Menu

Hokej

Liga juniorů

HC ZUBR Přerov – HC RT TORAX Poruba 2011

4:1

konec (1:0, 2:0, 1:1)

08.12.2022, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • 21. kolo • Petr Komárek (@petrkomarek7)

Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký večer. (20:04:54)
Zápas juniorek Přerova a Poruby skončil. Slezané sice v poslední třetině dokázali snížit zásluhou obránce Filipa Hlaváče, víckrát ale Žurka v brance Zubrů nepřekonali. Hanáci si navíc třígólový náskok vzali zpět, v 57. minutě se podruhé v utkání prosadil Petr Švejda. Díky jeho dvěma trefám a gólům Jaroslava Pekra a Martina Maška tak MEO porazilo ostravského soupeře poměrem 4:1.

Konec zápasu.

59:36

Pekr se dostal k odraženému puku na hranici levého kruhu, Slíž jeho ošemetný pokus s vypětím všech sil vytěsnil vedle branky.

58:31

Veselého střelu od modré čáry Slíž pouze vyrazil před sebe. Následně jej prověřil ještě z levé strany Šilhavý, také s tímto pokusem si porubský brankář nakonec poradil.

58:28

Utkání v MEO Aréně sleduje 139 diváků.

58:16

Kuchta se opřel do puku, ale najetý z levé strany zakončil nad horní tyč hostující branky.

58:01

Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:32

Řepa po ledě nahodil kotouč na Žurka, ten neměl problém zakročit. Betonem kotouč nasměroval do rohu obranného pásma Přerova.

56:06

Přerov právě vstřelil branku!
Zubři se vracejí do vedení o tři branky. PETR ŠVEJDA si připisuje druhou úspěšnou dorážku v zápase, tentokrát zblízka poslal do sítě puk po střele Halíka. Asistence: Matěj Halík a Jan Billa.

55:58

Billa po Pekrově přihrávce vypálil od modré čáry příklepem vedle branky Poruby.

54:54

Koblížek vyvezl puk z obranného pásma, za útočnou modrou čárou ale narazil rovnou na tři protihráče.

53:47

Halíkova střela z pravého kruhu skončila po teči na zadním mantinelu. Následně chtěl po nahrávce z levé strany pálit z první Švejda, zakončení mu ale vůbec nesedlo.

53:08

Z osy hřiště zakončil Lysoněk, Slíž nicméně kotouč dokázal vykopnout před sebe.

50:43

Poruba právě vstřelila branku!
Nedáš, dostaneš. Gól padá na druhé straně. Šrubař přihrál na modrou čáru FILIPU HLAVÁČOVI, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Žurek měl zakrytý výhled a kotouč skončil v horní části jeho branky. Asistence: Adam Šrubař a Matyáš Skřipčák.

49:57

Kuchta přihrávkou mezi bruslemi připravil velkou šanci Kolaříkovi, ale ten osamocený před bránou mezeru mezi Slížovými betony nenašel.

49:51

Oba týmy hrají v plném počtu.

49:10

Koida vystřelil z pravé strany přes bránícího Haráska, Žurek kotouč úspěšně lapil do lapačky.

48:47

Poruba udržela útočné pásmo. Z levého křídla vystřelil Fišara a Žurkovi musela pomoci branková konstrukce.

48:13

Billa nejprve po buly v útočném pásmu tvrdě vypálil od modré čáry, Slíž schoval puk do lapačky. Přerovský obránce pak zaváhal při rozehrávce z obranného pásma, následná střela jednoho z hostů skončila po teči v ochranné síti.

47:51

Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
Šilhavý – 2 min., hrubost.

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
Ševčuk – 2 min., hrubost.

47:46

Kuchta objel hostující branku a bekhendem pak posílal kotouč do brankoviště. Slížovi chvíli trvalo, než našel puk mezi betony. Nakonec zjistil, že ho udržel ještě před brankovou čárou.

47:10

Lysoněk obkroužil útočné pásmo, kličkou si povodil dva soupeře, ale poté o kotouč přišel.

45:15

Střela na první tyč přišla také na druhé straně, i když v tomto případě podstatně nižší. Žurek bez problému zasáhl lapačkou.

45:04

Kuchta projel po levém křídle a pak zakončil k bližší tyči. Slíž střelu letící pod horní tyč nadvakrát zkrotil lapačkou.

44:14

Tvrdou ránu nad levým kruhem vyslal Nesvadba, ale trefil jen bránícího Koudelného. Tomu chvíli trvalo, než se po zásahu pukem zvedl z ledu.

43:18

Halík zaváhal u obranné modré čáry, ale s pomocí spoluhráče Šilhavého pak celou situaci dokázal vyřešit.

42:42

Domácí hrají v plném počtu.

42:00

Na konci přesilovkové akce Poruby stál na modré čáře Hlaváč, jeho ránu si Žurek dokázal najít. Kotouč zastavil na své hrudi.

41:30

Hosté obsadili útočné pásmo, střelu Moravce zdálky z levé strany Žurek betony vyrazil do rohu kluziště.

40:42

Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
Šilhavý – 2 min., podrážení.

40:28

Hlaváč u obranné modré čáry upadl a dopředu se vydal Šilhavý. Slíž jeho střelu ke vzdálenější tyči dokázal zneškodnit vyrážečkou.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina je minulostí. Zubři v ní vstřelili dva góly a nad Porubou tak v domácím prostředí vedou 3:0. Ve 36. minutě využil přesilovou hru tečí Halíkova pasu Jaroslav Pekr, o zatím poslední branku zápasu se pak po chybě hostů v obranném pásmu postaral ve 39. minutě Martin Mašek. Třetí třetina začne zhruba v 19:30.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:13

Vypadalo to, že se bude vylučovat na straně Přerova. Hostující hráč ale faul odvolal a předvedl tak pěkné gesto fair-play.

39:02

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:37

Přerov právě vstřelil branku!
Jeden z porubských obránců "namazal" v obranném pásmu přihrávkou MARTINU MAŠKOVI. Domácí útočník si sjel mezi kruhy a bekhendem našel volné místo u Slížovy vyrážečky. Bez asistence.

37:06

Ke Stasjukovi se kotouč odrazil příhodně před přerovskou bránu, která byla chvíli odkrytá. Žurek se ale dokázal včas přesunout k levé tyči, takže hostující útočník střílet nemohl. Místo toho ještě přihrával více do středu hřiště, nicméně to už puk popadli Zubři.

35:09

Přerov právě vstřelil branku!
Zubři využívají přesilovku a jdou do vedení o dvě branky. Billa od modré čáry nahrál k pravému mantinelu Halíkovi, jehož střílený pas tečoval za Slížova záda JAROSLAV PEKR, který si z pozice obránce sjel před bránu. Asistence: Matěj Halík a Jan Billa.

34:30

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
Koida – 2 min., faul kolenem.

33:30

Hosté hrají v plném počtu.

33:14

Nesvadba si vyměnil post s Halíkem, který posléze zakončil příklepem na modré čáře. Branku Poruby nicméně minul.

32:18

Buršík to při kombinaci v přesilovce zkusil znovu, tentokrát z pravé strany. Slíž sklapl své betony včas a puk srazil k mantinelu.

31:46

Buršík střílel z mezikruží a Slíž měl zakrytý výhled. Porubský brankář proti nebezpečné střele domácího útočníka přesto zvládl zakročit, puk hřbetem lapačky poslal mimo svou branku.

31:30

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
Kalužík – 2 min., vysoká hůl.

31:10

Po levém křídle projel Gnap, Žurek jeho střelu bez problému ukryl do lapačky.

30:32

Koida si sjel z levé strany útočného pásma na pravou, poté ale jeho pokus v pádu obětavým obranným zákrokem zablokoval Harásek.

29:22

Harásek chyboval na obranné modré čáře a nabídl tak velkou šanci Řepovi. Ten si najel až mezi kruhy, jeho střelu k pravé tyči ale Žurek perfektním zákrokem dokázal zneškodnit. Teď přerovský brankář svůj tým hodně podržel.

28:16

Domácí brankář Žurek si připsal dva zákroky lapačkou. Tou nejprve chytil zakončení od modré čáry a poté i pokus Fišary od levého mantinelu.

27:08

Brázdova střela od modré čáry letěla po ledě. Slíž z ní asi mnoho neviděl, přesto zvládl kotouč betonem vyrazit před sebe. Poté se ještě pro jistotu roztáhl vleže na brankovišti.

26:07

Přerovskou akci zakončoval střelou z první příklepem Lysoněk, Slíž se ale stihl přemístit a hrudí puk vytěsnil do hřiště. Zanedlouho dorážel střelu od modré čáry Mašek a hosté měli štěstí. Puk už se klouzal k levé tyči, jeden z obránců Slezanů ho ale čepelí své hokejky dokázal zastavit.

25:33

Dvě šance hostujícího celku. Nejprve z prostoru mezi kruhy zakončil po ledě Konečný a Žurek zasáhl lapačkou. Stejnou částí výstroje si pak brankář Zubrů poradil také s možností Halaty, který se k bráně protáhl z pravého křídla.

24:14

Povedený průnik předvedl z pozice obránce domácí kapitán Nesvadba. Z levé strany mířil mezi betony Slíže, brankář Poruby kotouč v pokleku dokázal vyrazit k zadnímu mantinelu.

24:00

Po konci přesilovky se dokázal uvolnit Lysoněk, porubskou branku ale z levé strany minul. Kotouč proletěl nad horní tyčí Slížovy branky.

23:31

Hosté hrají v plném počtu.

23:23

Tvrdou ránu příklepem vyslal od modré čáry Billa. Slíž betonem vyrazil kotouč pouze před sebe, dorážející Koblížek nicméně početní převahu zblízka využít nedokázal.

22:39

Snaha Zubrů o kombinaci v přesilovce nevyšla a Koudelný pomohl k tomu, že Poruba dostala kotouč do středního pásma.

21:48

Kuchta udržel puk u mantinelu proti dvěma soupeřům a z hranice levého kruhu následně vystřelil švihem Šilhavý. Porubská obrana zakončení dokázala zablokovat.

21:31

Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011:
Ševčuk – 2 min., nedovolené bránění.

20:30

Na druhé straně vystřelil nepříjemně z levého kruhu k zadní tyči Koida, Žurek kotouč nakonec dokázal zpacifikovat mezi betony.

20:12

Domácí se přesunuli do útočné třetiny, Halík ale z ostrého úhlu pouze rozduněl zadní mantinel.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina juniorského zápasu mezi Přerovem a Porubou je u konce. Padla v ní jediná branka, domácí Zubry poslal ve třetí minutě do vedení z dorážky Petr Švejda. Slezané se snažili srovnat, Žurka se jim ale v prvních dvaceti minutách hry překonat nepodařilo. Druhá třetina začne zhruba v 18:42.

20:00

První třetina skončila.

19:59

S koncem první třetiny se ještě před branku Poruby protáhl Lysoněk. Slíž ale střelu přerovského útočníka, která přišla současně se sirénou, zvládl natlačený k pravé tyči vyrazit.

19:41

Protiakci Poruby táhl Koudelný, který se rozhodl vystřelit nad levým kruhem. Žurek letící kotouč schoval do lapačky.

19:01

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:37

Koida vyjel zpoza branky poblíž levé tyče, křížnou střelou po ledě ale vzdálenější tyčku Žurkovy branky o kousek minul.

17:36

Kuchta zatáhl kotouč do útočného pásma a objel hostující branku. Tím založil kombinaci Přerova, kterou završil ranou nad pravým kruhem Brázda. Slíž se stihl přesunout k pravé tyči a vyrážečkou puk nasměroval mimo svou branku.

16:50

Domácí na chvíli obsadili útočném pásmo. Od modré čáry vystřelil příklepem Billa, branku Slíže nicméně netrefil. Puk skončil na zadním mantinelu.

15:20

Halík lobem poslal puk do útočného pásma. Pak za ním ještě sprintoval, dvojice protihráčů u něj ale byla rychleji.

14:19

Domácí hrají v plném počtu.

14:10

Koudelný udržel útočné pásmo pro Porubu a od levého mantinelu to tak mohl zkusit Moravec. Ten mířil ke vzdálenější tyči, Žurek ale kotouč přizvedl do rohu kluziště.

12:53

Od modré čáry vystřelil po kombinaci příklepem obránce Kosina, letící kotouč byl ještě tečovaný a přerovskou branku minul.

12:19

Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
Veselý – 2 min., podrážení.

11:12

Z levé strany posílal kotouč před branku Buršík a nadělal Slížovi problémy, protože puk byl ještě tečovaný jedním z obránců Poruby. Na druhé straně se puk odrazil mezi kruhy ke Stasjukovi, toho však v pokleku dokázal vychytat Žurek. Útočník Slezanů trefil domácího brankáře do břicha.

10:24

Z mezikruží ohrozil Slíže Halík, porubský brankář kotouč vyrazil před sebe. Následně si puk zpracoval Pekr, ale zápěstím pravý horní roh hostující branky minul.

09:41

Od modré čáry tvrdě vypálil obránce Přerova Pekr. Slíž kotouč betony vyrazil před sebe a po dorážce se natahoval Svoboda, který operoval v předbrankovém prostoru. Obránce Poruby jej ale do zakončení nepustil.

08:23

Halík se dostal ke dvěma střelám z hranice pravého kruhu. První zablokovali soupeřovi obránci, druhou betonem vyrazil Slíž. Proti porubskému brankáři neuspěl ani dorážející Šilhavý.

07:33

Pekr z obranné modré čáry nahrál Šilhavému, který následně posunul kotouč na Halíka. Ten chtěl potom najít na pravém kruhu najít Švejdu, ale hostující obrana dokázala zasáhnout.

05:53

Šance hostů na vyrovnání! Stasjuk si sjel s pukem na holi do prostoru mezi kruhy, jeho přízemní zakončení ale Žurek dokázal vyrazit levým betonem.

05:34

Billa nahozením od vlastní branky hledal najetého Halíka, ale ten kotouč nezpracoval. Puk se dostal za porubskou branku a zmocnili se ho Slezané.

04:25

Hosté vyhráli buly v útočném pásmu. Kotouč se dostal na modrou čáru k obránci Hlaváčovi, jehož dalekonosnou střelu švihem zlikvidoval Žurek lapačkou.

03:15

Poruba obsadila útočné pásmo. Od modré čáry nahazoval kotouč obránce Kalužík, ale přerovskou branku zcela minul. Další kotouč z podobné pozice už na Žurka letěl, brankář Zubrů ho ale neměl problém vyrazit betonem na zadní mantinel.

02:28

Přerov právě vstřelil branku!
Včera gól ve druhé lize za Velké Meziříčí, dnes trefa za Přerov v Lize juniorů. PETR ŠVEJDA zblízka dorazil do brány pokus Pekra od modré čáry a zajišťuje tak Zubrům vedení. Asistence: Jaroslav Pekr a Marek Veselý.

01:40

Nesvadba dlouho přemýšlel za brankou domácího celku, co provede s pukem. Nakonec poslal dlouhé nahození do útočného pásma. To bylo tečované, takže zakázané uvolnění se nepískalo.

00:39

Halík zdálky nahodil puk na Slíže, ten si připsal pohodový zákrok lapačkou u levé tyče.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy absolvují rozbruslení na ledě, Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, Poruba v červenobílých dresech.
Úvodní sestavy:

HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Billa (A), Nesvadba (C), Pekr, Veselý, Koblížek, Brázda, Harásek – Halík, Hlůšek, Svoboda, Švejda, Kuchta, Šilhavý, Buršík, Kolařík, Mašek, Lysoněk
Trenér: Pavel Neuman

HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž (Mareček) – Hlaváč, Fišara, Černý (C), Ševčuk, Kosina, Řepa, Kalužík – Halata (A), Konečný, Gnap, Koudelný, Stasjuk, Prokeš, Moravec, Koida, Skřipčák, Šrubař
Trenér: Tomáš Potěšil

Rozhodčí: Tomeček – Bezděk, Přecechtěl.
HC ZUBR Přerov
Přerov sice vede tabulku skupiny Východ Ligy juniorů, oproti ostatním soupeřům z této poloviny soutěže však odehrál o tři, čtyři či dokonce o pět zápasů více. Během 21 utkání získal 37 bodů, naposledy ale v domácím prostředí prohrál s Pískem (3:4). Předtím Zubři třikrát v řadě brali tři body, když si dokázali poradit se Vsetínem (2:1), Havířovem (6:2) a Chrudimí (3:2). Lídrem kanadského bodování moravského celku je útočník Matěj Halík, který si během 21 startů přišel na deset gólů a 22 asistencí. S Porubou se Přerov poprvé v této sezoně střetl 9. října v rámci devátého soutěžního kola. Díky čtyřem trefám v poslední třetině odjel z Ostravy s vítězstvím v poměru 5:0.
HC RT TORAX Poruba 2011
Poruba se ve skupině Východ Ligy juniorů nachází na třetí pozici se ziskem 28 bodů, oproti dnešního soupeři ale odehrála o pět zápasů méně. Pro Slezany půjde na Hané o první prosincový duel. V listopadu odehráli pět utkání, přičemž dvakrát vyhráli a třikrát prohráli. Nejprve podlehli Slavii (2:4) a Chomutovu (1:3), poté porazili Písek (5:3), v prodloužení nestačili na Havířov (2:3) a nakonec šesti brankami rozstříleli Chrudim (6:0). Nejproduktivnějším porubským hráčem je útočník Jakub Koudelný, který za šestnáct zápasů nasbíral devět branek a jedenáct asistencí.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00 a budeme z něj přinášet jen důležité informace.

HC ZUBR Přerov – HC RT TORAX Poruba 2011

4:1

konec (1:0, 2:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Švejda (Pekr, Veselý), 36. Pekr (Halík, Billa), 39. Mašek, 57. Švejda (Halík, Billa) – 51. Hlaváč (Šrubař, Skřipčák)

HC ZUBR Přerov: Žurek (Vojtek) – Billa (A), Nesvadba (C), Pekr, Veselý, Koblížek, Brázda, Harásek – Halík, Hlůšek, Svoboda, Švejda, Kuchta, Šilhavý, Buršík, Kolařík, Mašek, Lysoněk
Trenér: Pavel Neuman

HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž (Mareček) – Hlaváč, Fišara, Černý (C), Ševčuk, Kosina, Řepa, Kalužík – Halata (A), Konečný, Gnap, Koudelný, Stasjuk, Prokeš, Moravec, Koida, Skřipčák, Šrubař
Trenér: Tomáš Potěšil

Rozhodčí: Tomeček – Bezděk, Přecechtěl

Diváci: 139

Průběh zápasu
1. třetina
02:28 PRE 1:0 Švejda (Pekr, Veselý)
12:19 PRE 2 Veselý, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
21:31 POR 2 Ševčuk, nedovolené bránění
31:30 POR 2 Kalužík, vysoká hůl
34:30 POR 2 Koida, faul kolenem
35:09 PRE 2:0 Pekr (Halík, Billa)
38:37 PRE 3:0 Mašek
Po 2. třetině
3. třetina
40:42 PRE 2 Šilhavý, podrážení
47:51 PRE 2 Šilhavý, hrubost
POR 2 Ševčuk, hrubost
50:43 POR 3:1 Hlaváč (Šrubař, Skřipčák)
56:06 PRE 4:1 Švejda (Halík, Billa)
Konec