Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Ekvádor – Senegal

1:2

konec (0:1)

29.11.2022, 16:00 • Khalifa International Stadium, Ar-Rayyan • Skupina A • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 2.53 3.13 3.21 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Senegal v přímé bitvě o postup porazil Ekvádor 2:1 a raduje se spolu s Nizozemskem z postupu do osmifínále MS v Kataru, se s Vámi loučí a na večerní zápasy skupiny B Vás zve Tomáš Lysý. (18:17:33)
Senegal jde tedy s Nizozemskem dále a ještě jednou připomeňme, že Aliou Cissé se stává další personou, která na MS postoupila ze skupiny jako kapitán i jako trenér své země.
Senegalci po dvaceti letech opět postupují ze skupiny na MS a opět za sebou nechávají jihoamerický tým, tehdy Uruguay, nyní Ekvádor.

Již v prvním poločasu byl africký tým výrazně lepší a naopak Ekvádor neviditelný. Po úvodním tlaku a jedné střele ve 24. minutě se už zdálo, že se půjde do kabin bez branek, ale v závěru Hincapié zbytečně fauloval Sarra. Sám faulovaný Ismail Sarr se postavil k míči a poslal jej na levou stranu, zatímco Galíndez skočil doprava.

Ve druhé půli se Senegal zaměřil na bránění a v 67. minutě Ekvádorci prakticky z ojedinělé šance srovnali. Platův roh prodloužil Torres k levé tyčce, kde zónová obrana soupeře zapomněla na Moisése Caideca, jenž bezpečně srovnal. Jenže radost Ekvádoru z postupového výsledku 1:1 trvala necelé tři minuty. Po faulu kopali Senegalci přímý volný kop, po kterém Valencia míč nechtěně poslal odrazem na volného Kalidou Koulibalyho a kapitán Senegalu se nemýlil, poslal míč tvrdě podél levé strany bezmocného Galíndeze.

Ekvádor, který v obou dvou zápasech ukázal velkou kvalitu a hrál výborně, mohl navíc porazit Nizozemsko, se dostal do jediné šance. V cestě za postupovým srovnáním neuspěl v 76. minutě Plata, který si našel ve vápně míč, ale trefil jen Mendyho. Závěrečný tlak v podobě dvou rohů Ekvádoru už pro jihoamerický celek kýžené srovnání nepřineslo – 1:2.
Statistiky zápasu:
Góly: 1-2
Střely na branku: 4-6
Zásahy gólmanů: 4-3
Střely mimo: 2-5
Rohy: 3-6
Přímé volné kopy: 14-22
Fauly: 23-11
Ofsajdy: 0-3
Přihrávky: 369-200
Žlutá karty: 0-1
Bez vyloučení.
Konečné pořadí skupiny A:
1. Nizozemsko 7 bodů (5:1)
2. Senegal 6 bodů (5:4)
---
3. Ekvádor 4 body (4:3)
4. Katar 0 bodů (1:7)

Nizozemsko jako vítěz skupiny A se 3. prosince od 16 hodin utká o postup do čtvrtfinále proti druhému celku ze skupiny B.

Senegal si na osmifinále počká o den déle, 4. prosince od 20 hodin nastoupí proti vítězi skupiny B.

Pořadí skupiny B se dozvíme dnes v noci, postoupit mohou všechny čtyři týmy, tedy Anglie, Írán, USA i Wales. Ale takový souboj Nizozemsko-Anglie již v osmifinále by byl hodně atraktivní.

Obrovská radost Senegalu, velký smutek Ekvádoru

90+7

Konec zápasu, Senegal po dvaceti letech postupuje na MS ze skupiny!

90+7

Začíná běžet sedmá nastavená minuta a už se jen čeká na odkop Senegalců, což ví i trenér Aliou Cissé. Jako kapitán postoupil se Senegalem na MS v roce 2002 a nyní to samé dokáže i jako trenér své země.

90+6

A je asi hotovo. Pervis Estupiñán si ve vápně pomohl útočným faulem, u míče bude Senegal.

90+6

Půl minuta do konce, Senegalci se brání dlouhým odkopem na půlku.

90+6

Přesně nyní startuje poslední nastavená minuta. Dobré si stopnout čas na mobilu, protože oficiální časový údaj není nyní nabízen.

90+5

Střídání v týmu Senegal:
ze hřiště odchází Boulaye Dia, přichází Pape Abou Cissé.

90+4

Piero Hincapié se u pravé tyče natahoval ve skluzu po centru od Sarmienta. Naznačoval, že byl faulován, ale tohle na zkušeného a dnes opravdu výborného sudího Clémenta Tuprina netřeba zkoušet.

90+4

V polovině čtvrté nastavené minuty si Bamba Dieng pomohl ve zpracování rukou, což sudí Turpin viděl.

90+3

Další roh Ekvádoru už nebyl tak nebezpečný. Je mi záhadou, proč do vápna nejde brankáře Hernán Galíndez, který skrývá oči do dlaní, tedy do rukavic.

90+3

Edouard Mendy se musel vyšroubovat do vzduchu a vyškrábnout míč vedle branky, protože za ním už byli schovaní dva hráči soupeře.

90+2

Valencia zabojoval o míč, Cifuentes vybojoval roh z pravé strany, po kterém padla jediná branka Ekvádoru.

90+1

V první z nich táhne Pervis Estupiñán míč podél levé strany. Centr do vápna ale byl špatný, Senegal si vše pohlídal a navíc se Jackson Porozo provinil ve vápně útočným faulem.

90

Šest minut navrch, stejně jako v půli první.

Ekvádor – Senegal

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 67. M. Caicedo (Fé. Torres) – 44. I. Sarr (pen.), 70. Koulibaly

Karty:   66. I. Gueye (SNG)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 23:11.

Ekvádor: Galíndez – Fé. Torres, Hincapié, Estupiñán, An. Preciado (85. Porozo) – Gruezo (46. Cifuentes), Franco (46. Sarmiento), M. Caicedo – Estrada (64. Reasco), E. Valencia (C), Plata.
Náhradníci: Ramírez, A. Domínguez – Arboleda, Pacho, Ay. Preciado, Ibarra, Arreaga, Mena, D. Palacios, Kev. Rodríguez.

Trenér: Gustavo Alfaro

Senegal: Ed. Mendy – Koulibaly (C), Jakobs, Sabaly, A. Diallo – P. Gueye, P. Ciss (74. Na. Mendy), Ndiaye (75. B. Dieng), I. Sarr, I. Gueye – Dia (90+5. Cissé).
Náhradníci: S. Dieng, Gomis – Fo. Mendy, Jackson, Kouyaté, N'Diaye, Ballo-Touré, Diatta, P. Sarr, Diédhiou, Name, Loum.

Trenér: Aliou Cissé

Rozhodčí: Clément Turpin – Nicolas Danos, Cyril Gringore