Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Jižní Korea – Portugalsko

2:1

konec (1:1)

02.12.2022, 16:00 • Istád al-Madína at-Talímija, ar-Raján • Skupina H • Karel Jedlička

Tipsport: 4.57 3.9 1.81 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Teď může radost v ar-Rajánu vypuknout naplno. Uruguayci nedokázali přidat Ghaně třetí gól a do osmifinále postupuje Jižní Korea při shodném počtu bodů i rozdílu skóre díky vyššímu počtu vstřelených branek! (18:04:07)
Zápas skončil, fanoušci i hráči mají radost, ale slavit ještě nemohou. Všichni teď zapínají onlajny, s napětím sledují duel Uruguaye s Ghanou a ve středovém kruhu v „Priskeho“ kolečku na dálku drží palce africkému výběru.
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 10:10. Fauly: 1:5.
Jižní Korea v nastaveném čase otočila zápas s favorizovaným Portugalskem, když prohrávala již od páté minuty po trefě Ricarda Horty. V první půli vyrovnal po rohu a odrazu míče od Ronaldových zad Kim Jong-kwon. Především díky brankáři Kim Sung-kjuovi pak nerozhodný stav vydržel do přestávky. Po pauze Portugalci s postupem v kapse výrazně ubrali, hráli na údržbu a v nastavení je po jejich vlastním rohu z brejku přes celé hřiště potrestal Hwang Hi-čchang.

90+7

Konec zápasu.

90+6

Souběžně hraný duel mezi Uruguayí a Ghanou má pár minut zpoždění, Jihoameričané stále mohou zvednout rukavici a zvýšením na 3:0 opět sebrat Korejcům postupový výsledek.

90+5

André Silva měl k dlouhému pasu daleko, míč odskakuje o trávník do rukavic jihokorejského gólmana.

90+3

Jižní Korea využívá poslední okno k taktickému sřídání:
ze hřiště odchází Čo Kju-song, přichází Čo Ju-min.

90+2

Hwang Hi-čchan dostává za svlečení dresu při oslavě gólu žlutou kartu.

90+1

90+1. Hwang HI-ČCHAN - 2:1

90+1

Jižní Korea právě vstřelila branku!
Obrovská radost v korejských sektorech v ar-Rajánu zařídil HWANG HI-ČCHAN! Z protiútoku po nevyužitém rohu Portugalců využívá útočník Wolverhamptonu Son Hung-minovo prostrčení a po zemi podél brankáře dostává Jižní Koreu do vedení. Portugalci byli vzadu v přesile, ale soupeř je teď pěkně vykoupal.

90

Rozhodčí avizuje šest nastavených minut.

90

Cancelova střela z dálky byla sražena na další rohový kop.

88

Portugalské obléhání soupeřovy šestnáctky vedlo ke ztrátě míče a dost ošklivému zákroku Dioga Dalota, který zajel zezadu do Hwang Hi-čchana.

87

Z protiútoku získali roh Portugalci, ale dopadli s jeho exekucí prakticky stejně. Son Čun-ho zakopává míč přes půlící čáru do zámezí.

86

Son Hung-min našel rohovým kopem Čo Kju-songa, ten však hlavou jen prodloužil míč za sebe do míst, kde nebyl nikdo z Korejců.

86

Z důrazného napadání vlažné portugalské rozehrávky vybojoval míč Čo Kju-song a Bernardo Silva ho zastavuje jen za cenu rohu.

Jižní Korea – Portugalsko

2:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 27. Kim Jong-kwon, 90+1. Hwang Hi-čchan (Son Hung-min) – 5. Horta (Dalot)

Karty:   36. I Kang-in (KOR), 90+2. Hwang Hi-čchan (KOR)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 10:10. Fauly: 1:5.

Jižní Korea: Kim Sung-kju – Kim Mun-hwan, Kwon Kjung-won, Kim Jong-kwon (81. Son Čun-ho), Kim Džin-su – Čong U-jong, Hwang In-pom – I Kang-in (81. Hwang Ui-čo), I Če-song (66. Hwang Hi-čchan), Son Hung-min – Čo Kju-song (90+3. Čo Ju-min).
Náhradníci: Čche Hjon-u, Song Pom-kun – Hong-čchol, Jun Čong-kju, Kim Min-čä, Kim Tchä-hwan, Päk Sung-ho, Na Sang-ho, Kwon Čang-hoon, Džong Woo-jong, Song Min-kju.

Trenér: Costa

Portugalsko: Costa – Dalot, Pepe, Ant. Silva, Cancelo – Nunes (65. And. Silva), Neves (65. Palhinha), Vitinha (82. B. Silva) – Mário (82. Carvalho), Ronaldo (65. Leão), Horta.
Náhradníci: Patrício, Sá – Dias, Guerreiro, Fernandes, Félix, Ramos.

Trenér: Santos

Rozhodčí: Tello – Brailovsky, Chade (ARG)