Menu

Hokejbal

CROSSDOCK Extraliga

HBC Kladno – HBC Pardubice

2:1

po s.s. (3:2) (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

01.10.2022, 11:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • 6. kolo • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (13:09:30)
Maratónský souboj nájezdů nakonec lépe zvládlo Kladno, které přetlačilo Pardubice po opravdu lítém boji až v osmé sérii. Vyrovnané klání s sebou přineslo spoustu zajímavých momentů, rozhodně se nejednalo o žádné nutné hokejbalové utkání. O něco šťastnější nakonec byli borci ze středu Čech.

Konec zápasu.

V samostatných stříleních zvítězil tým HBC Kladno.
Autorem vítězné branky je PETR ADAM.

Petr ADAM

8. série 3:2

Adam (KLA) skóruje! Na poslední chvíli nakonec zacílil na bližší tyčku, a přisoudil tak kladenskému týmu jeden bod navíc.

8. série 2:2

Březina (PCE) se snažil po kličce zacílit bekhendem, avšak Jirotka svou hůl vystavil pod jeho nohy velmi účelně.

7. série 2:2

Hnízdil (KLA) trefil jen Foršta. Drama v samostatných nájezdech pokračuje. Je to solidní maratón...

7. série 2:2

Školoudík (PCE) sice skóroval, ale zastavil se, a tak rozhodčí jeho branku neuznali! Hostující lavičce se tohle rozhodnutí pochopitelně hodně nelíbilo.

6. série 2:2

Zajíček (PCE) mířil nad lapačku, zasáhl ovšem pouze výstroj Jirotky.

6. série 2:2

Barnošák (KLA) to zkusil lišácky, vypálil po zemi na poslední chvíli kolem Foršta, ale cílil mimo.

5. série 2:2

Ani Česák (PCE) tenhle duel v nájezdech nerozhodl. Betony Jirotky nepropálil.

5. série 2:2

Procházka (KLA) se asi snažil zacílit mezi betony, ale zaznamenal neúspěšný pokus.

4. série 2:2

Bílý (PCE) běžel na Jirotku podruhé, tentokráte ale ani nevystřelil. Jirotka včas přiložil hůl k dílu.

4. série 2:2

Kočka (KLA) nedotáhl svou kličku do konce, Foršt mu do míčku zavčasu vložil hůl.

3. série 2:2

Barnošák (KLA) proměnil! Zamířil parádně na zadní tyčku. Drama v nájezdech pokračuje.

3. série 1:2

Bílý (PCE) dotáhl svou kličkou do zdárného konce a zase navrátil vedení v nájezdech na stranu Pardubic.

2. série 1:1

Adam (KLA) srovnal stav! Z blízkosti našel mezírku ve výstroji Foršta.

2. série 0:1

Česák (PCE) byl trpělivý, počkal si na zakončení a nakonec zamířil přesně do spodního rohu brány.

1. série 0:0

Špaček (KLA) se snažil zakončit bekhendem, ale ani po jeho počínání se skóre nemění.

1. série 0:0

Langr (PCE) chtěl Jirotku prostřelit mezi betony, ale neuspěl.

Samostatná střílení začínají.
Pardubice měly v prodloužení k vítězství rozhodně blíže, jenže nevyužily svou početní výhodu, ani své další šance, a tak se o další bod budou muset porvat v samostatných nájezdech. Kladno ve finále bylo rádo, že prodloužení přežilo, dle statistických údajů ani jednou nevystřelilo na bránu.

Střely na branku v prodloužení: 0:7

50:00

Prodloužení skončilo.

49:17

Langr se řítil úplně sám z levé strany na Jirotku! Jenže poté, co jeho střelu kladenský gólman zachytil, mohl jen smutně pokleknout. Ví zkrátka, že tuhle tutovku měl proměnit.

49:00

Zahlášena poslední minuta prodloužení.

48:34

Do křížku se dostali Procházka a Zajíček. Lehkou kočkovanou ale sudí vyřešili bez trestu. Prodloužení přináší spoustu emocí, to je na první pohled více než zřejmé.

48:15

Bílý se řítil do brejku se svým spoluhráčem, následně ale nevystřelil, přihrával, a udělal špatně. Kladno si poradit dokázalo a ubránilo se.

47:52

Domácí v plném počtu.

47:30

Hra přerušena, následuje očekávaná výměna stran.

47:22

Zhruba minutka a třicet vteřin z kladenského oslabení je pryč. Zatím se Kladno dokázalo bránit velmi dobře. Dědič třeba po prohraném buly zablokoval ve správnou chvíli střelu z pravé strany.

46:55

Kubeš nyní stál v brankovišti, rozhodčí tak hru přerušili a vykázali hru do středního pásma. Sudí jsou zkrátka nekompromisní proti jakémukoli porušení pravidel.

46:37

Bílý měl zase nabito, ale tentokráte se jeho pokus odrazil pouze do ochranné sítě. Kladno se snaží ze všech sil bránit tomuto poněkud zbytečnému oslabení.

46:06

Famózní zákrok Jirotky během oslabení! Bílý vypálil těsně před modrou čárou, ale na hbitou lapačku svého soupeře nevyzrál. Vhazovat se bude znovu před kladenskou bránou.

45:52

Vyloučení v týmu HBC Kladno:
Teinitzer – HL, příliš mnoho hráčů na hřišti.

45:45

Špaček vyběhl s míčkem dopředu, předal ho Dědičovi a šel střídat. A když ho měl ve své moci Kohout, rozhodčí hru přerušili. A vypadá to, že vylučovat budou na kladenské straně.

45:01

Začalo prodloužení.
Asi v zaslouženou plichtu vyústil tenhle duel, který ve třetí třetině již žádnou další branku nenabídl. Oba celky tak mají na svém kontě aspoň nějaký ten bodík a s touto skutečností mohou být spokojeny. Teď se pokusí urvat další navíc v dodatečném pětiminutovém prodloužení, hrát se bude tři na tři.

Střely na bránu ve 3. třetině: 8:5

45:00

Třetí třetina skončila.

44:49

Oddechový čas pro tým HBC Pardubice.

44:03

Pardubice ostřelovaly bránu soupeře ze všech sil, Kladno se ale ubránit dokázalo. Opravdu to vypadá, že duel směřuje k remíze po základní hrací době.

43:00

Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.

42:47

Domácí v plném počtu.

42:32

Velký závar před kladenskou bránou! Jirotka se ocitl na zemi, nakonec Březina nedokázal dobře zakončit. Kdyby každopádně míček zvednul nebo ho dostal ke svému spoluhráči, asi by se domácí jen stěží bránili inkasování.

42:00

Pardubice se sice snad dvakrát usadily v soupeřově útočné třetině, avšak žádnou rozhodující branku nezaznamenaly. Ještě jim ale něco z početní výhody přece zbývá.

41:23

Dědič se odvážně pustil do střely Bílého a umně ji zablokoval. Následně se sice Špačkovi nepodařilo míček vyhodit do bezpečí, přece se ale o pár vteřin později domácí osvobodili.

40:47

Vyloučení v týmu HBC Kladno:
Hnízdil – 2 min., sekání.

40:46

Hnízdilovi se nelíbí verdikt arbitrů poté, co se na zemi ocitl Janeček. A ihned se jal celou situaci si vyříkat. Na tom hlavním ale nic nezmění, domácí zkrátka budou hrát v oslabení.

40:00

Pět minut zbývá do konce tohoto utkání. Stav na hrací ploše je stále vyrovnaný. Troufneme si tvrdit, že kdo onu důležitou branku vsítí, zřejmě strhne vítězství právě na svou stranu.

39:23

A Barnošák znovu v akci! Ocitl se před Forštem nehlídaný, jenže nakonec si míček trochu zamotal pod svýma nohama. Takže Kladno nevyprodukovalo ani úspěšnou střelu na bránu.

38:37

Moc šikovné počínání Barnošáka! Ten si dokázal míček podržet, jakmile se dostal zpoza branky k soupeřově tyčce, z těžkého úhlu vypálil a trefil nakonec rameno Foršta. Ten vytasil povedený reflexivní zákrok.

37:49

Velká šance pro Pardubice! Kubeš se řítil z pravé strany sám na Jirotku, ale z blízkosti na svého soupeře nevyzrál. Tohle byl klíčový zákrok kladenského muže ve výstroji.

37:30

Dochází k výměně stran. Hra přerušena, následovat bude rovněž komerční přestávka.

36:56

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu HBC Kladno:
Kohout – 2 min. + 2 min., hrubost.

Vyloučení v týmu HBC Pardubice:
Březina – 2 min. + 2 min., hrubost.

36:54

Pardubice se snažily dorážet před brankou soupeře, což se kladenským hráčům hodně nelíbilo. A najednou se do ostrého křížku pustili Kohout společně s Březinou. Proběhla dokonce kočkovaná na zemi, rozhodčí oba aktéry bitky poslali na trestnou lavici.

36:32

Dědič chvilku operoval u mantinelu, pak na červenou čáru nabil Procházkovi, ten okamžitě vypálil, každopádně Foršt si, leč s potížemi, s touhle jeho střelou poradil.

35:33

Kamenář se nakonec chopil míčku ve středu pole, poslal ho na bránu, jednalo se však jen o jakési nahození, které nemohlo Foršta zásadněji rozrušit.

35:04

Domácí v plném počtu.

35:03

Jirotka nakonec musel zasahovat proti jedné dělovce z pravého kruhu, míček neměl úplně pod kontrolou, lépe řečeno nevěděl, kde ho má, a tak se o dorážku snažil Langr. Nakonec byla hra přece přerušena.

34:20

Přesilovka Pardubic pokračuje ve stejném trendu, Kladno eliminuje útoky svého rivala a vyhazuje míčky do bezpečí. Takto si rozhodné Východočeši své působení během početní výhody nepředstavovali.

33:33

Barnošák nyní drknul do míčku u mantinelu a dostal ho z obranného pásma. Pardubice se ani o pár vteřin později do útočné třetiny nepropracovaly. Zatím si Jirotka nemusel připisovat nějaký úspěšný zákrok.

33:04

Vyloučení v týmu HBC Kladno:
Hnízdil – 2 min., sekání.

32:15

Rozhodčí zdvihl ruku do vzduchu, bude se vylučovat, a to na kladenské straně. Každopádně výhoda je ponechána Pardubicím, Foršt už zamířil na střídačku, a hosté tak hrají aktuálně v šesti.

31:40

Kladno zbytek své početní výhody nevyužilo, teď se pokouší o další akci. Míček je nyní v jeho obranném pásmu, Pardubice trpělivě vyčkávají, co že jeho soupeř vymyslí.

30:40

Hosté v plném počtu.

30:01

Začala třetí třetina.
Kladno zaznamenalo po obrátce zlepšení, taková skutečnost byla evidentní. A dočkalo se zaslouženého vyrovnání. Druhé dějství s sebou rozhodně přineslo daleko více zajímavých okamžiků. Diváci by se tak měli těšit ve třetí třetině na bezpochyby zajímavé střetnutí, u nějž opravdu stěží odhadovat, kdo na své konto uzme vítězství.

Střely na branku ve 2. třetině: 10:4

30:00

Druhá třetina skončila.

29:40

První přesilovku má nyní k dispozici také Kladno. Zatím z ní ale výrazně nezahrozilo. Pardubice si v defenzivních činnostech počínají moc dobře, Foršt mezi třemi tyčemi rozhodně takovou práci svých spoluhráčů kvituje.

29:00

Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.

28:40

Vyloučení v týmu HBC Pardubice:
Filip – 2 min., úmyslné vyhození míčku ze hřiště.

28:13

Kamenář málem zachytil míček, když se Pardubice hnaly do útoku, nakonec ale žádnou velkou šanci Kladno nezaznamenalo. Domácím se nakonec podařilo balónek vyvézt z prostoru vlastní třetiny.

27:05

Jestli jsme kritizovali oba celky za nezáživný hokejbal v rámci první třetiny, pak nyní musejí být diváci spokojeni. Hraje se nahoru a zase dolů, šancí je v každém okamžiku více než dost. Jen to pověstné koření, tedy vstřelené branky, zatím trochu chybějí...

25:49

A další dobrá možnost pro Pardubice! Česák mohl střílet, určitě ano, ale nakonec oběhl branku, přihrál pak před bránu, kde se ocital nikým nehlídaný Janeček, ten okamžitě vypálil, a domácí přežili celou situaci jen s vypětím všech sil.

24:50

Pardubice se dostaly do brejku a málem gólově úřadovaly! Březina unikl podél pravého mantinelu, následně předal míček do středu na Česáka, který z vyložené pozice vypálil. Jirotka si každopádně i s následnými dorážkami dokázal poradit.

23:14

Hra přerušena, vhazovat se bude před Forštem. Utkání začíná být hodně zajímavé, hra se přelévá z jedné strany na druhou. Jak by řekl klasik pomocí obvyklého klišé, další gól visí ve vzduchu...

22:20

Tak pozor, tohle byla velká šance Pardubic. Vlastně si vytvořily tu samou, co Kladno při svém vyrovnání. Základem úspěchu bylo vyhrané buly, Zajíček pak okamžitě vypálil, avšak další branku Východočechům nepřidal.

22:10

Bílý zachytil špatnou rozehrávku svého soupeře, od levého mantinelu vypálil, nicméně Jirotka jeho pokus v pohodě vyrazil směrem mimo hrací plochu. Následovat bude komerční přestávka.

20:45

Kladno po vstřelené brance notně ožilo. A začíná na Pardubice opravdu hodně dotírat. Hosté prostě jako by polevili v koncentraci a domácí této skutečnosti náležitě využívají.

19:48

19:48 Vít KAMENÁŘ - 1:1

19:48

Kladno právě vstřelilo branku! Domácí začali být čím dál více nebezpečnější a nakonec se dočkali své zasloužené odměny. Výtečnou práci na buly odvedl Adam, který míček posunul dozadu na zcela volného VÍTA KAMENÁŘE, a ten svou pumelici nasměroval za záda Foršta. Máme srovnáno. Asistence: Petr Adam.

19:39

Kladno přece na svého protivníka zatlačilo! Adam popostrčil balónek k Důrasovi, který se ocitl sám před brankářem Forštem, jenže své sólo nezakončil úspěšně. A hostující brankář si připsal úspěšný zákrok.

19:01

První tutovka kladenského mužstva! Kohout se dokázal dostat do prostoru před bránu, napravo mu sbíhal Procházka, na nějž adresoval přihrávku, jenže míček nakonec na hokejce jeho spoluhráče nepřistál. Kdyby ano, zívala by před ním prázdná brána.

18:28

Špaček hledal svou přihrávkou, kterou poslal dozadu, své spoluhráče, nakonec se ale míčku ujal soupeř. Domácí i nadále na hrací ploše spíše tápou. Jejich výkon prostě není pořád ideální.

17:28

Menší zmatky v pardubické rozehrávce ve vlastním obranném pásmu. Této situace mohl využít Kamenář, nakonec se však hosté z nepříjemných lapálií vymotali. Ale Foršt musel být ve střehu.

16:29

Míček nyní skončil v prostoru, kde se nachází kamera, která tohle utkání živě vysílá. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu. Na nějakou větší šanci ve druhé třetině stále čekáme.

15:58

Celá ofenzivní trojka Pardubic čeká již na útočné modré čáře a snaží se zbortit kladenskou rozehrávku už v samém počátku. Zajímavá taktika ze strany Pardubic. Tak jako tak se Kladnu podařilo vybojovat vhazování před Forštem.

15:01

Začala druhá třetina.
Zatím jsme neviděli na kladenském hřišti žádnou dechberoucí podívanou. Kladno se směrem dopředu prakticky vůbec neprosazuje, Pardubice přece působí o něco nebezpečněji, a tak se asi i zaslouženě ujaly průběžného vedení. Domácí se budou muset zlepšit, to je evidentní, jestli chtějí s negativním skóre ještě něco udělat.

Střely na branku v 1. třetině: 5:7

15:00

První třetina skončila.

14:52

Ještě dvakrát se v závěru zápasu přerušovala hra, dvakrát se vhazovalo před Jirotkou, žádnou zásadní událost ale tyhle momenty nepřinesly.

14:00

Zahlášena poslední minuta utkání.

12:55

Kladno prostě nepůsobí na hrací ploše nikterak dobře. Pardubice hrají vzadu chytře, domácí jsou jakoby bez šťávy. Budou muset opravdu zabrat, aby se ještě dočkali nějakého zdárného výsledku v tomto utkání.

11:57

11:57 Tomáš ZAJÍČEK - 0:1

11:57

Pardubice právě vstřelily branku! Ne že by hosté působili nějak výrazně nebezpečně oproti Kladnu, přesto se dočkali prvního přesného zásahu v tomto utkání. Ze střední vzdálenosti vypálil kapitán TOMÁŠ ZAJÍČEK poté, co mu nabil k modré čáře Langr, jenž oběhl kladenskou branku, a následně zkrátka propálil všechno, co mu stálo v cestě svou dělovkou. Asistence: Nicolas Langr, Jan Bílý.

11:20

Barnošák chvilku za bránou míchal s míčkem, pak si ho přebral jeho spoluhráč Kohout, který se snažil následně z těžkého úhlu překonat Foršta, navíc postavený zády k brance... No, neuspěl.

10:42

Špašek oběhl branku, následně si sběhl na druhou stranu hřiště až na modrou čáru, odtud vypálil, každopádně Foršta zásadněji nepřekvapil se svým zakončením.

10:19

Domácí v plném počtu.

09:43

Hosté se zatím v přesilovce nedostali do nějaké nebezpečné situace, Kladno tohle oslabení brání zatím poctivě a bez větších problémů.

08:48

Novotný vypálil od červené čáry, Jirotka samozřejmě s jeho střelou neměl problém. Moc dobře ji viděl a zachytil. O pár chvil později Kladno vyhodilo míček do bezpečí.

08:19

Vyloučení v týmu HBC Kladno:
Pražák – 2 min., nedovolené bránění.

08:12

Dochází také k poměrně málo přerušením. Jedno z nich nastalo právě nyní. A komerční přestávka vyplňuje aktuální program tohoto utkání.

07:10

První polovina první třetiny je za námi. Až na jednu šanci jsme neviděli prakticky nic zajímavého, zápas je trochu ospalý. A nic na této skutečnosti nezměnil ani Kubeš, který se snažil protlačit k balónku, jenž poskakoval před Jirotkou.

05:53

Špaček už podnikal svoje útočné kroky za soupeřovou brankou, ta ale nakonec byla posunutá, a tak rozhodčí hru přerušili. Nový provozní manažer kladenských Rytířů tak musel sklopit hlavu a střádat své plány na jindy.

04:59

Pardubice pořádně zahrozily! Langr ukázal, že má šikovné ruce, a i když jeho první střela byla zablokována, o pár vteřin později se protancoval až do blízkosti gólmana Jirotky, který jeho tutovou šanci zlikvidoval. Kladenský brankář si vysloužil potlesk a oslavný chorál od domácích příznivců.

03:55

Zatím se o zábavu starají opravdu jen domácí fanoušci. Stále vytrvale pokračují ve svých chorálech. Dění na hrací ploše opravdu nestojí za moc, oba celky si v defenzívě počínají velmi dobře.

02:45

Zhruba nějaké tři minutky máme za sebou, každopádně nějaké velké tutovky jsme se zatím nedočkali. Kladenští fanoušci každopádně neúnavně povzbuzují své miláčky na hrací ploše. Chtějí je vyburcovat k potřebnému vítězství.

01:28

Také Kladno vyprodukovalo první střelu na bránu, Procházkův pokus ovšem nemohl výrazněji vystrašit gólmana Foršta. Ten totiž na tohle zakončení moc dobře viděl.

00:28

Česák nebezpečně vypálil z pravé strany a Jirotka tuhle jeho střelu neměl úplně pod kontrolou, Míček vyrazil do strany, naštěstí pro Kladno se pak k dorážce nepropracoval dotírající Novotný, před nímž zívala poloprázdná brána.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy jsou již přítomny na hrací ploše, pozdravily se, kapitáni obou družin Špaček a Zajíček aktuálně u rozhodčích dostávají ony poslední pokyny k utkání.
Úvodní sestavy:

HBC Kladno: Jirotka (Křemenák) – Dědič, Pliml, Kastner, Soukup, Teinitzer, Kočka, Kyclt, Zdrůbecký – Špaček, Pražák, Hnízdil – Procházka, Adam, Kamenář – Barnošák, Kohout, Důras – Patera, Rychlý

HBC Pardubice: Foršt (Třináctý) – Novotný, Školoudík, Zajíček, Geisler, Filip, Hálek – Janeček, Česák, Březina – Langr, Bílý, Kubeš – Šimek, Dostál, Bolek

Rozhodčí: Vokurka, Volkán.
Dá se říci, že oba týmy vykazují praktiky vyrovnaná čísla v poměru vstřelených a inkasovaných branek. Kladno dosud skórovalo osmkrát a obdrželo deset gólů, Pardubice zaznamenaly deset přesných zásahů a devětkrát lovily míč ze své brány. I tahle statistika naznačuje, že by se ve finále mělo jednat o vyrovnané měření sil.
Oba celky dosud sehrály shodně čtyři utkání. Domácí si zatím připsali pouze jednu výhru po základní hrací době, zatímco hosté mají na svém kontě již dvě. Vyčítat si nic nemohou ani co se týče porážek po základní hrací době, tam vykázaly číslo jedna. Pardubice pak jednou uspěly po nerozhodném stavu, Kladno jednou po remízovém skóre zvítězilo a jednou prohrálo.
Kladno zatím zaostává výrazně za svými očekáváními, v tabulce se nachází až na desátém místě a urychleně hodlá sjednat nápravu. Možnost nyní bude mít proti Pardubicím, které jsou aktuálně čtvrtí, disponují ale v nabitém pořadí tak minimálním náskokem, že se o jejich případné roli favorita vlastně nedá vůbec hovořit. Ve středních Čechách se zkrátka body nikdy nesbírají snadno a hosté takovou skutečnost moc dobře vědí.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

HBC Kladno – HBC Pardubice

2:1

po s.s. (3:2) (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 20. Kamenář (Adam), rozh. náj. Adam – 12. Zajíček (Langr, Bílý)

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Langr (PCE)
0:0   Špaček (KLA)
2. série:
0:1   Česák (PCE)
1:1   Adam (KLA)
3. série:
1:2   Bílý (PCE)
2:2   Barnošák (KLA)
4. série:
2:2   Kočka (KLA)
2:2   Bílý (PCE)
5. série:
2:2   Procházka (KLA)
2:2   Česák (PCE)
6. série:
2:2   Barnošák (KLA)
2:2   Zajíček (PCE)
7. série:
2:2   Školoudík (PCE)
2:2   Hnízdil (KLA)
8. série:
2:2   Březina (PCE)
3:2   Adam (KLA)

HBC Kladno: Jirotka (Křemenák) – Dědič, Pliml, Kastner, Soukup, Teinitzer, Kočka, Kyclt, Zdrůbecký – Špaček, Pražák, Hnízdil – Procházka, Adam, Kamenář – Barnošák, Kohout, Důras – Patera, Rychlý

HBC Pardubice: Foršt (Třináctý) – Novotný, Školoudík, Zajíček, Geisler, Filip, Hálek – Janeček, Česák, Březina – Langr, Bílý, Kubeš – Šimek, Dostál, Bolek

Rozhodčí: Vokurka, Volkán

Průběh zápasu
1. třetina
08:19 KLA 2 Pražák, nedovolené bránění
11:57 PCE 0:1 Zajíček (Langr, Bílý)
Po 1. třetině
2. třetina
19:48 KLA 1:1 Kamenář (Adam)
28:40 PCE 2 Filip, úmyslné vyhození míčku ze hřiště
Po 2. třetině
3. třetina
33:04 KLA 2 Hnízdil, sekání
36:56 KLA 2+2 Kohout, hrubost+hrubost
PCE 2+2 Březina, hrubost+hrubost
40:47 KLA 2 Hnízdil, sekání
Po 3. třetině
Prodloužení
45:52 KLA 2 HL Teinitzer, příliš mnoho hráčů na hřišti
před sam. stř.
Samostatné nájezdy
KLA 2:1 Adam (rozh. náj.)
po s.s.