Menu

Hokejbal

CROSSDOCK Extraliga

HBC Hostivař – Elba DDM Ústí nad Labem

5:4

konec (4:3, 0:0, 1:1)

24.09.2022, 11:00 • 4. kolo • Patrik Czepiec

Krásné utkání čtvrtého kola Extraligy nakonec dopadlo lépe pro HBC Hostivař. Pražané na domácím hřišti zvládli zvítězit v poměru 5:4. První část nabídla sedm branek, pak se však gólostroj přece jen uklidnil. Rozhodnutí si na 33. minutu schoval Krajíček a střídající brankář Štoural dokázal odvrátit neskutečnou šanci Ústí na srovnání. I díky jeho výkonu se mohou radovat domácí.

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (12:55:36)

Konec zápasu.

44:56

Červinka ze strany trefuje tyčku a to už bude domácím stačit!

44:42

Luxusní zákrok! Štoural teď ukradnul osmnáct sekund před sirénou jasný gól. Krajíček k němu spěchá a chválí ho za neskutečnou stopku lapačkou. Parádní práce hostivařského fantoma.

44:09

Až nyní se přerušuje poté, co Macek zalehl míček a už se neměl jak dostat na nohy.

43:57

Za brankou srdnatě zabojoval Filip Macek a sklízí potlesk. Nyní našetřil několik důležitých vteřin.

43:27

Stupka bez milosti vypálil vší silou od mantinelu, ale přes blok se neprosadil a nepovedlo se mu ani následné obkroužení branky.

42:58

Čapek si koledoval o faul, sudí mu ovšem odpustili. Tím končí zajímavá akce Elby.

42:22

Hostivař právě vstřelila branku!
Pátá v pražských Hostivařích právě odbila. Může za to SAMUEL KUCHARČÍK, který to zkoušel tak dlouho, až se úspěšné akce dočkal. Jeho bekhendové zakončení zapadlo za vzdálenější tyč a Pražané se přiblížili důležitému vítězství v repríze loňského finále. Asistence: Vojtěch Červinka.

42:06

Nahození z hole Otta Urbance vypadlo překvapivě Rechtorikovi, ale situaci ustál.

41:45

Útočící host v brankovišti. Nadějný nápor Elby skončí dřív, než vůbec stihl začít.

41:27

Teď je zase třeba pochválit domácí borce. Ostrá rána asistujícího kapitána Samuela Kucharčíka zazvonila na spojnici brankové konstrukce.

40:52

V tutové šanci se objevil Kapusta, jenže pod tlakem zadáka Hostivaře se mu nepodařilo zamířit ke vzdálenější tyči. Hosté už měli několik možností k rozhodnutí zápasu.

40:40

Do brankáře zajel Daniel Vaniš, a třebaže se ihned omlouval, pro obránce Elby už bylo pozdě. Vzniká tlačenice v rohu hřiště, která se ovšem obejde bez boxerské vsuvky.

40:18

Štoural si pohlídal další zásilku Jiřího Tomáše, který se rozhodně nebojí zahrozit z jakékoliv pozice. Několikrát byl blízko překvapení.

39:06

Štourala málem překvapilo štiplavé nahození Jiřího Tomáše. To by byl velmi nečekaný gól, který by mohl zamávat s psychickou hostivařských hokejbalistů. Štoural na poslední chvíli vytasil svůj beton.

38:47

Zakončení z hole Daniela Vaniše prošlo blokem a skončilo vysoko nad. Domácí alespoň udrží vhazování na útočné polovině.

37:46

Čejka se řítil jako utržený vagón k bráně, ovšem nenahodil. Na druhé straně si pro míček došel Krajíček a Kapusta se nachomýtl u zajímavé dorážky, nicméně gólmana nepřekonal.

37:30

V závěru první části třetí třetiny, po níž následuje výměna stran, pálil Jiří Grus. Opět se musel činit Štoural, jemuž nyní spoluhráči vůbec nepomáhají.

37:26

I když Matěj Koval zastínil nahození na branku domácích, míček letěl příliš pomalu na to, aby překvapil pohotového Štourala.

36:11

I když měl Václav Kučera před sebou zcela odkrytou klec, nedá se mu nic vyčítat, jelikož po odrazu míčku pálil zpod těla a nestihl se včas zorientovat. Šancí opět přibylo, teď byla blízko trefě domácí Hostivař.

35:13

Namazáno dostal Vojtěch Červinka, ale trestuhodně zahodil tutovou šanci. Jeho střela šla příliš doleva a minula horní růžek Štouralovy branky.

34:49

Balonek se tentokrát odráží mimo hrací plochu. V této fázi zápasu už může rozhodovat jediná branka, týmy jsou co do defenzivy jistě opatrnější.

34:14

Technické zakončení Čapka málem přelétlo lapačku Rechtorika, což by znamenalo pátý gól. Nakonec dokázal hostující brankář ještě hřbetem své rukavice vyškrábnout míček do bezpečí.

33:44

Na hraně brankoviště nebezpečně dorážel Martin Stupka, z dané pozice ovšem nemohl asistující kapitán přizvednout míček pod břevno.

33:37

Se svým zakončením z pravé strany není spokojený Krajíček, cítil totiž, že mohl ze své šance vytěžit víc. Elba touží po velkém obratu v utkání.

33:11

Na hřišti už zase planou vášně. Několik vyhrocenějších soubojů a emoce jsou na nejvyšším bodu. Zatím se však vylučovat nebude.

32:14

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
První slabší chvilku v utkání si vybral brankář Štoural a je z toho vyrovnávací trefa. Od mantinelu vypálil PAVEL KRAJÍČEK, těžko říct, zda měl gólman čistý výhled, ale míček se překulil přes jeho vyrážečku a skončil v síti. Začíná se od začátku, Ústí se prosadilo z první střely v této třetině. Asistence: Vojtěch Červinka.

31:48

Hostivař zabrala. Rechtorik se musel vrhnout pod nohy Marcela Maliny, který se snažil tlačit do zakončení.

31:35

Komanec se pokoušel tečovat puk před brankářem Rechtorikem a byl poměrně úspěšný. Ke gólu scházelo několik málo centimetrů.

30:49

Velká škoda pro Hrocha, že nedostal přesnější přihrávku, na zadní tyči totiž číhal zcela sám.

30:01

Začala třetí třetina.
Ze závěrečného buly už se nic neurodilo a skóre tak po první bláznivé třetině nedoznalo změn. Výsledek 4:3 pochopitelně více vyhovuje Hostivaři, Pražané však před sebou mají notný kus práce. Nedokázali zabránit tomu, aby se Elba po špatném úvodu vrátila do hry. Přestávka mezi třetinami nebude, protože týmy dlouho čekaly kvůli předchozímu přerušení, které zapříčinila díra v hřišti.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:50

Zřejmě závěrečná střela Ondřeje Kubeše mířila vedle. Ještě je tu ale jedno zakázané uvolnění Ústí.

29:11

Okamžitě zakončoval Jiří Vaniš, ale Rechtorik evidentně nevychladnul a připisuje si pohodový zákrok betonem.

29:05

Bude se vhazovat ve středovém kruhu. Po dlouhém přerušení následuje kritických 55 sekund do konce třetiny.

29:05

Vypadá to, že hřiště je v pořádku, což diváci ocenili potleskem. Hráči se mohou pomalu vracet z kabin.

29:05

S opravou pomohl i hostivařský útočník Marek Hroch. Puzzle se mu ovšem zatím složit nepodařilo. Týmy se odebraly do kabin. Z této části zbývá odehrát ještě 55 sekund.

29:05

Po ostré brzdě Petra Michaljičenka nevydržel povrch hřiště v Hostivaři a rozpadl se. Nyní se ho snaží pracovníci domácí strany dát do pořádku. Snad nepůjde o dlouhé přerušení hry.

28:20

Po delší době šel do akce také Rechtorik. Jeho zásah přeruší hru v ofenzivním pásmu Hostivaře.

27:59

Ani teď to není gól! Ostrá rána Lukáše Soukupa se opřela o břevno, Štoural si mimo jiných dovedností umí i postavit branku. Velký zmatek nevytěžil Červinka a domácí se po chvilce vrací do pěti.

27:33

Přes brankoviště se snažil míček přehrát Jan Škurla, čekala na něj ovšem nastražená past v podobě lapačky brankáře Štourala. Ten si počíná zatím velice jistě.

27:10

I když Štoural sčítá úspěšné zákroky, zatím si vybírá odměnu bez velké práce. Znovu před ním při Haasově zakončení vůbec nikdo nestál.

26:59

Opět se o nahození postaral Krajíček a dorážka Gruse přišla příliš pozdě. Štouralovi se sportovně omlouvá.

26:39

Hosté dlouho nevěděli, co s míčkem. Ostrou ránu Pavla Krajíčka vychýlil Urbanec až nad ochrannou síť, diváci jsou nicméně v pořádku. Čas v přesilovce Elby se krátí.

25:26

I další složitou situaci ve vlastním pásmu Kubeš ustál a první dvouminutovka z přesilové hry je téměř fuč.

25:09

Po vyhraném buly vyhazuje Kubeš, oslabení Hostivaře zatím funguje na výbornou.

25:03

Zakončující Pavel Krajíček nabádá své spoluhráče, aby se stáhli víc do brány. Štoural měl dobrý výhled a poradil si s bravurou.

24:35

O zajímavé situace v oslabení dnes není nouze. Prosadit se zkoušel také Marcel Malina, jeho střelu ovšem vytlačil zatím výtečně chytající Rechtorik mimo tři tyčky.

24:10

Nepříjemný zásah do obličeje znamená vyloučení na straně Hostivaře. Jiří Vaniš nebezpečně zahrál vysokou holí a odpyká si dokonce čtyřminutový trest.

23:54

Kubeš si splnil obranné povinnosti před brankou, díky čemuž se týmu z Prahy podařilo ustát další nápor.

22:54

Před brankou zabojoval Matěj Koval. Formace mladíků s Pavlem Kohoutem nadělala Hostivaři problémy, k pořádnému zakončení ale chyběla jedna přesnější přihrávka.

22:27

Po zásahu brankáře Rechtorika je ohlášena komerční přestávka. Trenér Hostivaře si okamžitě volá své svěřence, aby jim rozdal taktické pokyny. Založení útoků nyní nebylo dobré.

21:50

Časomíra ukrojila jednu vteřinu a buly v útočné zóně Elby se opakovalo. Zicho to nemyslel vůbec zle, kolem přední tyče ale zpoza klece pas neprocpal.

21:49

Štoural se roztáhnul na brankové čáře a poradil si s nebezpečným pokusem Tomáše, který přišel gólmana Pražanů osobně pochválit. To se nevidí často.

21:20

Icing odvrátil rychlonohý Daniel Dušák. Hostivař se po delší době mohla usadit v útočném pásmu, ale ke střele její snaha nevedla.

21:00

Haas nechtěně poslal do útoku soupeře. Byl to konkrétně Petr Lehner, který střelou na lapačku poměrně potrápil Rechtorika. Ten nakonec nebezpečný projektil zkrotil.

20:46

Těsné zakázané uvolnění budí vášně na střídačce i v hledišti. Hra se nastěhuje zpátky před branku Hostivaře, která neprožívá nejlepší pasáž v utkání a hájí své vedení.

20:24

Až nyní dokáží Pražané vystřídat, už se na ně ovšem valil další útok. Červinka od mantinelu zakončil jen do vyrážečky nachystaného Štourala.

19:48

Škurla si šikovně našel prostor k zakončení zápěstím. Ovšem Štoural nakonec zasahovat nemusel. Hosté mají nicméně drtivý zámek.

19:27

Hráči Elby už křičeli gól, ale Štourala zachránila tyčka. Zakončení Ivana Kučery dokázal brankář Hostivaře vytlačit.

19:15

Skvěle se před branku natlačil i Dalibor Čápek, ovšem nedokázal vymyslet gólový manévr. Na druhé straně sudí krotí emoce po střele Jana Škurly.

18:23

Dopředu rychle vyrazil Čejka, ale kličkou se utopil u mantinelu.

17:42

Příklepem zakončil kapitán Lukáš Soukup, nevyhnul se ale úspěšnému bloku domácí strany.

15:38

První střelu z levé strany příklepem vyslal Pavel Krajíček, ale Štoural se jí skoro vysmál a v pohodě míček zkrotil.

15:01

Došlo ke změně v domácím brankovišti, nastupuje Václav Štoural, když nahradil Majerníčka.

15:01

Začala druhá třetina.
Další část zápasů začne přibližně v 11:44.
Šílená první třetina, která fanoušky hokejbalu zkrátka musela bavit. Sedm gólů, hra nahoru-dolů, jednoduše nefalšovaná show. Lépe začali domácí. Na Vanišovu branku sice rychle reagoval Krajíček, pak se ovšem v průběhu dvou minut prosadili Pátek, Čejka i Kucharčík. Stav 4:1 vyvolal time-out na straně hostů i výměnu brankáře. A impulz Ústí prospěl. Najednou Elba začala Hostivař přehrávat, v deváté minutě zvládli slepené góly Stupka s Kovalem. Od té doby se však skóre nepohnulo, a tak Pražané stále těsně vedou – 4:3.

15:00

První třetina skončila.

14:40

Ke střele se šikovně vytočil Daniel Vaniš a brankář Rechtorik se musel činit betonem. Stále však neinkasoval.

14:34

Vyloučení na obou stranách. Jiří Vaniš a Ivan Kučera se osekávali tak dlouho, až sudí musel reagovat.

14:12

Kapitán Daniel Dušák poslal chytrou navštívenku do brankoviště Ústí, ale Rechtorik dokázal míček ukrýt včas.

13:41

Domácí byli pod tlakem, ale s vypětím všech sil se přece jen osvobodili.

13:11

Z dálky to zkusil Jan Škurla, gólmana Majerníčka ovšem šokovat nemohl. Ten zapracoval svou lapačkou.

13:00

Hosté v plném počtu.

12:57

Rechtorik ještě musel vytáhnout jeden zákrok vyrážečkou, po kterém se hra přerušuje. Buly však proběhne v útočném pásmu.

12:29

V oslabení unikal Jiří Tomáš, jeho střela se zřejmě otřela o vnější oblouk brankové konstrukce. Oslabení Elby se zdárně blíží ke konci.

12:21

S blížícím se závěrem přesilové hry se dokázal u branky nejlépe zorientovat Kucharčík. Jeho dorážka z úhlu ovšem skončila na betonu Rechtorika, který si pak dorážku pohlídal.

11:32

HBC Hostivař má problém usadit se v útočném pásmu. Po zakončení na Rechtorika se navíc píská ofsajd. Domácí už nehrají v takové pohodě jako na začátku.

11:00

Sudí zastavili ofenzivní snahu hostů, viděli totiž držení hole v podání Pavla Krajíčka, který musí na trestnou lavici.

10:46

Zakázané uvolnění otupí ofenzivní choutky domácích. Bude se vhazovat před Majerníčkem.

10:07

Majerníček se rozhodl hrát s míčkem, nejdřív ho ovšem musel zachytit proti nepříjemnému slunečnímu svitu. Zvládl to.

09:39

Hosté vyhodili na icing, mohou si nicméně odpočinout, protože za brankou je evidentně díra v povrchu, kterou se snaží sudí vyřešit a zdárně se jim to daří.

09:30

Zajímavé nahození vymyslel Hroch, Pražané se usadili v útoku a Kucharčík nebyl daleko od úspěšné střely, dotírali na něj však tři strážci.

09:16

Další nadějnou akci Ústí zastavila přihrávka rukou, vhazovat se bude ve středním pásmu.

08:53

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Reklama na hokejbal pokračuje. Elba se nevzdává a po výměně brankáře už vsítila druhou branku. Tentokrát se prosazuje MATĚJ KOVAL a na domácí straně je znát nervozita. Gólovou akci nachystal Petr Michajličenko, který si tak po faulu připíše i bod. Asistence: Petr Michajličenko.

08:18

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Jenže hostům stačilo málo k tomu, aby se prosadili. K tvrdé ráně sáhnul MARTIN STUPKA a vymetl pavučiny v horním rohu Majerníčkovy branky. Ten šel do rozkleku, ale jeho lapačka neměla šanci. Hostivař stále vede o dva góly, Ústí však oddechový čas přece jen nabudil. Asistence: Ivan Kučera a Jiří Tomáš.

08:12

Až nyní Elba staví přesilovkový vzorec.

07:46

Nyní to s důrazem přehnal domácí obránce Dalibor Čápek. Protivníka u mantinelu nestíhal a jasně použil ruku. Odpyká dvě minuty za napadení.

07:12

Mírná strkanice před brankovištěm, Rechtorik měl teď plné ruce i nohy práce. Podařilo se mu nicméně odolat a určitě si získal u soupeře respekt.

07:00

Bez reakce obrany se k bráně dostal Čejka, dokonce se mu podařilo otočit se a zkusit zakončit na zadní tyč, nicméně Rechtorik první zákrok zvládnul.

06:14

To je zřejmě konečná pro Adama Řehoře v tomto utkání. V brankovišti Elby bude nyní operovat Tomáš Rechtorik.

06:14

Oddechový čas pro tým Elba DDM Ústí nad Labem.

06:14

Hostivař právě vstřelila branku!
Tak to je hotová hitparáda. Obrana Elby vůbec nefunguje a Hostivař slaví další gól, když před brankářem zůstal zcela osamocený SAMUEL KUCHARČÍK a přetavil svou bekhendovou parádu v další úspěšné zakončení. Pátý gól během šesti minut, fanoušci v Hostivaři se rozhodně nenudí. Chystá se změna brankáře. Asistence: Marek Hroch

05:56

Hostivař právě vstřelila branku!
Pražané se rozstříleli a gólman Řehoř zatím nemá svůj den. Míček mu tentokrát pronikl do sítě kolem přední tyče. O gólovou ránu se postaral JAN ČEJKA, asistenci mu věnoval Daniel Dušák a nyní se spolu radují z navýšení náskoku. Asistence: Daniel Dušák.

05:05

Hostivař právě vstřelila branku!
Domácí přece jen našli v přesilové hře úspěšný recept. Další nepokrytá dorážka, tentokrát se o ni zasadil JAROSLAV PÁTEK, když přesně usměrnil svou střelu k pravé tyči. Hostivař se nadechuje k ofenzivnímu představení. Asistence: Samuel Kucharčík.

04:06

Červinka se v oslabení obětavě vrhnul do střely, podporuje ho střídačka hostí, aby pokračoval.

04:01

Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
Hosté dokázali srovnat z úniku v oslabení. Před gólmana Majerníčka se zcela sám dostal PAVEL KRAJÍČEK a forhendovou kličkou ho napodruhé přece jen překonal. To znamená nepříjemnost pro domácí Hostivař, která do této chvíle působila nebezpečnějším dojmem. Bez asistence.

03:31

Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem:
Petr Michajličenko – 2 min., úmyslné vyhození míčku ze hřiště.

03:13

Hostivař právě vstřelila branku!
Pražané se prosazují z dalšího nebezpečného útoku. Elba si dlouho koledovala, trestá ji JIŘÍ VANIŠ, když si našel odražený míček po neúspěšné střele Jana Čejky a z dorážky našel prostor v postavení brankáře Řehoře. Ten tak poprvé kapituloval a hosté musí dohánět. Asistence: Jan Čejka.

02:54

Hostivař mění kompletní formaci, takže hra se po hbitější pasáži přece jen trochu zklidnila.

02:34

Střela v podání Červinky nedoputovala až do brankoviště, domácí se mohou uklidnit na míčku.

01:53

Dobrý obranný zákrok zvládl Radim Štěpaník a po skvělé individuální akci pálil od mantinelu. Gólman si nicméně poradil.

01:16

Před Tomášem dobře zasáhnul domácí Hroch. Hostivař vyrazila do protiútoku a brankář Řehoř se po ataku útočícího hráče v brankovišti ocitl na zemi.

00:45

Před branku se natlačil Čejka a bekhendem dokázal zakončit velmi nebezpečně. Řehoř míček mírně tečoval, což Ústí velmi pomohlo. Míček se ještě otřel o tyč a zamířil mimo.

00:10

Domácím se první přihrávka nepovedla a Grus rozehrál zpoza své brány. Ani atak Elby ovšemnebyl úspěšný a dopředu se tlačí Čejka.

00:01

Utkání právě začalo.
Příjemné dopoledne z pražského Hostivaře. Oba týmy mají za sebou rozcvičku a do úvodního buly zbývá asi sedm minut.
Úvodní sestavy:

HBC Hostivař: Majerníček (Štoural) – Čápek, Dušák (C), Ilušák, Kubeš, V. Kučera, Macek, Štěpáník – Čejka (A), Hroch, Komanec, Kucharčík (A), Lehner, Malina, Pátek, Urbanec, D. Vaniš, J. Vaniš, Vosátka

Elba DDM Ústí nad Labem: Řehoř (Rechtorlk) – Bečvář, Grus, Haas, Kapusta, Kohout, I. Kučera, Michajličenko, Neumann – Červinka (A), Hampl, Jelen, Koval, Krajíček, Skurla, Soukup (C), Stupka (A), Tomáš, Zicho.
Hostivař je se skórem 5:16 zatím na poslední příčce tabulky bez bodového zisku. O první zápis nové sezony se pokusí v utkání proti ústecké Elbě. Hosté drží solidní čtvrté místo, na rozdíl od všech ostatních soupeřů však mají za sebou už čtyři odehrané zápasy a v tomto ohledu jsou tedy ve výhodě.

Nejužitečnějším hráčem Ústí je momentálně Lukáš Soukup, který už nasázel čtyři góly a s pěti body celkově se drží na sedmém místě statistik, následovaný rovněž pětibodovým spoluhráčem Vojtěchem Červinkou. Prapor domácích zatím nejvýše pozvedl Daniel Vaniš, autor dvou tref a gólové přihrávky.
Hezké dopoledne u hokejbalové Extraligy. V rámci čtvrtého kola na sebe narazí celky HBC Hostivař a Elba DDM Ústí nad Labem. Utkání můžete sledovat od 11 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

HBC Hostivař – Elba DDM Ústí nad Labem

5:4

konec (4:3, 0:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Vaniš (Čejka), 6. Pátek (Kucharčík), 6. Čejka (Dušák), 7. Kucharčík (Hroch), 43. Kucharčík (Červinka) – 5. Krajíček, 9. Stupka (Kučera, Tomáš), 9. Koval (Michajličenko), 33. Krajíček (Červinka)

HBC Hostivař: Majerníček (Štoural) – Čápek, Dušák (C), Ilušák, Kubeš, V. Kučera, Macek, Štěpáník – Čejka (A), Hroch, Komanec, Kucharčík (A), Lehner, Malina, Pátek, Urbanec, D. Vaniš, J. Vaniš, Vosátka

Elba DDM Ústí nad Labem: Řehoř (Rechtorik) – Bečvář, Grus, Haas, Kapusta, Kohout, I. Kučera, Michajličenko, Neumann – Červinka (A), Hampl, Jelen, Koval, Krajíček, Skurla, Soukup (C), Stupka (A), Tomáš, Zicho

Průběh zápasu
1. třetina
03:13 HOS 1:0 Vaniš (Čejka)
03:31 UNL 2 Michajličenko, úmyslné vyhození míčku ze hřiště
04:01 UNL 1:1 Krajíček
05:05 HOS 2:1 Pátek (Kucharčík)
05:56 HOS 3:1 Čejka (Dušák)
06:14 HOS 4:1 Kucharčík (Hroch)
06:14 UNL -Řehoř +Rechtorik (Střídání)
07:46 HOS 2 Čápek, napadení
08:18 UNL 4:2 Stupka (Kučera, Tomáš)
08:53 UNL 4:3 Koval (Michajličenko)
11:00 UNL 2 Krajíček, držení hole
14:34 HOS 2 Vaniš, sekání
UNL 2 Kučera, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
15:01 HOS -Majerníček +Štoural (Střídání)
24:10 HOS 2+2 Vaniš, vysoká hůl+vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
32:14 UNL 4:4 Krajíček (Červinka)
42:22 HOS 5:4 Kucharčík (Červinka)
Konec