Menu

Hokej

Liga juniorů

Piráti Chomutov – HC Motor České Budějovice

2:3

konec (0:1, 0:1, 2:1)

30.10.2022, 12:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • 13. kolo • Vendula Zdražilová

Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (14:37:31)
Je dobojováno. Domácím se dvakrát ve třetí třetině povedlo dostat se na kontaktní branku, ale na vyrovnání už nedosáhli. Nepomohla tomu ani závěrečná hra bez brankáře a hosté tak těsný náskok uhájili až do konce. Na jih Čech tak poputují se třemi body, domácí naopak nezískali žádný. Motor tak svému soupeři oplatil porážku z úvodního kola juniorské ligy.

Konec zápasu.

59:55

Domácí drželi dlouho puk v útočném pásmu, ale pozorná obrana Motoru nepovolila soupeři zakončit a vypadá to, že se v tomto duelu už nic nestane.

59:44

Branka domácích je prázdná, Piráti to zkusí se šesti bruslaři v poli!

59:44

Oddechový čas pro tým Piráti Chomutov.

59:25

Na levé straně zakončil Šimon Klobouček a jeho ránu zastavil Michal Kalista pravým betonem. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.

58:43

Piráti vyvezli puk až před branku soupeře, kde ho doklepával u brankoviště Šimon Klobouček, ale hostující brankář to ustál.

58:18

Domácí jsou v plném počtu.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

56:55

Hynek nyní pyká na trestné lavici a hosté mají přesilovou hru. A budou se snažit ji využít, aby opět svému soupeři odskočili na vyšší rozdíl.

56:18

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
František Hynek – 2 min., držení.

56:00

56:00 Jan VOSTIŇÁK - 2:3

56:00

Piráti právě vstřelili branku!
Už je to zase úplně jinak. Nahození od modré čáry sklepl šikovně před Kalistou JAN VOSTIŇÁK a svou druhou brankou v utkání tak posílá svůj tým na kontaktní branku – 2:3. Asistence: Jaroslav Sýkora.

55:26

55:26 Adam TUREK - 1:3

55:26

České Budějovice právě vstřelily branku!
O chvíli později ale přichází další rána v podobě třetího gólu hostů a ti mají zpět svůj dvoubrankový náskok. ADAM TUREK měl před sebou na pravé straně odkrytou klec, kterou poté v pokleku trefil – 1:3. Asistence: Matyáš Humeník a David Putz.

55:18

Jan Vostiňák projel do útočného pásma, ale z levé strany neprostřelil Kalistu. Na druhé straně pak čelil další ráně Suk a i ten drží svůj tým.

54:10

54:10 Jan VOSTIŇÁK - 1:2

54:10

Piráti právě vstřelili branku!
A o chvilku později se to opravdu povedlo a domácí jsou zpět ve hře o body. Od zadního mantinelu si na pravou stranu sjel JAN VOSTIŇÁK a svižnou ranou pověsil kotouč pod víko hostující klece – 1:2. Asistence: Radim Ibl a Jan Rindoš.

53:59

Blíží se závěr třetí třetiny a domácí stále dohánějí dvoubrankovou ztrátu. Podaří se jim ještě vrátit zpět do zápasu?

53:20

Filip Petrásek nejprve vystřelil z pravého kruhu, jeho pokus vyrazil Suk před sebe a následná dorážka stejného hráče pak končí opět na domácím brankáři.

51:36

Daniel Kotous z mezikruží napřáhl ke střele a po ní musel do dalšího zákroku Štěpán Suk. Hra je zastavena, buly po jeho pravé ruce.

50:57

Hosté nyní vyšachovali obranu Chomutova, ale z levé strany nezakončil přesně Petrásek. Následně pak Piráti vyhodili puk do neutrální zón tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.

49:50

Petr Placek se snažil říci si o přihrávku na pravý kruh, kde byl dobře postaven. Ale nikdo ze spoluhráčů mu kotouč neposlal.

49:05

Domácí jsou v plném počtu.

48:41

Motor se delší dobu drží v útočném pásmu, ale zatím se mu nedaří prostřelit Štěpána Suka. Nyní se domácí osvobozují.

47:55

Hosté mají k dispozici další přesilovou hru a budou se snažit ji využít, aby se více přiblížili vítězství na chomutovském ledě.

47:05

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Jan Rindoš – 2 min., sekání.

46:39

František Hynek prověřil pozornost Michala Kalisty z levého kruhu, jeho svižný projektil pak končí na hrudi hostujícího brankáře.

46:25

Branka hostů je mimo své postavení a nyní probíhá její usazení zase zpátky.

45:49

Hosté byli ubráněni domácí obranou a Piráti se tak okamžitě snaží o průchod do útočného pásma.

45:22

Oba týmy se nyní dostaly do příležitostí, ale v obou případech se nedokázaly před brankářem soupeře prosadit.

43:33

Po pravém křídle pronikli do pásma hostů domácí hráči, ale záhy o puk přišli. Souhra se tedy nevydařila a to je voda na mlýn pro Motor.

42:20

Aleš Bár napřáhl na vrcholku levého kruhu a jeho pokus šel nad, následně pak střílel z pravé strany Martin Starý, který orazítkoval tyč soupeřovy brány!

41:53

Série nepřesností na obou stranách nyní vyústila zakázaným uvolněním hostů a hra se tak stěhuje před Michala Kalistu.

40:57

Ondřej Príhoda se dobře postavil u brankoviště, ale nakonec mu nikdo neposlal kotouč. Nemohl tedy zblízka zakončit.

40:26

Hosté se hned dostali do útočného pásma a rozvinuli akci, kterou ale pokazila špatná střela.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 14:03.
Také druhé dějství je minulostí. Domácí v něm hodně zabrali a vytvořili si spousty šancí, ale ty nevedly k vyrovnání. Na konce pak měli příležitost v přesilové hře, jenže v ní paradoxně inkasovali. Z mezikruží se v jízdě přesně trefil Matěj Gajdolín a dal tak hostům náskok o dva góly. Piráti tak mají před sebou poslední dvacetiminutovku na to, aby se zápasem ještě něco udělali.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:35

Piráti se ještě vydali do útočné akce, ale už se jim nepovedlo dostat se na kontaktní branku. I druhé dějství tak bude za malý okamžik minulostí.

39:00

Poslední minuta druhé třetiny.

38:55

Hosté jsou v plném počtu.

38:14

38:14 Matěj GAJDOLÍN - 0:2

38:14

České Budějovice právě vstřelily branku!
A ve vlastním oslabení udeřili hosté, kteří jdou v závěru druhé třetiny do dvoubrankového náskoku. Od zadního mantinelu poslal kotouč do prostoru mezi kruhy Adam Turek, tam si poté sjel MATĚJ GAJDOLÍN a tvrdou ránou nedal Štěpánu Sukovi sebemenší šanci – 0:2. Asistence: Adam Turek a David Putz.

37:15

Nyní mají přesilovku Piráti, ale sami se nechali připravit o pásmo a kotouč letí až před Štěpána Suka.

36:55

Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
Petr Placek – 2 min., držení.

36:34

Střelu Adama Sochora na levé straně dobře zablokovala obrana Chomutova. Ten se nyní vydává do další útočné akce.

36:16

Chomutov je v plném počtu.

35:30

Další osvobození Pirátů a jejich oslabení se už chýlí ke konci.

34:58

Domácí ještě brání klasickou přesilovku soupeře, nyní zachytili puk u sebe v pásmu a vyhazují ho až před branku Michala Kalisty. Šetří tak další vteřiny z oslabení.

34:39

Piráti jsou ve čtyřech hráčích.

34:16

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Dominik Svoboda – 2 min., podrážení.

33:47

Nyní už jsou zase na svých pozicích hosté v pásmu Chomutova a rozjíždějí další přesilovkovou akci.

33:12

Ve vlastním oslabení ujel do samostatné akce Šimon Klobouček, ale těsně před Kalistou mu nevyšla střela a nakonec před ním nezakončil!

32:39

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
Radim Ibl – 2 min., vysoká hůl.

31:59

Dominik Mišovic zachytil střelu soupeře a puk dostal do středního pásma, útočit tak nyní mohou jít zase chomutovští hokejisté.

31:18

Oddechový čas pro tým HC Motor České Budějovice.

30:48

Piráti stále cítí šanci na vyrovnání a zrychlují tempo hry. Teď se ale před hostující brankou nedokázali udržet a ztrácejí puk.

29:35

Robin Vondrášek zblízka přestřelil branku Motoru. Znovu další šance nekončí vyrovnáním.

29:10

A na druhé straně kryl pozorný Suk další pokus hostů a raději před nimi zastavuje hru.

28:46

Jan Rindoš zakončil z hrany pravého kruhu, puk se pak odrazil zpět před brankoviště, stejný hráč pak proti Kalistovi znovu neuspěl. Mohl si ale pořádně oddychnout, protože čelí dalšímu tlaku soupeře.

27:56

Jan Vavřík dostával na levý kruh přihrávku, ale špatně kotouč zpracoval. Následně pak po zisku puku spěchají dopředu chomutovští Piráti.

27:20

Aktivita Pirátů roste každým okamžikem, nyní znovu v šanci Ondřej Príhoda, ale z levého kruhu trefil jen špičku betonu brankáře Motoru.

26:15

Branka hostů byla prázdná, Kalista si totiž hodně povyjel. Na pravé straně z úhlu pak Matyáš Kincl rychle chtěl puk nahodit před ní, mezitím se ale vrátila obrana Motoru, která ho zastavila!

25:41

Postavení mimo hru Chomutova, další slibně se rozvíjející akci zmařil ofsajd a hra jde do středního pásma, za malý okamžik se tam bude vhazovat.

25:05

Adam Žižka z levého kruhu vyslal táhlý pokus, který ale končí na betonu Michala Kalisty.

24:40

Zakázané uvolnění domácích a hra se stěhuje před Štěpána Suka.

23:56

Na druhé straně se nepovedl útok hostů a Piráti se snažili získat puk, o něj ale pak rychle přišli.

23:45

Ondřej Príhoda se dobře postavil u hostujícího brankoviště, kam směřoval puk. Ale v obrovské šanci Michala Kalistu neprostřelil! Hned se také poté chytá za hlavu.

23:04

Adam Sochor si sjel do prostoru mezi kruhy a jeho další nebezpečný pokus sráží Štěpán Suk betonem pryč.

22:27

Odražený kotouč po střele Richarda Pitla chtěl Hynek vyhodit ven, ale nestalo se tak. Hosté pak znovu zaútočili a rána Adama Gřegořka pak končí opět u Suka.

22:09

Na pravé straně vyslal svižnou ránu jeden z hostů a do akce musel jít znovu Štěpán Suk. Ten má puk u sebe a zastavuje hru.

21:24

Jan Vavřík jel se spoluhráčem v tandemu dva na jednoho, nakonec to vzal na sebe a sám z levého kruhu vystřelil, jeho pokus ale kryje pozorný Štěpán Suk.

21:17

Další snaha Pirátů proniknout do pásma soupeře, tu ale zastavilo postavení mimo hru.

20:22

Domácí získali v obranném pásmu puk a hned se s ním vydali až do teritoria hostů. Pokus Davida Černého z pravé strany mířil na brankáře Kalistu, ale nakonec skončil nad břevnem jeho klece.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 13:13.
První třetina je minulostí. Hosté začali hodně svižně a mnohdy si vytvářeli šance před Sukem. V jedenácté minutě to pak potvrdili úvodní brankou, když se v prostoru mezi kruhy zblízka svižně trefil Adam Turek a rozvlnil síť za Štěpánem Sukem. Domácí ale měli snahu vyrovnat, měli k tomu několik příležitostí, ale zatím se jim to nepovedlo. Stále tak musejí dohánět jednobrankovou ztrátu.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Ještě se snažili Piráti o nějakou akci, která by mohla vést k vyrovnání, ale obrana soupeře je obrala o kotouč a ten vyhazuje do středního pásma.

19:25

Jaroslav Pospíšil se u modré čáry nechal obrat o puk a do akce šli znovu hosté, ale před Sukem nevyslali žádnou nebezpečnou střelu.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:25

Dlouhý výhoz puku domácí obranou, ale před útočnou modrou čárou si ho sebrali hosté a hned otáčí hru před brankáře Štěpána Suka.

18:04

Další náznak akce hostů, jenže ti se dopustili postavení mimo hru a ta se opět přestěhovala do neutrální zóny, kde bude probíhat další vhazování.

17:44

České Budějovice jsou v plném počtu.

17:13

Jan Vostiňák z otočky střílel těsně před Kalistou a jeho rána pak orazítkovala jeho beton, který zaduněl.

16:59

Martin Starý projel kolem pravého mantinelu až těsně před Michala Kalistu, u bližší tyče ho chtěl nachytat, ale rychlý přesun hostujícího brankáře znamenal další zákrok.

16:26

Nyní už jsou domácí junioři zase zpět a kombinují před Michalem Kalistou. Zatím ale bez větší šance.

15:58

Přesilovku mají k dispozici jako první chomutovští Piráti, kteří se na chvíli usadili v pásmu Motoru, ale hosté po zisku puku ho poslali až před Štěpána Suka.

15:44

Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
Adam Sochor – 2 min., vysoká hůl.

14:16

Motor znovu rozjel akci před Sukem, na pravém kruhu po objetí jeho klece střílel Richard Pitel, ale jeho pokus doletěl jen vedle protější tyče.

14:10

Zakázané uvolnění Motoru, hra se stěhuje před Michala Kalistu a buly bude vhozeno po jeho pravé ruce. Také Piráti získali z ničeho nic soupeřovo teritorium.

13:20

Šimon Klobouček na pravém kruhu na nic nečekal a vyslal pokus, který beci soupeře srazili do rohu obranného pásma.

13:14

Ondřej Filip se snažil u brankoviště dotlačit kotouč za záda Kalisty, ale nepovedlo. Filip poté upadl a tělem posunul klec. Ta nyní bude muset být usazena zase zpátky.

12:32

Jan Rindoš se ocitl mezi kruhy, přihrávky se však nedočkal, protože touš na svou stranu znovu získaly agilní České Budějovice.

11:39

Domácí se snažili zareagovat na inkasovanou branku, ale hned po buly v útočném pásmu o puk přišli a vrací se zase zpátky do obrany.

10:47

10:47 Adam TUREK - 0:1

10:47

České Budějovice právě vstřelily branku!
Rychlá akce hostů a ti jdou do vedení. Otevírají tak tedy účet dnešního zápasu. Do jízdy dostal puk ADAM TUREK, který si nabruslil do prostoru mezi kruhy a táhlou střelou pak propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Asistence: Tomáš Březina a David Putz.

10:40

Šimon Klobouček zachytil rozehrávku hostů a získal puk na svou stranu. Poté s ním projel do neutrální zóny, kde ale neměl nikoho a o touš opět přišel.

10:36

A postavení mimo hru se píská i na druhé straně. Při něm dokonce hosté dotlačili puk za brankovou čáru, ale samozřejmě gól platit nemůže. Buly ve střední třetině.

10:19

Ofsajdové postavení Pirátů, hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se za chvíli bude vhazovat.

09:47

Chomutov se pak přeci jen dostal před klec soupeře, ale další spolupráce nepřinesla žádné nebezpeční před brankou českobudějovického Motoru.

09:24

Souhru Pirátů pokazila natažená hůl hostujícího Gřegořka a bylo po slibně rozjeté akci.

08:23

Tomáš Březina dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a z první pálil na Suka. Proti jeho tvrdé ráně pak domácí brankář zakročil a zapisuje další důležitý zákrok.

07:22

Další důraz u brankoviště hostů, doklepávat puk se snažil David Černý, ale nakonec i tahle akce nekončí úvodní brankou.

06:37

Pro postavení útočícího hráče v brankovišti byla hra vykázána do středního pásma. Vhazovalo se ve středovém kruhu a do akce poté šli Piráti. Šimon Klobouček se ale před Kalistou do zakončení nedostal.

06:04

Dominik Mišovic se hezky uvolnil, po levém křídle nabruslil do teritoria Českých Budějovic, ale jeho táhlá střela skončila jen vedle bližší tyče.

05:10

Nahrávku soupeře zachytil v obranném pásmu František Hynek, následoval jeho únik do útočné třetiny. Jeho přihrávka na spoluhráče ale nakonec nenesla ovoce. Kalista zapisuje další zákrok.

04:45

Šimon Klobouček dotíral před Kalistou, nadvakrát ho ale neprostřelil. Ten má puk ve své moci a drží svůj tým. Za chvíli se bude před jeho brankou vhazovat.

04:10

Po další neúspěšné šanci Chomutova následoval protiútok Českých Budějovic, které ale před Štěpánem Sukem nevyslaly žádný střelecký pokus.

03:42

Zakázané uvolnění chomutovských Pirátů a hra se stěhuje před Štěpána Suka. Buly po jeho pravici. Hosté tak zadarmo získali útočnou třetinu.

02:54

Mezi kruhy se zjevil Dominik Mišovic, po zisku puku si najel blíže, jeho svižný pokus ale kryje Michal Kalista.

02:18

Proti dotírajícímu Richardu Pitlovi však brankář Pirátů zakročil a posunul puk vedle své branky, kde se ho zmocnila domácí obrana.

01:50

Chomutovští ve středním pásmu přišli o kotouč a znovu se tak Motor vydal před Štěpána Suka.

01:14

Po nebezpečné střele Davida Putze končí kotouč v moci Suka a hra je zastavena. Vhazovat se bude po pravici domácího brankáře.

00:15

U puku od úvodního vhazování byli hosté, ale před domácí brankou nic nevymysleli. Hned na to převzali iniciativu Piráti a míří opačným směrem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Žižka, Hynek (A), Sýkora, Svoboda, Ibl, Filip – Bár, Pospíšil, Starý – Mišovic, Šugár, Kincl – Černý, Klobouček, Vostiňák (C) – Príhoda (A), Rindoš, Vondrášek
Trenér: Petr Jíra

HC Motor České Budějovice: Kalista (Schacherl) – Schuppler, Březina (C), Placek, Gřegořek, Gajdolín – Turek, Kotous, Vavřík – Kříž, Hála, Petrásek – Putz, Pitel, Sochor – Humeník
Trenér: Jan Trummer

Rozhodčí: Kryštof Ovsík — Jakub Stacho, Jakub Teršíp.
Vzájemná utkání

Oba týmy se spolu v probíhající sezóně už utkaly. Bylo to hned v prvním kole juniorské ligy a Piráti na jihu Čech vydolovali všechny bod po výhře 4:2. Hosté tak mají dnes svému soupeři co vracet.
HC Motor České Budějovice

Hosté z českobudějovického Motoru jsou na tom o něco lépe. Ve stejné skupině je najdeme na druhém místě a dosud nasbírali třiadvacet bodů. Oproti Pirátům jich tedy mají o tři více, což není mnoho. Hosté tak dnes budou na severu Čech chtít bodovat, nejlépe plně, aby svému soupeři odskočili. Motoru se v posledních čtyřech duelech dařilo, když si připsali čtyři výhry za sebou. Dvakrát to bylo po základní hrací době, jednou v prodloužení a jednou po samostatných nájezdech. Právě po nájezdech skončil jejich poslední duel. 4:3 Motor porazil Přerov.
Piráti Chomutov

Chomutovští junioři se v tabulce ve skupině Západ nacházejí na čtvrtém místě se ziskem dvaceti bodů. Z dvanácti odehraných utkání nasbírali šest výher, šestkrát pak prohráli, ale z těchto proher získali alespoň dva body. Po výhře 5:3 v rakouském Salcburku pak padli na ledě brněnské Techniky těsně 4:5. Naposledy se jim už zase ale dařilo. V domácím prostředí si posvítili na Vsetín, jenž porazili 4:2. A dnes by na tříbodový zisk zase ve svém teritoriu rádi navázali.
Hezkou neděli přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu juniorská liga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Piráti Chomutov a HC Motor České Budějovice.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

Piráti Chomutov – HC Motor České Budějovice

2:3

konec (0:1, 0:1, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 55. Vostiňák (Ibl, Rindoš), 56. Vostiňák (Sýkora) – 11. Turek (Březina, Putz), 39. Gajdolín (Turek, Putz), 56. Turek (Humeník, Putz)

Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Žižka, Hynek (A), Sýkora, Svoboda, Ibl, Filip – Bár, Pospíšil, Starý – Mišovic, Šugár, Kincl – Černý, Klobouček, Vostiňák (C) – Príhoda (A), Rindoš, Vondrášek
Trenér: Petr Jíra

HC Motor České Budějovice: Kalista (Schacherl) – Schuppler, Březina (C), Placek, Gřegořek, Gajdolín – Turek, Kotous, Vavřík – Kříž, Hála, Petrásek – Putz, Pitel, Sochor – Humeník
Trenér: Jan Trummer

Rozhodčí: Kryštof Ovsík — Jakub Stacho, Jakub Teršíp

Diváci: 80

Průběh zápasu
1. třetina
10:47 CEM 0:1 Turek (Březina, Putz)
15:44 CEM 2 Sochor, vysoká hůl
Po 1. třetině
2. třetina
32:39 CHM 2 Ibl, vysoká hůl
34:16 CHM 2 Svoboda, podrážení
36:55 CEM 2 Placek, držení
38:14 CEM 0:2 Gajdolín (Turek, Putz)
Po 2. třetině
3. třetina
47:05 CHM 2 Rindoš, sekání
54:10 CHM 1:2 Vostiňák (Ibl, Rindoš)
55:26 CEM 1:3 Turek (Humeník, Putz)
56:00 CHM 2:3 Vostiňák (Sýkora)
56:18 CHM 2 Hynek, držení
Konec