokračují v powerplay.

31:31

Tým Bohemians Praha 1905 právě vstřelil branku!

Po krásném zákroku domácího brankáře vystřelil Lízálek, míč doputoval až do prázdné brány hostů, když ho na cestě nikdo z hostů nepohlídal.

30:00

Hosté jdou do powerplay.

29:33

Další žlutá karta pro klokany.

29:03

Veselovský se teď velmi těžce zvedá z palubovky. Vypadá to na zranění kolene.

28:47

Domácí brankář teď zneškodnil obrovskou šanci Chomutova.

27:50

Tým Bohemians Praha 1905 právě vstřelil branku!

Klokani si berou zpět své vedení. Opět zaúřadovalo duo Hruška a Veselovský.

27:45

Žlutá karta pro tým FC Baník Chomutov (Vlach).

25:18

Baník Chomutov právě vstřelil branku!

Hosté rychle odpovídají.

24:22

Tým Bohemians Praha 1905 právě vstřelil branku!

I třetí gól klokanů je jako přes kopírák. Střela na bránu, kde stojí osamocený hráč, který míč už jen doklepne do prázdné brány.

23:29

Jen těsně teď jeden z domácích zabránil třetímu gólu Chomutovu.

23:09

Bohemka si připisuje druhou žlutou kartu v krátkém rozmezí. Druhá je za špatné střídání.

22:15

Hosté teď zahrozili. Poslali přihrávku na jednoho z hráčů před bránu, ten však na míč nedosáhl.

22:13

Žlutá karta pro tým Bohemians Praha 1905 futsal (Šťastný).

21:40

Oba týmy vstoupily do druhé půle spíše opatrně.

20:01

Začal druhý poločas.
První půle je za námi. Zápas zatím rozhodně nevypadá jako bitva prvního s osmým týmem tabulky. Uvidíme, co přinese druhá polovina.

20:00

První poločas skončil.

18:23

Na obou stranách jsme teď viděli obrovské gólové šance po nádherných kombinacích. Jednou však gólu zabránila tyčka, jednou zase nepřesná poslední přihrávka.

16:38

Tým Bohemians Praha 1905 právě vstřelil branku!

Klokani se dočkali vyrovnání. Boušek nahrál Veselovskému, který pak vyslal střelu na bránu. Podobně jako u prvního gólu stačilo míč už jen doklepnou do brány, toho se ujal Hruška.

16:14

Teď se hosté příliš nedomluvili. Při rohovém kopu se míč dostal až k brankáři hostů.

14:22

Hosté se nechtějí smířit s momentálním stavem a teď jsou to zase oni, kdo má navrch. Klokani však velmi dobře blokují střely Chomutova a skóre tak zatím zůstává stejné.

12:57

Před bránou se zase zcela sám zjevil Gedeon, střela zblízka mu ale nesedla.

12:03

Bohemka je teď na koni. Krásně kombinuje, snaží se ostřelovat branku hostů, ale zatím jí to nepřineslo ovoce.

11:37

Lízálek teď vystřelil velmi prudkou ránu, ale ta našla jen ruce chomutovského brankáře.

09:21

Před brankou Bohemky se teď děly věci. Brejcha nechytil nakopnutí hostů, jeden z klokanů pak hlavičkou míč poslal přímo na nohu Gedeona, ale ani ten nedokázal vstřelit gól.

07:11

Tým Bohemians Praha 1905 právě vstřelil branku!

Klokani snižují. Lízálek poslal střelu na bránu, k ní se dostal Kosina, který míč doklepl do prázdné brány a snižuje stav zápasu.

06:13

Baník Chomutov právě vstřelil branku!
Autorem branky je JELÍNEK. Asistence: Gedeon.

04:46

Gedeon se teď objevil před brankou úplně sám. Při pádu vyslal trefu na bránu, ale těsně ji minul.

02:43

Baník Chomutov právě vstřelil branku!

Chomutov teď vyrazil do protiútoku. Vlach našel zcela volného Kibala, který posílá hosty do vedení.

02:06

Domácí Prejsa si teď lehl do střely, ale zákrok se neobešel bez dalšího faulu.

01:34

Na fauly je to momentálně 1:1.

00:54

Hosté nasadili vysokého tempo.

00:15

Domácí se velmi brzy dopouští prvního akumulovaného faulu.

00:01

Výkop provedli hosté.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na palubovce, ale začátek zápasu se posouvá z důvodu opožděného příjezdu hostů.
Bohemka to bude mít dnes velmi těžké. I když má výhodu domácího prostředí, čeká ji bitva s téměř neomylným soupeřem. Ten je s 27 body jasným majitelem prvního místa tabulky a druhá Chotěboř na něj ztrácí 6 bodů. Vybojují dnes klokani další cenné body nebo bude zápas v režii lídrů 2. futsal ligy západ?
FC Baník Chomutov se po první půli letošní sezóny nachází na prvním místě tabulky. V odehraných deseti zápasech ho dokázala porazit pouze Mladá Boleslav, která zvítězila na jeho palubovce 7:3. S Bohemkou se utkal hned v prvním kole a porazil ji těsně 4:3, nutno však podotknout, že ho hned několikrát zachránila branková konstrukce.
K dnešnímu zápasu se vyjádřil trenér Jaroslav Pytloun:

“V druhé části sezóny musíme napravit naše postavení v tabulce. V Chomutově jsme odehráli kvalitní vyrovnané utkání, které jsme prohráli o gól. Na druhou stranu se v tomto utkání zranil brankář Bartůněk, který stále není doléčen. Po tomto smolném začátku sezóny jsme již nedokázali pořádně zabrat. Bylo by symbolické, pokud bychom začali nápravu sezóny právě tímto utkáním. Šanci dostanou také čtyři junioři, kteří jsou velmi talentovaní a prokazují vysokou kvalitu v juniorské lize. Pravidelně je sleduji na tréninku i v zápasech juniorské ligy na hřišti i v kabině. Proto věřím, že nám přinesou novou energii a čerstvý vítr do našeho týmu. Chomutov bude velice náročná zkouška, ale věřím, že ji všichni zvládneme”
David Ploc, ředitel klubu:

“S aktuálním postavením v tabulce celé vedení klubu pochopitelně není spokojeno. Do soutěže jsme vstupovali jako nováček, ale měli jsme jednoznačně za cíl hrát v horních patrech tabulky. Nyní jsme vzhledem k našemu losu a celkové situaci nastaveni tak, že hlavní prioritou je jednoznačně záchrana klubu ve druhé lize. V naší historicky první sezoně jsme byli úspěšní a ihned jsme dokázali postoupit do druhé ligy. Úspěch však není samozřejmostí a nyní minulou sezonu doceňuji ještě více, když vidím, v jaké situaci jsme nyní. Bohužel i o tom sport je. Někdy sezona prostě nevychází podle vašich představ a plánů. Právě proto máme nyní největší prioritu zachránit klub ve druhé lize a po sezoně udělat radikální změny, aby se tato situace již neopakovala. Vzhledem k přístupu některých hráčů v našem A-týmů jsme byli nuceni doplnit kádr o juniory, kterým se momentálně velmi daří v celostátní juniorské lize. Do kabiny tak mladíci přináší nový vítr, chtíč uspět, ale také nejistotu nominace pro všechny hráče do utkání, což je pro nás velmi důležité. Naši stávající hráči si musí uvědomit, že nebylo vůbec snadné vytvořit podmínky, které nyní u nás v klubu mají. Všichni očekáváme, že ve druhé polovině sezony každý hráč upozadí své ego a udělá maximum pro celou naši organizaci, což se doposud nedařilo. Každý hráč si také musí uvědomit, že nastupovat v našem dresu a reprezentovat značku Bohemians má být čest, jen tak budeme úspěšní. I přes vážnost situace se ale nehodláme vzdát naší hlavní myšlenky. Celý klub byl vytvořen za cílem práce s mladými futsalisty, čehož se hodláme držet i v boji o udržení a nebojíme se našim juniorům dát šanci a hrát stále naši hru. Z dlouhodobého hlediska totiž víme, že se nám vše vrátí.”
Bohemians Praha 1905 se od začátku sezóny netajila tím, že jako nováček v druhé lize chce bojovat o první příčky tabulky. Jenže z momentálně deseti odehraných zápasů získali klokani jen 9 bodů a nachází se na 8. místě. Až strašidelná je bilance z venkovních zápasů, Bohemka totiž od svých soupeřů nedovezla zpět do Prahy ani jeden bod. V posledním domácím zápase rozstříleli klokani TJ FC Dalmach Turnov 12:3. Jenže v desátém kole odjeli do Plzně a té podlehli 3:6. Dle slov ředitele klubu, Davida Ploce, se teď Bohemka soustředí na jedno jediné, a to na udržení se ve druhé lize.
Hezký den z Prahy. Dnes je sobota a nás čeká další ze zápasů 2. futsal ligy západ. V něm své síly změří první tým tabulky FC Baník Chomutov a domácí Bohemians Praha 1905. Zápas začne klasicky v 19:05.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:05.

Bohemians Praha 1905 futsal – Oxyworld Baník Chomutov

6:5

konec (2:2)

Zpět na online

Branky: 8. Kosina (Lízálek), 17. Hruška (Veselovský), 25. Hruška (Veselovský), 28. Hruška (Veselovský), 32. Lízálek (asistence.), 40. Lízálek (Prejsa) – 3. Kibal (Vlach), 7. Jelínek (Gedeon), 26. Tykal (asistence), 38. Gedeon (Krok), 39. Gedeon (Krok)

Karty:   23. Šťastný (BOP), 24. Hruška (BOP), 30. Lízálek (BOP), 33. Prejsa (BOP) – 28. Vlach (BCH), 36. Jelínek (BCH)

Bohemians Praha 1905 futsal: Brejcha – Fejgl, Kosina, Holub, Hruška, Ploc, Šťastný, Lízálek, Boušek, Prejsa, Krotil, Veselovský,
Trenér: Jaroslav Pytloun

Oxyworld Baník Chomutov: Nejedlý – Kibal, Tykal, Kasal, Krok, Gedeon, Vlach, Jomrich, Jelínek
Trenér: Brič Jan

Rozhodčí: Laštovička, Pelikán, delegát: Primus

Diváci: 25