Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (A)

FK Admira Praha – Loko Vltavín

2:0

konec (1:0)

28.08.2022, 10:15 • Na Pecích, Praha 8 • 4. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.6 4.2 3.49 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:18:33)
Pražská Admira potvrdila roli mírného favorita a na domácím hřišti porazila Loko Vltavín výsledkem 2:0.

O oba góly se postaral Martin Čácha. Ve 42. minutě se nejprve pětadvacetiletý záložník prosadil akrobatickým zakončením k pravé tyči, do stejného prostoru nasměroval i technickou ránu placírkou z 60. minuty. Čácha dokonce mohl pomýšlet na hattrick, další jeho pěkná střela však skončila na břevně. Hosté si také vypracovali pár zajímavých příležitostí, ale chyběla dobře vyřešená finální fáze.

Svěřenci kouče Peřiny se díky vítězství posunuli na druhou příčku tabulky, lépe na tom jsou jenom Domažlice. Vltavín se nachází na dvanáctém místě se ziskem tří bodů.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Dalekonosnou ránu vyzkoušel jeden z hostujících fotbalistů. Balón mu však na pravačku vůbec nesedl, ten tak proskákal o kus vedle pravé tyče.

90+2

Za nahrávkou k pravé lajně se rozběhl čerstvý Tomáš Mlynka. Přestože je plný sil, tak rychle letící balón na hrací ploše nezastihl.

90+1

Matyáš Vacek zabojoval, nicméně na dlouhý nákop spoluhráče ani tak nedosáhl. Martin Keller vzápětí opět šetří drahocenné vteřinky.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

89

Fotbalisté Vltavínu kombinují na útočné polovině, zatím jim to ale není nic platné. Domácí defenziva pracuje velmi dobře a Martin Keller je blízko čistému kontu.

88

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Štěpán Zahálka, přichází Jiří Mošna.

88

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Viktor Záruba, přichází Tomáš Mlynka.

88

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Martin Čácha, přichází Miroslav Horák.

87

Ondřej Herc v obraně nezaváhal. Tělem odstavil Dominika Šimáčka a kulatý nesmysl nechal doputovat mimo hrací plochu.

86

K individuálnímu průniku zavelel Maxmilián Lehocký. Po první kličce ovšem ztratil stabilitu a skončil na trávníku bez cizího přičinění.

85

Na žluté karty máme vyrovnáno. Potrestaným hráčem z domácích řad se stal Viktor Záruba za zastavení slibně se rozvíjejícího brejku soupeře.

84

Svěřenci kouče Peřiny nikam nespěchají. Gólman Martin Keller počkal, dokud se k němu po nepovedené nahrávce protihráče nepřiblíží Vacek až do nebezpečné blízkosti, poté chytil míč do rukavic.

83

Opět úřadoval po levé lajně Maxmilián Lehocký. V tomto případě volil centr do malého vápna, Vojtěch Venc odvrátil míč na roh.

82

Maxmilián Lehocký pěkně potáhl míč po levé straně až do vnitra šestnáctky. Před vyběhnuvším brankářem nahrál na střed Matyáši Vackovi, jehož slabou střelu odkopl do autu před brankovou čárou stojící obránce.

81

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Admira disponuje nad Vltavínem dvoubrankovým náskokem a míří za ziskem tří bodů.

80

Proti přesile si Adam Kokeš poradil na jedničku. Ukázal velký přehled ve hře a pasem k pravé lajně uvolnil čekajícího Čejdu.

79

V obraně si solidně počínal David Matějka. Vyskočil vysoko do vzduchu a kulatý nesmysl nasměroval mimo hrací plochu.

78

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Jáchym Trajhan, přichází Petr Kunc.

77

Pro volný balón si vyběhl Martin Keller. Cestou pochválil Michala Frice, jenž tělem výborně odstavil Dominika Šimáčka.

77

Centr se vůbec nepovedl. Úřadoval Vojtěch Venc, který rybičkou nasměroval kulatý nesmysl do bezpečné vzdálenosti od vlastní brány.

76

Standardka pro Vltavín. Nedovoleným zákrokem se prezentoval Jakub Michálek, jenž sice ve skluzu trefil balón, ale nejprve bral nohy protihráče.

75

V akci znovu Jan Martinic, jenž schytal tvrdý zákrok od Lehockého na nechráněné místo. Naštěstí to vypadá, že domácí kapitán bude v pořádku.

74

Ve vzdušném prostoru kraloval Jan Martinic. Maxmiliánu Lehockému nedal žádnou šanci, balón navíc sklepl k lajně pro Čížka.

73

Pravou lajnou se chtěl uvolnit Dominik Šimáček. Úmysl mu vůbec nevyšel, neboť se přes Ondřeje Herce neprodral, navíc jej fauloval.

72

Střídání v týmu FK Admira Praha:
ze hřiště odchází Jakub Mráz, přichází Jakub Michálek.

72

Střídání v týmu Loko Vltavín:
ze hřiště odchází David Čejda, přichází Marco Žiga.

72

A je to právě David Čejda, kdo je potrestán žlutou kartou. V pokutovém území šel do skluzu, jenže místo balónu zasáhl protihráče.

72

Mezitím se do hry vrátil David Čejda, ale na jeho pohybu je zřejmé, že rozhodně není stoprocentně v pořádku. Nicméně ještě chvíli bojuje, zatímco se za postranní čárou převléká do dresu Žiga.

71

Dlouhé autové vhazování se Ondřeji Hercovi nepovedlo. Podle všeho hledal Viktora Zárubu, před nímž výborně zasáhl Lukáš Hušek.

70

David Čejda odkulhává za postranní čáru za pomoci jednoho z členů realizačního týmu. Zatím to nevypadá, že by byl schopen v utkání pokračovat.

69

Arbitr Kubec přerušil hru, protože na trávníku zůstal ve velkých bolestech ležet David Čejda. Kouč Zach zřejmě bude muset sáhnout k poslednímu střídání.

68

Michal Fric nabral velkou rychlost, ale nebylo mu to nic platné, protože po kličce proti němu výborně zahrál tělem Lukáš Hušek.

67

Fotbalisté Vltavínu hrají ve druhé půli častěji na balónu, ale zatím jim to není vůbec nic platné. Domácí s přehledem hájí dvoubrankový náskok.

66

Střídání v týmu Loko Vltavín:
ze hřiště odchází Dominik Tichý, přichází Matyáš Vacek.

65

Domácí zajímavě rozehráli volný přímý kop. Martin Čácha posunul míč po pravé ruce na Jakuba Mráze, který technickým pokusem levačkou přestřelil.

64

Na Martinu Čáchovi je vidět obrovská chuť hrát. Aktivním presinkem obral o míč Matějku, ale pak hrál na zemi rukou.

63

Střídání v týmu Loko Vltavín:
ze hřiště odchází Ondřej Sprinz, přichází David Klimenda.

62

Nechybělo moc, aby byl Vltavín znovu na kontakt! Dominik Šimáček krásně vymotal tři protihráče, jenže ve finále zamířil tváří v tvář brankáři vedle pravé tyče.

60

60. Martin ČÁCHA - 2:0

60

Admira právě vstřelila branku!
MARTIN ČÁCHA to má v noze! Na střed dostal nahrávku od Zahálky a dlouho neváhal, z hranice velkého pokutového území zakroutil míč nechytatelně k levé tyčce, Ulrich plachtil vzduchem bez úspěchu.

60

Nebezpečí pokračovalo i po rohovém kopu domácího mužstva. Zakončení z otočky ovšem postrádalo razanci, balón odkopl mimo hrací plochu Lukáš Hušek.

59

Nechybělo moc, aby Martin Čácha vstřelil druhý gól v utkání! Propadl k němu centr Ondřeje Herce a zakončení placírkou skončilo na břevně. O dorážku se snažil Viktor Záruba, do jeho rány obětavě vletěl bránící hráč.

58

Martin Keller jako kdyby toužil po asistenci. Dlouhým nákopem málem vyslal do úniku Štěpána Zahálku, těsně před ním hrál hlavou k brankáři David Matějka.

57

Místo očekávaného centru jsme sledovali překvapivý pokus o střelu. Balón bez větších problémů zblokovala čtyřčlenná zeď do zámezí.

56

Po jednom ze soubojů zůstal na trávníku ležet Dominik Šimáček. Kubec odpískal faul, Vltavín má k dispozici volný přímý kop z pravé strany.

55

Stoper Michal Fric skvěle zakřižoval Maxmiliána Lehockého, před nějž zvládl natlačit i tělo a míč nechal doputovat ke Kellerovi.

54

Kombinace Admiry neměla dlouhého trvání. Jakub Mráz viditelně očekával nahrávku do nohy, jenže Martin Čácha poslal pas k levé lajně.

53

Domácí brankář Martin Keller vyslal dlouhý nákop na Štěpána Zahálku, který sklepl pro Viktora Zárubu, tomu klička proti Matějkovi nevyšla.

52

Útočný faul předvedl Ondřej Sprinz. Ve výskoku zatáhl za dres Vojtěcha Vence, což pozornosti arbitra Kubce neuniklo.

51

Filip Ulrich musel proti malé domů vystartovat až mimo pokutové území. Poradil si na jedničku, přes presujícího Trajhana zvládl nahrát Čejdovi.

50

Přihrávka za obranu na Dominika Tichého přišla příliš pozdě. Pomezní rozhodčí stál velmi dobře a správně odmával ofsajd.

49

Zaútočil i Vltavín. David Podzimek na sebe natáhl dva hráče a posunul míč k lajně na Lukáše Huška, tomu nevyšlo zpracování.

48

Dalekonosným projektilem se prezentoval Štěpán Zahálka. V hledišti to jenom zahučelo, balón neletěl vůbec daleko od levé tyče.

47

Zatímco domácí trenér Peřina do sestavy o přestávce nesáhl, tak kouč Zach jednu změnu udělal, místo Adama Borkovce nasadil do hry Tadeáše Freislera.

46

Střídání v týmu Loko Vltavín:
ze hřiště odchází Adam Borkovec, přichází Tadeáš Freisler.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 11:19.
První poločas zápasu mezi Admirou a Vltavínem přinesl jediný gól, o který se postaralo favorizované domácí mužstvo. Stalo se tak ve 42. minutě, kdy se akrobatickým zakončením trefil k levé tyči Martin Čácha. Utkání probíhá ve vyrovnaném duchu, ani jeden z týmů nemá výrazně navrch. Hosté nemusí skládat zbraně předčasně, šance na body, či dokonce vítězství, stále žije.

45

První poločas skončil.

44

Navýšit vedení chtěl Viktor Záruba. Zprava vyslal prudkou ránu těsně nad zemí, Filip Ulrich vyrazil míč na roh s problémy.

42

42. Martin ČÁCHA - 1:0

42

Admira právě vstřelila branku!
Domácí mužstvo střílí gól do šatny! Po výborném průnikovém pasu Martinica přišel střílený pas z pravé strany, který bránící hráč odvrátil pouze k MARTINU ČÁCHOVI, jenž se uvnitř pokutového území rozhodl k akrobatickému zakončení a balón nasměroval neomylně k levé tyči. Ulrich se za míčem jenom podíval.

42

Centr na přední tyč nebyl dobrou volbou. Adam Borkovec vyskočil v pravý čas a míč odhlavičkoval mimo bezprostřední nebezpečí.

41

Snaha Jakubu Mrázovi upřít nešla. Přes dva protihráče se ovšem domácí fotbalista neprosadil, nastřelením jednoho z nich získal alespoň roh.

40

Na pravé straně se kličkou do středu uvolnil Viktor Záruba a Filipa Ulricha se pokusil překvapit ránou levačkou na přední tyč. Gólman se zaskočit nenechal.

39

Přetažený centr si našel Jakub Mráz, jenže hlavičkoval v těžké pozice a výrazně vedle pravé tyče hostující svatyně.

38

Ani nadvakrát se Davidu Čejdovi nepodařilo zkompletovat přesnou nahrávku. Do autu se nakonec míč odrazil od Ondřeje Sprinze.

37

Fotbalisté Vltavínu nikam nespěchají. Drží balón na svých kopačkách a děje se tak na vlastní polovině, do akce se zapojil i brankář Ulrich.

36

Hrozbu inkasovaného gólu zažehnal Vojtěch Venc. Vletěl mezi Davida Podzimka a s Adamem Kokešem a kulatý nesmysl odpálil na rohový kop.

35

Na druhé straně úřadoval v obraně Ondřej Herc. Skluz s naplánoval na jedničku, pravou nohou odvrátil balón do zámezí.

34

David Podzimek možná mohl ještě chvíli počkat, protože presující fotbalista podklouzl, jenže v tom momentě už se hostující kapitán chystal k odkopu, který také uskutečnil.

33

Přetažený centr od rohového praporku nebyl efektivní. Jeden z obránců šikovně přizvedl balón mimo dosah za ním stojících protihráčů.

32

Nohama si zahrál i brankář na druhé straně Filip Ulrich. Nelámal si hlavu se zpracováním, pod tlakem usměrnil hrací předmět do autu.

31

Obranný odkop Davida Matějky si s přehledem pohlídal Jan Martinic. Nakonec se rozhodl udržet míč ve hře a hrát přes gólmana.

30

Za dlouhým nákopem Michala Frice sprintoval Viktor Záruba. Ještě o něco rychlejší byl David Podzimek, ten napálil míč do bezpečí po levé lajně.

29

V hlavičkovém souboji si rukama pomohl Dominik Šimáček. Arbitr Kubec celou situaci dobře viděl a odpískal faul.

28

Už v momentě centru Michal Fric moc dobře věděl, že se mu nepovedl. Balón doplachtil do rukavic připraveného Filipa Ulricha.

27

Maxmilián Lehocký zabojoval, nicméně kulatý nesmysl na hrací ploše už nestihl. Martin Keller bude odkopávat od brány.

26

Po faulu jednoho z domácích fotbalistů u levé lajny se mezi hráči strhla menší rozmíška, kterou rozhodčí rychle vyřešil a ani nemusel sahat do kapsičky.

25

Polovysoký centr do malého vápna nepřinesl kýžené ovoce. Ve vzduchu kraloval Michal Fric, stoper nasměroval míč mimo šestnáctku.

24

Utkání se poměrně zklidnilo, v posledních okamžicích probíhá kolem středového kruhu. S míčem na kopačkách hrají převážně hráči Vltavínu.

23

Adam Kokeš obdržel pas do vnitra pokutového území na paty. Ještě zabojoval, kulatý nesmysl se od něj však odrazil jenom do zámezí.

22

Kombinačně to nyní Admiře nevyšlo. Jáchym Trajhan si všiml rozběhnutého Vojtěcha Vence, ale to i David Matějka, jenž pas zastavil.

21

Roh úvodní gól zápasu nepřinesl. Výrazně zajímavější byla další akce Vltavínu, kdy Maxmilián Lehocký postupoval zprava sám na gólmana. Těsně bráněný protihráčem si ale na zakončení netroufl, místo toho vyslal nepřesnou nahrávku po své levé ruce.

20

Pod tlakem si Adam Borkovec poradil nejlépe, jak mohl. V obležení dvou protihráčů jednoho z nich nastřelil a získal rohový kop.

19

Útočným faulem se při presinku provinil Štěpán Zahálka. Faulovaným hráčem byl David Čejda, ten se nyní chystá na rozehrávku.

18

Přestože měl Viktor Záruba poměrně dost času, tak vymýšlel nahrávku za obranu, jež neměla moc šancí na úspěch. Pro míč vyběhl Ulrich.

17

Na druhé straně to už vypadalo, že Adam Čížek bude postupovat tváří v tvář Ulrichovi, ale zastavil jej zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd.

16

Proti centru zleva vystartoval domácí brankář Martin Keller. Zaváhání nepřipustil, hrací předmět sebevědomě schoval v rukavicích.

15

Zajímavý oblouček za obranu obdržel Viktor Záruba. Z brány výborně vystartoval gólman Filip Ulrich a u míče byl nakonec jako první.

14

Středem hřiště se Vltavínu nezadařilo. Adam Kokeš se zbavoval míče z první, jenže nahrávku poslal mimo dosah adresáta Dominika Šimáčka.

13

Dobrou práci odvedl v defenzivě Michal Fric. Udržel na zádech rozběhnutého Lehockého, navíc zvládl přesně rozehrát na Herce.

12

Z pravé strany šestnáctky vyslal Viktor Záruba zajímavou střelu, leč přímo do středu brány, takže ji Filip Ulrich bez větších problémů vyrazil.

11

Maxmilián Lehocký si pohybem řekl o průnikovou nahrávku, ovšem Ondřej Sprinz rychlostní schopnosti spoluhráče přecenil a hrací předmět nasměroval až k brankáři.

10

Hosté zkouší štěstí trpělivou kombinací. Hrací předmět si vyměňují kolem poloviny hřiště, obranná řada Admiry zatím pracuje velmi dobře.

9

S malou domů si Filip Ulrich hravě poradil. Zpracování zvládl na jedničku, načež druhým dotekem přenesl hru doprava na Čejdu.

8

Střílený centr zprava si v pokutovém území našel Štěpán Zahálka, jenže zakončení mu vůbec nevyšlo, kulatý nesmysl jenom posunul za sebe do země nikoho.

7

Na polovině hřiště si výborně pokryl balón Adam Kokeš. Pak nastavil tělo před Štěpána Zahálku, jímž se nechal zkušeně zfaulovat.

6

Na druhý pokus už došlo k zakončení, avšak hodně slabému, které Martinu Kellerovi sotva doletělo. Domácí gólman snadno zachytil míč.

5

Hosté vybojovali standardku v podobě rohového kopu. S centrem Maxmiliána Lehockého si poradil Adam Čížek, balón nicméně odvrátil jen na další roh.

4

Akce domácího mužstva ještě pokračovala. Martin Čácha pro změnu v roli centrujícího hráče od levé lajny našel kolegu, hlavičku do středu brány si Filip Ulrich pohlídal.

3

Exekuce standardní situace se chopil Martin Čácha. Zakončení mu ovšem vůbec nevyšlo, trefil pouze dobře postavenou čtyřčlennou zeď.

2

Hned ve druhé minutě uvidíme velmi slibnou standardku! Lukáš Hušek v půlkruhu za velkým vápnem nekompromisně podrazil Štěpána Zahálku, za což si vysloužil i ústní varování.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních černo-bílých dresech. Fotbalisté Vltavínu pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy modré.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Admira Praha: Keller – Herc, Fric, Martinic (C), Venc, Čácha, Trajhan, Záruba, Mráz, Čížek, Zahálka.
Náhradníci: Karmazín – Broda, Mošna, Michálek, Mlynka, Horák, Kunc.
Trenér: František Peřina

Loko Vltavín: Ulrich – Čejda, Matějka, Hušek, Borkovec, Tichý, Podzimek (C), Kokeš, Šimáček, Lehocký, Sprinz.
Náhradníci: Štorc – Freisler, Klimenda, Žiga, Vacek.
Trenér: Michal Zach

Rozhodčí: Kubec – Cihlář, Havránek.
Loko Vltavín

Vltavín má na co navazovat. Jak již bylo zmíněno, tak v uplynulé sezóně obsadil třetí příčku, za vítěznou Slavií Praha B zaostal rozdílem dvou bodů. Letos to zatím na podobnou slávu nevypadá. Zachova družina odstartovala sezónu 1:2 s Domažlicemi, aby vzápětí prohrála 1:2 na hřišti Dukly Praha B. Bodů se dočkala až minulý týden, kdy porazila Sokolov 3:1. Podobně jako Admira, tak ani Vltavín už nepokračuje v MOL Cupu, výsledkem 0:2 překvapivě nestačil na Čáslav.
FK Admira Praha

Admira tradičně patří k tomu lepšímu, co třetí česká nejvyšší soutěž nabízí. Loni obsadila solidní sedmé místo, přičemž třeba právě na třetí Vltavín ztratila pouhých sedm bodů. Vstup do nové sezóny vyšel mužstvu z Prahy na jedničku. V dosavadních třech kolech nejprve porazili Duklu Praha B 2:1, remizovali 1:1 se Sokolovem a udolali 3:1 Viktorii Plzeň B. Svěřenci kouče Peřiny už nepokračují v MOL Cupu, v jeho prvním kole prohráli s týmem Baník Most-Souš 1:2.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní dopoledne. Vítám vás při sledování 4. koly ČFL, u zápasu mezi týmy FK Admira Praha a Loko Vltavín.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FK Admira Praha – Loko Vltavín

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 42. Čácha, 60. Čácha

Karty:   85. Záruba (ADM) – 72. Čejda (VLT)

FK Admira Praha: Keller – Herc, Fric, Martinic (C), Venc, Čácha (88. Horák), Trajhan (78. Kunc), Záruba (88. Mlynka), Mráz (72. Michálek), Čížek, Zahálka (88. Mošna).
Náhradníci: Karmazín – Broda.

Trenér: František Peřina

Loko Vltavín: Ulrich – Čejda (72. Čejda), Matějka, Hušek, Borkovec (46. Freisler), Tichý (66. Vacek), Podzimek (C), Kokeš, Šimáček, Lehocký, Sprinz (63. Klimenda).
Náhradníci: Štorc.

Trenér: Michal Zach

Rozhodčí: Kubec – Cihlář, Havránek

Diváci: 307