Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (B)

SK Sparta Kolín – FK Mladá Boleslav B

1:0

konec (1:0)

24.09.2022, 10:30 • Brankovická 1216, Kolín • 8. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.85 3.8 2.89 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

V Brankovické ulici máme dohráno, Kolín náskok z prvního poločasu přetavil ve vítězství a i tentokrát si doma připisuje na své konto všechny tři body! Hosté se až do poslední minuty snažili porážku zvrátit a defenzívu Sparty pořádně trápili, vyrovnávací trefy ale nakonec ani přes vypětí všech sil nedosáhli. (12:29:32)
To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Napočtenou někdy příště!

90+3

Konec zápasu.

90+2

Sparta ubránila další akci Mladé Boleslavi, která se ani v samotném závěru nevzdává a stále vyhlíží remízu.

90+1

Ostré střetnutí na hranici domácího vápna bylo posouzeno ve prospěch Kolína, ač oba aktéři souboj rozdýchávají s viditelnými obtížemi.

90

Boleslav má ještě tři minuty na srovnání.

89

Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
ze hřiště odchází Dominik Veselý, přichází Adam Mansfeld,
ze hřiště odchází František Hakl, přichází David Šnajdr.

89

Hakl byl faulován při výkonu defenzivních činností ve vlastním vápně, hosté se musí stáhnout.

88

Domácí hráč balón poslal hodně vysoko nad hostující klec. Boleslav je nyní na míči a snaží se opět co nejrychleji přesunout hru před Otáhala.

87

Bránící protihráč zatahal Sodomu za dres, čímž domácím nadělil standardku z pozice jen několik málo metrů před šestnáctkou. Kopat jí bude Čapek.

86

Vondráček udržel napadajícího hráče na uzdě a nedovolil mu zachytit míč, který pomalu doklouzal až za zadní čáru. Uvidíme další odkop od domácí svatyně.

85

Sparta rychle přesunula hru před Mikulce a vybojovala si další roh, který Bolka bez obtíží ubránila. Hosté se následně znovu dostali do postavení mimo hru.

84

Hostující střídačce se hodně nelíbí odpískaný ofsajd, protesty ale rozhodnutí sudího nezměnily.

82

Závěr bude nejspíš pořádně vyhrocený, žlutými kartami jsou trestáni David Breda a Daniel Jaroš (oba KOL).

82

Mladá Boleslav to nevzdává, Kolín teď prožívá těžké chvíle. Hlavička jednoho z hostujících hráčů zamířila mimo bránu, Otáhal bude vykopávat.

81

Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
ze hřiště odchází Oskar Fotr, přichází Daniel Jaroš.

80

Dnešní utkání sleduje 200 diváků.

79

Otáhal si počíhal na prudký centr, který lapil do rukavic. Lepší volba by pro Boleslav možná byla přihrávka na Königa, který byl před vápnem úplně volný.

78

Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B:
ze hřiště odchází Hasan Jahić, přichází Jakub Vlček.

76

Jiří Sodoma (KOL) si krom vstřelené branky po faulu ve středovém kruhu do statistik zapisuje žlutou kartu.

75

Bolce se nepodařilo přetavit bleskový protiútok ve výraznější šanci. Stránský přeběhl takřka polovinu hřiště a z hranice šestnáctky se pokusil přihrát za sebe, tam ale neměl ani jednoho spoluhráče.

74

Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
ze hřiště odchází Adam Čapek, přichází David Breda.

74

Otáhal vyrazil střelu z pravé strany přímo na kopačku opodál stojícího Vlka, kterému ale zakončení z voleje nesedlo! Míč letěl vedle bližší tyče, hosté teď spálili velkou šanci.

73

Hostující útok ukončil faul Vojty na Čapka, po kterém se míč vrací do držení hráčů Sparty.

72

Dění se od dvojitého střídání Mladé Boleslavi pohybuje takřka výhradně kolem středového kruhu, ani jednomu celku se teď nedaří prorazit vpřed.

70

Poprvé dostává žlutou kartu i domácí hráč, opatrně si bude muset ve zbývajícím průběhu utkání na trávníku počínat Dominik Veselý (KOL).

68

Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B:
ze hřiště odchází Matthias Leittl, přichází Matěj Novotný,
ze hřiště odchází Jan Vostřel, přichází Michal Snížek.

67

Čapek u středu hřiště obral o míč Vlka a rychle proběhl až na roh. Protihráč to nevzdal, celou dobu ho stíhal a po krátkem souboji si balón vybojoval zpět.

65

Leittl hlavičkou poslal míč do zámezí a aspoň na chvíli tak přibrzdil rychlý domácí protiútok.

64

Sodoma se vypravil sám na Mikulce! V patách měl hned dva zadáky, kteří jej pomalu dobíhali, a domácí forvard tak zkusil střelu z hranice vápna. Gólman Bolky byl připraven.

62

Béčko se až nyní protlačilo dopředu. Střela z velké vzdálenosti výrazně minula kolínskou bránu, hra bude pokračovat odkopem míče od domácího vápna.

61

Sparta drží své soky pod soustavným tlakem, hostům se teď nedaří dění odtlačit od jejích šestnáctky.

60

Leittl u rohového praporku zastavil Čapka jen za cenu faulu, Boleslav bude muset bránit další standardku.

58

O první větší výbuch emocí publika ve druhém poločase se postaral Martin Rulc (MBB), který za svůj nevybíravý zákrok na Neuberga vidí žlutou kartu.

58

Je za námi skoro hodina hry. Častěji na míči jsou momentálně fotbalisté Kolína, hosté se ale kvalitně brání a nepouští své soky do výraznějších šancí.

57

Pevná boleslavská obrana zastavila další kolínskou akci, rozehrávku na Königa ale potom vystihl protihráč. Hosty teď přechod do útoku hodně trápí.

56

Jednomu z domácích nesedlo zakončení zpoza vápna, slabá střela ani nedoklouzala k Mikulcovi. Následné působení domácích v útoku další šanci nepřineslo.

54

Vojta vyslal přihrávku do běhu na Stránského, kterou ale úplně nepromyslel. Míč totiž hravě zachytil nedaleko stojící protihráč, zbytečná ztráta míče pro hosty.

53

Nepřehledná situace před Mikulcem vygradovala zblokovanou střelou, roh se bude opakovat. Sparta ho ovšem tentokrát bude zahrávat z opačné strany.

52

Veselého podle sudího čistě odzbrojil Rulc, Kolín si ale obratem vybojoval míč zpátky a následnou akcí si vybojoval další rohový kop.

51

Hosté stále útočí, u postranní čáry ale po střetnutí s Vojtou zůstává ležet Milec. Hra zatím běží dál, v dohledné době se ale bude přerušovat.

49

Veselý byl na středovém kruhu odzbrojen Jahićem. Bolka šla do útoku. Vlk nyní drží balón na kraji vápna a přemýšlí, jak by mohl Otáhala ohrozit.

48

Slibně se rozvíjející výpad Sparty pokazila špatná přihrávka, míč letící ze strany zachytil protihráč.

47

Dufek vyhlížel dlouhou přihrávku, podle postranního sudího se po jejím zachycení dostal do postavení mimo hru. Balón se vrací na kopačky Kolínských.

46

Střídání v týmu FK Mladá Boleslav B:
ze hřiště odchází Jiří Slabyhoud, přichází Ladislav Dufek,
ze hřiště odchází Adam Tichý, přichází Matyáš Coňk.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou relativně vyrovnanou úvodní pasáž hry, po které domácí vedou díky proměněnému pokutovému kopu Jiřího Sodomy. Mladá Boleslav sice měla v úvodních minutách jasně více ze hry a trápila kolínskou obranu, překonat Otáhala ale nedokázala. Misky pomyslných vah se pak postupně začaly překlápět na stranu Sparty, která hrála prim spíše v závěru půle. Uvidíme, jak se střetnutí bude vyvíjet dál.

Druhý poločas začne přibližně v 11:36.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Sodoma se dostal k míči a hodlal ho přihrát dopředu, akci Kolína ale ukončil postranní rozhodčí – ofsajd.

45

Závěr úvodní půle se protáhne o jednu minutu.

44

První poločas se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Mikulec míč rozehrál od své brány, po souboji u středu hřiště balón vyletěl do zámezí. Vhazovat budou hosté.

43

Brankář Kolína si teď bez obtíží poradil s rutinním zakončením, které mu moc starostí nepřidělalo.

42

Z pravé strany chtěl střelecké konto Sparty rozšířit Veselý, na první pohled slibné zakončení ale nakonec minulo tři tyče mladoboleslavské klece.

41

Bolce se nedaří na kolínský zásah rychle zareagovat, domácí mají míč pod kontrolou a nepouští k němu protihráče. Otáhal je momentálně bez práce.

40

Stránský přes střed táhl balón před Otáhala, včas ho ale nakonec odzbrojila dvojice protihráčů.

39

Rozhodčí musel po delší době znovu napomínat, kartu tentokrát vidí Matthias Leittl (MBB).

37

37. Jiří SODOMA - 1:0

37

Kolín právě vstřelil branku!
JIŘÍ SODOMA se nemýlil, chladnokrevně zakončil do pravého dolního rohu mladoboleslavské branky a poslal Spartu do vedení – 1:0!

36

Jeden z domácích si pečlivou prací ve vápně dokráčel pro penaltu, Kolín má obrovskou šanci otevřít skóre! Exekutorem bude Jiří Sodoma.

35

Ligové rezervě se celkem úspěšně daří držet hru mimo její vápno, zároveň má ale problém se zneškodněním protihráčů. Domácí mají míč na svých kopačkách.

34

Zakončení jednoho z hostujících hráčů rozvlnilo ochrannou síť za Otáhalovou brankou, domácí brankář bude za malou chvíli odkopávat.

33

Roh Mladé Boleslavi větší šanci nepřenesl. Míč mají nyní hráči Kolína, kteří vyráží do protiútoku.

31

Kolínští se znovu rychle protáhli do útoku, Veselého střelu z hranice vápna připravený hostující gólman zneškodnil. Sparta poprvé začíná mít více ze hry.

30

Brankou neskončil ani nepřímý kop na druhém konci hrací plochy, Mikulec Čapkův centr hravě lapil.

29

Hosté to zahráli velmi dobře. Míč letěl přímo na hlavičku připravenému Vojtovi, Otáhal byl ale ve střehu a zakončení vystihl. Skvělá práce kolínského brankáře.

28

Po faulu zůstává na hrací ploše ležet Jan Vostřel, Boleslav čeká standardka jen pár metrů před vápnem. Uvidíme, co ze slibné pozice předvede.

27

Odražený míč za vápnem zachytil Veselý, jehož následný nepříliš povedený pokus šel přímo do rukavic Petra Mikulce. Tohle nemělo šanci brankáře překonat.

26

Centr Františka Hakla z pravé strany byl zblokován, míč se odrazil za branku. Uvidíme další roh.

25

V Brankovické ulici je to tuhá bitva, míč mění svého majitele celkem často. Aktivnější jsou stále hosté.

23

Sparta si svou další akcí vybojovala roh. Hráč od praporku balón zahrál na Sodomu, který toho ale ve vápně moc kloudného nevymyslel.

22

Neuberg si pohlídal Slabyhouda a na hranici domácí šestnáctky ho rychle zbavil míče. Následný kolínský protiútok byl zbržděn faulem jednoho z protihráčů.

21

Slabyhoud běžel za skákajícím míčem, ke kterému se ale daleko dřív dostal pozorný Otáhal. Kolín má šanci znovu přesunout hru před Mikulcovu branku.

20

Útok Sparty byl znovu rychle rozebrán, Rulc srazil míč do rukou připraveného Mikulce. Domácí se dnes na hřišti zatím trápí, vůbec nic jim nevychází.

18

Hosté operují v bezprostřední blízkosti domácího vápna. Vlkova střela byla zblokována, Mladá Boleslav ale stále drží míč a obraně Kolína přidělává vrásky.

17

Rezerva ligového celku teď vůbec nepouští protihráče k balónu, hru má plně pod kontrolou.

16

Po chybě domácího středního obránce se k míči dostal Vojta, který si jej ale nezpracoval včas. Kdyby se mu to bývalo povedlo, mohl vyrazit sám na Otáhala.

15

Rulc drží míč těsně před středovou čarou a snaží se najít někoho, komu by ho mohl předat. Hosté se snaží založit další ofenzivní tažení.

14

Stránský ubránil míč před Haklem a takřka z rohu hřiště ho centroval do vápna, kde ho vystihl jeden z kolínských zadáků. Ten ho odhlavičkoval mimo nebezpečí.

13

Pavel Čapek se bleskově přesunul dopředu a krátkou přihrávkou chtěl připravit zakončení pro Fotra, jenže jeho nabídka nebyla přesná. Míč končí u Mikulce.

12

Hra je stále ostřejší a ostřejší, poprvé došlo na žlutou kartu. Jiří Slabyhoud (MBB) se nechtěl smířit se ztrátou míče ve vápně a bránícího protihráče zatáhl za dres.

11

Momentálně se hraje hlavně kolem středu hrací plochy, na pažitu vynikají hlavně defenzívy obou celků.

9

Hakl hned dvakrát po sobě fauloval Tichého. Sudí mu přiběhl velmi důrazně domluvit, kartu ale zatím nechal v kapse. Mladá Boleslav je na balónu.

8

Mladé Boleslavi se úspěšně daří tupit všechny kolínské výpady. Mikulec má míč na své kopačce, zatím dnes nečelil ani jedné přesné domácí střele.

7

Sparta vzdušným pasem přesunula hru zleva napravo, Routek se nyní snaží rozehrát balón dopředu.

6

Milec ubránil jednoho z hostů, který ve vápně vyhlížel přihrávku z pravé strany. Míč končí v rukavicích Otáhala, Kolín zatím jasně tahá za kratší konec.

5

Bleskový výpad Mladé Boleslavi vyprodukoval centr na nabíhajícího Vojtu, který si ale nedokázal rychle zpracovat balón. Tohle mohlo být nebezpečné.

4

Routek na pravé straně šikovně odzbrojil Slabyhouda, míč vzápětí poslal do vápna k Otáhalovi.

3

Aktivnější jsou zatím hosté, kterým se ale nedaří se prodrat před Otáhala. Teď je zastavil ofsajd.

2

Matyáš Vojta byl v souboji s Miroslavem Routkem až moc agresivní, balón se po zásahu hlavního rozhodčího vrátí zpět do držení domácích hráčů.

1

Hosté se okamžitě po úvodním výkopu pokusili vyrazit do útoku, dlouhý nákop na číhajícího Vostřela ale zachytil jeden z protihráčů. Kolín je na míči.

1

Utkání právě začalo.
Domácí dnes nastoupí ve svých tradičních pruhovaných černobílých dresech, zatímco hosté z Mladé Boleslavi obléknou oranžové. Za chvíli půjdeme na věc.
Start souboje se o zřejmě o pár minut opozdí, což ostatně v ČFL není nic neobvyklého. Ani jeden tým ještě zatím nevyšel na hrací plochu.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné sobotní ráno, duel začíná za pár desítek minut! Níže si můžete prohlédnout dnešní zahajovací sestavy.
Úvodní sestavy:

SK Sparta Kolín: Otáhal – A. Čapek, Hakl, Veselý, Vondráček (C), Sodoma, Routek, P. Čapek, Fotr, Neuberg, Milec.
Náhradníci: Bína – Breda, Jaroš, Šnajdr, Mansfeld.
Trenér: Petr Pavlík.

FK Mladá Boleslav B: Mikulec – Jahić, Vlk, Slabyhoud, Tichý, Leitl, Vostřel, Stránský, Rulc (C), König, Vojta.
Náhradníci: Kořán – Coňk, Novotný, Dufek, Vlček, Snížek.
Trenér: Pavel Malura.

Rozhodčí: Ježek – Novotný, Koutník.
DELEGACE DNEŠNÍHO UTKÁNÍ

Dnešní souboj mezi Kolínem a béčkem Mladé Boleslavi bude z pozice hlavního sudího řídit Václav Ježek, jeho asistenty budou Zbyněk Novotný a Michal Koutník.
FK MLADÁ BOLESLAV B (6. místo)
7 Z, 3–2–2, 10:8 (+2), 11 bodů

Daří se i záloze ligové Mladé Boleslavi, která nasbírala jen o dva body méně a v tabulce jí najdeme na šesté pozici. Co se její bilance venkovních utkání týče, ani ta není špatná. V Teplicích sice prohrála, na hřištích Mostu a Hradce ale vybojovala remízu a v posledním kole dokonce zvítězila ve Velvarech.

Na první gól se na trávníku Slovanu čekalo až do 68. minuty, kdy domácí poslal do vedení Šlegl. Radost většiny přítomných diváků ale vydržela jen chvíli – pak totiž vyrovnal Ladislav Dufek a vzápětí skóre otočil Matyáš Vojta. Boleslav pak těsný náskok udržela až do závěrečného hvizdu, a po výsledku 2:1 si tedy připsala na konto cenné tři body.

Posledních pět zápasů (V–P–R–V–P)
17. 9.: Velvary – Ml. Boleslav B 1:2
10. 9.: Ml. Boleslav B – Brozany 0:2
3. 9.: Most – Ml. Boleslav B 1:1
27. 8.: Ml. Boleslav B – Chlumec n. C. 4:0
21. 8.: Teplice B – Ml. Boleslav B 4:2
SK SPARTA KOLÍN (3. místo)
7 Z, 4–1–2, 20:13 (+7), 13 bodů

Nováček soutěže z Kolína prožívá parádní vstup do sezóny, z prvních sedmi kol vybojoval hned čtyři výhry a dosud získaných 13 bodů mu stačí na solidní třetí místo. Daří se mu obzvlášť doma, kde ještě neokusil hořkou pachuť porážky – postupně v Brankovické ulici sestřelil Most (6:0), Brozany (3:2) a Velvary (4:2).

Minulý víkend ovšem narazil. Čekala ho cesta do Libereckého kraje na půdu Přepeří, kde po pětadvaceti minutách hry prohrával po zásahu Nesvadby. Ještě před koncem poločasu sice srovnal Oskar Fotr, ale domácí si nakonec po přestávce urvali vítězství pro sebe díky trefám Nováka a Knejzlíka. Sparta tak padla 1:3.

Posledních pět zápasů (P–V–R–V–P)
17. 9.: Přepeře – Kolín 3:1
10. 9.: Kolín – Velvary 4:2
3. 9.: Jablonec B – Kolín 1:1
27. 8.: Kolín – Brozany 3:2
21. 8.: Zápy – Kolín 3:2
Příjemnou sobotu u sledování ČFL! V rámci osmého kola skupiny B je dnes dopoledne v Brankovické ulici na programu souboj Kolína a boleslavské rezervy.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

SK Sparta Kolín – FK Mladá Boleslav B

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 37. Sodoma (pen.)

Karty:   70. Veselý (KOL), 76. Sodoma (KOL), 82. Breda (KOL), 82. Jaroš (KOL) – 12. Slabyhoud (MBB), 39. Leittl (MBB), 58. Rulc (MBB)

SK Sparta Kolín: Otáhal – A. Čapek (74. Breda), Hakl (89. Šnajdr), Veselý (89. Mansfeld), Vondráček (C), Sodoma, Routek, P. Čapek, Fotr (81. Jaroš), Neuberg, Milec.
Náhradníci: Bína.

Trenér: Petr Pavlík.

FK Mladá Boleslav B: Mikulec – Jahić (78. Vlček), Vlk, Slabyhoud (46. Dufek), Tichý (46. Coňk), Leitl (68. Novotný), Vostřel (68. Snížek), Stránský, Rulc (C), König, Vojta.
Náhradníci: Kořán.

Trenér: Pavel Malura.

Rozhodčí: Ježek – Novotný, Koutník.

Diváci: 200